0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Клостилбегит без контраст на тръбите
« -: Ноември 23, 2010, 17:38:46 pm »
Здравейте! Чисто нова съм тук, но четох преди да пиша. Доколкото се ориентирах от мненията ви, напълно безпредметно е да пия клостилбегит без да съм правила контраст за проходимост на тръбите? А това ми беше предписано от Пловдивско светило /дори без мерене на БТ/. Защо така се получава? :(
*
Re: Клостилбегит без контраст на тръбите
« Отговор #1 -: Ноември 23, 2010, 17:43:09 pm »
Без спермограма и установена овулация също. Смени лекаря.
*
« Отговор #2 -: Ноември 23, 2010, 18:00:26 pm »
Не мога да се стърпя, но кое е това "Пловдивско светило"?
« Отговор #3 -: Ноември 23, 2010, 18:07:36 pm »
казвам, само за да предпазя други :wink: - Дренски
« Отговор #4 -: Ноември 23, 2010, 18:09:35 pm »
иначе спермограма - в норма, а овулация уви, засега не успява да докаже термометъра. Меря първи месец, ще меря още един и бегом за контраст.
*
« Отговор #5 -: Ноември 23, 2010, 18:10:30 pm »
desd, НЕ пий клостилбегит без направена снимка. Аз съм "жертва" на подобно безсмислено приемане в продължение на месеци. В последствие след моето вътрешно убеждение, че нещо не е наред и лично моя самоинициатива за цветна снимка се оказа, че съм с двустранно запушени тръби - вторичен стерилитет след спонтанен аборт. Можеш да прочетеш листовката за пациента на лекарството за повече инфо - http://apteka.framar.bg/11000617/%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B1%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%82-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-50-%D0%BC%D0%B3-10
Сменяй лекаря, както са те посъветвали и другите момичета, преди да ти е изписал и друго "лечение".
Препятствията са онези неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.
« Отговор #6 -: Ноември 23, 2010, 18:17:16 pm »
gery, благодаря! Така и не го купих, реших да чета и да се посъветвам с вас, момичета.
« Отговор #7 -: Ноември 23, 2010, 18:44:51 pm »
Geri e the best  :youwoman: :balk_21:
*
« Отговор #8 -: Ноември 23, 2010, 18:53:37 pm »
Бягай от там! Нищо лично към доктора!
« Отговор #9 -: Ноември 24, 2010, 17:57:15 pm »
Ох, само като видях заглавието на темата, без да я отварям бях сигурна, че действието се развива някъде в провинцията. Като гледам колко малко АГ специалисти са запознати с новостите в медицината в тяхната област, без да визирам само репродуктивни проблеми, направо ми се изправя косата. Какво ли ни е дереджето и в другите медицински области и направления....
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #10 -: Ноември 28, 2010, 09:16:55 am »
Лекува се все още по схеми от преди 20-30 години. Варянта с клостила е игра на тото и е ако мине номера. Съжалявам, че го казвам но има хора, който нямат пари или са далече или просто незнаят за какво става дума изобщо и няма как да се лекуват в клиника. Те си ходят при тези лекари и се молят да е нацелил този път. Така обаче рискуват сериозно здравето си и повечето от тях след време си носят сериозно последствията. Не ги опреквам и моето начало беше такова. Сега бих постъпила по много различен начин и щях да си спестя много излишни неприятни емоции.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #11 -: Февруари 08, 2011, 22:18:02 pm »
Здравейте. Виждам, че никой не е писал в тази темичка отдавана - та реших да се включа. Моят съвет е НЕ ПИЙТЕ този медикамент без изследвания, цветна снимка или каквото и да било друго изследване за наличие на овулация или запушени тръби. За повече яснота - на мен ми го изписа една прехвалена "лекарка" от Русе - Стела Минчева. Разбира се сигурно има и доволни от нея, но аз не съм от тях ( това си е мое мнение). За 7-те прегледа, на които бях при нея не ми направи нито едно изследване. Клостила ми го изписа на базата на тестове (не видях положителен резултат един месец). И тя реши да го пия два месеца. Резултата - Поликистозни яйчници и цикъл от по 55-60 дена. Правих си лапароскопия ноември в Плевен и доктора като разбра се зачуди как така ще ми изписва такова силно лекарство само на базата на едни тестове, които можело и аз да не съм правила както трябва. Та затова ако ви го изпишат консултираите се и с други лекари или поне искайте някакви изсл.