Аничка, цикълът ми се въстанови преди три дни
Кърмя на 4 часа, само обедното пропускам, нощем по три пъти се кърмим. Явно всичко е индивидуално.
Раиса, четох в една книга за методи за каляване, които имат три основни принципа - постепенност, постоянство и третия не го помня. Например, започваш да оставяш бебето голо за 2 мин. един ден, след седмица стигаш до 5-6, след това до 15. Това беше примерно де, важи и за къпане и т.н.
Ники всеки ден е навън, ако ще вали, има вятър или мъгла се разхождаме по площадката пред блока, най-много на 10 мин. от нас. Ако е тихо сме в парка. Обличам го с панталонче, завивам крачката с одеало и пъхам в чувала, защото иначе изритва одеалото. Нагоре е с боди с дълъг ръкав, тениска и суичър. Рядко слагам шушляков елек, още нямаме ватирани дрехи.
Аз да споделя за къпането - един ден се развали термометъра за вода и го къпехме на хладка вода - писъци, чудоооо...От тогава сме на мааалко по-гореща, явно обича топлата вода.
Онзи ден, нокътчето на крака му се сцепи целия наполовина, кръвна здраво и по съвет на брат ми го полях няколко пъти със слаб разтвор калиев перманганат във вода, оставих го по боси крака два дни и днес нокътчето падна. Отдолу има ново
Направо се изумих с каква скорост израстна. Е, още е далече от завършен нокът, но там, където имаше кръв, вече няма и няма инфекция