Следващата ми ФМ е на 25ти, а предишната беше преди 10 дена и беше ок...Веднага след варицелата бях почнала да пия витамини, защото имунната ми система беше отслабнала...сега вече не пия, но гледам да ям здравословно и разнообразна храна...до колкото е възможно.
Аз не съм се консултирала с много лекари, само тези в болницата и личния ми гинеколог, които ме увериха, че няма опасност. Варицелата при възрастни е толкова рядко срещана, а при бременни съвсем...за това и повечето лекари не са много наясно с последствията...Иначе и аз изчетох доста, и наистина ако има поражения то повечето са видими след раждането...засягат тези органи, които ти каза, но бебето също има и огромни белези по кожата, ако се е заразило и ако е развило синдрома, както ти каза рискът това да се случи е 2% между 13 и 20 гс. От форумите намерих едно момиче, в бгмама май беше, на което детенцето и е имало проблем с очите, но са го оперирали успешно, всички останали, които прочетох си имат здрави дечица, но за съжаление повечето не са писали след раждането...
Жалко, че с тези притеснения не можем да се насладим изцяло на бременността...но трябва да сме максимално спокойни, заради бебчетата. Сега гледам повече да си мисля за раждането, което наближава и други такива нвща, по-нормални за една бременна...
Стискам палци прегледите ни да мнат добре, аз също ще пиша след това ! Ще ми е интересно да разбера и какво ти е казал неонатолога !