0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дали съм бременна - 3-та част?
« Отговор #440 -: Април 29, 2011, 22:50:29 pm »
а какво е СПЯ?Съжалявам,ама съм малко не на ясно,закъснява ми без видими причини,нямам кисти,няма бебе,а от 2 март цикъл нямам,за това ми го изписаха,заедно с инофолик и свещички,сега чакам
СПЯ - синдром на поликистозни яйчници  :wink:
« Отговор #441 -: Април 29, 2011, 22:53:08 pm »
мерси за пояснението,до сега не съм имала кисти или нещо такова,но скоро ще си сменя лекарката,че нещо хич не ме кефи като отношение вече,,,,мерси отново
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят
« Отговор #442 -: Април 29, 2011, 23:17:03 pm »
Добре,ще изчакам още 5 дни,стискайте палци да сам бременна!
Защото лекарката ми твърди,че трудно ще забременея,съмняват се,че имам Хашимото...но не било много сигурно! :(
А ние искаме дете..
Цитат
А дотогава се пази!
Аз започнах да се пазя,спрях цигарите и кафетата! :)
« Отговор #443 -: Април 30, 2011, 10:40:46 am »
Като има съмнения за Хашимото, не трябва ли да посетиш ендоринолог? Ако не е тайна къде ходиш на лекар?
« Отговор #444 -: Април 30, 2011, 14:57:31 pm »
Ходих,всичко е в нормата,но не било много сигурно...Ходих във Велико Търново от кадето съм по принцип не живея в България!
« Отговор #445 -: Април 30, 2011, 17:37:23 pm »
Добре,ще изчакам още 5 дни,стискайте палци да сам бременна!
Защото лекарката ми твърди,че трудно ще забременея,съмняват се,че имам Хашимото...но не било много сигурно! :(
А ние искаме дете..
Имаш ли направени изследвания? ТАТ, МАТ, ТСХ? Аз имам Хашимото и пия лекарства, с които поддържам ТСХ в норма за да мога да забременея! Има много жени с тази болест, които имат здрави дечица, родени след установяването на болестта! Съветвам те да се консултираш с ендокринолог!

*
« Отговор #446 -: Април 30, 2011, 18:30:10 pm »
Съветвам те да се консултираш с ендокринолог!
С удивителни или без, момичето пише че се е консултирало. И на мен ми пуснаха 8 различни изследвания, всичките бяха чисти, ама пак: не било сигурно, че нямам. Смях!
*
« Отговор #447 -: Април 30, 2011, 18:53:40 pm »
И какъв е тогава изводът? Отива се при друг ендокринолог, в друг град ако е необходимо.
Търси се лекар, който да се ангажира с повече изследвания и диагноза.
« Отговор #448 -: Април 30, 2011, 19:58:51 pm »

С удивителни или без, момичето пише че се е консултирало. И на мен ми пуснаха 8 различни изследвания, всичките бяха чисти, ама пак: не било сигурно, че нямам. Смях!
[/quote]
Точно така!!!!!!!!!!!! И в случая удивителните са важни, защото Тиреоидитът на Хашимото е страшна болест ако не пиеш лекарства!!!!!!! И при наличие на бременност (а Beatrice се съмнява, че има такава) и не взимане на лекарства се стига до загуба на плода, както се случи с мен. Затова lili2011 не си губи времето да ми пишеш дали да слагам удивителни, а бързо тичай при друг лекар, който да ти постави правилна диагноза, а не съмнения, както пише Цигу.

*
« Отговор #449 -: Април 30, 2011, 20:02:29 pm »
Момичета, напомням ви, че темата е " Дали съм бременна".
Наистина, понякога ми става неудобно да правя забележка на всяка страница.
Има подходящи теми за всеки проблем. Моля, проявете разбиране и не спамете.
« Отговор #450 -: Май 01, 2011, 21:40:32 pm »
Изследванията са в норма,но били близко до долната граница..до скоро пиех Cefasel.Но 3 месеца го пих и 3 месеца трябва да почивам.По принцип всички твърдят,че е добра лекарка!Остават 4 дни и ще видим какво ще стане!
Елфи отклонихме се малко от темата,извинявай за което :oops:...Просто имам всички признаци,че сам бременна,а е рано за тест.
Тук има тест,които е за ранна бременност,дали да го направя или да изчакам?
« Отговор #451 -: Май 02, 2011, 08:21:02 am »
Beatrice, не бързай с тестовете. Изчакай денч на НЕочакваната менструация. Стискам палци да се похвалия с половителен тест  :D

*
« Отговор #452 -: Май 02, 2011, 13:26:21 pm »
Затова lili2011 не си губи времето да ми пишеш дали да слагам удивителни, а бързо тичай при друг лекар, който да ти постави правилна диагноза, а не съмнения, както пише Цигу.
Не си ме разбрала във всяко едно отношение, но ще коментирам само горното: при положение, че Тат, Мат, ФСХ и още 5 + ехографии и всичко е ок - коя е правилната диагноза и кой е правилният лекар? И защо да търся под вола теле в такъв случай? Коментирах по-горе само, че съм се наслушала на коментари в смисъл: 'те, изследванията не значат че няма проблем, пак ще видим след 10 години' (да бе, ако не ме блъсне кола и или не ми стане нещо друго дотогава).

Момичета, вярно ли е че канелата действа като антибебе в първите месеци? Вчера приех около една лъжичка и днес т ми спадна на 36.7 (беше над 37). Престаравам се май. Имам 6-8 дни до цикъла.
« Отговор #453 -: Май 02, 2011, 17:22:01 pm »
нетърпелива да разбера дали чудото е станало при мен.Моите признаци са следните:напрежение,леко оголемяване и бокли в гърдите около 10 дена преди датата на М. много често уриниране,разсеяност и леки болки ниско долу,нямам гадене само лека отпадналост,цикълът ми е с различна дължина 26,27,28 дена пробвах да намеря деня на моята овулация но така и не успях защото пропуснах няколко дни .цикълът ми дойде на 7.04. имам интоиция че бебето го има но незнам дали да и се доверя защото желанието ми да го има е доста силно и може да е повлияло доста:)правих си няколко теста престо но са отрицателни ,БТ меря следобед и е 37,3 37,4 мерих я и сутрин и пак е толкова но не съм я мерила преди да се появят съмненията ми затова както прочетох в другите ви теми това не е критерий,днес направих отново тест и пак е -,незнам какво да мисля обърках защото някакси вътрещно бях сигурна в + резултат знам че имам още малко дни до М но реших да ви пиша за съвет,мнение и кураж:)))
благодаря ви предварително
*
« Отговор #454 -: Май 02, 2011, 17:30:43 pm »
Arabelka_ изчакай още е рано, поне според мен.Ти нямаш закъснение още за да се шашкаш на отрицателни тестове, горе главата , докато я няма  :witch: шанс винаги има.
*
« Отговор #455 -: Май 02, 2011, 17:37:28 pm »
Момичета, вярно ли е че канелата действа като антибебе в първите месеци? Вчера приех около една лъжичка и днес т ми спадна на 36.7 (беше над 37). Престаравам се май. Имам 6-8 дни до цикъла.
Въпросът ми отпада. Случайно бях на лекар следобяд, и докторът видя 'съмнителна точка'. Глупости на търкалета, много е рано още, но пък успя да ме филмира. Дано е прав.
« Отговор #456 -: Май 02, 2011, 18:49:05 pm »
Благодаря ти! Знам че е рано но просто много време опитваме и все не се получава а сега тези различни усещания в моето тяло ми дават такава надежда на моя мъж също,повече се притеснявам как той ще приеме отрицателния резултат,забравих да спомена като допълнителен признак това че кожата ми стана много нежна,кога най рано пак да повторя теста или да направя направо кръвен?
« Отговор #457 -: Май 02, 2011, 19:34:02 pm »
Здравейте :)
Много се чудех дали да ви питам, но нетърпението е голяма работа  :D
Със съпруга ми започнахме да бебеправим преди около 2 години, като на 4 тия месец стана, но всичко много за кратко.След това последва година пазене и преди 3 месеца на ново възобновихме опитите.
Този месец правихме опити през ден като единствено на 18ти и 19ти ден дето пропуснахме.Мога ли да се надявам че дори и през ден опити сме успели да хванем овуто.
И другия ми въпрос е...от два дни имам страхотни болки в кръста, а от около седмица повишен апетит. Мога ли да се надявам че е станало или просто си внушавам здраво. Предния път много ме боляха гърдите, а сега никаква болка. трябва да ми дойде м/у 6ти и 8ми, но нямам никакво търпение да разбера дали аз си внушавам или може и да е станало наистина

*
« Отговор #458 -: Май 02, 2011, 20:43:06 pm »
Стискам палци от все сърце да е станало....Никой неможе да ти каже нищо докато не дойде деня за М. а за О. е напълно възможно и да сте я хванали....Стискам ви палци дано бебо е вече в тебе......Пиши ни как вървят нещата....Късмет....
Цитат
Канелата е опасня...Тя спира цикъла от раз при прием на 1 лъжица супена......Лично съм я пробвала когато ми се е налаголо да нямам цикъл а да имам среща например(в ученическите си години...)Мои приятелки и сега я прилагат за секване на цикъла,просто за около 3 часа няма и следа от М. дори да е дошъл в същия ден на приема и.....Внимавайте с нея....
« Последна редакция: Май 02, 2011, 20:46:50 pm от Мими Мървакова »
« Отговор #459 -: Май 02, 2011, 21:57:06 pm »
Здравейте,остават 3 дни до истината  :D
Странни неща стават...за човек,който до преди дни е пушел почти 2 кутии на ден сега дори не ми се пуши,а ми се гади от тях.Не ми се пие и кафе.
След колко дена след М да си направя теста?