0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #360 -: Декември 20, 2010, 14:25:58 pm »
Jbrul, това с харченето на пари по игнажден за първи път го чувам. това което аз знам е че днес какъвто човек ти влезе(полази) в къщата такава ще ти е годината.
относно пътуването, по това време на годината, и с това че зимата винаги ни изненадва, е по добре да  се отложи.
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #361 -: Декември 20, 2010, 14:31:59 pm »
Привет банда  :wink:
Честито на Поличка, да сте живи и здрави!
Боже, аз оглавих списъка  8O :lol: малко се сдухвам май  :lol:
Относно пулса, аз имах подобен проблем, но и кръвното ми се повишаваше леко - оказаха се контракции. Изписаха ми по-голяма доза магнезий.
Криска, стискай мила още малко зъби, мъничко остана, най-важното е бебките да са добре, празник за теб ще е като се родят здрави и тогава кеф ти Коледа, кеф ти Нова година, ще си празнуваш каквото искаш.
Чери, много се радвам за вас с Изабелка, дано и скоро да ти я дадът да я гушнеш, а най-добре да си я вземете удома.
Аз вече се чувствам доста тромава и тежка. Вчера се самоснимах в огледалото, вероятно ще ми кажете, че не съм въобще дебела и т.н.... ама като съм била цял живот 48 кг - сега ми е адски тежко  :wink: След малко ще кача снимка в албумчето.
Ние купихме и последните неща - твърд повивалник, корито и помпа за кърма, само това ми беше останоло. Дет вика майка ми - е, сега вече няма нещо дето да го нямаш  :lol:
« Отговор #362 -: Декември 20, 2010, 14:34:14 pm »
Привет,

сега оставих малките на контолен преглед в Токуда и тъкмо се бяха родили близнаци, дали не са на нашата криска??? Аз ще питам д-р Масларска после. И ще дам отчет.
А дано при нас всичко е наред.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #363 -: Декември 20, 2010, 14:39:10 pm »
Доколкото знам за Игнажден, е важно какъв ще е първия човек, който ще ти влезне в дома. До обяд не се изнася нищо, и трябва да си облечеш нещо ново.
А да, и не се харчат пари.
« Отговор #364 -: Декември 20, 2010, 14:42:57 pm »
Привет и от мен :D :D :D
аз се завърнах от преглед, всичко наред с бебките...пораснали много, направо им видях малките пръстчета по ръчичките и два големи пищова :lol: :lol:хиииии...хииии, ще имаме 2 момчета....ха..ха :D
много сме щасливи, макар идеята ми беше или момче и момиче или 2 момичета, а тая комбинация не си и помислих, та най накрая точно тя ми се паднала :D
обезеха ма едни хубави емоции от щастие, поревах малко.....абе много много съм щаслива, каквото и да е....важно да са ни живи и здрави!!!!! :D

п.п. олееее, ни пак до бяд колко пари пръснахме :oops:, първо на доктор...после в банката...там внесохме вноската, отделно сключихме една застраховка и там пари......,ако знаехме, можехме за утре да оставим банката..... :?
карай...да сме живи и здрави, пари все не стигат така или иначе :D
« Последна редакция: Декември 20, 2010, 14:47:15 pm от marigri »
*
« Отговор #365 -: Декември 20, 2010, 15:10:40 pm »
marigri добре дошла в клуба на мъжките мами!  :D Радвам се, че и ти бебетата сте добре и тревогите ти са били напразни.
Колкото до харченето на пари точно днес, това все пак са някакви глупави поверия. Питах от чисто любопитство, понеже и аз за Игнажден знаех само това, че е важно кой ще ти влезе в къщата в този ден, за пари и харчове - сефте чух днес...
В крайна сметка, вече ме домързя да излизам, та ще оставя за утре и пазаруването на подаръци и на манджи и провизии за празниците - всичко в един ден и да ми се маха от главата. Нещо лесно взех да се уморявам напоследък обаче  :? дано не ми дойде в повече цял ден търчане по магазини утре.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #366 -: Декември 20, 2010, 15:54:37 pm »
marigri честито 2бр. мъжлета  :D Е чак пък големи пищови  :o аз по това време въобще не ми казаха пола, а след това нещо ми показваха, но аз повече се правих, че съм го видяла- неудобно ми беше че не виджам нищо  :lol:

Николинка, аз явно съм пропуснала или не си писала тук за твоете раждане. Много се радвам, да сте много щастливи с двете ангелчета. Честито!!! Кажи как сте, кога се родиха и пр. Тези близнаци май са неудържими да излизат.. :?
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #367 -: Декември 20, 2010, 16:17:12 pm »
Привет! Снощи ви четох, но нямах сили да пиша  :lol:. Първо за доплера - за мен това е най - смислената ми покупка  :D! Бебка е будна, докато аз спя и не винаги се събуждам за ритниците. Подслушваме се почти всеки ден преди лягане. Докторът ми ползва абсолютно същия http://www.amazon.com/Sonoline-packet-prenatal-fetal-doppler/dp/B002WALH6W/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1292853841&sr=8-1. Пулс чухме за първи път на 10 седмици +5 дни.

marigri, честити сини гащи /да са ти живи и здрави и дупе да ти е яко  :lol:/!
nikolina-pikolina, пиши как мина прегледът  :crossfingers:!
А дано близначетата на Криска устискат още малко!
При нас всичко е наред, не съм "мрънкала" от нищо поне от 10 поредни дни  :lol:. Освен огромната ми жажда, особено през нощта. Чакам си феталната морфология след 2 седмици  :)!
« Отговор #368 -: Декември 20, 2010, 16:25:13 pm »
marigri честито 2бр. мъжлета  :D Е чак пък големи пищови  :o

:D :D :D еее, за големи пищове щега беше :lol:....ни така се бъзикаме с мъжа ми :wink:
иначе и аз много не успях да видя, моя мъж по виждаше всичкото....аз на моменти, де ръце видях, де личице малко.....пищове не видях, но д-ра каза че 100 процента мъжки са, а и моя мъж подтвърди 8O че видял пищови :D
дано да са сбъркали де.......ако питате мен,ама каквото такова е,след толкова години чакане и на мъжки съм щаслива :D
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #369 -: Декември 20, 2010, 16:36:10 pm »
marigri, честити  сини гащи !

момичета , да ви питам    -по време на бременност  кои лекар има право да пуска ТСХ  - ФТ4  -  личния или ЖК  , и имаме ли пряво на такова изследване  въобще? Досега все  съм си плащала  , ама да знам  за в бъдеще.

*
« Отговор #370 -: Декември 20, 2010, 16:42:44 pm »
Здравейте :)
marigri, честити ти сини гащи!
За празниците - цялата ни компания отива за 3 дни на Банско, завидях им! Миналата година пак бях дежурна на 31 и отново пропуснахме ходенето. За тази се бях нагласила, но ей на размина се... Както и да е АГ-то ме пуска, мен ме е страх (питах надявайки се да каже не  :lol: ) И в крайна сметка в къщи с любмия, нито ще слугувам като всяка година, нито ще прекарам първите дни от новата година на мивката!  8)
За стриите да си кажа, както нямах нито една, така ми се появиха на едната гърда и на корема за 1 седмица и то след като почнах да се мажа  :lol: Ясно е, че е съвпадение, ма... това е положението!
За пулса - и моя е учестен от как забременях, било нормално. По принцип си ми е висок (с ниско кръвно съм), но сега е просто прекалено. И това ще се преживее, още малко и ще изчезне сам проблема :)

« Отговор #371 -: Декември 20, 2010, 16:45:58 pm »
Nimika, лекарят, който ти води ЖК по ЗК трябва да ти даде направление за ендокринолог. Той ще пусне хормони и антитела на щитовидната. На мен така ми обясни личната. Съответно, ако ми е необходим друг специалист отново направление от лекаря, който води ЖК.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #372 -: Декември 20, 2010, 17:07:26 pm »
Миригри, Честити сини гащи  :D
Дупе да ви е яко  :lol:

Относно морето, ех, много хубаво беше ! Док ме пусна, каза да се пазя и ми увеличи Магнезия. Много повече ме натоварваше ежедневното шофиране из София, гадния трафик и дупките ! Е, беше си ме шубе, но ...
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #373 -: Декември 20, 2010, 17:17:08 pm »
Привет,

и тъкмо се бяха родили близнаци, дали не са на нашата криска??? Аз ще питам д-р Масларска после. И ще дам отчет.
А дано при нас всичко е наред.

:balk_21: Не са моите Нинче  :) Ако бяха бързо бързо щяхте да разберете!

Стискам палци прегледа ви да мине по мед и масло!

Момичета аз и днес съм си вкъщи. Чух се с доктора и решихме утре вечер пак да отида на преглед и на запис и да преценяваме ще оставам ли там или ще си ме пускат в къщи.

Прегръдки на всички ви!
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #374 -: Декември 20, 2010, 17:49:39 pm »
Криска  :bighug: стискам палци мила, дано сте добре и ти и бебките!
« Отговор #375 -: Декември 20, 2010, 19:05:49 pm »
Маригри честито и тук за това , че сте видяли пола на бебоците , да са живи и здрави момчетата и да растат големи!!!Аз днес също ходих на преглед но по-късно и затова не се видяхме с теб Маригри , но нищо важното е че всичко е наред с твоите бебчета и с моето всичко е наред , развива се нормално за този период и  тежи 1500гр., на следващия преглед вече ще говорим повечко за раждането , но за сега док е за нормално раждане пък ще видим, то още има време до края.

Честито на мама Поли , желая й много усмивки със своето бебче и много здраве и щастие!!!

Относно стриите , аз ползвам в момента крема на Саносан  сутрин , а вечер се мажа със зехтин, за сега по корема нямам стрии , но преди да ползвам зехтина и крема на Саносан бях на Хип и получих стрии по едната гърда , след зехтина съм вече добре , дори кожата ми е по-еластична и вече не се лющи. Мънки къде са тези снимки за които говориш и как мога да ги видя, ако може?
*
« Отговор #376 -: Декември 20, 2010, 19:30:41 pm »
Раиса, къде мога да открия тези упражнения при болки в гърба? От време уно ме боли оределена точка на гърба близо до гръбнака, не се беше обаждала няколко години и... сега се появи пак, особено като се заседя и ме заболява.

Jbrul, каква е количката с ръкавичките?

Аз си имам стрии от пубертета по дупето и по гърдите. Сега за моя изненада нямам нито една нова, а не съм се мазала с нищо, защото не обичам да съм нацапотена с нещо.

И аз искам да гледам снимки, дайте и на мен ориентир :)!

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #377 -: Декември 20, 2010, 21:11:48 pm »
Smaraidi, количката е Stokke, а въпросните "ръкавички" са ей това нещо на дръжката: http://www.stokke.com/en-bg/stroller/accessories/winter-kit.aspx
По принцип е много идейно, но според мен има смисъл да купуваш и тази екстра, ако живееш в страна с наистина люта и дълга зима /каквито са скандинавските/. В моя случай конкретно, дето в Ст.Загора и сняг не се задържа и рядко е наистина студено - струва ми се излишно. Може би за София, или за северна България би имало смисъл...

Иначе за мазилата против стрии, от три месеца ми се ще да ви похваля моето мазило, ама ще е една "гола хвалба", понеже не мога да кажа производител и марка. :( На кутията му пише, че е крем против стрии /предполагам/ - за говорещите немски: "ZINNKRAUT-CREME straffend bei Dehnungsstreifen" и отдолу са адресът и телефонът на аптеката, от която го купих. Никакви други детайли няма, нито нет-адрес, нищо... /освен какво съдържа естествено, на етикета на гърба/. Когато избирах антиистрии продукт в тази аптека и спрегнах всички по-така марки, фармацевтката каза нещо от вида на: "Ако не държите да е мега марка, да ви предложа нещо наистина ефективно"  :lol: /или така поне ми преведе приятелката, с която бях/ И аз се съгласих да го пробвам, взех и 2 други "маркови", които понастоящем не съм и пипвала, мажа само с този и ми е на свършване. Поръчах сега още 2 кутии да ми донесат едни приятели, които ще ходят по празниците. Апропо, този крем струва 22 евро /250мл/, а другите бяха от 40 евро нагоре и за разлика от нашите аптекарки - тази не се опита да ми пробута най-скъпото, а нещо което счита за наистина добро...ама тук влизаме в друга тема  :? Помолих тези приятели, които сега пътуват, да попитат откъде другаде може да се купи този продукт, може ли по нета и ако има инфо - ще кажа.
За протокола - мисля, че е ефективен, понеже с майка ми имаме един тип кожа и структура, а тя е така брутално нацепена от бременността си с мен - гърди, корем, бедра и то много и дълбоки стрии, хем се е мазала с мас. Та ако предположим, че все пак заради общите гени и пр. и аз съм предразположена...за сега нямам никакви стрии, никъде.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #378 -: Декември 20, 2010, 21:26:33 pm »
Маригри, честити сини гащи  :P

godgift, благодаря за инфото. Аз също трябва да следя ТСХ. В началото на годината бях при д-р Начев с ТСХ 3.09 и започнах прием на Л-тироксин 0.25 микрограма. На 19.11.за последно изследвах хормона и беше 1.50 ако не се лъжа. И тук идва въпросът ми. Знаете ли какво трябва да е нивото на ТСХ по време на бременност?

Jbrul, и моята майка се е сдобила с ужасно много стрии от бременността й с мен, искрено се надявам да не стана като нея.
« Отговор #379 -: Декември 20, 2010, 21:42:58 pm »
Мецани,ТСХ 1,5 е перфектно.Добре,че ме подсети,аз съвсем забравих. Преди около месец моето ТСХ беше толкова и докторката ми каза по телефона,че е супер за бременна. Контрола-след месец. Трябва да пусна сега освен ТСХ и ФТ3.Аз съм на Еутирокс 50,защото жлезата била неспокойна и освен това сега е зимния период,следователно има занижена обмяна.Доколкото знам си от София.Ако искаш обади се на д-р Тодорова и я попитай за съвет.