0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #200 -: Декември 16, 2010, 11:21:04 am »
Привет сладурани :D!Днес незнам защо ,но съм в чудесно настроение :D!
Росси,честито мила!Живо и здраво да расте юначето!
Тини,мерси за инфото за крема ,сега вече ще си го запиша.А можеш ли да ми кажеш,вече трябва ли да ползвам такъв или ми е рано? :ask:
Елле,честито розови гащурки :bori_007:
« Последна редакция: Декември 16, 2010, 11:29:45 am от moniks_s »

« Отговор #201 -: Декември 16, 2010, 11:26:56 am »
Жбрул....за моето свекито е много дълга и широка тема, тя е на 64год....почвам ли да си изразявам мнението, тя не го възприема...а веднага почва да се цупи, имала операция рак на гърдата и все гледам да се сообразявам.....защото тя винаги е жертва, абе добре че не живеем заедно и даже сме в различни градове :D, а свекъра ни за 10 години нито веднъж не ни идвал на гости,защото имаме куче :D.............еееех,ако това важеше и за свекито :lol:
тя е малко гад, като дойде и каквото и да кажа аз, тя си прави по нейния си начин и после се оправдава пред мъжа ми, че аз съм била съгласна или нещо от рода........абе, те вообще живеят все едно в някой друг век....някой път направо се изумявам от разбирания им 8O

както и де, не искам да спамя темата......приключвам въпроса с нея :wink:
просто исках да чуя какво мислите по въпроса, иначе така и така ще раждам пролет или лято живот и здраве, за първо време можем да ги изместим на терасата.....ама да ги махна съвсем......не мисля :wink:
*
« Отговор #202 -: Декември 16, 2010, 11:27:46 am »
Моникс,аз започнах в 7 месец ,защото много ме сърбяха зърната.После към 8 месец и леееко да ги подръпвам.Като се роди беба,мажех след кърмене или цедене(не можах да кърмя повече от 2  седмици поради усложнения от секциото).По-добре е да си купиш Лансинох,че той не се отмива при кърмене,а преди да родиш ,ще изхабиш малко от тубата.Аз си бях купила Гермастан-той се отмива.
« Последна редакция: Декември 16, 2010, 11:31:48 am от TINI78 »

*
« Отговор #203 -: Декември 16, 2010, 11:31:53 am »
Много благодаря Тини! :hug2:

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #204 -: Декември 16, 2010, 11:56:35 am »
Честито на мама Роси !!!  :D Голям юнак си е отгледала  :D
Да е жив и здрав Марио и да расте много щастливо и усмихнато дете !!!

Хайдеееее...тук е като конвейр  :lol: Голям бум на сладкиши !

Елле честита ви девойка !  :D
« Отговор #205 -: Декември 16, 2010, 13:01:58 pm »
Честито на мама Роси за малкия Марио. Да расте здраво, весело и щастливо дете. На Роси бързо възстановяване.

Така като гледам скоро и аз ще попадна в горещия списък на Мънки. Моят термин е определен за 9.02, но относно родоразрешението (нормално или секцио) ще знам на 29.12. Тогава док. ще каже окончателното си мнение.
*
« Отговор #206 -: Декември 16, 2010, 14:08:26 pm »
Честито на Роси, да ти е жив и здрав Марио и много да сте щастливи. бързо възстановяване и уютна коледа с бебето.

Елле, честити розови гащи, аз още крепа някаква надеждица, че и моите може да се окажат розови, но ще видим живот и здраве януари.

Дени, стискам палци за раждането (каквото и да е то), както разбира се и на всички от първия списък.

дидон, мерси за статиите

жбрул, аз мислех да се обаждам по магазините да видя те не могат ли да ми ги доставят, щото в сайта на be safe не видях форма за поръчка, само магизини, в които се продава, ако не ти е досадно, кажи от къде освен от и-бей, бих могла да си ги поръчам, би било голямо улеснение. но ако не ти се занимава, недей.

темата със съветите и "информираните мнения" е много мътна и кървава, но понякога нещата, които чувам от вас, направо надминават всякакви граници. изведнъж преставаш да си възрастен човек и всички решават, че трябва да ти дават ъкъл, щото ти си някакъв инкубатор, дето трябва да се настрои по най-добрия за тях начин. за сега на мен само ми мрънкат "да се пазя", което не е много ясно какво значи, освен да не правя това, което обикновено правя...
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #207 -: Декември 16, 2010, 15:30:14 pm »
Мноооого благодаря за честитките  :lol:!
Честито на мама Роси!
Еленка, има време... за второто  :bori_015: :)
*
« Отговор #208 -: Декември 16, 2010, 16:34:25 pm »
Честито бебе на мама Роси :)!

Честити розови гащи на elle22 :)!

didon, и аз имам далматинка :cheerleader:! Казва се Каледония, на 4 години. Ако искаш чукни в гугъл Caledonia и можеш да я видиш :).

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #209 -: Декември 16, 2010, 16:48:07 pm »
темата със съветите и "информираните мнения" е много мътна и кървава, но понякога нещата, които чувам от вас, направо надминават всякакви граници. изведнъж преставаш да си възрастен човек и всички решават, че трябва да ти дават ъкъл, щото ти си някакъв инкубатор, дето трябва да се настрои по най-добрия за тях начин. за сега на мен само ми мрънкат "да се пазя", което не е много ясно какво значи, освен да не правя това, което обикновено правя...

аааа, и аз редовно гу чувам да се пазя и по техни разсъждения да ям много и калорично,да могат бебета да пораснат повечко....защото после по лесно се отглеждали,ок....така е, но на моите 1.58 да родя 2 бебета примерно по 3 800кг няма как да стане :D.........ама как да й обясниш :lol:
*
« Отговор #210 -: Декември 16, 2010, 17:03:24 pm »
Честито на мама Роси и от мен. Да расте здраво и щастливо малкото детенце.
А момичета акълите тепърва започват! Аз мойто свеки като го видя вече и ми настръхва косата, а съм само от 1 седмица вкъщи.
А някоя от вас купила ли си е бейбифон? Аз имам нужда от такъв ама не зная какъв да избера. Колкото до количките на АВС дизайн аз лично мн ги харесвам, само че нямат напълно легнало положение на летния вариант, така че правете си сметката на колко месеца ще са бебите като се налага да го ползвате. Иначе са страхотни и като дизайн и като маневреност.
« Отговор #211 -: Декември 16, 2010, 17:06:50 pm »
Ето ме и мен след преглед.Отново видях бебчо и съм много щастлива :)Има големи бузки и постоянно прави някакви физиономии.Вече сме 2301 гр и сме добре засега- малко по-големички вървим.Дано да е за добро! Плацентата обаче е достигнала 2-ра степен на зрялост и незнам това дали е добре, док нищо не каза по-въпроса.... но доколкото прочетох до 34 г.с. трябва да е първа. Но няма да го мисля отсега, важното е че всичко е наред.
« Отговор #212 -: Декември 16, 2010, 17:35:39 pm »
Честито на мама Роси , да им е живо и здраво бебчето и да расте щастливо и усмихнато!!! Виждам интересни теми разглеждате , няма лошо всеки да си казва мнението , така се стига някак до истината . Относно покупките аз още нищо не съм купувала за бебчето ни , но вече нямам търпение да започна , за сега разглеждаме още и си набелязваме креватче и количка, но все не стигаме до крайната цел.В интернет е много удобно да се разглеждат нещата и цените са по-добри от тези в магазините , но все не мога да се престраша да поръчам от нета,страх ме е че няма да ми донесат това което искам и може да стане едно разкатаване , затова мисля да заложа на по-сигурно да си купя нещата от магазините от Варна.Още правим ремонт на детската стая и затова не съм бързала до сега , но смятам , че вече е време да приключваме за да мога да си пазаря  поне кошарката за бебо.Мънки аз също съм се решила да раждам при нашия док , за сега незнам как ще бъде , последно като се видяхме ми каза , че имам данни да е нормално , но е рано да се каже.На 20 декември сме на преглед в АГ и ще видим как се развиват нещата , май и Маригри спомена , че ще ходи тогава, може да се видим в коридорчето :D
« Последна редакция: Декември 16, 2010, 17:37:19 pm от speranza »
« Отговор #213 -: Декември 16, 2010, 17:56:29 pm »
да..да, аз съм на 20....ама така ма сърби да отида в събота :oops:, незнам дали ще работят тогава....че сега нямат процедури :?,мисля утре да им звъна да питам :D

а и за мъжа ми ще е по удобно,защото в понеделник е на работа......иначе и той иска да види и да чуе бебките :wink:
ще видим каква ще я измъдрим, ако се видим много ще се радвам :D....а може още и в неделя да се видим на Варненска среща :wink:
*
« Отговор #214 -: Декември 16, 2010, 18:28:13 pm »
Здравейте,момичета  :) Влизам в темичката ви само за да съобщя новината,че geri28 на 14.12 вечерта стана мама на красива бебка Елица  :bori_007:.И двете са добре.Пожелавам им безкрайно шастие на цялото семейство,а малката принцеса да расте здравичка за радост на мама и татко!!!
На всички вас пожелавам лека и спокойна бременност и безпроблемно раждане!!!
*
« Отговор #215 -: Декември 16, 2010, 18:49:30 pm »
Здравейте и честито на новите мами! Да са ви живи и здрави малките съкровища и много да ви радват!
Камбозолка, благодаря за разяснението за къпането!

*
« Отговор #216 -: Декември 16, 2010, 18:56:20 pm »
Гери, честита ти Елица, да ти е жива и здрава и много да те радва
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #217 -: Декември 16, 2010, 19:15:30 pm »
 :) Да кажа и аз за къпането и дрехите.
Мисля, че и ние сме със същата вана като на комбозола ( само цвета ни е друг )

http://www.malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=6005&lang=1

Къпя сладкиша с пяна за вана , така ми е лесно защото само я плискам, обтривам и готово. Няма мазане, плакнене и т.н.  Понеже мивката ни е много плитка не ставаше да я къпя там . Та нашето къпане си е в коритото от самото начало. С лявата ръка я държа през гърдите, тя виси...и и обливам гърба и главата, после я слагам да седне-легне във ваната и я мия отпред. Става адски бързо...

Купих 2 протектора за матрак с ластици от Айко. Бяха около 10 лв и има различни размери. Става и на спалнята да се сложи, което е добра идея :) Ако си бях легнала по-навреме и аз щях да оплескам матрака...Така успях леко да оплескам дивана, но много малко (понеже скокнах веднага ) и се изпра  :D

Дрехите - май на всеки му е удобно различно...през деня слакиша е с боди с дълъг ръкав и ританки/панталонче. За спане ми е удобно цяла дрешка, но за през деня не. Като е с ританки и я преубувам ми е по-удобно, защото ги свалям и тя си остава с бодито - навивам го и мия дупето на чешмата. Ако е с цяла дрешка - трябва цялата да я навия и да внимавам да не цопне крачол в мивката...а и  ми е по-лесно с обличането когато е с ританки.
Сменяме 2-3 екипа на ден (плюе след почти всяко хранене, памперса пропуска щото мама е майсторица  :lol: и т.н). А не мога да пускам пералня всеки ден, или дори на 2 дни защото нейните неща са толкова малки, че пералнята си остава празна...
Та повечето дрешки не са беля, но да не е чак прекалено.

В началото аз бях купила само 1 комплект дрешки, от 3 части. Всичко друго беше подаръци...Сега вече си допълвам разни неща, които са ми удобни.
Не взимайте много неща, защото ще ви подаряват...като се роди бебето ще наваксате, ако има липси.
« Отговор #218 -: Декември 16, 2010, 19:15:52 pm »
Честито на Гери :D
Да ви е жива и здрава рожбичка и много да ви радва :D

ако знаете как вали във Варна, ама аз пак много се кефя.....много ми е коледно и снежно, даже преди малко се разходихме в квартала до пазарчето, хем да подишам малко кислород, че то само в къщи да стоиш не работа :wink:
даже успях и да падна лекичко, ама напред на коляното се подпрях....ама не се стреснах....смях се :D (луда глава) :oops:
« Отговор #219 -: Декември 16, 2010, 21:10:02 pm »
Дрехите - май на всеки му е удобно различно...през деня слакиша е с боди с дълъг ръкав и ританки/панталонче. За спане ми е удобно цяла дрешка, но за през деня не. Като е с ританки и я преубувам ми е по-удобно, защото ги свалям и тя си остава с бодито - навивам го и мия дупето на чешмата. Ако е с цяла дрешка - трябва цялата да я навия и да внимавам да не цопне крачол в мивката...а и  ми е по-лесно с обличането когато е с ританки.
===
В началото аз бях купила само 1 комплект дрешки, от 3 части. Всичко друго беше подаръци...Сега вече си допълвам разни неща, които са ми удобни.
Абсолютно съгласна - и на мен не са ми удобни гащеризончета или цели дрешки за през деня, предпочитам да събувам и обувам панталонки и чорапогащи (че чорапите ги събува, като рита) по същите причини. Като излизаме обаче, особено по студовете сега, му обувам гащеризонче. Но това са разходки, които изключват смяна на памперс навън или смяната става в мол, където пък не мия, а бърша с кърпички.

Допълването след подаръците също е много готино, защото сте си направили сметката вече кое ви е удобно и кое - не толкова. Наскоро установих, че един тип пижамки (поне за мен) са пълно безумие - като цяла дрешка, с дълги ръкави и дълги крачоли, но без "чорапки" за крачетата. Купила съм две по някаква причина и ще си заминат така, почти неизползвани.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.