0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #380 -: Декември 20, 2010, 21:52:34 pm »
да ви кажа за стриите, мисля че Раиска е права - май каквото и да е, да е мазно и дано кожата да е по-еластична. А за ефекта за съжаление май ще трябва да съдим едва след раждане, когато кожата се върне в обичайно положение, защото понякога по-късно се явяват гадните. Аз засега нямам, но е рано да се радвам още.

Абе, каква е тази работа, май само аз искам мъжле  :wink: даже наскоро една позната ми честити, но като разбра уж на майтап "е жалко" 8O Едно време такава страст е била да имаш момче, сега обратно.. Аз винаги съм умеела повече да общувам с мъже, незнам, дано инстикта да ми е верен както винаги  :P

Еле, ти от рано започна да усещаш мъника, сега вече не го ли чувстваш и през деня?
Аз се оплаквах преди около седмица че са слаби и редки движенията, а сега на моменти се чудя какъв е този вихър, започна и сутрин да е активен, а следобед и вечер пък съвсем. Не знам това хълцане кога се появява? Защото понякога има едни много ритмични подскоци, но ми се струват много отчетливи за хълцане  :o
*
« Отговор #381 -: Декември 20, 2010, 21:58:31 pm »
godgift, при д-р Начев съм и след празниците ще го посетя. Имам спомен, че в една от темите Натали беше споменала, че при бременност ТСХ трябва да е под 1, но дали е така не знам.
« Отговор #382 -: Декември 20, 2010, 22:12:58 pm »
Мерси за пожелания за нашите сини гащета :D :D
само господ да ни пази до края и да сме живи и здрави :D

имам един въпрос....Д-ра ми много против всякви медикаменти, говоря за магнезий....каза нищо да не пия, всичко си наред било......ама аз тома неверни говорих с акушерката и тя ми каза че той наистина не одобрява тези неща, но ако искам да си взема Магнерич и да си пийвам от най малката дневна доза, щом толкова се страхувам.
сега мисля да си пийвам по едно хапче на ден, моля ми кажете вашите мнения :wink:
но-шпа ми казаха че на този етап съвсем безсмислено да пия, бил много слаб спазмолитик и файда никаква от него :?
иначе от време на време имам някви леки болчици....като едно предменструално напрежение в  корема, все ще съм по спокойна нещо профилактично да пийвам :?
*
« Отговор #383 -: Декември 20, 2010, 22:14:19 pm »
Jbrul, и моята майка се е сдобила с ужасно много стрии от бременността й с мен, искрено се надявам да не стана като нея.

Мецани, вярно че си е до кожа основно, също така има значение и колко ще качиш, с какви темпове...всичко това са "общи положения" разбира се. Сигурно е едно обаче - най-добрата защита от стрии, която можеш да си осигуриш е да поддържаш кожата добре хидратирана и еластична през цялата бременност, което става с мазане  :lol: Аз поне не чаках 3-я месец, че да започвам с мазането, ами започнах още като разбрах за бебето /към 5-а ГС/ с крема на "Виши". При всички случаи, дори и да ти излязат стрии, ако се мажеш, ще са по-малко, или не толкова дълбоки, отколкото ако не третираш кожата изобщо. А ако не са кой знае какви стрии, след раждане може да се третират с добър продукт и да се позаличат.

Сами, моичкия започна да хълца към средта на 5-я м. и като захвана - хълца 10 дена като изоглавен  :lol:, сега по-рядко, но е както го описваш като усещане. Аз го усещах, като много ритмично и силно пърхане, не като подскоци чак.
Претенции за пол не съм имала особени, понеже искам да имам и от двата "модела" и се надявам и до там да я докарам някой ден. :D Може би за първото бебе се бях навила, че ще е момиче, понеже си мислех че по-лесно ще се справя с възпитание и пр., понеже ще ми е по-близко като психика и възприятие...някакви такива. А и донякъде "напук" исках женско, точно заради тия от едно време, всичките приказки за "наследника" и пр. простотии, които цял живот ме влудяват...как момчето щяло да продължи рода... Все едно момичето няма твоите и на рода гени  8O, или пък не може да си запази моминското име, ако това е "голямата драма". Като слушам край мен някой път реплики по въпроса и наистина се чудя, дали не живея още в 19 в.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #384 -: Декември 20, 2010, 22:22:32 pm »
Момичета,може ли едно бързо мнение.Утре ще правя БХС.Чета,че при възраст над 35 години ми се полага безплатно,но в определени лаборатории,което изключва Майчин дом...Да,изследването не е кой знае каква сума,обаче за какво аджеба даваме всеки месец яки осигуровки...

намерих това:
http://bglog.net/bebelog/8754
« Последна редакция: Декември 20, 2010, 22:25:37 pm от didon »
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #385 -: Декември 20, 2010, 22:24:25 pm »
Сами, бебка я усещам предимно вечер или като се събудя през нощта /рита ме в мехура и ми се налага често да пишкам  :oops:/.
Относно пола... била съм бременна два пъти с момчета, имам едно живо и здраво диваненце  :lol:, съвсем нормално си мечтаех за мацка  :wink:. Иначе съм твърдо убедена, че нито една тук няма реални претенции за пола, важното е бебоците да са здрави  :).
Приятна ви вечер, аз отивам без никакви скрупули да похарча малко пари по магазините, в Америка няма Игнажден  :D

Дидон, на снимката изглеждаш много по - мъничка от 35  :lol: :jump12:
« Последна редакция: Декември 20, 2010, 22:27:21 pm от elle22 »
*
« Отговор #386 -: Декември 20, 2010, 22:33:15 pm »

Дидон, на снимката изглеждаш много по - мъничка от 35  :lol: :jump12:

хихихихихихиииии,голям кеф...Благодаряяяяяяя   :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #387 -: Декември 20, 2010, 22:40:26 pm »
Момичета,може ли едно бързо мнение.Утре ще правя БХС.Чета,че при възраст над 35 години ми се полага безплатно,но в определени лаборатории,което изключва Майчин дом...Да,изследването не е кой знае каква сума,обаче за какво аджеба даваме всеки месец яки осигуровки...

намерих това:

Дидон, мнение за какво ти трябва не разбрах само? :lol:
БХС-то си го прави в МД, да ти е мирна главата.
Осигуровките ги плащаме "за чест и слава"...поне по моите скромни наблюдения  :?

*
« Отговор #388 -: Декември 20, 2010, 22:46:45 pm »
Зачудих се,защо не получавам известия за темата,а то имало нова,че дори сте я изписали.От както сме се прибрали от родилното не съм ви чела.
Дано всички сте добре.

« Отговор #389 -: Декември 20, 2010, 22:50:07 pm »
днес едно момиче хубаво ми написа, че явно майчиния инстинкт ми подсказа за две мъжки, щом от самото начало сложих си синя лента с момчета :D.......явно съм го направила подсъзнателно....хич не се и замислях тогава какво слагам, синьо беше заради море...нали сме Варна, другите бебки не ми допаднаха...защото бяха с розови коси и тез най си ги харесах, макар че тогава ми се видяха мъжки.....ама викам, айдеееееее :D
иначе разбира се съм много щаслива, днес направо не ми слизаше усмивка от лицето :D
а за женско, а съм малко кипра....дай ми прически, гримове...парцалки, за това  все съм си представяла да имам мома да я кипря,панделки..плитки..роклички :D
*
« Отговор #390 -: Декември 20, 2010, 22:54:35 pm »

намерих това:

Дидон, мнение за какво ти трябва не разбрах само? :lol:

БХС-то си го прави в МД, да ти е мирна главата.
Осигуровките ги плащаме "за чест и слава"...поне по моите скромни наблюдения  :?

Имах предвид някой да каже имаме ли право наистина на това изследване безплатно...
Офффф,мен малко ми се е свило сърцето като чета статистиките...но пък си мисля,че всичко ще е ок

Маригрич...може ли толкова рано да ти кажат пола? :)
Аз съм убедена ,че ще е момченце нашето бобче,обачеееее...бях и сигурна че ще са две,ама йок...
*
« Отговор #391 -: Декември 20, 2010, 23:15:50 pm »
здравейте,

след всичките приказки за доплера вчера го извадихме да го пробваме отново. първо таткото пробва, че нали уж доктор, ама нищо не чу :)

после пробвах аз - веднага хванах пулс, но като го премерихме беше около 70, така че това си беше моя пулс. но след още малко го чухме бебето, много е хубаво. иначе си рита и аз го усещам, но има нещо много удовлетворително да му чуеш сърдечния ритъм.

Стоке количката е супер, аз съм си харесала стоке креватче за едната къща, за другата ще видим. доставиха ми двд-то с пилатес упражненията за бременни, ще пиша как е

по повод пътуванията, аз както изглежда ще си летя до средата на април, термина ми е средата на май, ако разбира се няма някакъв проблем, а иначе за празниците и ние сме си вкъщи. Жбрул, аз точно вчера си мислех, че Куба и Африка ми се разминаха в този живот, щото с бебе съвсем не върви до отидеш там, ще трябва да чакаме пенсиониране :))

доскоро
*
« Отговор #392 -: Декември 20, 2010, 23:29:36 pm »
Сток количките си ги харесах още преди да забременея.Концепцията бебчо да е по-високо много ми допада,както заради него,така и заради гръбчето на мама...Обааааче,като гледах скоро един клип с представяне на количката ми направи впечатление следното,когато бебето се вози с лице към мама,дръжката му се пада,така да се каже между краката.Не съм сигурна като порассне малко дали не му пречи...Може ли свободно да си ритка както си иска  :? ?
*
« Отговор #393 -: Декември 20, 2010, 23:45:57 pm »
Дидон, това пише по твоя въпрос в програмата "майчино здравеопазване" на НЗОК.

Ако бременността ми е рискова и съм на възраст над 35 години, имам право на следните
допълнителни изследвания:
 Две допълнителни ехографии;
 Серумен скрининг за:
алфа-фетопротеин
свободен бета ЧХГ за оценка на риска от синдром на Даун и дефекти на невралната тръба.

Така като гледам формулировката, за да имаш право на каквото и да било освен "основния пакет" по тази нелепа програма, ще трябва да доказваш, че и бременността ти е рискова, не само че си над 35... Пък каква е дефиницията за "рискова бременност" точно според НЗОК - нямам идея.

Ето линк към пълния текст, ако намериш нещо по-конкретно... http://www.nhif.bg/c/ext/publications_display/get_file?p_l_id=10558&folderId=11833&name=PBFE-109.pdf

Няма от какво да ти се свива сърцето толкова, това е просто едно изследване с информативен характер, не диагноза, или АЦ ;) А и нали на ФМ всичко е ОК? Щом тама е ОК, на БХС да излезе нещо друго е почти невероятно.
Но го направи в Националната генетична, за да имаш коректен резултат. Иначе може наистина да се поизпържиш като някои момичета, които първо правиха БХС в някакви аматьорски лаборатории и браха душа после, докато излезе БХС-то от оторизираните за целта /които са само в София и Варна/

За Stokke и тръбата  :lol: Бебчо дали може да си ритка свободно, ако между краката си има ограничител наличен и при всеки друг модел колички? ;) Когато детето е достатъчно голямо и подвижно - то си премята крачетата както си иска от двете страни на въпросната тръба, понякога ги опъва и върху нея. Доколкото съм виждала на живо малки човечета в тази позиция - не изглежда да имат проблем. Освен това, кошът може да бъде обърнат и с гръб към дръжката - да няма тръба, ако толкова пък му пречи... Не вярвам да е проблем, все пак от години не променят точно това в дизайна на тези колички, а определено имат обратна връзка с потребителите си и мненията се взимат под внимание. Пиша ти ги подробно тези неща, просто защото имах същите въпроси при избора си на количка  :lol:

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #394 -: Декември 20, 2010, 23:53:30 pm »
Смарайди, не мога да ти кажа къде точно да ги намериш...аз ходих няколко месеца на йога преди да забременея и там ги научих . Правех си ги всеки ден вкъщи (отнема 10 мин. ) и ми беше много добре. Ще поровя в нета, да видя няма ли да открия нещо...

Жбрули  :lol: с твоите + 3 кг само си трайкай! Какви стрии какви 5 лв ! :lol:
Виж...с моите + 30 кг си е пълно чудо, че така тънко се оттървах!
( какъв цвят количка избра? )

Маригри и аз като видях че всички мами пият Магнезии, реших да си купя Магнерот. Реших да пия по 1 таблетка дневно, ей така, превантивно. После обаче получих контракции и ми качиха дозата на 6 таблетки на ден за 1 седмица. След въпросните 7 дни минах на 3 таблетки на ден...и така до 8ми месец.
« Отговор #395 -: Декември 21, 2010, 07:24:47 am »
Сами, мисля че хълцането донякъде зависи от храните които консумираме. Моят юнак хълца винаги на другия ден, след който съм яла боб или леща  :) Имам предвид, че хълца една идея по-продължително от друг път.
А относно пола, аз също исках момиче заради парцалките и фльонгите, но набързо преоткрих и стилната мъжка мода. В крайна сметка детето винаги може да бъде накипрено и то не в "класическото" бонбонено.  :D
Стриите са нещо което въобще не искам да виждам по тялото си и много се надявам да се размина. Аз лично мажа от както разбрах, че съм бременна. В началото с Икаров, а след това с натурално, нерафинирано (мисля че така се нарича необработеното) кокосово олио. По-точно кокосова мас или масло, че то като е студено си изглежда точно така. За сега съм ОК, но ще видим след месец и половина какво става ...
« Отговор #396 -: Декември 21, 2010, 09:46:20 am »
дидон, първо предположение за пола Сигридов ми направи в 11-та седмица (тогава не се гледат външни полови органи, защото са еднакво големи при момчета и момичета, а се мерят други показатели). Окончателно потвърди това предположение в 14-та ;) Майстор!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #397 -: Декември 21, 2010, 09:51:47 am »
На мен Дяволов ми каза в 12та седмица, като отидох в МД за БХС .  :)
И то като се има предвид, че апарата в МД е доста по-зле, от този в частния кабинет.
И той майстор.
« Отговор #398 -: Декември 21, 2010, 10:01:32 am »
Добро утро, момичета!  :) Как сте днес? Аз имам един въпрос. Навсякъде чета, че косата по време на бременност ставала здрава и блестяща. Да, ама при мен не е така, имам ужасен косопад още от началото на бременността.Доколкото четох, липсата на желязо е една от основните причини за косопад.Изследвала съм желязо, което е в норма, изследвала съм феритин и  желязо свързващ капацитет, отново в норма. Мислех, че ще спре този косопад, да-ама не, не спира и ме влудява. Как е при вас? Имате ли такъв  проблем?

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
« Отговор #399 -: Декември 21, 2010, 10:13:46 am »
бясна луноходка аз пък бях чувала само за ужасен косопад по време на  бременност и бях доста наплашена, че и последните ми 5 косъма ще заминат, но слава богу се оказах от тези, на които косата им стана много здрава, лъскава и хубава. Опита ли да смениш шампоана с по лек, по щадящ?