.....ма и на това ще намерят цаката такива, ще вземат да раждат по къщите си, или из храсталаците...
е да де, ама из храсталаците като роди и после го захвърли, как ще докаже че е раждала, че и помощи да и дават после.... Акт за раждане в храстите не издават
Май "от едно дърво взехте да не виждате гората"
Аз не съм любител на статистиките, ама от изоставените годишно "по канален ред" деца, чиито майки не взимат помощи за тях, какъв ли е процентът на изоставените по кофи и входове, чиито "родителки" могат анонимно и незаслужено да се "облажват" с по 240 лв. месечно /или колкото са там/ 2 години? Колко са според вас? 10-20, 200...? Та те и шансът им да взимат едни помощи без да им се полагат ли са по-важни, или дори едно дете изоставено така, че да бъде открито навреме и да бъде спасен животът му? За себе си имам отговор.
Халал да са й на някоя такава помощите, на които няма право, ако ще изостави пеленаче на безопасно за ЖИВОТА и ЗДРАВЕТО му място, а не в контейнера край блока сред зима.
Не парите дето щели ей такива да вземат евентуално бъркат мен, вас, или държавта ни като цяло, защото те са пренебрежимо малък процент. Помощите, които съвсем легално и законно взимат едни други хора за
уж гледане на деца, които са си при тях са големият разход в бюджета. При това напълно неоправдан, предвид хала на децата им...
П.П. Репликата ми за храстите беше в смисъл, че изобщо е неоткриваема такава родилка, не изхождам от идеята, че тя ражда и хвърля дете, за да взима помощи, които не разходва по него. А, че ако иска да го захвърли без някога изобщо да се знае, че тя е раждала - така би родила, ако в болница няма шанс да бъде анонимна и ненаказана за това, че го изхвърля и застрашава живота му.