0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #320 -: Декември 19, 2010, 12:14:13 pm »
Честито Поличка ! Жив и здрав да ви е и много да ви радва !  :D

Нимика, аз кашлица преборих с Осцилококцинум, Тантум Верде ( разтвор за гъргара ) и за смучене едни таблетки - "Исла" .
А как се прави - на Тантума си има доза, 15 мл мисля, пийваш ги, но не гълташ. Навеждаш си главата назад, отваряш уста и започваш внимателно да изкарваш възду през гърлото. Течността в гърлото ти започва да бълбука и така 30тина секунди. Внимаваш да не се задавиш или глътнеш течността, после плюеш.
Дано да си питала за това, а не да пиша глупости  :lol:
« Отговор #321 -: Декември 19, 2010, 12:19:00 pm »
Честита рожба Поличка!
Да Ви е жив и здрав и много да Ви радва!  :D
« Отговор #322 -: Декември 19, 2010, 13:24:12 pm »
Списъче горещо

vickon - 26.12.2010 (секцио дата) успех мила
Криска -30/31.12.2010
Blue angels - 01.01.2011
Bebo 79 - 02.01.2011
melani-10.01.2011
Smaraidi - 21.01.2011
Клеопатра - остават 29 дни .

yoanna- 26.01.2011
Мonkey - 29.01.2011
saraapl - 28/29.01.2011
krem2003- 07-02-2011
Lindsey- 08.02.2011
Bebino - 42 дни.
Altea 43 дни.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #323 -: Декември 19, 2010, 14:58:28 pm »
момичета на 15/12/2010 в 16:35 се роди прекрасния ми син Валери :DВсичко мина перфектно,роди се много лесно :wink:и да ви кажа че няма нищо страшно в планираното нормално раждане :) :wink:даж :? напротив много по спокоино е,не почувствах никаква болка,абе с две думи СТРАХОТНО ИЗЖИВЯВАНЕ :band: :D :D :D

Много се радвам че всичко е минало повече от прекрасно за вас двамата :) Много силно те прегръщам и ти пожелавам от тук нататък всичко само най-най.. :) Да е жив и здрав Валери и много много да радва мама и тати :)
*
« Отговор #324 -: Декември 19, 2010, 15:04:11 pm »
Поличка , много се радвам за успешното раждане! Честита рожба - да е здрав и с късмет малкият Валери!  :ballons: :babyflips: :ballons:
Момичета препоръчайте ми хубаво мазило  против стрии... вече открих на две места по корема и ми стана много кофти.... досега старателно мазах  с юсерин и веледа....май без ефект..След раждане пъпчето става ли както преди? От моето е останала само една точица....Знам че това са естетически неща и някой ще ми се смее, но пък за мен е важно да изглеждам добре.
*
« Отговор #325 -: Декември 19, 2010, 15:12:26 pm »
Йоана, аз все още не мога да кажа, кое  е хубаво против стрии.
Моя приятелка бременна в 7-ми месец се маже с Икаров и един домашен крем. Домашния крем е против белези и тя се надява, че ако тръгне да се появава някоя стрия, той ще я заличи. Кремчето се прави от свинска мас и невен. Ако имаш интерес ще я питам за рецепта :D

*
« Отговор #326 -: Декември 19, 2010, 15:40:16 pm »
Поличка,  честит ти син, много се радвам като чувам, че раждането може да бъде леко и безпроблемно, дано като му е такъв старта да му е такъв и живота на Валери. Да сте живи и здрави

Чери, сигурно си била неописуемо щастлива да си я гушнеш най-накрая, сега ще ти дават ли да я виждаш по-често? дано скоро си я приберете в къщи.

вижте, по повод "спора" като цяло реда и пригледността са важно нещо, но аз като един чист потребител на сайта мога да кажа, че човек си избира 1-2 теми, в които да пише и да следи, а не ходи да търси по всички теми и подфоруми. а освен това, се "сближава" с хората в темата и търси точно тяхното мнение, а не само инфо за продукт или ритуал. за мен поне е по-важно, че с вас си пиша от 5 месеца, отколкото информация, за това си имам гугъл. надявам се не наливам масло в огъня, не бих искала това да се превърне в спор наистина, просто споделям, а пак за мен, това че пишете тук и след като сте родили е особено ценно, надявам се и другите така да продължат.

и сега да ви питам :) тук в англия пак са писнали заради снега, но по важното, заради свинския грип. и настоятелно приканят бременните жени да се ваксинират. мен обаче много ме е шубе. имам фантазия, че след 15 години ще прочета във вестника, че е било голяма грешка и има невъзвратими последици за поколението деца, дето майките им са се ваксинирали. от друга страна, казват, че при бременните се получават тежки усложнения от грипа (което ме навежда на мисълта, че има и за бебето проблеми от грипа, де). моля ви ако някой е чел, знае нещо, говорил е с доктори да пише. аз ако намеря някакво допълнително инфо ще ви пиша също.

хубав ви ден
*
« Отговор #327 -: Декември 19, 2010, 15:45:01 pm »
само да допълня, за доплера,

аз си купих, мисля, че същия като на Жбрул, дано не бъркам, но май тя беше публикувала един линк тук от и-бей. но нищо не успях да чуя с него и сега чак пак ще пробвам. та мисълта ми е Маригри, не се шашкай допълнително, ако не чуеш нещо, още е доста рано. знам че го пише на опаковката, но аз бях сигурна, че АЗ точно ще си чувам като пушка  :balk_143:

довечера пак ще пробвам и ще ви пиша. чао от мен за сега, някой за палачинки ???
*
« Отговор #328 -: Декември 19, 2010, 15:50:35 pm »
Поличка, честито момчеце. Да сте живи, здрави и много щастливи.

Чери, още малко остана и ще си приберете принцеската в къщи.

Аз изобщо не съм се мерила колко килограма съм, то ще е сташно положението с това лежане и ядене. Преди да забременея бях 52-54 кг, а сега минимум съм качила 3 килца.

За мазането се чудех дали не ми е рано още и затова нищо не съм си купила.

Момичета, благодаря за подкрепата, продължавам с лежането и се надявам скоро да спре зацапването.

Хубав ден на всички!
« Отговор #329 -: Декември 19, 2010, 16:53:43 pm »
Честито на Поличка, браво, много окуражително раждане  :D дано и занапред всичко да му е по вода на детето!

Мецани, почивай и спокойно, аз също знам какво значи това, защото само от едно кафяво петно в 10-11г.с. щях да откача /особено като нямах обичайните признаци на бременност по онова време, дори гърдите, нищо../

Чери, радвам се че успя да я гушнеш най-после  :bighug:

Елена, за доплера не е рано в 18с. но не става лесно, аз доста упорствах докато успея  :wink: Пробвай с олио /ако ползваш против стрии/ или вода на доплера и на повече места по корема. Ти усетила ли го досега? Аз за пръв път усетих леко пърхане в 18г.с., което обаче е рано, по книга за първа бременност- в 19-20г.с.
*
« Отговор #330 -: Декември 19, 2010, 17:32:16 pm »
Меченце почни още от сега да се мажеш.Не е рано.
yoanna пробвай с интензивния сурум за вече появили се стрии на Чико Мама Дона .При мен има ефект.
*
« Отговор #331 -: Декември 19, 2010, 17:51:29 pm »
yoanna аз за сега съм най-доволна от Икаров макар,че сам в 6 месец корема ми е огромен.
Честито на Поличка!Да е жив и здрав малкия юнак!
*
« Отговор #332 -: Декември 19, 2010, 17:53:45 pm »
Честита рожба Поличка!Да ви е живо и здраво малкото сладурче.  :bighug:
« Отговор #333 -: Декември 19, 2010, 17:56:03 pm »
Поли, честито. Да сте живи и здрави.

yoanna първата бременност нямах нито една. Сега се мажех редовно. И нямах никакви. Сега като родих и от както се цедя и кърмя съм пълна със стрии, на корема, дупето и гърдите. Така че и с мазане и без мазане, няма оправия.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #334 -: Декември 19, 2010, 18:53:26 pm »
Здравейте момичета!

Честито на Поличка! Бъдете здрави и много щастливи!

При мен за съжаление екшъна продължава  :( Отново съм с контракции, но този път чести на 3,4 минути и от утре влизам пак в Токуда. Доктора каза, че ще остана там на системи докато не родя  :(
Явно ще си карам и Коледа и Нова година с лекарите и сестрите в болницата... Много ми е тъжно и вече съм на ръба да рухна, но...нямам избор!
Иначе разкритието си седи на 2см за сега, а бебките малко по малко наддават.
Ще се включвам от Токуда да ви следя!

Успех на всички!
*
« Отговор #335 -: Декември 19, 2010, 18:55:05 pm »
Мацки, по въпроса с моя доплер конкретно. Чувам си идеално с него от момента в който го имам /някъде 11 ГС/. Според инженерите на фирмата доставчик, въпросният уред отчита сърдечната дейност от момента, в който тя е налична, но точно това не съм го проверявала лично, по обясними причини  :lol:
Не го препоръчвам тук, просто защото е твърде скъп на фона на останалите, които могат да се поръчат по нета от чужбина. Все пак, ето линк за информация:
http://www.ilan.bg/e-store/222/2955
Ако се разровите, предполагам че същият може да се намери и на по-добра цена, или втора употреба. Когато аз купувах - бързах и не можех да чакам чужбински доставки, та за това поръчах направо от тази фирма.
Нямам забележки към уреда, но има и по-евтини варианти, нека се включат момичетата, които си купиха доплери и да дадат линкове за техните модели, за да имате по-голям избор.

П.П. Който и да е доплер, се ползва задължително с "ултофоногел", който можете да си купите от всяка аптека за 3-4 лв. Без гел, много е вероятно да не чуете нищо. Не много вероятно, ами почти сигурно  :D
« Последна редакция: Декември 19, 2010, 19:01:30 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #336 -: Декември 19, 2010, 19:12:22 pm »
Крискааааа миличка горе главата и спокойно,оххх как искам да си те гушнааа,ама.....мн си ми далечко миличка  :? :D,ще се оправиш,дано не се тормозиш още дълго и да минат най после нещата че то така е ад  :? .Целувки и прегръдки  :D.

Момичета,качих малко снимки в албумчето на започвашето да градим детското кътче на нащо съкровище,също съм качила костюмчето му за изписването,заедно с едни сладки пантовки и едни маратонки  :lol: :lol: :lol:.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #337 -: Декември 19, 2010, 19:14:43 pm »
Поличка, да ти е жив и здрав мъника!  :bighug: Ейййй, една да каже, че нормалното раждане е минало супер лесно, аз за момента съм за нормално и се интересувам от разказите :)
Чери, съвсем малко остава да си приберете Изабелка у дома, надявам се да мине много бързо това време.
Криска, и Коледа и нова година ще има и следващата година ;) Важното е и ти и бебките да сте добре! По-добре да си под наблюдение, за всеобщо спокойствие  :grouphug: Сигурна съм, че всичко ще е наред!!!
Леле момичета... днес като си погледах лентичката не можах да повярвам, знам в коя седмица съм, знам кога ми е термина, но като погледнах колко дни остават... Имам чувството, че вчера пишеше 200... Даже малко се стреснах като си направих сметка с колко време разполагаме, но определено се зарадвах, че големия ден наближава :)
От мен лека вечер!

*
« Отговор #338 -: Декември 19, 2010, 19:34:15 pm »
Привет мамчета! :flower:
Едно голямо Честито на Поличка!Да е жив и здрав малкиия Валери! :flower:
Мецани,почивай повече!Криска ,стискай,мила :crossfingers:!
Да Ви се похваля и ние напредваме с покупките,вчера взехме и ваничката :D

вижте, по повод "спора" като цяло реда и пригледността са важно нещо, но аз като един чист потребител на сайта мога да кажа, че човек си избира 1-2 теми, в които да пише и да следи, а не ходи да търси по всички теми и подфоруми. а освен това, се "сближава" с хората в темата и търси точно тяхното мнение, а не само инфо за продукт или ритуал. за мен поне е по-важно, че с вас си пиша от 5 месеца, отколкото информация, за това си имам гугъл. надявам се не наливам масло в огъня, не бих искала това да се превърне в спор наистина, просто споделям, а пак за мен, това че пишете тук и след като сте родили е особено ценно, надявам се и другите така да продължат.

хубав ви ден
Напълно съм съгласна!

*
« Отговор #339 -: Декември 19, 2010, 19:36:45 pm »
Криска,вярвай че ти и бебките ще сте добре,а Коледа и Нова Година до година ще е пълна с детски смях и пълзящи бебоци около вас!
Честита рожба,Поличка да ви е жив, здрав и много щастлив!

Аз да попитам,вие мерите ли си кръвното в къщи,значи моето е да кажем нормално около 110 на 70,но пулса ми е все висок-днес беше 115 8O и откакто забременях е все около 100,това нормално ли е ?

Лека вечер