0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #340 -: Декември 19, 2010, 19:54:41 pm »
Честито и на Поличка! :balk_16:
Да ти е жива и здрава рожбата!Много се радвам,че е минало лесно раждането и пожелавам на всички момичета,които чакаме да мине както при теб!  :balk_103:

« Отговор #341 -: Декември 19, 2010, 20:29:25 pm »
Добър вечер момичета,

Поличка, честито и тук, да е жив и здрав малкия Валери и много да ви радва. Радвам се, че всичко е минало леко при теб!
Криска, стискам палци всичко да е наред с вас и да удържите още 2 седмици до датата за секциото. Наистина е тъжно, че ще прекараш празниците в болницата, но затова пък оттам нататък всички празници ще са с двете сладки кукли. Дръж ни в течение какво става с теб!
Мънки, разгледах албумчето, много са сладки костюмчето и обувчиците и кътчето е станало супер. Хайде като го довършиш пак да сложиш снимки.
Адито и мойто раждане беше нормално и супер бързо и лесно. Пожелавам ти и на теб такова  :wink:

Аз се мазах с крема на Мустела за двойно действие и нямам нито една стрия.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #342 -: Декември 19, 2010, 20:29:42 pm »
Криска :bighug: Малко остана , дръж се мъжки, всичко ще е наред!!!
Мисли позотовно, ние сме с теб !

Мони, честити покупки !  :D

За пулса - мисля че е нормално да е по-висок, заради кръвотока. Макар че аз съм с проблеми с ЩЖ и при мен принципно пулса ми е към 120...Няма страшно, щом кръвното е добре.

За стриите...май няма оправия . То си е до кожа...Аз се мазах с всичко за което сме говорили тук, тоест почти всичко, което се продава  :lol: В заключение май се получава така, че няма значение какво е - важното е да е мазно. И ако кожата е склонна и с мас да се мажете - няма спасение. На мен ми се получиха много бледи стрии и то само на едната страна на дупето. От дясно има, от ляво - не ! Купих ампули на Лирак за вече налични стрии, пък да видим. За сега не виждам ефект.
И не забравяйте да мажете дупето и бедрата! Нищо че е рано...тя кожата се подготвя. Повечето мами мажат само корема и дупето и бедрата стават леш.

« Отговор #343 -: Декември 19, 2010, 20:36:40 pm »
Честито на Поличка!!!!!!! :bori_002: :balk_7:
Чери....още малко и ще се гушкате в къщи с принцесата :wink:
Криска...стискам палци още да устискаш бебките :wink:

Мънки.... и аз искам да видя снимките 8O,моля за ориентир :D

Жбрул...наистина това доплерче скъпичко идва :?, ще чакам някое друго инфо за нещо по сносно :wink:
*
« Отговор #344 -: Декември 19, 2010, 20:43:06 pm »
Ами да Топси,нормално е пулса да ти е по-учестен сега!Моят преди едвам мъждукаше,но откакто сме двама си е ясен и отчетлив, а кръвното ми е 110/70 в най-добрия случай,т.е ниско
Рая, :bighug:
Иси,сега ще разгледам и аз снимките  :D
« Последна редакция: Декември 19, 2010, 20:45:59 pm от moniks_s »

*
« Отговор #345 -: Декември 19, 2010, 20:54:59 pm »
Криска, стискам палци всичко да е наред, пък ще ти правим компания по интерента за коледа и нова година.

мънки, леко лежане, дано се размине бързо

топси, по принцип при бременните пулса е учестен, ние и затова толкова се задъхваме.
маригри, ето линк, има го и в и-бей, вече веднъж като знаеш името можеш да го търсиш
http://www.amazon.co.uk/s/?ie=UTF8&keywords=angelsounds+fetal+doppler&tag=googhydr-21&index=aps&hvadid=6729583741&ref=pd_sl_7gsresxwww_e

само да ви кажа, сега се рових за ваксините, ако решите да се ваксинирате и след това като ваксинирате бебетата (живи, здрави) проверявайте дали ваксината съдържа консервант, който се казва thimerosol, в него има живак и със сигурност го има във ваксините за многократна ваксинация, тези с индивидуалните дози, някой ги има, други не. нямало достатъчно доказателства, но е невротоксин и доста хора смятат, че причинява аутизъм и други генерализирани разстройства на развитието при децата. за  сега това успях да намеря.

ето ви един линк, разбира се има хиляди, но тук накрая ги има ваксините по производители и кои от тях съдържат този консервант: http://www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/SafetyAvailability/VaccineSafety/UCM096228
« Отговор #346 -: Декември 19, 2010, 22:04:15 pm »
Елена Б.....мерси,разгледах доплери и наистина доста по евтини са :wink:
сега имам една оферта и може в скоро време и аз ще слушкам моите бебки :D

Мънки....много красиво и кошарката 6+ :wink:,остана и кафявата количка да снимаш....да я видим :D....хи....хи...

Раиса, разгледах и вашите снимки...много ми хареса вашата количка,много добре изглежда, каква марка е ако не тайна, а и цвета й много свеж :wink:

видях и други сладки шкембенцааааааааа :D
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #347 -: Декември 19, 2010, 22:18:13 pm »
 :) Благоарско!
 Количката е mutsy, а модела е urban rider .

Моичета снимайте си тубаците! Аз сега си гледах снимките...и не мога да повярвам че съм имала толкова голям корем!  :lol:
*
« Отговор #348 -: Декември 19, 2010, 22:40:06 pm »
:) Благоарско!
 Количката е mutsy, а модела е urban rider .

Моичета снимайте си тубаците! Аз сега си гледах снимките...и не мога да повярвам че съм имала толкова голям корем!  :lol:

Раиска и аз й бях метнала око по едно време на тази количка, много кефи :) Аз пък хич не съм се снимала от септември пууу, ей сега от Коледа започвам, че докато се наканя и дребния ще се роди. И после какво? Ще трябва да правя фалшиви снимки с някой силиконов корем  :lol: ох, коя мама го беше казала това знаменито "комшийско подозрение".?

Маригри, има хубави доплери и на хубави цени, тези от линка ми харесват на мен поне. Мисля, че elle22 си взе точно един от моделите на Сонолайн, ама като дойде ще сподели как е. Мисля, че беше доволна и успешно шпионира бебка. ;)
« Последна редакция: Декември 19, 2010, 22:43:41 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #349 -: Декември 19, 2010, 23:18:22 pm »
Абе Брули ти кога ще заръчваш количката ? Избра ли цвят и ще вземеш ли екстрата "ръкавички"?  :D ( видях такива, страхотни са, една мама буташе гордо и се сетих за теб  :wink: ) Но от сега мисли нещо за гърба...мен поне бая ме боли, теб не те мисля...

Аз имах този евтиния доплер. Имам само 1 забележка - че от по-късни седмици се чува...Но пък разликата в цента е доста, нормално е да има "открийте 10те разлики"  :lol:
и разбира се - без гел нищо няма да се чуе...
« Отговор #350 -: Декември 19, 2010, 23:50:14 pm »
точно щях да кажа, че май аз бях пуснала линка за този доплер на Елена, моя е същия е си е ОК, но разбира се не от много рано, пише 14-16г.с. Според мен изобщо не се лъжете да давате много пари за доплер, ако наистина имате притеснения, не тази играчка ще ви помогне, а лекар и професионален доплер. Но си е добре да се чуе какво става за наше успокоение :wink: А откакто го усещам, почти не съм го ползвала. Другото хубаво е, че не е нужен специален гел, то си пише на всеки модел..

Криска, не унивай момиче. Вече малко остана, дотук си издържала много повече. После няма да си го спомняш даже, важното е момите да са добре  :goodluck:

Аз по повод празниците имах големи планове, защото сме свикнали да караме винаги по екскурзии и пр. и тъй като се чувствах добре си казах- тази година няма да е чужбина, но ще отидем на планина с приятели. Мъж ми мрънка от начало, че му е притеснено, но аз смела. Обаче след голям размисъл се отказах и аз преди седмица- то Трявна далече, и самата мисъл че ако стане нещо няма към кой да се обърна ми беше гадно.. Дори незнам ще ни върнат ли капарото, но този риск си го поех от начало и това ще е. Как мислите, правилно ли постъпвам че се отказах??
*
« Отговор #351 -: Декември 20, 2010, 00:29:03 am »
Раиска - цвят избран. Ръкавички - не смятам да купувам, едва ли ще се налага да бутам по студеното, той ще е малък за разходка /пък и чак такива глезотии за БГ не са нужни, особено в СЗ ;)/  Ще заръчам "лятната униформа" за количката обаче.
За гърба - освен най-високата възможна количка, друго не можах да измисля  :( Ще си взема висок скрин за повивалника, и кошара която да е максимално висока т.е. да се повдига там матрака... Ако се сещаш друго важно - казвай овреме!
Иначе количката няма да я заръчвам, пратих им капарото, казаха да ида да си я взема когато реша - в магазина е. Та или ще се разходя между празниците, или след НГ направо...зависи колко ми е скучно и налудничево  :lol:

Сами доплера /личния/ служи за успокояване на параноя от вида "дали му бие още сърцето и с каква честота"  :lol:, не за диагностика и замяна на лекаря много ясно. За мен - няма лошо да се купи, ама всеки си знае за себе си най-добре.

За почивките съм на същия хал и аз. :? Тук-там, близки чужбини, после БГ и накря ще сме си домА както го виждам аз  :lol: Нищо де - има време да ходим пак, живи и здрави да сме само :) За правилното, мисля че е правилно и аз така ще постъпя, рисковете не си струват поне за мен, все едно не сме ходили по купони и хотели по всякакви поводи, та айде сега - няма драма мисля.

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #352 -: Декември 20, 2010, 01:27:50 am »
Аз доплера го ползвах само в налудничеви случай от рода - лягам си и започват някакви мисли, днес рита ли...май не мръдна изобщо...и така в един момент скачах и отивах да слухтя в хола ...

За почивката, всеки си има тиква на главата и си решава  :D Ако всичко е наред и лекаря казва, че не е проблем - аз бих отишла. Към 6-7ми месец отидох на море за 10 дни, къпах се, забавлявах се - беше супер. И тогава се водеше дискусия - да се ходи ли на море...и повечето мнения бяха против. Пиех си редовно но-шпа и Магнезии и така.

Ами Жбрул...може би да си намериш някакви упражнения за гърба, има много хубави от йогата. Аз правех преди да забременея и докато бях бременна и ми беше много добре. Сега искам да си купя ново шалте и пак почвам, че много ме боли.
Също така някакъв добър, красив и мусколест масажист би било халал  :D
*
« Отговор #353 -: Декември 20, 2010, 02:13:40 am »
Оххх Жбрул я мързи да спортува /дори Уеко/, кЪт мангал - да бачка  :lol: На фитнес ходех с отвращение и за поддръжка, че нали се почвало преди да имаш реално нужда. Като забременях, ми беше густо че фитнеса отпада - пълна трагедия съм. Виж към масажите изпитвам огромно влечение, понеже не се налага да правя нищооо.  :oops:
Ама питането ми, дали нещо друго мога да предвидя за болките в гърба, беше относно покупките на това - онова. Иначе си го имам проблема достатъчно време и принципно знам какво го облекчава.

За почивките само да уточня какво имах предвид. Може да се ходи навсякъде естествено, щом няма лекарска забрана и се чувстваме добре. Все пак, се замъкнах бременна до Австрия, при това с кола и въобще не смятам, че трябва да седим като квачки по диваните 9 месеца.
Лично аз се отказах от пътувания за НГ, по следните причини. Зима е, при това в България, което преведено означава, че а вземе да завали малко снежец и магистралите /колкото ги има/ затваряме. Следователно, всички планински къщички, хотели и пр. готини местенца за зимна ваканция - отпадат, щото сещайте се там какви пътища са и колко ще са проходими, ако все пак има сняг. То не само сняг де, стига един як дъжд да повали и видяхте - главен път отиде У дерето  :? В общи линии, местата на които бих отишла в момента са яко ограничени от "съображения за достъп". Все пак, днес влизам в 31 ГС и на теория мога да очаквам всякакви изненади от дребното човече. Това поне за мен означава, че трябва да съм сигурна, че мога да стигна бързо и безпрепятствено, ако не до моята болница точно, то до друга достатъчно голяма и добра. Оттам нататък, при този ограничен избор на подходящите, според мен места за ваканцийка в момента - работата отече. Тези дестинации, които все пак стават - или нямат места, или пък ако намеря нещо свободно, е на егати цифрите /от 2200 за 4 нощувки за нормална стая  8O 8O 8O/ и въобще не става дума за "Бурж Ал Араб". Май се сещам защо още имат свободни места... :lol:
В компанията - няма други бременни и много ясно, всички оферти от приятели - не се покриват с "космическите ми изисквания"  :oops: за пътища, болници и пр.

Та накрая си казах, че е глупаво баш сега да се вдетинявам и от пусти инат, само и само да се отиде някъде точно за НГ, да рискувам с дадени региони /подчертавам - риск, защото е зима/ виж - морето е друга работа. :D Чужбинските оферти отпаднаха, заради летенето - все пак в 7-и месец е добре да се избягва, щом не е супер спешно.
Мисля след празниците, когато има и свободни места и нормални /вече/ цени на местата, които ме устройват в момента - тогава. Все ще изкарам една НГ в някой местен ресторант, или дори у нас мога да направя събирачка - веселба да има и да ми е спокойно. В момента това ми е приоритета.

« Отговор #354 -: Декември 20, 2010, 09:10:01 am »
Ускореният пулс може да е заради нисък хемоглобин, между другото ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #355 -: Декември 20, 2010, 09:34:33 am »
Здравейте ,искам да кажа за пулса че на мене ми беше казано от лекари че в доста от случаите когато е ускорен става въпрос за дадена инфекция някъде.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #356 -: Декември 20, 2010, 11:25:37 am »
Криска дръж се войниче! Мога да си представя колко ти е трудно, но мисли че най-хубавото предстои  :bighug: И аз от една седмица лежа заради скъсената шийка и ми е кофти че няма да мога да избирам коледни подаръци за близките си, но пък заради бебето трябва да устискаме трудностите.Имаш нашата подкрепа - бъди силна още малко! Чери малко остана - за празниците дано изпишат малката Изабела и всички да сте вкъщи под елхата  :lol:
Благодаря на всички ви, включили се в дискусията за мазилата против стрии  - наистина май е до кожа...
« Отговор #357 -: Декември 20, 2010, 13:13:11 pm »
Привет дами  :)Днес съм вкъщи -малко отпуска преди Коледа и дори ми е странно, но засега добре ми се отразява. Май вече трябва да почна да разпускам повече, но още нямам заместник и тъй като съм луда ме товарят с какво ли не..

Раиска, брей чак 10 дни на море с тумбак, не ти ли забраниха заради контракциите? И аз като Жбрул по същите причини се отказах от Новата година, въпреки че беше голямо чудене, защото принципно бях /и да чукам на дърво още съм/ сравнително добре, даже не се спирам, какво казах -работя, излизам чатпат с приятелки. Аз съм по-назад, но ако нещо притеснително стане, всеки час може да е важен да се спаси положението а за Жбрул и детето. Самата мисъл че ще съм безпомощна ако има сняг по пътищата и прочие ме стопира. Сега като гледам прогнозите и като се има предвид че съм без повторни контракции за момента, си мисля че можех, но по-добре да ми е спокойно. А и Трявна - планина си е, много завои, далече, но наши приятели имаха там резервация.. Като се сетя миналата година на тази дата /всъщност 19.12/ ми беше лапароскопията, а на 29 заминахме за Брюксел, ходихме и до Брюж и Амстердам - оздравях без време  :lol: Но сега не ми се рискува..
*
« Отговор #358 -: Декември 20, 2010, 13:55:43 pm »
Хахха Сами, сега ми напомни нещо. В началото на тази година, категорично заявих, че следващата ще я посрещам, или в Куба, или в Мексико. Точка! Не подлежи на обсъждане даже, решила съм, три години все го отлагаме това пътуване и пр.
Давам си сметка сега, че толкова бях заживяла с убеждението, че всяка друга жена може да се окаже бременна, но не и аз, че подобна причина за промяна на планове - въобще не ми и минаваше през главата, все едно какви планове.  :lol: За "ходенето в Куба" започнах "преговори" с приятели отрано февруари-март, че да е "опечена работата". Минаха ми през ум всякакви възможни препятствия - внезапно безпаричие, приятелите да се откажат от пътуването, някой ураган да помете острова, да пукне Кастро и да стане гражданска война...квото се сетиш от сорта. Само не и това, което се оказа причината /за наше огрооомно щастие/ за поредното неходене в Куба.  :lol: Накрая стана така, че ние издънихме приятелите за това пътуване, а не те нас, но разбира се - няма сърдити. Догодина живот и здраве - може пак да се пробвам с тая Куба, белким се докопам някога.  :D

П.П. Днес щях да ходя да купувам коледните подаръци, свеки звънна за друго и като й споменах - рече, че било Игнажден и на този ден не било хубаво да се харчи, че щяла да е безпарична годината... Хабер си нямам от тези поверия, вие какво знаете по въпроса?

« Отговор #359 -: Декември 20, 2010, 14:00:14 pm »
Поличка, честита ти рожба Валери. Да расте здраво, щасливо и спокойно дете. Радвам се че при теб раждането е минало леко. Не разбрах обаче какво означава нормално, планирано раждане (в смисъл на предизвикано със окситоцин или как?)

Мънки, къде са качени снимките не можах да ги намеря. Моля, ако може и не те затруднява да ми изпратиш саита и паролата на лични.