0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #700 -: Септември 12, 2012, 07:24:43 am »
А тези изроди до кога ще ги толерираме.http://www.monitor.bg/article?id=353951 ? За това дете съседи за знаели, че е било бито, ама понеже не е било толква жестоко и са си траели. Тук говорим за безхаберните родители, но има и бехаберно общество, което също е част от проблема.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #701 -: Септември 12, 2012, 08:46:00 am »
Продължавам да се убеждавам, че мъжът ми беше прав.Той отдавна твърди, че конарци (жителите на Съединение, бивше Голямо Конаре), сами ще се затрият от пиене и простотия. За тази година това е 3 случай с пострадало дете там. А годината още не е свършила. Повечето запознати с редовния бой, Боби, не са сигнализирали, понеже метода „поступване“ си е съвсем приемлив и за тях. Е може и да не е толкова силно, може и да не бият техните, но ако детето не е „послушно“ - това е метода. Пък и това са си „чужди семейни работи“ и освен да ги коментират, няма да им хрумне да сигнализират. Странен двоен стандарт имат хората по малките населени места- от една страна клюкарстват за съседи и познати, но от друга - това не е „тяхна работа“ и не сигнализират.
*
« Отговор #702 -: Септември 12, 2012, 09:13:43 am »
Пеше и в градовете е същото.Съсед на свекърва ми бие жена си редовно.При въпрос от моя страна защо не викат полиция ми се отговори това си е тяхна работа  8O.Аз не съм съгласна, но това е мислене.Едно време е било нормално да поступаш детето, жената да ти мине яда и да се помислиш за мъж.Но това не ги извинява.Аз бях сащисана когато казаха, че детето е стояло голо, вързано за метален стълб 2 часа за наказание.Този не е нормален, съвсем сериозно!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #703 -: Септември 12, 2012, 12:26:09 pm »
А тези изроди до кога ще ги толерираме.http://www.monitor.bg/article?id=353951 ? За това дете съседи за знаели, че е било бито, ама понеже не е било толква жестоко и са си траели. Тук говорим за безхаберните родители, но има и бехаберно общество, което също е част от проблема.

"Според думите на останалите комшии малкият Рашко често се появявал със синини по телцето си. Никой обаче не се сетил да се обади в полицията, а
сигналът от понеделник бил анонимен"

и аз това си помислих - бащата е изверг, но за мен и останалите хора, които са виждали това, също са изверги.

описанието на гледката е покъртително. повечето от вас са майки на малки деца и знаете какво крехко същество е едно детенце на 5 годинки, колко крехка е психиката и физиката му...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #704 -: Септември 13, 2012, 15:50:25 pm »
Хората се страхуват да реагират, защото се чувстват незащитени от институциите.
Точно днес една позната ми обясняваше, как в училището на племенницата и възрастни често ставали свидетели на ужасни неща извършени от по-големи ученици /няма да описвам подробно, че някои от тях ме е срам дори да ги напиша/. Моята позната е задала въпрос на сестра си, как може да стоят всички безучастно и да не реагират, а тя и отговорила, че се страхува след това да не тормозят детето и. И съм сигурна, че страховете са реални. Когато човек знае, че освен да си навлече неприятности, нищо друго не може да промени, предпочита да си затваря очите, особено когато не го засяга лично.

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #705 -: Септември 13, 2012, 17:15:21 pm »
Когато човек знае, че освен да си навлече неприятности, нищо друго не може да промени, предпочита да си затваря очите, особено когато не го засяга лично.

джиджи, това вече знаем до какво води...

„Когато нацистите дойдоха за комунистите, Аз мълчах; Не бях комунист.

Когато дойдоха за социалдемократите, Аз мълчах; Не бях социалдемократ.

Когато дойдоха за тези от профсъюзите, Аз мълчах. Не членувах в профсъюз.

Когато дойдоха за евреите, Аз мълчах. Не бях евреин.

Когато дойдоха за мен — вече нямаше кой да говори.“

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD_%D0%9D%D0%B8%D0%BC%D1%8C%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%80
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #706 -: Септември 13, 2012, 18:08:30 pm »
говори ми ... преди два месеца пребиха майка ми на улицата ... посред бял ден. Свидетели има, но всички "нямат доверие в институциите" и не искат да свидетелстват. Оставям на страна, че никой не и е помогнал или не се е намесил

Не пожелавам на никого, ама на никого да падне, да го нападнат или да изпадне в беда и да няма кой една ръка да му подаде ... просто щото го е страх.
В очакване ....
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #707 -: Септември 13, 2012, 22:26:25 pm »
Може да се сигнализира анонимно, както и са го нарпавили в този случай.

« Отговор #708 -: Септември 14, 2012, 00:13:47 am »
А бе, лесно е да се говори, докато не ти се случи нещо такова...
Имам пресен случай.
Един познат, работи като управител на бензиностанция със заведение към нея. Преди време, в ситуация в която е трябвало да защити персонала си от един доказано луд, е влязъл в пререкания с него. Преди няколко дни, въпросния луд е отишъл на бензиностанцията за да го търси, и след като не го намерил, започнал да заплашва, че ще взриви всичко. Грабнал пистолета от колонката и започнал да разлива наоколо бензин, в едната си ръка държал запалка. Не знам как момчетата, които работят там, са успели да се справят със ситуацията, за да не се стигне до нещастие. В момента лудия е прибран където му е мястото, но стана ясно, че там не можели да го държат повече от месец. Какво ще се случи с управителя, неговото семейство, а и колегите му от тук нататък не знам. Само може да се молим лудия да не полудее отново и следващия път да се случи нещо ужасно. Най-добрият вариант е да се случи това, което се случва в момента с иконописеца....
Преди време същата бензиностанция беше ограбена, престъпниците хванати на местопрестъплението.... полиция и т.н. Не можаха да ги осъдят, не били натоварени нещата в колата на престъпника, можело да не ги били откраднели, щом не били в колата им. После обаче собственика имаше проблеми, че крадците го бяха обвинили, че ги е удрял и заплашвал...

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #709 -: Септември 14, 2012, 00:30:45 am »
Това е друго, но при дори анонимен сигнал за малтретиране на дете, те ходят да проверявят и няма нужда да се знае кой е подал сигнала.

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #710 -: Септември 14, 2012, 10:07:25 am »
джиджи, само си представи случка, в която някой напада теб и детето ти на улицата, а околните извръщат глава и се отдалечават бързо, за да си нямат неприятности.

би ли предпочела всички да мислят така? знам какво си мислиш... масово българинът чука на дърво и си казва "на мен няма да ми се случи". това сме го коментирали и в други теми.

« Отговор #711 -: Септември 14, 2012, 14:01:11 pm »
Права си, jam и те разбирам прекрасно, но не можеш да виниш хората, че живота ги е направил такива.
Ако ще си даваме подобни примери.... ти пък си представи, че трябва да избираш- да помогнеш на друго дете или твоето да пострада.
Българинът не разсъждава само  "на мен няма да ми се случи", "а ако ми се случи, едва ли някой ще помогне на мен..."

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #712 -: Септември 14, 2012, 14:49:49 pm »
животът не е черно-бял, има хиляди полутонове и хиляди ситуации. ако в някой случай може да махнеш с ръка и да отминеш, в друг не би трябвало....

коментираме конкретно ситуацията с редовно издевателство над малко и беззащитно дете - това би трябвало за всеки човек, който все още не е оскотял напълно, да е достатъчно екстраординерна ситуация, за да се задейства поне по някакъв начин! а не да мълчи от страх, че може нещо да му се случи.

*
« Отговор #713 -: Септември 14, 2012, 15:01:18 pm »
животът не е черно-бял, има хиляди полутонове и хиляди ситуации. ако в някой случай може да махнеш с ръка и да отминеш, в друг не би трябвало....

коментираме конкретно ситуацията с редовно издевателство над малко и беззащитно дете - това би трябвало за всеки човек, който все още не е оскотял напълно, да е достатъчно екстраординерна ситуация, за да се задейства поне по някакъв начин! а не да мълчи от страх, че може нещо да му се случи.

а после да цъка докато гледа новините!
Аз не мога да си представя, как ще знам, че съседите ми си пребиват редовно детето, то ще има синини по тялото и ще си  трая. Ми няма да стане
В очакване ....
« Отговор #714 -: Септември 14, 2012, 15:27:55 pm »
Прави сте. Говорех по принцип. Опитвам се да си обясня масовото бездействие на хората в подобни ситуации, за това разсъждавах и коментирах по темата. Иначе в конкретния случай, нямам обяснение защо толкова време всички са ставали безучастни свидетели, след като има абсолютно безопасен начин да сигнализираш- анонимно. Аз също си мисля, че нямаше да мога да живея спокойно, като знам че има какво да направя.
По-горе обаче се коментираше също за случаи, в които мъже пребивали жените си. Тогава по-скоро ще реагирам според ситуацията. Жената все пак си има глава на раменете, пълнолетна е и ми се струва не толкова беззащитна. Има начини да потърси сама помощ ако желае, не да чака милозливи съседи да се обаждат в полицията, за да го приберат за 24 часа, след което ще се върне да я пребие още по-жестоко. Ако тя не пожелае сама да промени нещо, няма как да стане.

*

Bobbie

• *
  • 5701
Re: Докога ще толерираме безхаберните "роди
« Отговор #715 -: Септември 14, 2012, 19:19:53 pm »
По-горе обаче се коментираше също за случаи, в които мъже пребивали жените си. Тогава по-скоро ще реагирам според ситуацията. Жената все пак си има глава на раменете, пълнолетна е и ми се струва не толкова беззащитна. Има начини да потърси сама помощ ако желае, не да чака милозливи съседи да се обаждат в полицията, за да го приберат за 24 часа, след което ще се върне да я пребие още по-жестоко. Ако тя не пожелае сама да промени нещо, няма как да стане.
Аз с това съм хем съгласна, хем не съм. Всякакви изроди ги има. Понякога не е ясно ако сама го зареже какво ще стане, че иначе поне може анонимното обаждане да обвини, а не нея.  Имах пациентка, която си зарязала мъжа заради подобен тормоз и той няколко месеца по-късно се връща я запалва. Голяма трагедия, беше със жестоки изгаряния.  Въпреки че мъжът беше вече в затвора, бяха я сложили на специален статут за анонимен пациент за всеки случай, ама то вече късно.

« Отговор #716 -: Септември 14, 2012, 21:50:38 pm »
Боби, а как ще обвини анонимното обаждане, че го е зарязала?

Май доста се отдалечихме от темата... Ако някой сметне за нужно, да изтрие постовете, които не са на мястото си...

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #717 -: Септември 14, 2012, 23:25:02 pm »
Боби, а как ще обвини анонимното обаждане, че го е зарязала?
За повиканата полиция имах предвид, че ще го обвини.

*
« Отговор #718 -: Септември 17, 2012, 01:38:01 am »
Да си призная, ако съм пряк свидетел на насилие спрямо когото и да било - ще звънна в полицията моментално.
Обаче...ако от съседите ми, дори да имат деца чувам шум, който може да се тълкува многозначно и една от вероятностите е: някой бие/убива някой друг...ще звънна на полицията ако 99% шумът от съседското жилище ми намирисва на "убиване". Какви ли не случаи съм имала със съседите си, вкл. и едни които си правеха луд скандал през вечер, с трошене на мебели, посуда и каквото добарат и до 15 мин. завършваха с още по-шумен скес за /явно помирителен/ или в спалнята, или в банята. Ама толкова шумен, че даже знам, че съседът е много "надарен"  :lol:

В други държави, дори да изключим шума от потрошената къща, съседският секс с такива децибели - обикновено е повод да звъннеш и да се оплачеш на властите от шума. По нашите географски ширини, дори да пречи наистина - обикновено е повод да се поусмихнеш и да си кажеш "хайде карай". Купонът на съседските тийнейджъри, ако не е всяка вечер - също. Хайде и ние сме били тийнове... Изобщо не разбирам като се заприказва, че сме нетолерантни хора българите. Как беееееее?  :lol:

Извън лековатия поглед на ситуацията обаче, когато се отнася до очевидни и тежки престъпления, за които знаеш и виждаш, или се случват на твой гръб дори - навикът да не сигнализираш е наистина по вина на властите. Преди години, едни циганки ни преджобиха в базара на НДК, хванахме ги, локалната охрана заключи вратите и ги закара в офиса. Аз и моята приятелка /потърпевшите демек/, чакахме близо 3 часа полицаи от 4-то районно да дойдат /софиянки знаят разстоянието между двете сгради колко е/. Дочакахме намусените полицаи, отидохме всички в участъка, аз и приятелката ми писахме обяснения, целият ни ден замина да бъдем "съвестни гражданки" и... Когато всички формалности приключиха, полицаят, който ни каза да си ходим ни даде следният съвет:" И другия път като ги хванете, набийте ги и вие им вземете парите, не ни занимавайте с глупости и да пишем само докладни после."  8O Което "силно ме мотивира" да не се разправям с полиция и каквито и да било ведомства, ако не ми е крайно належащо и до ден днешен. И не е моя вината, че са ми такива нагласите, щом постъпвайки "по правилник" - получавам разиграване, сумтене и забележки.

Е, ако се отнася за насилие над дете - ще преглътна и това "неудобство" с удоволствие, но все пак мисля, че е нужно и държавата  в лицето на всичките си институции да реагира доста по-адекватно в такива ситуации.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #719 -: Септември 21, 2012, 14:16:51 pm »
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1553179

защо не иска да си сложи спирала тази жена, не разбирам??? сигурна съм, че досега поне един лекар й е предложил.