0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #540 -: Юни 28, 2012, 01:21:58 am »
Розичке, толкова си права...болезнено права :(
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Последна редакция: Юни 28, 2012, 10:16:25 am от denisa »
*
« Отговор #542 -: Юни 28, 2012, 10:21:53 am »
ох ... първо виж източника ... второ темата все пак не е "Ужаси и гадости всякакви", трето статията категорично не намирам за вярна ... Като най-прост пример  - съществуването на сдружение Зачатие и този форум я опровергават
В очакване ....
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #543 -: Юни 28, 2012, 19:05:45 pm »
Преди няколко дни попаднах на това  :( много тъжно, но за съжаление вярно. Не е по темата, но...
Аз не мога да разбера що за глупост е това щом някой си напише нещо и ние да се връзваме. Тоя какъв е,  че да има значение какво е написал? Ми и аз мога да седна да напиша една статия колко прост народ са англичаните и то с конкретни примери и вероятно ще съм права.

*
« Отговор #544 -: Юни 28, 2012, 19:40:24 pm »
Няма такъв "очерк", и е верен този коментар на страницата:

Цитат
Идеята и целта на тази статия е една единствена – ПОПУЛЯРНОСТ в интернет пространството.Който и да я е писал се е справил чудесно,което си личи от вниманието и коментарите които с отправят към статията.

При търсене на името на автора и България в гугъл попаднах на поне 20 линка към един и същи сайт - на консултантска агенция в Англия. А в секцията с коментари някои дори са се хабили да отговарят на английски...

Едно е вярно: след емнайсет години ползване на интернет, така и не се научихме да отсяваме фактите - кой, какво и защо пише.
*

Bobbie

• *
  • 5701
Re: Докога ще толерираме безхаберните "роди
« Отговор #545 -: Юли 04, 2012, 06:45:41 am »
Е тази история мисля, че е точно за тук и не мога да разбера как може подобни хора да са на свобода http://www.monitor.bg/article?id=344712 А не стига че е на свобода, ами и имала право децата да си вижда. Сигурно няма и да се сети. Държавата трябва да направи някакъв закон за принудително стерилизиране, ама разни организции за правата на човека ще ни изкара нацисти, независимо от условията за подобно нещо. И затова такива като тая ще продъжат да си раждат и да не им пука. 
« Последна редакция: Юли 04, 2012, 06:48:58 am от Bobbie »

*
« Отговор #546 -: Юли 04, 2012, 09:52:23 am »
Държавата трябва да направи някакъв закон за принудително стерилизиране 
:good_post:
Що се отнася до организациите за правата на човека да се занимаят с причината за това. Кое е по голямо посегателство - стеризация на циганка, която ражда в сряда и петък или умрели деца, нищо че са нейни (и потенциални крадци и прочие, които трябва целокупното БГ работещо общество да се грижи за социалните им помощи). Хайде де !
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #547 -: Юли 04, 2012, 11:38:37 am »
Държавата трябва да направи някакъв закон за принудително стерилизиране 
:good_post:
Що се отнася до организациите за правата на човека да се занимаят с причината за това. Кое е по голямо посегателство - стеризация на циганка, която ражда в сряда и петък или умрели деца, нищо че са нейни (и потенциални крадци и прочие, които трябва целокупното БГ работещо общество да се грижи за социалните им помощи). Хайде де !

Когато във форума на сайт като Зачатие се говори за принудителна стерилизация, като държавна политика, извинете, но не мисля, че е обмислено добре. Призовавам да се помисли още малко преди да се публикува.

Относно другото твърдение, че поколението на тази жена ще е "крадци и прочие"... Една такава жена е дала живот на моето дете. Това означава ли че детето ми ще е крадец? Веднага ще кажете 1.ти си се обидила - разсъждавам не като обидена, а като нещата в моя живот. 2. Второто което ще кажете "То зависи от средата, примера, възпитанието!" Тогава пак разсъждавам, ако аз трябва да мога със силата на възпитанието, примера и средата да променя ценностите на детето си, то тогава защо държавата България не може да повлияе със силата на своите закони и норми да влияе върху живота на поданиците си? И защо обществото не създаде среда и пример, за да повлияе на аутсайдерите в  гетото да планират живота си? Или най-лесното е "Дайте да ги стерилизираме". Това не са кучетата на големите градове, това са хората с които живеем, наши съседи, хората, които метат след нас улиците, детето, до което ще седне моето дете в детската градина и в училището.
Нека помислим и върху това! Хубав ден!

Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
« Отговор #548 -: Юли 04, 2012, 12:22:36 pm »
cifee lungo поклон и с цялото ми уважение - ти ще създадешценностите на едно дете и ще му дадеш силата и възможността да е човек.
Има ли смисъл да коментираме кое по-важно да дадеш живот или да отгледаш с цялата си любов и отговорност новороденото. Не знам колко от тези "майки" планират децата си, колко от тях искат и чакат тези деца.
Що касае примерите - никак не са малко.
Да, те не са кучета, да съседи са , но ме нападат за да ми дръпнат чантата и заобикалях от страх улицата в съседство, където това ми се случи, да метат на улицата и подпъхват изметеното под нечия врата, когато го извикаш да му подариш шкаф пътьом отмъкне каквото докопа на ръка разстояние, същите хора са, които хвърлят боклука от прозорците си (които често са без стъкла),не си плащат ток (а ползват), вода  ..... такива примери ли им даваме.  Как държавата влияе някак си на едни от поданниците си, а на други не може. Обществото създаде среда и пример - направихме им къщи, идете да видите на какво приличат сега къщите им, то лична хигиена няма , та да не говорим за "хигиена" на живот въобще и за това ли пример нямат. За какво говорим въобще.
То на човек не му ли идва от вътре, нито държавата със закони, нито народа с пример  може да го накара на сила.
« Отговор #549 -: Юли 04, 2012, 14:48:34 pm »
Авалон, наистина смятам, че темата започва да се отклонява от "Безхаберните родители". И вярвам, че държавата и най-вече обществото може да влияе върху поведението на населението си. И тъй като аз съм гражданин на тази държава и съм част от това общество правя каквото е нужно и доколкото позволяват личните ми сили и средства, за да променя хората около себе си по вижданията им в няколко сектора - образование, интеграция на деца с увреждания и промяна на нагласите относно стерилитета. Толкова ми  стигат силите, толкова мога, толкова правя. И най-важното виждам че се случва! Хората променят нагласите си, променят и поведението си.

Ако неправителствените организации, работят с хората от гетото, заведат да се проследи бремеността на 10% от бременните ромки, на колко от тях сестрите и братовчедките ще отидат също да си проследят бременноста? Колко от тях при следващата си бременност отново ще отидат на лекар? Ако работят в направление децата да посещават редовно учебните занятия, а родителите да ходят на работа и социалните помощи да са обвързани с труд към общината или нещо такова, няма ли да се промени съзнанието? На голям процент от хората ще се промени, вярвам в това.

Пак повтарям когато във форума на Сдружение "Зачатие" се говори за принудителна стерилизация, като държавна политика аз лично не мога да си позволя да подмина. Най-малкото защото тук сме се събрали хора, посветили се на каузата - създаване на живот (или поне аз така го разбирам).

Точно Боби на предната страница е написала, че ако минат няколко поколения родители, които не бият децата си, ще доживеем и да имаме лелички в детските заведения, които не бият децата. А сега изведнъж се явява с кардинално решение - принудителна стерилизация на част от ромското население защото не си гледат добре децата. Мисля, че е крайно изказването, но тя най-вероятно ще се включи, за да поясни позицията си.
*
« Отговор #550 -: Юли 04, 2012, 15:15:02 pm »
Аз коментирам и съм за такива рестрикции като при конкретния случай На тази същата са й се родили 7 деца , три от тях е оставила да умрат, а в това време на път е осмото. Каква държава, какви организации и изобщо не мисля че се отклонява темата -говорим точно за безхаберна (меко казано) родителка. Та тя си е убила децата оставяйки ги гладни. Не можеше ли поне в приют поне да ги остави - живи . И какво? Да бъде оставена да продължава да ражда - така ли? Да бъде родител? Така като се замисля , ми се струва че ако държавата им осигури безплатни аборти - първи ще се наредят на опашка, останалите ще раждат не за да имат деца, а за да взимат майчинство и детски - факт .... малко сме им слушали изказванията по телевизиите. Е - това не са ли безхаберни родители ?
Каузата създаване на живот няма нищо общо с въпросната циганка и няма какво да я намесваме в този случай - да създаваш и даваш живот и после с действията и бездействията си да го отнемаш, това вече найистина е изместване от темата. Не искам да се карам с никой (спора е друго нещо). Но аз също не мога да подмина този факт - родила и в последствие .. айде да не повтарям думата.
*
« Отговор #551 -: Юли 04, 2012, 15:26:30 pm »
Абсолютно съм съгласна с cofee lungo.Ние се мъчим да променим мисленето и стереотипа на хората с репродуктивни проблеми, но нашeто мислене и стереотип за другите малцинства можем ли да променим, а и за много неща.

Много OFF, но е нещо което мен лично ми направи впечатление.Заговори се за деца с увреждания и разказна мои роднини живеещи в Англия.Там децата, хората с увреждания живеят наравно с другите.Опитват се на 100% да ги интегрират.Тук майки не дават на децата си да играят с дете с увреждане, правят подписки за да го махнат от съответна градина, училище и т.н.

Колко можем да сме толерантни?Колко можем да променим себе си и обкръжението си?Можем ли с личен пример и стиска ли ни да се опитваме да направим средата около нас по-човечна?

Тази същата, надали може да чете и пише, тя не е чувала за семейно планиране, а презерватив, аборт и т.н. сигурно и звучат далечно и скъпо.Не мога да я онивиня, но знам, че трябва да има вариянти да се предотвратят подобни неща, без да се стига до стерилизация.

*
« Отговор #552 -: Юли 04, 2012, 15:32:57 pm »
Всеки път като се повдигне тая тема, всеки път става една и съща разправия, да го избегнем този път а? Осиновителките се засягат, безгрешни мамчета се възмущават от позицията на личното си относително спокойно ежедневие.

Призива за принудителна стерилизация е толкова жалък и слугински, че освен да го подминеш със съжаление просто не си струва да хабиш енергия.

cofee lungo, написаното не е срещу теб мила, нито срещу твоето дете. Не виждай демони там, където ги няма  osi_9
В очакване ....
*
« Отговор #553 -: Юли 04, 2012, 15:51:55 pm »
Та как предлагате държавата и обществото да й повлие на тази жена да спре да ражда и убива децата си, щото аз не се сещам?

cofee lungo, няма какво да я сравняваме тази жена с кучетата от големите градове, защото кучетата се грижат за децата си, за разлика от тази "майка".

« Отговор #554 -: Юли 04, 2012, 16:02:48 pm »
Хора, не става въпрос за лично засягане изобщо.
вероятно поста ми ще бъде изтрит, но става дума за следното:
Според мен е гнусно хора, които са се борили и хора, които продължават да се борят със стерилитета да препоръчват принудителна стерилизация на което и да е човешко същество.
Спирам, че и банмога да получа от мислите в главата ми ;)
*
« Отговор #555 -: Юли 04, 2012, 16:15:39 pm »
Та как предлагате държавата и обществото да й повлие на тази жена да спре да ражда и убива децата си, щото аз не се сещам?

cofee lungo, няма какво да я сравняваме тази жена с кучетата от големите градове, защото кучетата се грижат за децата си, за разлика от тази "майка".

Безцеремонно ( макар и да знам че тая няма да стане). Иначе и аз не се сещам. Омръзна ми со кротце, со благо да покровителстваме и оправяме тези дето в най-скоро време няма да са малцинство, и  ще трябва държавата фондации, асоциации, сдружения и т.н. да защитават етническите българи в собствената ни държава.
Повечч от убедена съм , че същата знае какво точно и презерватив , знае и какво е аборт. Тя знае и колко точно ще получи за майчинство и детски за осмото. И пак ще го храни с брашно и вода. Повече от убедена съм. Или може би след осмото някак си ей така ще вземе да стане хаберна родителка - а дано, знае ли се , казват стават и чудеса  8O.
Ниито съм осиновителка, нито съм от мамчетата, а човек с позиция и реалист най-вече.
И ако не трябва да се повдига темата, за да няма разправии, по хубаво хич да я няма.
*
« Отговор #556 -: Юли 04, 2012, 16:18:01 pm »
Никой няма правото да ограничи някой да бъде родител, но законодателната система може да се промени така, че да се наказват "родители", които с нехайството си или нарочно погубват децата си. Пращат я в затвора за n на брой години, но не да лежи, а да работи. Така хем няма да има кой да и прави деца, хем ще има полза от нея, хем няма да се мота по улиците да краде.
Но делата да не се влачат с години, а по бързата процедура, като шофирането в нетрезво състояние.
*
« Отговор #557 -: Юли 04, 2012, 16:24:51 pm »
Не, аз сериозно питам, без грам да се заяждам, как може да се повлияе на такива жени? Как обществото да им помогне да станат отговорни родители?

- доброволец да им обяснява как да се предпазват от нежелана бременност и как да ограничат безразборния секс;
 - да им се даде една торба презервативи безплатно;
 - да им се дадат противозачатъчни, пак безплатно;
 - пак доброволец или благодетел да ги води на профилактични прегледи?

И? Колко от тези жени мислите, че биха се променили и дали изобщо ще променят начина си на живот? Аз лично съм скептично настроена.

Не казвам, че трябва да бъдат стерилизирани, но за мен не е нормално да раждаш n-то подред дете, да не се интересуваш от него, да го оставиш да умре в мизерия, пък и за това да получаваш помощ от държавата.

Мими, и като излезе от затвора се започва същата песен на нов глас. Трябва им промяна, в смисъл да осъзнаят, че не трябва да създават дете, за което после няма да могат да се грижат.
« Последна редакция: Юли 04, 2012, 16:29:42 pm от Мецани »
« Отговор #558 -: Юли 04, 2012, 18:17:30 pm »
Най-лошото е, че за тези жени децата им не са човешки същества, а начин за изкарване на някой лев, и докато законите не се променят и спазват, оправия няма. Бях гледала в едно предаване една такава "майка", на която и беше умряло детето, да казва "голема работа, че си родим още едно". Толерантност може да има към нормално мислещо човешко същество, а не мога да приема, че повечето от тях са такива.

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*

Bobbie

• *
  • 5701
Re: Докога ще толерираме безхаберните "роди
« Отговор #559 -: Юли 04, 2012, 22:11:28 pm »
Пак повтарям когато във форума на Сдружение "Зачатие" се говори за принудителна стерилизация, като държавна политика аз лично не мога да си позволя да подмина. Най-малкото защото тук сме се събрали хора, посветили се на каузата - създаване на живот (или поне аз така го разбирам).

Точно Боби на предната страница е написала, че ако минат няколко поколения родители, които не бият децата си, ще доживеем и да имаме лелички в детските заведения, които не бият децата. А сега изведнъж се явява с кардинално решение - принудителна стерилизация на част от ромското население защото не си гледат добре децата. Мисля, че е крайно изказването, но тя най-вероятно ще се включи, за да поясни позицията си.
Точно така, аз съм против това да се бият децата „възпитателно“. Кое точно според теб си противоречи? Тази жена има 4 деца, които и взимат заради това, че не ги гледа и три, които вече са умряли от глад и в момента пак е бременна. Ами да, както има затвори за да се предотвратят някои хора да не вършат престъпления, така трбява да се забрани на някои хора да имат деца. Или да я затворят в затвора, заради престъпленията, които систмено върши. Сега ще роди 8мо и него ще зареже, ако пък държавата и го даде, ще го умори от глад.  После 9то, 10то - колко деца трябва да убие от недоглеждане според теб, понеже трябвало да има право да прави деца на воля? Или държавата трябва да я дебне и щом роди, хоп взима го. Само че и това е незаконно. Добре бе, да не ги стелиризират, но да направят закон на подобни жени автоматично да им се взимат децата направо от родилното. Убиваш три от глад, отнемат ти 4 - нямаш право повече да гледаш деца. Без право на обжалване.  Не разбирам от къде на къде ще и се дава пак шанс да отглежда дете, като това, което върши с децата си е престъпление?
За какво ромско население става дума? Тази жена не е циганка. Поне аз не разбрах да е такава и през ума не мие минало, че е такава. Името Наталия Спасова може да е на всеки.  Дори мисля, че е българка, понеже меддиит еобикновено не пропъускат да го споменат.
« Последна редакция: Юли 04, 2012, 22:27:37 pm от Bobbie »