В общи линии неща стоят по следния начин...
Правим опити от 1 година и 3 месеца, през януари започнахме да посещаваме клиника за АРТ. Аз направих всички необходими изследвания(микробиология, хормони, проходимост на трабите) - заключението на лекарката е, че при мен няма проблем. Междувременно меря температурата, тестове за овулацията - там също няма нищо притеснително. Мъжът ми направи една спермограма - нещата не бяха добре: 1-вата беше с 6% подвижни (имаше лични проблеми и го отдадохме на това), след един месец направихме втора 17,9%, което пак не беше добре защото концентрацията беше малко. Тогава решихме да посетим андролог - назначи пълна микробиология и открихме трихомони. Според лекаря на мъжът ми това беше причината за слабата подвижност и ниската концентрация: - излекувахме ги и направихме 3-та спермограма (1м. след лечението) подвижност 35%, но отново ниска концентрация. Бяхме решили вече да си подготвим документи за фонда и да си чакаме реда. Аз казах на моята лекарка и тя ми ги подготви, оказа се обаче, че тъй като ще кандидатстваме с мъжки фактор ни трябва експертиза от андролога за общото състояние на съпруга ми. Той отиде при него показа му последната спермограма и какъв документ му е необходим и той каза, че според него за ИКСИ в момента е рано имаме реален шанс да оправим подвижността и да вдигнем количеството за да направим инсеминация. Назначи му лечение (комбинация от витамин А витамин Е и сержинор в ударни дози за 1м.)започна го на 29 Август - в края на септември ще повторим спермограмата, дано да има подобрение. Ако всички е добре - аз съм готова да пробвам с инсе още другия месец. Ако нещата не са добре ще ни даде документа в началото на октомври и ще подам документите.
Това е в общи линии нашата история...Надявам се скоро да приключи и то 1:0 или 2:0 за нас...
Благодаря ви момичета, че ви има!