0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #640 -: Юли 13, 2012, 11:07:58 am »
каква интеграция, каква дискриминация, какви 5 лева ?!?!?
http://news.ibox.bg/news/id_606489553

ние сме дискриминираните, а не те

ПП: имам приятели роми - страхотни хора, работещи, учещи, но горното ме вади от обувките всеки път
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #641 -: Юли 13, 2012, 11:49:54 am »
каква интеграция, каква дискриминация, какви 5 лева ?!?!?
http://news.ibox.bg/news/id_606489553

ние сме дискриминираните, а не те

ПП: имам приятели роми - страхотни хора, работещи, учещи, но горното ме вади от обувките всеки път

ми как няма да те вади... ще цитирам текст от твоя линк, от който става напълно ясно и какъв е проблемът и защо тъпчем на едно място и защо решенията, дето ги разправят някои заблудени хора тук, изобщо не са верни и не са работещи!

Цитат
Токът циганите „черпели" от намиращия се наблизо трафопост: „Знаете, те, без да са специалисти, с цената на един-двама (убити от ток цигани, б.р.) успяват да се свържат с него и да крадат", допълни Джамбазки.

Когато той разговарял със „Софийска вода" и ЧЕЗ по тази тема, те му заявили, че знаят за тези нарушения, но само „вдигали рамене, гледали в земята и казвали, че не могат да се справят с това."

Има абсолютно търпение на общината и на държавата по отношение на длъжниците-цигани, по отношение на т.нар. дребни престъпления, които се вършат от тези хора, както и на незаконните постройки. И аз съм убеден, че това е заради техния произход, а не заради това, че са научни работници в БАН или заради сините им очи, посочи още зам.-председателят на ВМРО.

Джамбазки обясни, че загубите на общината с всеки изминал месец набъбват все повече и повече. По думите му, тези хора са научени да не си плащат и няма и да започнат да си плащат. „Така, както си мислят, че автобусите им ги дава Банго Васил, както и че токът и водата са безплатни, така и наемите няма да си платят."

В тази връзка той е изпратил запитване до кмета на София Йорданка Фандъкова, но от отговора й не става ясно каква е дължимата сума.
Кметът благодари на съветника, че поддържа темата актуална и обясни, че е възложила на районните кметове да работят по тези въпроси.

толкоз и за интеграцията, и за достъпа до информация и образование, и за бедността като причина.

забележете от историята в горния линк - те си купуват тока при ужасната цена от 5 лева на ден, ама от изнудващия ги тартор-циганин, а на ЧЕЗ, където би им било по-евтино, не плащат... та и до липса на пари не е...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #642 -: Юли 13, 2012, 12:12:15 pm »
тъй като вече от няколко страници си пустосваме не по темата  :lol: :lol:. Питам ви, ама без да се караме моля, това ви дразни и напълно разбираемо.

Не ви ли дразни и не ви ли вади от обувките Х, който е източил ДДС за няколко милиона лева. Той също е откраднал от вас и то отново съвсем пряко. И ако измерим в цифри щетата той лично е откраднал многократно повече от една махала крадящи ток цигани. Фактите са едни и същи - двама различни души са откраднали пряко от вас. Обаче единия ви дразни, другия не ...

Имам n на брой познати, които не си плащат парното, те обаче смятат себе си за борци срещу несправедливите цени. Всичките ми познати плюят циганите крадящи ток, обаче окуражават себе си и останалите, които не си плащат парното, защото това не е кражба, а Робин Худска справедливост.

ПС
Горепосочените примери не са извършени от цигани а от българи при това никак не мизерстващи

В очакване ....
*
« Отговор #643 -: Юли 13, 2012, 12:19:59 pm »
Имам n на брой познати, които не си плащат парното, те обаче смятат себе си за борци срещу несправедливите цени. Всичките ми познати плюят циганите крадящи ток, обаче окуражават себе си и останалите, които не си плащат парното, защото това не е кражба, а Робин Худска справедливост.
не съм съгласна, Фуси, това е 100% същото, като тока на циганите. Аз си плащам сметките и искам и ВСИЧКИ други да го правят.

Като ме накара да се замисля с ДДСто, май неплащащите и неспазващи закона, от моята черга ме дразнят повече от "големите" крадци. Няма логика, но е факт. Дразнят ме и фирми, които не плащат осигуровки и данъци, но и там се чувствам безсилна. Сигнализирала съм 2 пъти КЗП и те това ми е гражданската позиция и отговорност. Но пък, ако всеки го направи по 2 пъти може и да се промени картинката, знам ли :ask:
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #644 -: Юли 13, 2012, 12:24:38 pm »
еднакво ме дразни.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #645 -: Юли 13, 2012, 12:30:42 pm »
е да, ама като подхванем темата за безотговорността на преден план винаги излизат "мангалите дето крадат ток и ни разбиват апартаментите",  НИКОГА ежедневното ни раздразнение не се насочва към "белите якички". Цитирате статия за крадене на ток, не цитирате статия за източване на ДДС нали

И едните и другите крадат. Едните обаче крадат интегрирано, другите не  :lol: :lol: :lol:

Ся ... да си говорим честно. Настоящата тема е очевидно доказателство за това
« Последна редакция: Юли 13, 2012, 12:32:16 pm от Fussii »
В очакване ....
« Отговор #646 -: Юли 13, 2012, 12:39:58 pm »
Ваня, ако имаш да кажеш нещо на историческа тема, моля кажи го ясно и разбрано.
Ако не, не се заяждай с други потребители заради това, че са интелигентни и възпитани.
Английският закон от 1554 е предшестван от друг през 1530, който цели да изгони циганите, но не проработва добре. Това са 25 години опити да се справят с положението. Поправката на Елизабет I е от 1562.
Според закона от 1554 г. смъртна присъда грози мъжете цигани. С допълнителния указ на Елизабет I законът става още по-жесток. Смърт очаква и 'тези, които дружат или се познават с египтяните. И не е единствената...
http://yphalachev.blogspot.com/2010/04/blog-post_9959.html
http://mrbulgaria.blog.bg/novini/2011/09/27/ciganite-i.826802?reply=3178485

Вярно е, че има и свестн и цигани, но колко % са тези и колко останалите? :?
Основно циганите живеят в големите градове, защото се лепят като въшки на гърба на българина и измукват всичко които могат...крадат го и живеят от соиални помощи...
Колко от тях са по селата и работят земята? Та дори и да са ходили там някаъв процент от тях, те също крадат и опустушават къщи и ако някой се огледа в техните дворове няма да вижда и един корен домат насаден и огледан от циганина :x
А да не говорим какво става когато в някоя кооперация си е купил апартамент циганин....ами накрая става гето според мен :?.
Иначе , ако стреляш по циганин, защото ти е влязъл презноща в имота и си го хванл да те краде, ти си този , които ще ходи в затвора :lol: виждали сме доста подобни случаи по телевиия :lol:

« Последна редакция: Юли 13, 2012, 13:08:22 pm от marmotche »
*
« Отговор #647 -: Юли 13, 2012, 12:54:20 pm »

Иначе , ако стреляш по циганин, защото ти е влязъл презноща в имота и си го хванл да те краде, ти си този , които ще ходи в затвора :lol: виждали сме доста подобни случаи по телевиия :lol:

същото те чака ако стреляш и по българин, китаец или марсианец.

Ваня ... дори не си струва да коментирам другите глупости от сорта на "А да не говорим какво става когато в някоя кооперация си е купил апартамент циганин....ами накрая става гето според мен".
« Последна редакция: Юли 13, 2012, 12:58:33 pm от Fussii »
В очакване ....
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "роди
« Отговор #648 -: Юли 13, 2012, 13:06:56 pm »
Аз не мога да разбера до кога на бялото ще казваме, че е черно и ще интерпретираме неоспорими факти, ще говорим, като вадим от контекста и се хващаме за изключенията , като само от тях правим заключения. Хайде де , на всички е ясно че никой тук не оплюва,не коментира  и даже изобщо не става въпрос за свестните роми, които правят каквото е възможно - учат, работят, плащат данъци, ток, вода и прочие - изобщо живеят като като всички нас. Уви те не са болшинство, а явно една нищожна част. Никой не е расист, броженията са единствено към тези, който са извън правилата. Абе хора , няма ли бедни и мизерстващи българи, няма ли бедни и мизерстващи помаци, турци, македонци, арменци, (хе хе .. кой знае и евреи) а? Какво ще ги оправдаваме с мизерията - видиш ли тя ги освирепила и там бил проблема ... дрън дрън дрън. Или друго е усещането да се правиш на покровител, възпитател, ментор или кой както му харесва - да величие и благодетел от по висш?
Ще ми влезе в къщата (примерно) и аз накак си ще му търся оправданието "ама той човечеца мизерства". Изключенията не гледайте драги защитници - масата е важна, а в милата ни родина тази маса се напрупва и множи и противно на закономерността това количествено натрупване ИЗОБЩО не води до качествени изменения. Безхаберните майки раждат в сряда и петък щото манго се напил и оплескал работите, децата им оцеляват на принципа на естествения подбор, изобщо не им пука и смятат че държавата е тази, която трябва да се грижи  за това. Това е масата . Зщитавйте ги колкото искате . На мен някак си не ми се получава .
« Последна редакция: Юли 13, 2012, 13:09:00 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #649 -: Юли 13, 2012, 13:09:46 pm »
е да, ама като подхванем темата за безотговорността на преден план винаги излизат "мангалите дето крадат ток и ни разбиват апартаментите",  НИКОГА ежедневното ни раздразнение не се насочва към "белите якички". Цитирате статия за крадене на ток, не цитирате статия за източване на ДДС нали

И едните и другите крадат. Едните обаче крадат интегрирано, другите не  :lol: :lol: :lol:

Ся ... да си говорим честно. Настоящата тема е очевидно доказателство за това

да разширим темата и да я прекръстим "Докога ще толерираме безобразията по света". така ще докажем, че сме толерантни и безпристрастни в етническо отношение. така ще изчистим един голям проблем. после да видим, как ще решаваме останалите...

п.п. все пак да обърна внимание, че ония с белите якички, дето точат ДДС, досега не са уморили пряко нито едно дете от глад, жажда, болест, студ или бой.
« Последна редакция: Юли 13, 2012, 13:11:35 pm от jam »

*
« Отговор #650 -: Юли 13, 2012, 13:15:04 pm »
оххххх стига вече преливахме от пусто в празно. Никой не ги защитава просто заради защитата. Даже не виждам някой да защитава поведението им.

Аваллон, мои близки многократно са били обирани - все от българи - да мразя ли всички българи по тая причина?
Цитат
Безхаберните майки раждат в сряда и петък щото манго се напил и оплескал работите, децата им оцеляват на принципа на естествения отбор изобщо не им пука и смятат че държавата е тази, която трябва да се грижи  за това. Това е масата . Зщитавйте ги колкото искате . На мен някак си не ми се получава .

Известно ли ти е, че по статистика изоставените бебета са 50 на 50 българчета и ромчета. За по-големите деца е друго.

Айде стига приписвахте всичко на циганите, че е смешно просто ...

ПС
Джам, 2 от болните от Спин деца в дома асен Златаров в София са българчета ... просто мизерстващи и скотстващи българчета. С безотговорни бг родители. Това е още едно доказателство в моята воденица, че причината за гадориите е бедността, не етноса
« Последна редакция: Юли 13, 2012, 13:16:57 pm от Fussii »
В очакване ....
« Отговор #651 -: Юли 13, 2012, 13:19:56 pm »
Да ви кажа, на мен отдавна ми се губи смисъла на тази тема, освен за изпускане на негативна енергия или генериране на такава.

По същество, еднакво се дразня от всякаква проява на незачитане на закона, и още повече от толерирането на такова незачитане. Проблемът ни е не с липсата за закони, а с неприлагането им - като не си плащат тока, да им го спрат; като някой е точил ДДС - да го осъдят ефективно. Помните ли какво стана в Ню Орлиънс с периода около урагана Катрина - масово ограбване на магазини и мародерства всякакви. Нищо че са по-цивилизована държава. Просто тогава полицията беше заета с друго и веднага си пролича. Хората си приличат навсякъде, ако им дадеш възможност да прескачат свободно правилата, ще го направят. Трябва да има държава, която да не го допуска - със системно и ефективно прилагане на закона, еднакво към всички и със системна превенция. Другото е вятър и мъгла.

Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #652 -: Юли 13, 2012, 13:29:12 pm »
Да ви кажа, на мен отдавна ми се губи смисъла на тази тема, освен за изпускане на негативна енергия или генериране на такава.

всички подобни теми имат единствено такъв смисъл, когато се дискутират в публични интернет форуми.

да я заключим ли? така ще имаме една полза по-малко, според мен. :)
няма да има къде да си изпускаме негативната енергия и току виж някой от нас си набил детето. а така, мине не мине половин година, и пак почнем да се доказваме един на друг кой какво и що...

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #653 -: Юли 13, 2012, 13:31:31 pm »

Джам, 2 от болните от Спин деца в дома асен Златаров в София са българчета ... просто мизерстващи и скотстващи българчета. С безотговорни бг родители. Това е още едно доказателство в моята воденица, че причината за гадориите е бедността, не етноса

дай да видим разбивката в проценти на личния състав от питомци в ДДЛРГ по етнос, след което да замълчим.

*
« Отговор #654 -: Юли 13, 2012, 13:32:01 pm »
ааааа това за пердаха, ако отпада ... по-добре заключвайте темата. Той боя изгражда, нали знаеш  :lol: :lol: :lol:
В очакване ....
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #655 -: Юли 13, 2012, 13:33:05 pm »
ааааа това за пердаха, ако отпада ... по-добре заключвайте темата. Той боя изгражда, нали знаеш  :lol: :lol: :lol:

аз мойто го изградих добре тая сутрин, затова тук съм толерантна и деликатна. изпуснала съм си негативната енергия другаде, както му е редът.

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #656 -: Юли 13, 2012, 13:34:02 pm »
Благодаря на Мармотче за модерацията в по-горен пост!
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

« Отговор #657 -: Юли 13, 2012, 13:35:09 pm »
Ааа, в такъв случай не ща да ми тежи на съвестта някое отупано детенце, само защото мама нямало къде да пише. Пишете на воля :) Само без лични обиди и незаконни призиви, ако може.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "роди
« Отговор #658 -: Юли 13, 2012, 14:03:19 pm »
Известно ли ти е, че по статистика изоставените бебета са 50 на 50 българчета и ромчета.
Тази статистика нищо не говори. Циганките не си изоставят децата по простата причина, че не могат да им вземат детските - на бройка. На теб това известно ли ти е?

Мен (не мои близки) 4 пъти са ми влизали в къщата - и 4-те пъти цигани . Цигани са идвали - препоръчани, плащали сме им за свършена работа, без да се пазарим, хранили сме ги, премълчавали сме им за някои "особености" ( още първия ден единия на улицата ми каза "евала батка който те ползва" с мазно цъкане   не знаеше че съм жена на тоя, който го е наел, побеснях ама хайде да му простим щото еди си какво си) и въпреки всичко на излизане са взимали онова, което могат да докопат на ръка разстояние, липсите - установени в последствие.  Това го казвам аз от първа ръка и мога още много да кажа. И като ще говорим в процентни съотнощения според теб колко на колко са кражбите на цигани спрямо всички останали? Че не е ли обществена тайна цената на циганките според ккво върви - може или не може да джебчийства. Апропо, колко ло джебчийки са от други етноси?
« Последна редакция: Юли 13, 2012, 14:18:25 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #659 -: Юли 13, 2012, 14:08:23 pm »
Аз пък съм на мнение, че тези лица хич не са мизерстващи, там малко е като вица "Жена, у нас ракия няма ти хляб си купила". Една проста сметка:
имат 5 деца, взимат по 35лв детски за всяко + пари от ТЕЛК за всяко (обща сумата е грубо около 250лв на дете), защото много добре знаят откъде да източат държавата. Немарливо гледане на деца -> болни деца -> болници, защото за тях там всичко е безплатно -> епикризи от болници -> 2-3 пъти в схемата на зима и вече имат необходими документи за ТЕЛК на 50%. А там никой не ходи да проверява при какви условия се гледат тези деца и защо се разболяват толкова често, просто виждат че детето е зле.
Та да продължа със сметките: обикновено има едно отроче, за което се взима и майчинство - още 240лв и моята сметка излиза на сумата около 1500лв грубо. Толкова, колкото взимат двама работещи, високообразовани, плащащи данъци, сметки, заеми, наеми и т.н. отговорни българи.
И кажете ми кои са мизерстващите в случая?
Нека да им отрежат точно тези пари, да ги видим дали няма да почнат а) да си ограничават сами плодовитостта (или ще се отказват от тях още в родилния дом) и б) ще създадат малко по-добри условия за живот на децата, ако искат пак да получават тези пари от социалните.
А да не говорим, че също трябва да има проверка от социалните за условията на живот, ако в разстояние на 2-3 месеца детето е в болница 5 пъти с една и съща диагноза (не става въпрос за всички доагнози естествено). Един лекар винаги може да прецени докато види детето, дали се гледа качествено или не.