0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Инсеминации - декември
« -: Декември 06, 2010, 11:19:18 am »
Здравейте в новата тема и дано е на късмет на всички в процедура  :D

Темата е само за декември, за да започнем следващата година с нов късмет, а и за да излязат наравно 4 тримесечни теми за 2011  :)

Споделете - кой до къде е.....

На мен днес ми е 14-и ден от инсеминацията, но евентуално 15-и от овулацията. Тъй като съм с къса ЛФ - 12 дни - днес ми е втори-трети ден закъснение. Решила съм да правя директно кръвен в сряда, ако дотогава не ми дойде. Малко ми е притеснено да не би да не ми идва заради киста, в която се надявам да не се е образувал останалия по-малък от двата фоликула от тазмесечната процедура. Последно беше 15 мм.

Успех на всички!  yahoo_17
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: Инсеминации - декември
« Отговор #1 -: Декември 06, 2010, 11:23:48 am »
Привет, хайде да е на късмет новата тема. (много ми харесват детелините :D). Успех на теста.

ПП В предната тема ме беше питала за гонадотропините за стимулация - по принцип ги дават като по-добри за стимулация от Клостил-а, но лично на мен Меногона не ми понесе добре - прекалено много фоликули направих и т.н. Дано да не ти се налага изобщо да ги пробваш тези опции!

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #2 -: Декември 06, 2010, 11:32:47 am »
Здравейте и от мен !
Кафе , мирише ми на успешен завършек при теб и ново 9 - месечно начало  :wink:
Стискам палци да се похвалиш тия дни . osi_9
Аз замислям още едно ИНСЕ тоя месец и затова се записвам в темата. Мисля да е на ЕЦ , а къде ще го правя не съм решила още .. може би в МД - Варна. Сега чакам гадната лелка на 11-12.12 и тогава ще избистря плана.
Късмет на всички !
« Отговор #3 -: Декември 06, 2010, 19:53:35 pm »
Ето ме и мен в новата тема.
Кафенце от мен  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: за положителен тест.
На мен ми е 13 ден от инсето,но никакви тестове няма да правя.Ще почакам и ако имам закъснение повече от 2 дни -тогава.Сега и да направя ще вземе да излезе положителен от прегнила и да литна високо,високо,пък след някой ден да се срина.А,мерси.За тази година имам 7 неуспешни опита.Тайничко се надявам сега нещата да се развият в друга посока, нооооооооо.......Божа работа.
« Последна редакция: Декември 06, 2010, 19:57:29 pm от lidia7674 »
*
« Отговор #4 -: Декември 06, 2010, 20:02:53 pm »
Аз от вчера започнах кломфена, ако всичко мине добре на 16-17ти декември последна инсеминация.

Успех на всички!
*

Zai

• 955
« Отговор #5 -: Декември 07, 2010, 09:25:35 am »
Аз от вчера започнах кломфена, ако всичко мине добре на 16-17ти декември последна инсеминация.

Успех на всички!

Пожелавам ти наистина да е ПОСЛЕДНА и УСПЕШНА! osi_9

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #6 -: Декември 07, 2010, 10:16:26 am »
Здравейте момичета,
Извинявам се, че така нахлувам в темичката ви, но искам да ви напомня за нещо, което може би много не са забелязали.
В тазгодишната инициатива "Коледно желание" единият от ваучърите включва пакет за инсеминация на стойност 500 лв любезно предоставен ни от Медицински Център "Надежда репродуктив - Пловдив" - Д-р Васил Даскалов.
Печелившият ще бъде изтеглен по време на Коледната инициатива на Сдружението на 18.12.2010 от 18:00 ч зали БулМар на ул. "Нишка" 172, София.
Можете да попълните този формуляр и да го изпратите до 15.12.2010 г. на адрес ivf.zachatie@gmail.com
като напишете, че участвате за пакет инсеминация в МЦ Надежда репродуктив Пловдив!
Пожелаваме Ви късмет и здрави прекрасни бебета!
*
« Отговор #7 -: Декември 07, 2010, 11:06:59 am »
Късмет на всички ви желая и дъжд от положителни тестове през този празничен декември!
Дано тази Коледа е чудна за вас!  yahoo_17
« Отговор #8 -: Декември 07, 2010, 11:07:32 am »
Момичета, на мен ми дойде вчера късно вечерта, в края на третия ден закъснение. Не знам дали е било от Утрогестана това закъснение или от нещо друго, но и никога няма да разбера. Миналия опит също слагах Утро-то, но ЛФ не ми помръдна изобщо - категорично 12 дни.

Утре отивам на преглед. Чудех се дали да не е днес. Ще настоявам за стимулация с гонадотропини. Много се притеснявам как ще реагирам, тъй като и без това FSH не ми е китка... И, разбира се, дано организмът ми се вмести в схемата на инсеминацията, защото се пада баш около 24-25 евентуална О.

Имам въпрос. С Кломида О. се измести с 2-3 дни в сравнение с нестимулиран цикъл. При стимулация с гонадотропините има ли такова изместване?

Цигу, пожелавам последна и УСПЕШНА инсеминация!  :crossfingers:

Lidia, 7 инсеминации... Малко ме сепна тази бройка  :?
Дано имаш огромен повод за радост в следващите 2-3 дни  :crossfingers: yahoo_17
« Отговор #9 -: Декември 07, 2010, 11:24:26 am »
Здравейте и от мен. НИе този месец ще прави последна 4-та инсеминация и от януари се подготвяме за инвитро, което евентуално ще се осъществи през февруари. Много ми е притеснено, дано всичко мино добре. Кафенце, много съжалявам, така се бях обнадеждила за теб :-( Мисля,че следващия месец ще е твоя, напред момичета, ще успеем!!!!
*

Zai

• 955
« Отговор #10 -: Декември 07, 2010, 11:26:15 am »
Имам въпрос. С Кломида О. се измести с 2-3 дни в сравнение с нестимулиран цикъл. При стимулация с гонадотропините има ли такова изместване?

Да, има. Поне при мен имаше.

*
« Отговор #11 -: Декември 07, 2010, 12:57:02 pm »
Кафе, съжалявам  :(
Дано с гонатропините да имаш положителен резултат.. При мен Ову-то малко подрани с 2-3 дни при стимулацията с Меногон. Незнам дали при всички е така.
Сигнус, това с томболата е чудесно ,но за момичетата от Пловдив.. Дано някое от тях да може да се възползва. Не виждам как ще стане ако си от друг град.
Желая успех на всички в процедура !
« Отговор #12 -: Декември 07, 2010, 13:51:50 pm »
Кафенце, съжалявам миличка,напълно разбирам как се чувстваш.Пожеламач ти следващия опит да е успешен и Дядо Коледа да ти донесе най-желания подарък.
Цигу ,стискам палчета и за теб.
Lidia, 7 инсеминации... Малко ме сепна тази бройка  :?
С последната са 8 за тази година,както казах :wink:.През 2008 имам 3, последната от които успешна,но бремеността ми завърши с фатален за бебето край в 35 г.с.Точно през ноември 2008 направих инсе,което беше с положителен резултат.
В случай на неуспех и този път минавам на план Б - инвитро на естествен цикъл.Междувременно чакам одобрение от фонда.Подадох документи на 01.11 и доста време ще мине в чакане, но нямам избор.
« Отговор #13 -: Декември 07, 2010, 22:57:04 pm »
здравеи те и от мен предстои ми 4 инсеминация на естествен цикъл ако не стане подавам януари месец документи за инвитро успех на всички в процедури те  с дано има много положителни :bfp1:testove
« Последна редакция: Декември 07, 2010, 22:58:43 pm от Mitko_Deska »
*
« Отговор #14 -: Декември 08, 2010, 08:35:02 am »
Здравейте момичета. Пожелавам успех на всички ви. Дано това са успешните ви опити. Вярвайте. Това е най-важно.
« Отговор #15 -: Декември 08, 2010, 08:38:01 am »
Момичета, на мен ми дойде вчера късно вечерта, в края на третия ден закъснение. Не знам дали е било от Утрогестана това закъснение или от нещо друго, но и никога няма да разбера. Миналия опит също слагах Утро-то, но ЛФ не ми помръдна изобщо - категорично 12 дни.

Утре отивам на преглед. Чудех се дали да не е днес. Ще настоявам за стимулация с гонадотропини. Много се притеснявам как ще реагирам, тъй като и без това FSH не ми е китка... И, разбира се, дано организмът ми се вмести в схемата на инсеминацията, защото се пада баш около 24-25 евентуална О.

Цигу, пожелавам последна и УСПЕШНА инсеминация!  :crossfingers:

Кафенце,
съжалявам за отрицателния резултат.  :bighug: :bighug: :bighug:Нали знаеш оттърсваш се и се изправяш. Зная колко боли! Ще стане, просто не бива никоя от нас да се предава!
Що се касае от какво ти е закъснението: на мен всеки път след стимулация ми закъсняваше. Аз съм с цикъл около 25 дни, по време на стимулации ми ставаше 32-35. Отдавах го на медикаментите, на стреса и тн ...
А за празниците - не се притеснявай, ако тогава ти се пада процедура доктора ще работи. Те не спират ако  има жени в процедура.

УСПЕХ на теб и всички момичета (съжалявам не ви запомних никовете)!
По Коледа стават чудеса милички! :)  
« Отговор #16 -: Декември 08, 2010, 23:02:33 pm »
Ето ме и мен в началото на третата инсеминация. Както подобава, виждаме се на 2-и ден от МЦ. Докторката спомена отново Клостилбегит за стимулация, аз отказах. Пита ме дали искам на естествен цикъл, а аз й отговорих, че всъщност нямам нищо против стимулация, но да е с гонадотропини. Тези стимулации вече ги провежда докторът.

От утре започваме с 4 дни * 150 IU Menogon. Понеже чаках близо 3 часа, за да се видя и с доктора, накрая нямах нерви и помолих сестричката да ми обясни как се слагат инжекциите и да ми ги даде за вкъщи. Много бях ербап до момента, в който почнаха обясненията и съвсем се оплесках  :lol: Свих си сърмите набързо и казах, че утре ще отида да ми покажат поне за първата  :D Както ме е шубе от игли и инжекции, идея си нямам как ще си ги слагам  :needleani:

С лекарствата и по-честите УЗ и изследване на хормони, инсето вероятно ще чукне хилядарка  :crazy:

Орхидея, ти до къде я докара?  yahoo_17
*
« Отговор #17 -: Декември 09, 2010, 00:48:53 am »
Понеже чаках близо 3 часа, за да се видя и с доктора, накрая нямах нерви и помолих сестричката да ми обясни как се слагат инжекциите и да ми ги даде за вкъщи. Много бях ербап до момента, в който почнаха обясненията и съвсем се оплесках  :lol: Свих си сърмите набързо и казах, че утре ще отида да ми покажат поне за първата  :D Както ме е шубе от игли и инжекции, идея си нямам как ще си ги слагам  :needleani:

Ей така ще съм и аз като ми дойде реда. Кураж!

Видеоклипове с инструкции за подготовка и инжектиране на различни лекарства (на английски): http://www.freedommedteach.com/player/Videos.aspx
« Последна редакция: Декември 09, 2010, 00:53:28 am от цигу »
« Отговор #18 -: Декември 09, 2010, 08:23:40 am »

От утре започваме с 4 дни * 150 IU Menogon. Понеже чаках близо 3 часа, за да се видя и с доктора, накрая нямах нерви и помолих сестричката да ми обясни как се слагат инжекциите и да ми ги даде за вкъщи.

Орхидея, ти до къде я докара?  yahoo_17
Кафенце,
Явно вчера сме били близо в онова множество в чакалнята. Голямо чакане беше!
Иначе да ви спамя темата (че вече не съм за тук), но аз пообиколих доста лекари в София и извън нея. Вече имам дата за лапароскопията за 7.02.2010, но и на едно друго място  съм в листа на чакащите и може ако се обадят първи ...
Не ми се чака повече .. това чакане е убийствено... :(
*

Zai

• 955
« Отговор #19 -: Декември 09, 2010, 09:48:24 am »
След меногона има зачервяване на мястото, да не се стреснете. Като напарено с коприва е. Редува се лява и дясна страна на корема - там, където има най-много сланинка. Аз не посмях сама да си ги бия, така че чалъми за слагане не знам.