0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения и критики :) ако може
« Отговор #20 -: Декември 10, 2010, 11:38:01 am »
Колкото и злобо, грозно или както и да е там да звучи аз НЕ искам да прощавам. Единственото, което искам е да го изтрия от съзнанието си, но за съжаление това се оказва абсолютно невъзможно - в момента в който погледна Паулина виждам него. И чертите на лицето и походката та дори и характера понякога. Но... ще прескоча и този камък.
Съчуствам ти за ужаса,които си преживяла.
Знаеш ли обаче ти си силна,преборила си се за две прекрасни слънчица,черпи сили от тях и не се подавай на злобата на този човек.
*
« Отговор #21 -: Декември 10, 2010, 13:25:43 pm »
Ех,Маги,толкова пъти съм се питала какво се случи с теб...а ето сега чета постовете ти от тази тема и...нямам думи!Нямам думи да се възмутя културно от "бащата"на двете ангелчета,нямам думи и да ти кажа колко ми  е мъчно за теб и  бебките.
Моето мнение съвпада с това на повечето момичета,които са ти отговорили-скорострелен развод и отнемане на родителски права -при възможност(а мисля,че имаш достатъчно основания за това пред съда )..
Пожелавам ти да си силна и да можеш да отгледаш дъщеричките си в мир и любов!Прегръщам те !

« Отговор #22 -: Декември 10, 2010, 14:11:31 pm »
maggi4ka, ужасно съжалявам и ти съчувствам за всичко, което си преживяла. Не съм в състояние да го разбера и осмисля; не мога да повярвам, че е възможно такова зло... Стой далече и си пази децата, това е най-важното сега.

Единственото, което искам е да го изтрия от съзнанието си, но за съжаление това се оказва абсолютно невъзможно - в момента в който погледна Паулина виждам него. И чертите на лицето и походката та дори и характера понякога. Но... ще прескоча и този камък.

Не прехвърляй чувствата си от бащата към Паулина. Тя НЕ Е същия човек, от теб и от нея зависи каква ще стане, но сега е само едно малко детенце. И вече е отделна личност. Надявам се погрешно да съм схванала контекста и ако е така, прости ми, че отворих темата изобщо. Но ако не, да знаеш, че не си сама и че от теб зависи да го преодолееш. Когато се роди моето дългоочаквано чудо, признавам си, че бях много разочарована, физически той адски приличаше на моя баща. Баща ми не е агресор като бащата на твоите деца, но да кажем, че аз през целия си живот съм се старала да не стана като него; винаги съм имала едно наум, че трябва да работя много върху себе си, защото нося неговите гени и това не ми харесва. И накрая синът ми да се роди почти негово копие... Преодолях го, но не изведнъж, не чисто и безрезервно, трудно ми беше. Но детето няма никаква вина и не трябва да носи нашия емоционален багаж.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #23 -: Декември 10, 2010, 15:33:27 pm »
Магичка, прегръщам те, сила и много кураж ти трябват,
ти имаш заряд, огън човек си и от пепелта ще изровиш пламък!

Подкрепям Мармотче, съвета и е мъдър и точен.
Двете ти деца са всичко онова за което си струва да се събуждаш
всеки ден и да благодариш на съдбата, че те е спасила от насилника.
Пожелавам ти един ден да намериш човека който ще види в теб
онова момиче за което е мечтал и да бъдете щастливи.
Любовта ще заличи всичи рани!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

maggi4ka

• 440
  • Няма невъзможни мечти....
« Отговор #24 -: Декември 10, 2010, 22:13:19 pm »
Май не съм го написала както трябва явно. Не прехвърлям нищо от чувствата ми към него към малката. Невъзможно ми е - тя е половината от смисъла на живота ми :) другата половинка е сестра и ;) Имах впредвид, че ми се иска да забравя всичко свързано с баща им - дори лицето му ако може, но няма как да се случи, защото тя е негово малко копие. Само това. А никога не бих си позволила и за секунда да изпитам някакво негативно чувство към нея заради приликата им. Немога да си го представя :) Обожавам дъщерите си и немога да си представя живота си без тях какъв е бил или какъв щеше да бъде. Мармотче, не отричам че и аз съм се замиляла дали приликата им няма да ме умопомрачи и по някакъв начин да навреди на отношението ми към детето. До момента, а искрено се надявам и винаги да е така, това не се е отразило по никакъв начин.
Мише, мерси за вярата, която лъха от поста ти към моята личност :) Вече аз самата вярвам, че съм силна и ще се справя с всичко на този свят ако не заради друго, то заради двете слънца, които осмислиха пътя ми :)
Тини, радвам се да те засека, макар и тази неприятна тема :) Благодаря ти за милите думички, сигурна съм, че са много истински, а пък лентичките ти ме правят невероятно щастлива - радвам се за теб момиче :) И аз те прегръщам много силно.

*

maggi4ka

• 440
« Отговор #25 -: Юни 08, 2011, 15:47:46 pm »
Да сложа и финалните щрихи на одисеята АД :) На 06.06.20011 мина делото ни за развод. Вече 2 дни съвсем официално, щастливо, искано и чакано съм ГОСПОЖИЦА :) Грозната картинка от съда не искам да описвам много подробно, само ще напиша по-умопомрачителните словоизлияния на вече бившият ми съпруг. Като начало ще спомена, че делото продължи 3 часа, от които 25 минути общо разпитваха двамата свидетели, а на мен ми беше дадено право с едно единствено изречение да обясня "Защо мисля, че не мога повече да имам семейство с този "човек"? Отговорът: "Не мога да си представя, че има нещо по-важно от децата за който и  да било човек, а личността седяща от дясната ми страна има дъщери от две години, през които е прекарал с тях общо 1 месец и винаги всичко друго и всеки друг е бил преди тях." Съдията само се усмихна и каза : "Надявам се тези деца някога да имат БАЩА, а не донор, какъвто си им осигурила до момента!" Та... 3 часа го разпитваха, питаха, обясняваха се и какво ли още не. Започна с изречението "За да се стигне до този развод не съм виновен аз, а необоснованата ревност на съпругата ми - знаете как е по време на бременност се повишават хормонитр и тя като забременя започна да си внушава любовници и пр." Съдията - мъж му отговаря "Ми да, знам какво е да си бременен почти толкова добре колкото и вие господине, но все пак когато една жена е в такова състояние, ако искате тя да продължи да бъде Ваша съпруга, ще търпите и ще се съобразявате. А Вие драги ми, толкова сте се съобразявал с положението и, че дори след раждането на децата Ви, когато тя е забременяла пак сте си позволил да и посегнете физически, за което сте получил ограничителна заповед в най-тежка форма. Тъй че - да знам как е да си бременен, но нямам толкова въображение да си представя какво е да те унижат, пренебрегнат и стъпчат в толкова деликатно положение!"
 Имал претенции за апартамента - да се присъдел служебно на него :D Аз плащам ипотеката от 1 година и лишавам децата си от хиляди неща, а той сладкиша искал апартамента. В иска съм посочила 150лв на дете месечна издръжка, след коментар: "Аз и 15лв не мога да дам за тия деца, тя иска по 150 за едното" чух репликата "Искам да взимам децата с преспиване при мен поне 2 пъти в месеца за по 2 дни" Оффф нямам думи да опиша целия цирк. Беше грозно. Беше смешно. Беше трагично.
В крайна сметка, се отървах от кърлежа който се беше впил в мен цели 8 години.
Децата дори не го познаха когато го видяха. Казаха, че е "един чичо".
Няма да се вглъбявам в писане този път. Мисля си, че това което прочетохте дотук е достатъчно, а и няма смисъл от останалите трагикомични случки през тези най-дълги 3 часа от живота ми.
Сега вече съм спокойна, щастлива и доста по-усмихната. Казват, че нямало значение, така или иначе живеем много време разделени. Не е така. От онзи ден се чувствам по-жива, по-свободна, по-способна да реализирам живота си.
« Последна редакция: Юни 08, 2011, 15:49:55 pm от maggi4ka »

*
« Отговор #26 -: Юни 08, 2011, 16:04:56 pm »
Магичка,радвам се че се чувстваш толкова по-добре след всичко преживяно.Оттук нататък ти желая много щастие с двете кукли със или без мъж до себе си!Успех!

*
« Отговор #27 -: Юни 08, 2011, 18:12:59 pm »
Магичка,радвам се че се чувстваш толкова по-добре след всичко преживяно.Оттук нататък ти желая много щастие с двете кукли със или без мъж до себе си!Успех!

Присъединявам се към думите на Парси!
Всичко хубаво от тук насетне за теб и момиченцата ти!
*
« Отговор #28 -: Юни 08, 2011, 21:13:25 pm »
Магичка, имаш и моите най-добри пожелания! Дано никога вече не видиш този човек!

Успех мила! :)

*

maggi4ka

• 440
« Отговор #29 -: Юни 08, 2011, 21:47:50 pm »
Мерси момичета. За всичко. За подкрепата сега - дори от разстояние, знам че е истинска. За куража, смелостта и надеждата, които намерих тук сред вас, когато ми беше най-тежко и най-самотно.
Раши, и аз искрено се надявам да не го видя никога повече, а още повече ми се иска никога да не срещна подобни на него екземпляри.
Парси, Цветенце - мерси и на вас :)
И... да наистина съм щастлива ;)

*
« Отговор #30 -: Юни 08, 2011, 22:01:11 pm »
Колко е хубаво да четеш хубава развръзка на трудна история!
БРАВО, МОМИЧЕ!!! Всичко най- най- за напред! Браво за куража!
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #31 -: Юни 08, 2011, 22:31:18 pm »
Браво, Магичка! Отървала си се от това чудовище. Радвам се, че сега си щастлива и спокойна. От тук нататък ти пожелавам все повече щастие и усмивки :D Всичко хубаво на теб и децата!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #32 -: Юни 08, 2011, 23:04:23 pm »
 :D maggi4ka , искрено се радвам за теб!Здраве,щастливи моменти и много усмивки занапред! :D
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #33 -: Юни 09, 2011, 02:30:47 am »
Честито Госпожице !  :)
Браво за силата !

Попаднала си на много нахална измет, но важното е, че си се оттървала !
Пожелавам ти от тук насетне пътят ти да е осеян само от усмивки и радостни моменти !

Нацелувай двете кукли  :)

А какво стана със самото дело ? Издръжка, срещи с децата, апартамент ?
Добре ли завърши ?
*

maggi4ka

• 440
« Отговор #34 -: Юни 09, 2011, 09:48:52 am »
Мерси Raissa777 :)
Ще нацелувам малките барбаронки като ги взема от яслата ;)
А за решение по делото все още чакаме решение - съда трябва да се произнесе в едномесечен срок. Но с адвокатката говорихме след делото. Понеже сме малък град, и както се досещате всички се познават, аз държах делото да бъде тук в Пирдоп, а не в Благоевград. Та, адвокатката каза, че познава много добре съдията. Надявам се, че съм придала иронията с която съдията говореше на господина. Той (съдията) избесня от безхаберието, безотговорността и наглостта на онзи кърлеж. обясни му много бавно и ясно че:
1. По закон децата остават при майката, още повече, че в доклада от Закрила на детето" гр.Пирдоп е упоменато, че съм отговорен родител, че децата живеят в идеални условия, че са много привързани към мен, много контактни , социални и общителни, че аз съм много отдадена на децата си и съм им осигурила всичко необходимо. Изрично е написано, че е изключително важно децата да имат ограничен режим на виждане с бащата (задължително с връщане), с оглед на това, че за една календарна година той ги е виждал един път за три часа и им е оставил 9лв. А в доклада от Благоевград пише, че той живее в мизерни условия в къщата на майка си и дели една стая с несемейния си брат, втората стая ползва майка му, а третата е обособена като склад, и е абсолютно невъзможно да се отглеждат деца там, дори и за толкова кратко време като 1 или 2 дни.
2. По закон, семейното жилище ДОРИ АКО ПО НОТАРИАЛЕН АКТ Е НА ТРЕТО ЛИЦЕ остава за родителят, който получава родителските права и поема грижите за децата. Цитат: "Т.е. ГОСПОДИН БАЩА, Вие чрез какви доводи ще ме убедите, че знаете какво да правите с две двугодишни деца когато са болни например, и как ще ползвате семейното жилище - сам или с въпросната госпожица, която явно няма как да заведете при майка си и търсите най-лесната и удобна алтернатива? И ако смея да попитам, знаете ли коя е любимата играчка на дъщерите Ви, какво обичат да ядат най-много, към какво са алергични и всички тези "уж" минимални неща? Как ГОСПОДИН БАЩА ще ми се оправдаете с факта че за една година сте дал за дъщерите си 9лв, което прави по ... я да видим 1,333лв на месец - срам ме е да смятам колко е това на ден???? Как ГОСПОДИН БАЩА ще се грижите вие за тези деца?" И това е малка част от думите на съдията.
За издръжката, адвокатката каза, че този съдия, приема че за издръжка на едно дете са необходими между 250 и 300лв на дете на месец, и отсъжда единият родител да заплаща половината. Тъй че искът ми от 150 лв, най вероятно ще се приеме или ще се намали най - много до 120-130лв. На репликата " Ама криза е, безработен съм и няма работа" Съдията избуха : " Ама ще работиш бе момче, ако трябва улиците ще метеш - тези деца какво ги интересува ти дали работиш или не? Те си имат нужди!!! Ясно ли е???"
Та... мила ми Raissa, мисля че уцелих възможно най-подходящият съдия за нашият случай, и не се притеснявам за решението, което ще вземе. Знам че ще е в полза на децата :)
Поздрави: Маги

*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #35 -: Юни 09, 2011, 12:14:20 pm »
Оф Маги, така съжалявам, че трябваше да изживееш всичките тия неприятности.....Направо му се очудвам на тоя момък.Как така изоставя от раз две деца.....не ми го побира акъла.
Абе най-добре,че си се отървала от него.Сега пълен напред и тва е....Желая ти късмет
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #36 -: Юни 09, 2011, 12:43:32 pm »
Браво, съдията наистина е говорил много на място  :)

Но съдейки от персоната която описваш, предполагам че ще обжалва.
*
« Отговор #37 -: Юни 09, 2011, 13:25:23 pm »
Браво, имало още и съвестни магистрати :)
Маги, пожелавам ти да нямаш повече такива негативни преживявания и да бъдете много щастливи с малките момиченца :)
*
« Отговор #38 -: Юни 09, 2011, 13:29:29 pm »
Като посетихме адвоката за развода ни, той реши, че се развеждаме фиктивно, защото ние се смеехме и се бъзикахме, че трябва да заколим кучето, за да го разделим, тъкмо ще има по две кюфтета на човек.  :lol: Казахме, че съвсем наистина си се развеждаме и той каза - Не ме кръщавайте мен, знам какво е едно бракоразводно дело. Сега като слушам при вас как е протекло, разбирам защо е реагирал така.

Учудва ме, че съдията така е изявил пристрастие в случая....Те нямат това право, доколкото ми е известно.

Важното е, че всичко е зад гърба ти. Сега гледай смело напред и се радвай на свободата и децата си.

Успех!
*

maggi4ka

• 440
« Отговор #39 -: Юни 09, 2011, 14:02:23 pm »
Змимка и на мен много ми се искаше да се раведем цивилизовано, но той не поиска развод по взаимно съгласие и се наложи всички да ни видят и разберат цирка. Съдията стана пристрастен, защото го видя колко НЕ му пука за децата му, колко му е все тая за всичко друго освен за него самия, а и факта, че прочете колко години сме се борили за деца, и после случката със спонтанното забременяване и побоя направо го изуми. Адвокатката ме предупреди още преди делото, че съдията е много емоционален, но и много строг, затова да си мълча и само ако ме пита да отговарям кратко и ясно, без излишни подробности, защото се нервира и става много гаден когато му се говорят глупости.
Предполагам, че заради всичко което е прочел в исковата молба (което е подплатено с доказателства и документи от клиники, полиция, съд - за побоя и аборта) и след като чу как бившият ми съпруг се опитва на "честна дума" да го убеди как аз съм психарка и си внушавам любовници и пр., му дойде в повече и оттам дойде и това му поведение. Но аз ако трябва да съм честна много се радвам, че делото се падна при него. В смисъл колкото и глупаво да звучи, искаше ми се делото да се гледа от мъж съдия, за да видя как друг мъж ще приеме това което направи бившият ми съпруг. По този начин, пак казвам че може да звучи глупаво, се отвъртах от набиваното ми години убеждение, че съм луда психопатка, която постоянно се вкарва в някакви филми и си внушава несъществуващи обстоятелства и истории. Исках да видя друг мъж, как ще приеме "мъжкото" поведение на бащата на децата ми. И се радвам че се развиха така нещата.