Здравейте дами,
Като още една от вас, реших да се посъветвам за нещата, които ме очакват. При мен всичко започна края на миналата година, за съжаление нямах си и идея, че имам ендометриоза. Разбрах го случайно, след 3 месеца ходене по лекари, които ме лекуваха от болни бъбреци. Но уви накрая се оказа ендометриоза. След неуспешния опит на лекарите всичко да мине чрез лапароскопия, се събудих в реанимация с разрязан корем почти от край докрай. За мой късмет въпреки напредналия стадии на болестта |V са ми оставили части и от двата яйчника. Миналата седмица ми сложиха последната 6-та инжекция Золадекс и реших да се обърна към миналите вече по този път, за да ми дадат съвети за очакващото ме. От Золадекса получавам повечето странични реакции като главоболие, топли вълни, разсеяност, честа смяна на настроенията, сънливост, отпадналост и т.н. Най-тежко преживявам косопада, имам чувството, че от един месец насам косата ми пада в изобилие и става все по-зле и по-зле. Дайте съвет как да запазя поне това което е останало от нея, докато спре действието на лекарството. Колко време след като ми се възстанови цикъла можем да започваме работа по въпроса с бебчето? Каква е вероятността това да стане по естествен път? Винаги ли се стига до ин витро?
Благодаря ви!