0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна - 3-та част?
« Отговор #760 -: Август 07, 2011, 01:00:22 am »
ПОМОЩ .....преди малко със страшни спазми или болки  ниско долу в корема не мога да опеделя точно получих и леко кафеникаво или тъмно червено течение . Страшно съм претеснена , а по принцип днес е деня в които трябва да ми дойде , а имам вече четири теста с + резултат преди това . Какво може да означава ???? Не ми тече ( за сега ) нормално ......кажете ми вашите мнения!! :cry:
*
« Отговор #761 -: Август 07, 2011, 09:19:18 am »
Миличка,виждам,че си достатъчно притеснена,така че най-добре отиди на лекар..чела съм че има много такива течения или зацапвания..но все пак се конултирай с лекар.
Целувки и се успокой,всичко ще е наред

« Отговор #762 -: Август 07, 2011, 21:17:11 pm »
Ходих на лекар , каза че е много рано и нищо не се вижда но или не съм бременна или плода не се е захванал и е почнал цикъла . Не знам на кое твърдение да вярвам , объркана съм защото вече си ми тече нормално а болките в гърдите ми не минават . Каза ми че може да ми изпише хормони за задържане , ако евентуално съм бременна , но те пък след това ще объркат цикъла ми ако излезе че е нямало бременност и следващите месеци щяло да се наложи да пия хормони пък за регулиране . Много съм объркана и не знам какво да правя .Каза също и че четирите теста с " бледите втори чертички " не означават нищо и че според него те не са доказателство за бременност , единствения признък които смятал като начална бременност  били болезнените гърди. Така ме обърка ,че сега изобщо незнам на какво да вярвам  :(
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #763 -: Август 07, 2011, 21:26:18 pm »
Защо не направиш 1 кръвен тест? И да беше взела лекарствата за задържане.
« Отговор #764 -: Август 07, 2011, 21:30:51 pm »
Мила и аз съм на същото мнение за кръвен тест, но не съм привървеник на ранните тестове за бременност, направени преди датата на МЦ, тъй като наистина е възможно да отчетат, а после ембриончето да не успее да се задържи. Ако има бременност /дай Боже/- по-добре да лежиш и да не мърдаш, това и инжекциите но-шпа са нещото, което спаси моето детенце при първата ми бременност.Дано да имаш моя късмет и да отмине зацапването!
Пиши какво се случва, ще стискам палци!
« Отговор #765 -: Август 08, 2011, 15:15:13 pm »
За съжаление при мен се усили кървенето след като бях при гинеколога и след като ме гледаше на "магарето" . Веднага след като излязох от кабинета направо си потече с всичка сила . (Може и да се дължи на вагиналния преглед) .Вече не съм лривърженичка на ранните тестове за бременност .Не знам какво се е случило точно , само разбрах че много боли. Какво то и да е обаче няма да спра да се надявам чудото да имам детенце да ми се случи. Лошото е че паднах духом и ще имам нужда от време за да се съвзема. Както и да е ......пожелавам на всички (както и на себе си )в най-скоро време лека бременност и накрая- бебче .
« Отговор #766 -: Август 08, 2011, 19:58:36 pm »
Здравейте от мен! Ще започна с малко обяснения, защото се оказа, че графиката ми е объркана. Миналия месец ми дойде на 9 юли. Този трябваше да е на 6-ти. Започнах да си меря температурата от деня на овулацията ми (според гинеколога). Като ми погледнете графиката и след обясненията, може ли да ми кажете кога ми е била овулацията и дали има изобщо някакъв шанс да съм бременна.  :ask:

*

• 1357
« Отговор #767 -: Август 08, 2011, 20:15:55 pm »
Ще бъде по-лесно за коментари ако си оправиш графиката както вече ти казаха. Просто отбележи 9 юли като първи ден (нищо, че няма измерена температура няколко дена).
« Отговор #768 -: Август 08, 2011, 20:40:27 pm »
Много благодаря за бързия отговор  :) Оправих си графиката, както ме посъветва. Надявам се вече да е разбираема.

Ще бъде по-лесно за коментари ако си оправиш графиката както вече ти казаха. Просто отбележи 9 юли като първи ден (нищо, че няма измерена температура няколко дена).

« Отговор #769 -: Август 09, 2011, 08:53:20 am »
За съжаление при мен се усили кървенето след като бях при гинеколога и след като ме гледаше на "магарето" . Веднага след като излязох от кабинета направо си потече с всичка сила . (Може и да се дължи на вагиналния преглед) .Вече не съм лривърженичка на ранните тестове за бременност .Не знам какво се е случило точно , само разбрах че много боли. Какво то и да е обаче няма да спра да се надявам чудото да имам детенце да ми се случи. Лошото е че паднах духом и ще имам нужда от време за да се съвзема. Както и да е ......пожелавам на всички (както и на себе си )в най-скоро време лека бременност и накрая- бебче .
Миличка, недей да падаш духом! Наистина боли много, но ще ти трябват много сили за да продължиш напред към мечтата за детенце. Стискам палци да се възстановиш бързо психически. Ние сме с теб  :bighug:

*
« Отговор #770 -: Август 09, 2011, 12:45:11 pm »
И на мен ми се случи същото, само дето си бях правила кръвен тест и със сигурност бях бременна, но след седмица се започна слабо кървене, прегледи, лекарства за задържане, болнични, но то като е решило да не става - не става. Гледай по-философски на нещата, ще имаш здраво детенце,само позитивно мислене.
*
« Отговор #771 -: Август 09, 2011, 17:20:58 pm »
 Здравейте,преди около 2 месеца имах не притятен инцидент със скъсан презерватив.Пих ескапел 6 часа след акта,после ми дойде на дата,след това пак ми дойде точно.след първия цикъл правих Shuar Chec,сега преди да ми дойде за трети път правих два престо и всички бяха отрицателни.Нямам никакви симптоми на бременност,но се притеснявам понеже цикъла ми е по слаб но с съсиреци,пак и когато се случи това с презерватива ми  беше едва за трети път правене на секс? Вие как мислите дали трябва да се притеснявам или промяната в цикъла е заради започването на полов живот? :oops:
« Отговор #772 -: Август 09, 2011, 17:46:01 pm »
Момичета, да не ставам досадна........но исках да споделя нещо с вас. От доста време гърдите ми са болезнени. По принцип това е сигнал за ПМС, но сега продължи доста време, а не ми е дошло. От друга страна температурата ми се задържа няколко дни с високи стойности. Може ли да ми кажете на какво може да се дължи?

*
« Отговор #773 -: Август 09, 2011, 18:07:41 pm »
Anq, при трети МЦ вече и няколко отрицателни теста - няма бременност, спокойно! Обмисли добре дали предпазването с презерватив при вас е достатъчно. При всички случаи посети гинеколог. Не само заради започване на полов живот, а и профилактично (здравето е ценно нещо, но пък за съжаление не е даденост), както и ако имаш въпроси, колебания, съмнения относно менструалния си цикъл, половия живот, предпазните средства..

Всичко добро  :)

kriss_and, каква е средната продължителност на менструалния ти цикъл? На кой ден от МЦ е настъпила според гинекологът ти овулация? По какъв начин измерваш БТ? Това са данни, с които по-лесно и точно би могла да се тълкува температурната ти графика. Иначе.. така, както е в момента (впредвид твърде малкото температурни стойности), според мен, предполагама овулация - на 28-я ден. Покачване на БТ като след О. се забелязва след това. При нормална лутеална фаза (с дължина средно 12-13 дни) следваща менструация би трябвало да очакваш след седмица, около 16-17 август. Разбира се, ако измерването на БТ е орално, ще е трудно и не особено достоверно тълкуването на температурната графика.
............................Тайната на нашата вечеря............................
« Отговор #774 -: Август 09, 2011, 18:15:58 pm »
Температурата я измервам ректално всяка сутрин по едно и също време, преди да съм станала. Последните два месеца цикълът ми беше на 28 дни. Преди това обаче беше на 33-34. За това съм объркана. Гинеколога ми каза, че овулацията би трябвало да започне на 23 юли. Усещам и едно леко неразположение ниско долу. Може би вече откачам и започвам да си внушавам.....Толкова се надявах да е станало този месец :(

Anq, при трети МЦ вече и няколко отрицателни теста - няма бременност, спокойно! Обмисли добре дали предпазването с презерватив при вас е достатъчно. При всички случаи посети гинеколог. Не само заради започване на полов живот, а и профилактично (здравето е ценно нещо, но пък за съжаление не е даденост), както и ако имаш въпроси, колебания, съмнения относно менструалния си цикъл, половия живот, предпазните средства..

Всичко добро  :)

kriss_and, каква е средната продължителност на менструалния ти цикъл? На кой ден от МЦ е настъпила според гинекологът ти овулация? По какъв начин измерваш БТ? Това са данни, с които по-лесно и точно би могла да се тълкува температурната ти графика. Иначе.. така, както е в момента (впредвид твърде малкото температурни стойности), според мен, предполагама овулация - на 28-я ден. Покачване на БТ като след О. се забелязва след това. При нормална лутеална фаза (с дължина средно 12-13 дни) следваща менструация би трябвало да очакваш след седмица, около 16-17 август. Разбира се, ако измерването на БТ е орално, ще е трудно и не особено достоверно тълкуването на температурната графика.
« Последна редакция: Август 09, 2011, 18:18:13 pm от kriss_and »

*
« Отговор #775 -: Август 09, 2011, 18:24:33 pm »
Е, ако не този, то стискам палци за следващия месец  :) То ще си покаже, една бременност не остава скрита  :wink: За определяне на деня с овулация (освен фоликуметрия) помага редовното измерване на БТ в комбинация с овулационни тестове.

Късмет, kriss_and!
............................Тайната на нашата вечеря............................
« Отговор #776 -: Август 09, 2011, 18:40:12 pm »
Благодаря много за помощта и разясненията! Късмет на всички

Е, ако не този, то стискам палци за следващия месец  :) То ще си покаже, една бременност не остава скрита  :wink: За определяне на деня с овулация (освен фоликуметрия) помага редовното измерване на БТ в комбинация с овулационни тестове.

Късмет, kriss_and!

*
« Отговор #777 -: Август 09, 2011, 18:51:50 pm »
Kris - щом цикъла ти е около 30-тина дни , можеш да направиш един тест съвсем спокойно...ову може да е била на 26 или 27 юли,след тази дата също има покачване с 0.5 ...но както Рейна пише,без пълна графика трудно може да се определи точно какъв е случаят.
Направи един тест , днес ти е 32-ри ден - стискам палци още този месец за + резултат.Късмет

*

• 1357
« Отговор #778 -: Август 09, 2011, 19:03:07 pm »
Jolie, при изчисляването на разликата между двете фази се вземат всички стойности на температурата. Изчислява се като средно аритметично за всяка фаза и след това разликата между двете, а не само спрямо денят на овулацията. А тук в първа фаза липсват.
« Отговор #779 -: Август 09, 2011, 19:04:14 pm »
Дано наистина е положителен резултата. Тук четох, че ако температурата се задържи висока най-малко 16 дни, може да се говори за наличие на бременност. Това ми е надеждата. А и се зарекох този месец специално да изчакам 15 и тогава да направя тест - и дано Света Богородица помогне на мен и да всички, който се надяват да видят  :bfp:

Kris - щом цикъла ти е около 30-тина дни , можеш да направиш един тест съвсем спокойно...ову може да е била на 26 или 27 юли,след тази дата също има покачване с 0.5 ...но както Рейна пише,без пълна графика трудно може да се определи точно какъв е случаят.
Направи един тест , днес ти е 32-ри ден - стискам палци още този месец за + резултат.Късмет