Мерси Raissa777
Ще нацелувам малките барбаронки като ги взема от яслата
А за решение по делото все още чакаме решение - съда трябва да се произнесе в едномесечен срок. Но с адвокатката говорихме след делото. Понеже сме малък град, и както се досещате всички се познават, аз държах делото да бъде тук в Пирдоп, а не в Благоевград. Та, адвокатката каза, че познава много добре съдията. Надявам се, че съм придала иронията с която съдията говореше на господина. Той (съдията) избесня от безхаберието, безотговорността и наглостта на онзи кърлеж. обясни му много бавно и ясно че:
1. По закон децата остават при майката, още повече, че в доклада от Закрила на детето" гр.Пирдоп е упоменато, че съм отговорен родител, че децата живеят в идеални условия, че са много привързани към мен, много контактни , социални и общителни, че аз съм много отдадена на децата си и съм им осигурила всичко необходимо. Изрично е написано, че е изключително важно децата да имат ограничен режим на виждане с бащата (задължително с връщане), с оглед на това, че за една календарна година той ги е виждал един път за три часа и им е оставил 9лв. А в доклада от Благоевград пише, че той живее в мизерни условия в къщата на майка си и дели една стая с несемейния си брат, втората стая ползва майка му, а третата е обособена като склад, и е абсолютно невъзможно да се отглеждат деца там, дори и за толкова кратко време като 1 или 2 дни.
2. По закон, семейното жилище ДОРИ АКО ПО НОТАРИАЛЕН АКТ Е НА ТРЕТО ЛИЦЕ остава за родителят, който получава родителските права и поема грижите за децата. Цитат: "Т.е. ГОСПОДИН БАЩА, Вие чрез какви доводи ще ме убедите, че знаете какво да правите с две двугодишни деца когато са болни например, и как ще ползвате семейното жилище - сам или с въпросната госпожица, която явно няма как да заведете при майка си и търсите най-лесната и удобна алтернатива? И ако смея да попитам, знаете ли коя е любимата играчка на дъщерите Ви, какво обичат да ядат най-много, към какво са алергични и всички тези "уж" минимални неща? Как ГОСПОДИН БАЩА ще ми се оправдаете с факта че за една година сте дал за дъщерите си 9лв, което прави по ... я да видим 1,333лв на месец - срам ме е да смятам колко е това на ден???? Как ГОСПОДИН БАЩА ще се грижите вие за тези деца?" И това е малка част от думите на съдията.
За издръжката, адвокатката каза, че този съдия, приема че за издръжка на едно дете са необходими между 250 и 300лв на дете на месец, и отсъжда единият родител да заплаща половината. Тъй че искът ми от 150 лв, най вероятно ще се приеме или ще се намали най - много до 120-130лв. На репликата " Ама криза е, безработен съм и няма работа" Съдията избуха : " Ама ще работиш бе момче, ако трябва улиците ще метеш - тези деца какво ги интересува ти дали работиш или не? Те си имат нужди!!! Ясно ли е???"
Та... мила ми Raissa, мисля че уцелих възможно най-подходящият съдия за нашият случай, и не се притеснявам за решението, което ще вземе. Знам че ще е в полза на децата
Поздрави: Маги