С Мармотче сме писали заедно:)
Мармотче, и аз като теб предпочитам да занимавам Симона с истински книжки и игри "на живо". Сигурна съм, че има много интересни и образователни програмки, но някак си още не искам да въвеждам компютъра ежедневно.
Има едни игри за пътуване, които са интересни. Играем и с едни пъзелчета ВЪЗЕЛ-ПЪЗЕЛ - решаваш своеобразни задачки, прехвърляйки едно въженце по правилните отговори и отзад на картончето въженцето трябва да е начертало определен път, ако е отговорено правилно. Сега ще купувам на същия принцип и за буквите и цифрите.
Тати прави куклен театър редовно
Симона много строи с Легото - една от най-занимателните и тачени игри от нас, постоянно допълвам с нови фигурки и части, строи улици с къщи, коли, самолети.
Купувам Бърборино и от там изрязваме, лепим, оцветяваме. Имаме също и една детска книжка за приложно изкуство и се занимаваме и с нея.
Купила съм й една детска много симпатична престилка и понякога заедно правим сладки - качвам я на детското столче да вижда плота и й давам да помага, в един тефтер заедно правим седмично меню. Довечера ще правим бисквитена торта.
Намерих една много интересна енциклопедична поредица на Фют само за 1.99лв бройка книжка (20общо са), с хубави картинки и много текст, но е за по-големи от 3-4годишни. Но все пак съм решила да почнем да ги купуваме.
Понякога й чета от книга, която аз чета - опитвам малко да скатая така и хем да се позанимавам с нея, хем да почета нещо
Опитвам се да й обяснявам някои думички, които срещаме в текста - какво значат, кога се използват.