Жаси, аз на вашата възраст, че и по-рано може би, водих Симона на фризьор - вярно, че са няколко косъма и може да се свърши и у дома от мама и някой асистиращ, както е описала Мармотчето, но аз се чувствах неуверено да подхвана ножица около главата на бебе, притеснявах се да не я нараня, а фризьорът все пак би трябвало да притежава опит с деца, както и повече сръчност
Вярно, че като Маугли са безкрайно очарователни, но Симона имаше наистина много и гъста коса и на тази възраст вече й влизаше в очите, а и отзад й беше пораснала много и неравномерно и не стоеше никак хубаво. Тя и сега е чест посетител при фризьора - моето момиченце явно никога няма да го видя с опашки, фибички, диадемки и други сладки нещица, косата й е твърда и остра - като телена четка почти
не подлежи на никакво сресване - аз я сресвам, а след 15 минути няма и помен, че съм го правила и си ходим рошави, с прическа като разплетена дамаджана, затова и по често я постригвам, че поне фризьорът да вкара някакъв ред. Като имаха празник в ДГ бяха предупредили всички да ги облечем с по-официални дрешки, а нас специално - да я и посрешим
Младежът и той е с коса, ама не чак толкова като каката. Лятото го постригахме с машинка, по-висок номер приставка и май за момченцата това е най-лесният вариант, но пак трябва да го извършва някой, който е боравил и преди.