Дони, не съм съгласна с теб.
Какво значи да се защитят производителите, според мен се защитават достатъчно, дават им се субсидии и каво ли не, но все пак сме пазарна икономика, не може да се намесва държавата. Какво значи - изкупува се на безценица - ми това са пазарните маханизми, няма да се върнем към соца с фиксираните цени.
Но, че трябват законите да се спазват от всички - съм напълно съгласна.
И какво точно значи интеграция, защо ли на мен отново ми звучи като поредната "привилегия", която ще им подарим.
Може би вече трябва да престанем да ги интегрираме, а да ЗАПОЧНЕМ да ги третираме като всички останали граждани на БГ, които с ДЛЪЖНИ да си плащат ТОКА, ДАНЪЦИТЕ, БИЛЕТА в градския транспорт, да подлежат на наказателна отговорност за деянията си и т.н.
Аз лично отдавана съм започнала да се чувствам дискриминирана в собствената си държава и изобщо не смятам това за нормално.
Да, има изключения, но те потвърждават правилото.
Какво означава да ги населим в блокове, някои хора цял живот си скъсват задника, за да си купят и изплатят една гарсониера, ние ги вкарваме насила в един блок и те го унижожават, защото, разбираш ли не искали.....направо ставам бледозелена, това е повече от безобразие!
Земя има колкото искаш, никой не пречи на някой да се върне на село, но там трябва як труд...
Изобщо не ме интересува дали и как ще се интегрират, искам само да спазват законите и да престанат да бъдат привилигировани.