0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #480 -: Март 26, 2012, 08:41:42 am »
Ние имаме Рено лагуна комби - съвсем спокойно се побират двете деца в столчета и аз посредата.

*
« Отговор #481 -: Март 26, 2012, 08:42:13 am »
Да ти кажа, има начин, стига да искаш да го направиш. Другите съседи също са с близнаци на 2г. Имат две столчета на задната седалка и майката успешно се вози между тях. А тя, милата, не е от най-фините мацки. Виждала съм и друго семейство с не особено голяма кола, но също с две столчета отзад и кака между тях.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #482 -: Март 26, 2012, 08:45:57 am »
аз също съм се возила между двете /в Рено лагуна, и то седан/
въобще не е оправдание мястото, като няма място за столчета няма да ги возят в кола, има закони и те са длъжни да ги спазват, още повече пък представител на закона
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "роди
« Отговор #483 -: Март 26, 2012, 08:54:54 am »
Могат да се съберат, ако са сложени по неправилен начин.  Аз карам Тойота Камри, мъжът ми Хонда Акорд (т.е. не са малки коли) - и в двете няма място за човек по средата. Не за мен, щото не съм от слабичките, но за никой. Освен ако не лепна столчетата за процореца, което също не е много безопасно при евентуална катастрофа. Обаче ако столчетата са си на седалката, както си трябва по средата,без да са наколонени от извивката на седалката, няма начин. Може би има  по-малки столчета, не знам. Нашите за Ивана са доста голями, но са от най-безопасните. А може и да зависи от колата. Нашите имат контури на седалките отзад и има едно положение, в което могат ( би трябвало) да са сложени.
« Последна редакция: Март 26, 2012, 08:57:42 am от Bobbie »

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #484 -: Март 26, 2012, 09:03:57 am »
боби, пак ти казвам- няма оправдание, има закон, който важи за всички
мисля, че с това приключваме описанията на обемите на колите, които притежаваме
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #485 -: Март 26, 2012, 09:06:01 am »
боби, изобщо не съм съгласна, че ако столчетата са сложени по неправилен начин има място, ама изобщо. нашите никога не са били сложени по неправилен начин и аз спокойно сядам между тях. хайде без такива обобщение пак, кой как непраивлно си слага столчетата. малко извън темата, но честно по някога и на мен ми писва да чета колко всички сме невежи относно хранене, лекуване, отглеждане на децата, а сега и столчетата :lol:
*

Bobbie

• *
  • 5701
Re: Докога ще толерираме безхаберните "роди
« Отговор #486 -: Март 26, 2012, 09:12:23 am »
боби, изобщо не съм съгласна, че ако столчетата са сложени по неправилен начин има място, ама изобщо. нашите никога не са били сложени по неправилен начин и аз спокойно сядам между тях. хайде без такива обобщение пак, кой как непраивлно си слага столчетата. малко извън темата, но честно по някога и на мен ми писва да чета колко всички сме невежи относно хранене, лекуване, отглеждане на децата, а сега и столчетата :lol:
Стефи, ако прочетеш до края ще видиш, че специално казах, че става дума за моята кола, при която контурите на седалката са такива, че столчетата се накланят. Нямам ниаква представа какво е Рено лагуна или другите коли, за които става дума, но за моите съм убедена, че е така. Тук в пожарните правят безплатно преглед дали ти е сложено правилно столчето и знам, че за нашите е така.

П.П. Между дургото, аз съм съгласна, че каквото и да се прави, пак е по-добре със столче, от колкото без, за това и дума не може да става. Обаче всички, които аз познавам, които имаха трето дете, смениха седаните с по-голями превозни средства.
« Последна редакция: Март 26, 2012, 09:36:21 am от Bobbie »

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #487 -: Март 26, 2012, 11:25:15 am »
Сестра ми има три момченца и кара мини-ван... Но все пак е важно, че докато бяха малки децата, там трябваше да се побират не само столчетата, a и колички (едната - за близнаци), багажи, евентуално покупки...

Ние например не знаем как ще ни вземат от летището като си дойдем, защото наистина няма да има къде да се качим...
Бихте могли да наемете или търсите приятели с подходяща кола. Нашата, например, е VW Vento и в нея има място за две детски столчета, шофьор и още двама пътника... (изпробвано няколкократно)...

« Последна редакция: Март 26, 2012, 11:27:46 am от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #488 -: Март 26, 2012, 16:55:30 pm »
Сестра ми има три момченца и кара мини-ван... Но все пак е важно, че докато бяха малки децата, там трябваше да се побират не само столчетата, a и колички (едната - за близнаци), багажи, евентуално покупки...

Ние например не знаем как ще ни вземат от летището като си дойдем, защото наистина няма да има къде да се качим...
Бихте могли да наемете или търсите приятели с подходяща кола. Нашата, например, е VW Vento и в нея има място за две детски столчета, шофьор и още двама пътника... (изпробвано няколкократно)...

Нямаме, но ще ни визмат вероятно с две коли, точно заради това. Но ние нямаме кола там. За пътувания извън София свекър ми ми дава колата си, но иначе въобще не виждам как ще са със столчета. Аз не мога да помъкна две столчета да си ги слагам и махам от таксита или градски транспорт. Просто не е реално и от сега съм се изприщила по този повод, но нищо не мога да направя. Не мога да си купя кола за 3 седмици, нито мога да си позволя такава под наем за този период. Аз не знам хората, които нямат кола, как си придвижват децата.

« Отговор #489 -: Март 29, 2012, 00:01:19 am »
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4683971

И тръгнаха някои да ми спорят във ФБ, колко било полезно!
Въпрос на време е да се стигне до детска смърт, този път на косъм е било.
[/url][/url]
*
« Отговор #490 -: Март 29, 2012, 00:19:58 am »
Може и да е полезно суровоядството, но на разни треви и мерудии, а не на меса. Имам една позната, която е пълна вегетарианка. Не го отричам това нещо, но не е за мен.

В колата на Лиса се събират отзад трите столчета без проблем. Не е мини ван. Голяма съм бяла птица. Освен че е оранжева, май друго не помня.  :lol:

*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #491 -: Март 29, 2012, 01:13:35 am »
Ама защо пишат за вегетарианство, пък на картинката - мръвки? :)
Иначе и аз съм на мнение, че всяка крайност не е хубава... Вегетарианството го приемам, но тези суровояди, които се къпят само с отвари разни, не пият вода (да не ощетявали земята ;)) и т.н. хич не ги разбирам...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

« Отговор #492 -: Март 29, 2012, 13:51:58 pm »
В колата на Лиса се събират отзад трите столчета без проблем. Не е мини ван. Голяма съм бяла птица. Освен че е оранжева, май друго не помня.  :lol:

Ако не се лъжа е Шевролет Авео - абе за Шевролета съм сигурна, ма модела... Полу-бяла птица  :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #493 -: Март 29, 2012, 15:52:13 pm »
Ооооо, на Чума партито на вила Лисица се возих в колата на Адаша (mini) - Стефания и Преслава в столчета, и аз. А колата им не беше някаква голяма, не се сещам каква беше...
А този полицай, който си позволява да вози децата си без нужните предпазни средства, само защото е полицай и ще му се размине....Лошото е, че децата плащат грешките на родителите си!

За суровоядството, като цяло не го одобрявам съвсем. Но за вегетарианството мога много да споря - ние месо не ядем (само месо! - риба и млечни продукти ядем на корем), а също и децата ни ще бъдат така, изчели сме много литература по въпроса. Не подлежи на спорове, коментари и дискусии :)

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #494 -: Март 29, 2012, 16:05:39 pm »
Ох как ще ядат сурово месо, пух това е отвратително. Айде леко алангре, ама съвсем леко бива, ама сурово...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #495 -: Март 29, 2012, 16:41:34 pm »
Ох как ще ядат сурово месо, пух това е отвратително. Айде леко алангре, ама съвсем леко бива, ама сурово...

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4683971

В тази статия никъде НЕ става дума за ядене сурово месо... :) Не знам, защо са лепнали такава снимка...

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #496 -: Март 29, 2012, 16:49:04 pm »
Е, ти пък сега. Толкова си могат хората.

Да се самоцитирам.
Странно е че толкова често ми се налага да използвам това оправдание за журналистите.
*
« Отговор #497 -: Март 29, 2012, 22:16:32 pm »

И аз за нея веднага се сетих :)
Ние собствена кола нямаме, но мъжът ми ползва няколко различни служебни коли и във всичките до една (включително и въпросната шкода октавиа) при съвсем правилно сложени столчета - съпругът ми е много прецизен при поставянето, сме се събирали двете деца и аз. Тесничко е, вярно, но няма как. Но категорично не е невъзможно.

Иначе аз точно за мини ван си мечтая, и за трето столче между сегашните две :)

Боби, дано намерите удобен начин за предвижване, наистина е много трудно с деца и без кола...
« Отговор #498 -: Април 06, 2012, 16:02:00 pm »
http://novinata.net/?p=47

Да дойдат да видят нашите циганки кога раждат и тогава да си правят статистиката  :lol:

Прави ли ви впечатление как обаче и там минават метър...

"Племето се ползва с известна автономия, а раждането в твърде ранна възраст било част от културното му наследство, пише британското издание.

Това е причината, поради която бащата на детето, който може да бъде подведен под съдебна отговорност заради сексуалния контакт с малолетна, вероятно ще се отърве от правосъдието."

« Отговор #499 -: Април 06, 2012, 19:29:35 pm »
А докога ще толерирае безотговорните лелки в домовете?
http://dnes.dir.bg/news/pleven-narushenia-dom-detza-desislava-atanasova-10905635?nt=4

не знам къде съм, просто не знам....това ме потресе много дълбоко...
Първо, второ, трето смесено в шише с биберон на 10 годишни деца?
[/url][/url]