Здравейте!Не знам дали пиша на правилното място но съм супер притеснена и като ви разкажа се надявам да ме разберете!И така пиша тук за да знам дали трябва да се притеснявам много или не още...набързо ще ви разкажа историята си!На 21 години съм преди 3 години имах киста 7,5, която беше инфектирана и ме оперираха по време на операцията е станало ясно, че нямам здрава част от яйчника и са ми го махнали целия...след това не ми беше изписано никакво лечение и 3 месеца по-късно получих на единствения си яйчник вече киста 5,5 разминах се на косъм от операция там и веднага след като се махна още една 2,5!След това вече ми се изписа лечение противозачатъчни, които пих година и половина без прекъсване и почнах да получавам някакви течения и отидох при 3-ма други доктори и те ми казаха, че трябва да си почина от хапчетата(преди тях никой не ми беше казал), та както и да е спрях ги аз но почнах да имам постоянно промени в цикъла разни течения първите 3 месеца не обърнах внимание, защото мислех, че нормално докато се нормализират хормоните ми...вече 4-тия месец ми закъсня с 2 седмици и имах едно много силно кафяво течение отидох на доктор и ми изписа Дуфастон за да ми предизвика цикъла, само че като ме гледа каза, че вижда по стената на матка неща, които не е нормално да ги имам и спомена ендометриоза, но ми каза, че не иска още да бърза за лапаро, а да види как ще поддам на лечението само да вметна, че от страната на махнатия яйчник видя , че в тръбата ми има течност, която не и дава възможност да функционира!След като пих хапчетата ми дойде и трябваше да отида пак на преглед но тогава само се разбрах ме да продължавам да пия Дуфастон от 16-24 на цикъла в продължение на 3 месеца и да го спра на 4-тия да видим дали ще ми дойде цикъла сам и дали ще имам проблеми...последно ми дойде на 6 март тогава вземах хапчетата последен месец и след като не ги пих между 10-14 ден от цикъла получих кафяво много силно течение не обърнах внимание първите 3-4 дена , защото мислех, чее от овулацията, но вече ми продължава 3-та седмица не ми идва и цъкала вече малко повече от седмица записах си час, който е края на седмицата но съм много притеснена и за това искам да ви попитам имали възможност това да са симптоми на ендо при положение, че правих някакво лечение и може ли да се лекува, защото предвид това, че имам само един яйчник, с който имам проблем и всеки доктор, при който съм ходила и се запознава със случая ми ми казва, че е хубаво да имам малко по-рано деца, а доколкото гледах ендометриозата води до стерилитет?