Аз не мога да разбера до кога на бялото ще казваме, че е черно и ще интерпретираме неоспорими факти, ще говорим, като вадим от контекста и се хващаме за изключенията , като само от тях правим заключения. Хайде де , на всички е ясно че никой тук не оплюва,не коментира и даже изобщо не става въпрос за свестните роми, които правят каквото е възможно - учат, работят, плащат данъци, ток, вода и прочие - изобщо живеят като като всички нас. Уви те не са болшинство, а явно една нищожна част. Никой не е расист, броженията са единствено към тези, който са извън правилата. Абе хора , няма ли бедни и мизерстващи българи, няма ли бедни и мизерстващи помаци, турци, македонци, арменци, (хе хе .. кой знае и евреи) а? Какво ще ги оправдаваме с мизерията - видиш ли тя ги освирепила и там бил проблема ... дрън дрън дрън. Или друго е усещането да се правиш на покровител, възпитател, ментор или кой както му харесва - да величие и благодетел от по висш?
Ще ми влезе в къщата (примерно) и аз накак си ще му търся оправданието "ама той човечеца мизерства". Изключенията не гледайте драги защитници - масата е важна, а в милата ни родина тази маса се напрупва и множи и противно на закономерността това количествено натрупване ИЗОБЩО не води до качествени изменения. Безхаберните майки раждат в сряда и петък щото манго се напил и оплескал работите, децата им оцеляват на принципа на естествения подбор, изобщо не им пука и смятат че държавата е тази, която трябва да се грижи за това. Това е масата . Зщитавйте ги колкото искате . На мен някак си не ми се получава .