0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #160 -: Декември 15, 2010, 18:49:48 pm »
Ето и резултатът от прегледа ни днес-тежим цяло едно кило,всичко ни е наред,без аномалии.Детето правеше чудни муцки и се прозяваше сладко-сладко :D.
 за ваничките-явно на всеки му е удобно различно нещо.Моята е най-обикновена,но е  по-дълга.Ползвала съм я със стойката,ползвала съм я и без нея(имам удобен плот в кухнята).За подложките варианти бол-може с хавлиен шезлонг,може с обикновена хавлия,аз имам и пластмасов шезлонг ,с който сега вече (като по-голяма )къпя дъщеря си в банята.А в началото наистина я къпехме на мивката-то е една шепа човек,държиш с едната ръка,миеш с другата.Всичко е въпрос на тренинг,както е казала Камбозола.
 Криска,радвам се ,че за сега сте овладяли положението и ви изписват.

*
« Отговор #161 -: Декември 15, 2010, 18:53:05 pm »
Здравейте!!!
Чери, ю горе главата! Малката душичка е добре, храни се и наддава. Ясно е, че няма как да ти е приятна ситуацията, но ако я бяха изписали с теб къде щяхте да я сложите и как щеше да се оправиш!? Над някои работи нямаме контрол... Докато си подредиш нещата, докато напазаруваш и времето минало.  :bighug: и горе главата!
Криска, радвам се, че те пращат в къщи! Стискам палци всичко да е наред.
Аз снощи се справих с измръзналите крака, точно по съвета на Jbrul, спала съм като къпана  8)
Да ви кажа днес най-накрая отворих пликовете с подарените дрешки от приятелки и останах изумена. Знам, че са много, но като взех да ги разделям... оказа се, че имаме около 20 камизолки, още толкова ританки, бодита с къс и дълъг ръкав над 30, гащеризончета, комплекти блузка и панталонче и те са доста, обувчици, шапки и още куп други... всичко в невероятни количества и което е доста странно, повечето са си с етикетите, а останалите не са обличани (сбъркан пол на бебетата  :lol: ) само изпрани и изгладени... От една страна се зарадвах, че ми отпада доста голям разход, но от друга... малко ми стана тъпо, че имам толкова малко неща за избиране. Както и да е. От горе на всичко, тези, които са по-големи, не съм ги и разглеждала, а само ги отделих.
Сambozzola, можеш ли да ми обясниш как си слагала бебето в началото в тази анатомична вана, че и такава ми подариха и още една обикновена. А като гледам имам чувството, че изобщо няма да е удобна поне в началото...
Тини, браво за резултатите от прегледа :)
Ще прощавате за дългия пост.

*
« Отговор #162 -: Декември 15, 2010, 19:21:57 pm »
здравейте,

Криска, браво, че те изписват, стискам палци да ти е добре в къщи и да си изкараш приятни празници и до пълен термин.

Чери, дано да наддаде бързо девойката и да си я вземеш в къщи! много стиснати палци, не се притеснявай да ни се оплакваш тука, нищо че все ти викаме горе главата, няма начин да не ти е криво, но се надявам да мине бързо и както и другите, а и ти казваш, важното е, че бебето е добре. лошото е че те пускат само по веднъж при нея, сигурно щеше да ти е по-спокойно ако можеше да си седиш при нея повечко, но такива са.

аз не знам дали ви казах, мъжа ми го оперираха от простата в понеделник, та и аз вися в едни болници, но всичко е наред и се надявам утре да се прибере в къщи да се гледаме.

май Жбрул беше си купила държачи за колани от е-бей. можеш ли да ми кажеш по какво ги търсиш, че не знам как англичаните му казват на държач за колан. ако не е Жбрул, моля да ме извини който беше писал за това.

аз днес си поръчах двд с пилатес упражнения, че това с болките в гърба не ми харесва хич, някой да е ползвал такива?

пп по повод виното - тук казват, че 1-2 чаши вино на седмица няма никакъв проблем. то не за друго, а защото бебетата не можели да го преработват, но освен да им стане малко замаяно, едва ли нещо друго ще им се случи :)
аз съм на бяло, щото не ми понася миризмата на повечето червени вина и танина (това откак съм бременна, иначе преди нищо против нямах, да не си помислите :)) но много ми се пийва бейлис, ама ме е шубе, щото нали е на основа уиски. може за нова година едно малко, ма то за кой зъб по-напред

пак се улях, извинете
*
« Отговор #163 -: Декември 15, 2010, 19:38:19 pm »
Момичета, има фетален алкохолен синдром. Все още не е установена минимална безопазна доза, затова е по-добре да се избягва напълно.
...."Когато пиете по време на бременност, алкохолът в кръвта преминава през плацентата и достига до всички системи и органи на плода. За разлика от черния дроб на възрастен, този на вашето бебе не е напълно развит и преработва алкохола в пъти по-бавно и несъвършено. Това означава, че бебето има по-високи нива на алкохол в кръвта отколкото майката и той остава там по-дълго време"
Все пак става въпрос за 9 месеца,  нищо няма да Ви стане ако не го консумирате :wink:

*
« Отговор #164 -: Декември 15, 2010, 20:04:32 pm »
Елена ето един такъв предпазен колан в e-bay
http://cgi.ebay.co.uk/BeSafe-Seatbelt-seatbelt-pregnant-women-/110624719438?pt=UK_Baby_Maternity_Pregnancy_MJ&hash=item19c1bf424e

Лично аз си купих този: http://www.hts.no/uk/products/pregnant.php
но от магазин в БГ. Предпочетох все пак, когато става дума за система за сигурност - да заложа на проверена марка. Много съм доволна, удобен е за ползване, лесно се монтира и бързо го местя от моята кола в тази на мъжа ми /когато ще се возя/. Даже го препоръчах на един катаджия, който ме спря за рутинна проверка и се оказа, че жена му била бременна  :lol:

Фифа, то и въздухът който дишаме вече е вреден и това с което се храним - също... Никого не убеждавам да консумира алкохол по време на бременност естествено, то си е въпрос на лична преценка за евентуалния риск за бебето. Не смятам, че ако моето бебе има проблеми /пази Боже/ те ще са от чашата червено вино, която съм си позволявала чат-пат, но пък аз не съм и привърженик на "спартанската бременност" като цяло. А след едни скорошни ситуации, вече съм "анти" всякакви бабини рецепти и народни медицини. Ама всеки си шета на акъла, дето има една дума. :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #165 -: Декември 15, 2010, 20:28:14 pm »
Аз предлагам да не започваме спора,то си е въпрос на лична преценка,не мисля че съм му навредила с чаша червено вино разредено с вода,просто попитах  и вие споделихте мнение,останалото е личен избор....Нищо няма да ми стане разбира се ,ама нали съм бременна не болна ,все пак май не трябваше да повдигам темата.... :wink:

*
« Отговор #166 -: Декември 15, 2010, 20:44:41 pm »
Точно така, става въпрос за споделяне на мнение. :wink:
И това е моето мнение по въпроса. В него няма осъдителна нотка, нито отправена критика.Всеки сам си преценява.
Не видях никъде да е започнал какъвто и да е спор.
Но това с чашата вино, ми звучи точно като "5 цигари дневно може"
Jbrul, има неща които НЕ зависят от нас/като например въздуха/, и такива които зависят изцяло/като какво точно си слагаме в устата./
Мили момичета, моля не го приемайте като заяждане, изобщо не ми беше това целта.

Само да се редактирам, че не говоря за еднократна чаша, както в случая на моникс, а за пийването по-малко, но често на вино, биричка и т.н.
« Последна редакция: Декември 15, 2010, 20:51:31 pm от Fifa »
*
« Отговор #167 -: Декември 15, 2010, 21:01:13 pm »
Ехоооо споко дами! Няма заяждане, няма спорове, няма и да има. Всеки си казал мнението по даден въпрос и толкова. За един е еди как си, за друг не точно така - няма драма. Живи и здрави да сме!  :D

Пак да подчертая - никого не агитирам да пие дори чаша вино, или бира, дори веднъж да е по време на бременност - въпрос на лична преценка. За мен ЛИЧНО чашата вино не е проблем, за друго момиче дори ползването на определени капки за нос са заплаха за бебето... Тези теми често са хлъзгави и за това гледам да ги заобикалям обикновено. ;)

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #168 -: Декември 15, 2010, 21:27:36 pm »
Леле докато смогна да ви изчета и да се впиша...чудо !

Криска браво войниче !  :D Още малко  :bighug:

Аз пиех почти всеки ден по чаша бира или вино. И аз не съм привърженик на "спартанската бременност". Всеки сам си усеща, има си тиква на раменете и си решава  :)

Но по въпроса със спорта аз съм против. Цял живот нещо спортувам, но докато бях бременна, я захвана нещо и веднага контракции. Не си заслужава риска ...Аз качих около 22 кг и досега съм свалила 17 без диети, но започнах да спортувам редовно от 1 месец някъде. Мисля че докато сладкиша стане на 3 месеца ще сваля останалите 5 кг и ще съм на стартовата линия .

Маймун какво последно реши за раждането ?  :) И си ми била съвсем до вкъщи...тук във Вис Виталис, ако знаех щях да изтичам в бързината :D

Ох, от толкова писане 100% сумати неща изпускам. Затова добре дошли на новите !
И за каква коледна среща се говори ? Аз нещо не намирам инфо... ?
*
« Отговор #169 -: Декември 15, 2010, 21:28:38 pm »
Elle2,много ме зарадва с пътечката.Моя мъж миналата година,след хилядократно мрънкане от моя страна,че от както съм с него на нищо съм заприличала,защото не ходя на спорт/за него фитнеса е мръсна дума.Много му е глупаво.../ та ми подари за крос тренажор :)
  Сега ще си го ползвам с кеф,още повече,че си има джаджа за следене на пулса,което било най-важното при спорта по време на бременност...

Аз на Бъдни вечер със сигурно ще си сипа глътка винце...за здраве на цялата къща,но няма прекалявам с повече...може би ако бях в по-напреднала фаза щях да пийна цяла чашка ;)
*
« Отговор #170 -: Декември 15, 2010, 21:36:36 pm »
[Рая ,браво момиче!Значи вече си пушка :DИ аз се надявам да сваля що годе бързо моите +20кг.,които са засега,дано не качвам още  :lol:
А....да попитам,май Росси беше писала за крем за мазане на зърната ама няма кой да помни :oops: :oops:,та как му беше името/май беше нещо с Л???2/ и може ли вече да ги мажа ?
Благодаря предварително и се извинявам ама хем го бях записала някъде из компа ама :oops::wink:

« Отговор #171 -: Декември 15, 2010, 21:40:44 pm »
привет на всички, аз точно се връщам от коледно парти и пийнах чаша вино. И аз  не съм спартанка, въпреки че чета много неща и се интересувам. Само за информация, алкохол и най-вече лекарства са най-вредни през първи триместър, когато плацентата не е изградена и се формира мозъка. След това природата е помислила за това и през плацентата се филтрират много от вредните примеси в кръвта. Естествено ако е много няма да успее да филтрира всичко, но както всяко нещо мярката е важна. Освен това  по бабини приказки ако не ти е гадно от алкохол- мъж ще е, но това в кръга на шегата  :lol:

Криска, радвам се за теб, дано да изкарате коледа спокойно, имате ли планирано секцио.
Чери, още малко търпение, мила
Еле, ще чакаме новини.

Аз да се похваля, че вчера бяхме на ехокардиолог. Всичко е наред, видяхме милото от всички ъгли и се оказа не само не е тих, а в момента беше толкова подвижен че пулса му беше учестен :)  
*
« Отговор #172 -: Декември 15, 2010, 22:06:33 pm »
Раиса, става въпрос за Коледното парти на Зачатие:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1050&Itemid=31

Криска, много са радвам, че сте добре с бебките  :D

*
« Отговор #173 -: Декември 15, 2010, 22:08:41 pm »
[Рая ,браво момиче!Значи вече си пушка :DИ аз се надявам да сваля що годе бързо моите +20кг.,които са засега,дано не качвам още  :lol:
А....да попитам,май Росси беше писала за крем за мазане на зърната ама няма кой да помни :oops: :oops:,та как му беше името/май беше нещо с Л???2/ и може ли вече да ги мажа ?
Благодаря предварително и се извинявам ама хем го бях записала някъде из компа ама :oops::wink:

Моникс,кремът,който ти трябва е Лансинох,има и други като Гермастан и такъв на Авент ,и многоооо други

« Отговор #174 -: Декември 15, 2010, 22:15:56 pm »
Раисичка мила ами в крайна сметка остана варианта за тука при моя лекар.Изтеглихме заемче и така,то много мислене и чудене и сменяне на мнение беше че аз накрая се чудех вече на каква вълна да се настроя ихихиххи,нооо това е за сега сме за секцио при моя си лекар,освен ако бебо не реши нещо друго  :wink:.Следващата седмица ще ходя да видя дали ще ми каже нещо поне ориентировъчно като дата  :) :D.Аз днеска си получих легълцетооо,сглобихме го с мъжа ,голям кеф ,нооо разбира се като стигнахме до кашона на количката и аз с един кеф голям отварям и какво да видяяя вместо черна кафявааа  :x :x :x полудях,така се бях настроила за кръгчета в коридора,амаааа явно няма да е днеска,Утре ще я връщаме и да видим кога ще дадат черната  :(,дано не се бавят мнооогоо :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #175 -: Декември 15, 2010, 22:37:02 pm »
Ееее Маймун кофти с количката, но има време да докарат друга  :D

Много ми хареса поканата за партито. От тук кой ще ходи?
*
« Отговор #176 -: Декември 15, 2010, 22:52:14 pm »
Жбрул, много ти благодаря, сега оставя да го намеря тук в лондон, но вече е доста по-лесно.
мънки, дано ти дойде скоро количката и честито креватче.

по повод "онази" тема, ако заобикаляме всяко нещо, по което има възможност да сме на различно мнение, няма да остане много, за което да можем да си говорим, нали? това му е хубавото на форума, според мен, че всеки е свободен да казва каквото му е в главата и на душата, нека си остане така.
*
« Отговор #177 -: Декември 15, 2010, 23:49:14 pm »
Елена, можеш по нета да си го поръчаш колана, не знам защо ще го търсиш в Лондон, ама все едно. Дано останеш доволна от покупката :)

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #178 -: Декември 16, 2010, 03:48:35 am »
Момичета, май сме на път да се сдобием с така мечтаната  :bori_015:  :). Преди малко се прибрахме и не мога да си скрия усмивката  :lol:. Доста време отне да си разтвори крачетата, но накрая ни се "показа".

Дидон, аз започнах с 10 минутки, доста предпазливо  :oops:. Постепенно увеличих и си намерих точното темпо и времетраене, слушайки тялото си. Докторът ми също беше твърдо "за". И все пак, не става и дума за отслабване, някакви постижения и т.н., а просто за тонизиране.
« Отговор #179 -: Декември 16, 2010, 07:17:54 am »
Добро утро момичета!
Исках да вметна едно, две неща. Относно протектора за спалнята, аз  също си мисля отдавна, че вероятността да ми изтекат водите в леглото е голяма. Обаче намерих по-евтин вариант (всъщност не зная колко струва протектора, но за детското легло е около 40 лева мисля). Има едни пелени за възрастни, които ние ползваме нарязани на парчета за тоалетната на нашето йорки. Има най-различни размери и струват стотинки. Мисля, че е бързо решение. Това всъщност е един чаршаф тип памперс.
Както казах, имаме си йорки и смятам да продължим да си го гледаме, а не да го натирваме при бабите, защото по мое скромно мнение това е идеалния домашен любимец. Никога не пуска косми (за разлика от нас двамата със съпругът ми - имаме дъълги коси), никога не ходи до тоалетна на вън (тоест разходките са само за удоволствие), дребна е (около 2,50кг) и си има всички ваксинации и препарати против външни и вътрешни гъдинки.
Абсолютно съм СЪГЛАСНА с изразеното мнение, че покупките извън българските магазини са доста изгодни и със съответното качество. Пак зависи от избора разбира се. Но аз вече две поръчки си направих от mothercare и съм доволна. Но пък кошарата си ми е българско изпълнение, а количката ми Jane беше на същата цена като в сайтовете. Вярно и аз не намерих доставка от Испания, където беше по-добра.
И аз съвсем се увлякох. Приключвам.
ПП Аз си слагам по чашка винце на вечеря.
 :bighug:  :bighug:  :bighug:
за всички  :D
« Последна редакция: Декември 16, 2010, 07:19:25 am от krem2003 »