0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #360 -: Октомври 18, 2011, 12:07:10 pm »
Не мога да си намеря място от гняв! Колко малоумен, примитивен и бездушен трябва да си, за да причиниш такова нещо на бебе??? Защо по дяволите ще захвърлиш детето си в кофа за боклук или на стълбищата??? Само като си помисля колко жени отчаяно се борят за детенце, в това число и аз, и ми се реве, реве ми се с глас за направеното от тези "хора".

Боби, като са искали да го намерят, барем да го бяха оставили в социален дом, какво ще ми го оставят между етажите на минусови вече температури.

*
« Отговор #361 -: Октомври 18, 2011, 12:34:24 pm »
И за мен най-нормалното е да се даде в дом. Прекрасно детенце! Сигурна съм, че скоро ще си има топъл дом, в който много ще го обичат.
Добре, де, ако масово си изоставят децата, не им ли се спират детски, помощи или там друго каквото им дават?

*
« Отговор #362 -: Октомври 18, 2011, 14:46:27 pm »
Добре, де, ако масово си изоставят децата, не им ли се спират детски, помощи или там друго каквото им дават?

Не.Спират им само помощите за децата изоставени опс...настанени в институция. Т.е. ако имаш 5 деца, зарежеш 2 в дом, а останалите 3 ги гледаш /уж/ в домашна обсатновка - получаваш си всички възможни помощи, предвидени от държавата за целта - за трите деца, които са при теб + всички лични помощи на които имаш право. Ами като е така - как няма да ги изоставят?

Лидия и Боби, аз не съдя, че някой по някаква причина се отказва да се грижи за детето си. Това, че лично за мен - не съществува причина, поради която бих се отказала доброволно да бъда майка на Дани, не ми пречи да знам, че животът е твърде шарен и непредвидим, хора-разни, мотиви-разни, всичко е възможно. Не искат тези хора да си гледат бебето - не искат. Техен избор и не ги осъждам за него. Осъдителен е начинът по който са го изоставили. Точно за да не бъдат захвърляни деца по кофи и стълбища - са създадени социалните звена. Като не искаш да го заведеш директно в социално звено, ами има и болници, полиция, има МОЛ-ове ако щеш - все топли места, където постоянно има много хора и детето до 5 мин. ще бъде забелязано. Поне това.
В този студ, дето е сковал тези дни - ами аз улично коте не бих оставила на стълбите в блока, ами ще търся къде да го настаня на топличко, тези - бебе зарязали! Ама завито било, ама н'ам какво си - хайде моля ви се.  8O Аз дето съм дърта магарица с три одеала да се завия и за 10-ина минути ще се озъбя от студ на стлбището в собствения ми блок, където все пак е завет...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #363 -: Октомври 19, 2011, 14:06:07 pm »
Не случайно е оставено добре повито в междуетажното пространство и то до първият етаж, където всички минават.

"Пеленачето е било зарязано на площадката между първия и втория етаж около 22,30 вечерта. Тогава пенсионерката Стоянка Камбурова чула силен плач и излязла да види какво става. Жената щяла да си ляга. Признава, че тя и съпругът й Соломон недочуват, но плачът бил толкова силен, че нямало как да не му обърнат внимание.
Веднага видели повитото бебе, оставено в ъгъла на стълбищната площадка.
Детето вече било посиняло от студ, още повече че било зарязано направо на цимента."

http://www.monitor.bg/article?id=311418
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #364 -: Октомври 19, 2011, 14:47:46 pm »
При всички положения стореното е жестоко. Лично за мен и аборта по желание е не по-малко жестока постъпка....

*
« Отговор #365 -: Октомври 20, 2011, 01:12:18 am »
При всички положения стореното е жестоко. Лично за мен и аборта по желание е не по-малко жестока постъпка....
Не мисля, че абортите имат връзка точно с тази тема, а и "жестокост" и в двата случая не е най-точното определение за мен лично, но това са незначителни подоробности.

Но като си говорим за жестокост все пак - за мен жестокостта е в системата, защото системата е "майка за безхаберниците, а мащеха за децата им". Ако изобщо се изнесе повече информация по този случай - тя няма да е с щастлив финал за това бебе. Гарантирам ви. Биологичните му родители - вероятно ще ги открият, а като ги открият ще ги заувещават да си го вземат и да се грижат за него, ВЪПРЕКИ постъпката им. Системата ще им измисли оправдания и ще ги спонсорира да си поправят грешките /което едва ли ще се случи/... И докато системата се занимава с глупости, това дете ще расте не където трябва, не с когото трябва, ще бъде стресирано и нещастно и шансовете му за добър живот ще бъдат опропастени от чиновници, бъркащи си еди къде си с години и "усвояващи средства" по безброй кретенски програми. Та...ей това е жестокост. Към деца. И не само към това дете за съжаление.

*
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #367 -: Октомври 27, 2011, 08:25:25 am »
Ще си имаме и кутия за изоставяне на бебета  :balk_145:
Трябваше ли да се зарадвам.....
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #368 -: Октомври 27, 2011, 11:57:30 am »
Ще си имаме и кутия за изоставяне на бебета  :balk_145:
Трябваше ли да се зарадвам.....

Всъщност, практиката с кутиите - не е нова, особено за Русия. Била е въведена от Екатерина Велика още, точно за да не бъдат изоставяни новородени на произвола на съдбата, или на сигурна смърт, предвид лютата руска зима. Кутиите са били инсталирани с цел майката да остане анонимна, защото изоставяните деца са били обикновено плод на извънбрачни връзки, което по онова време - знаем как се е приемало. Доколкото помня, детето е било поставяно в кутията и изоставящият го е сигнализирал за това, дърпайки шнура на звънче - така е уведомявал служителите в тогавашните "социални домове", че има ново бебе.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #369 -: Октомври 27, 2011, 12:48:24 pm »
За мен това с кутиите е добра идея, защото взима предвид каква е реалността. Явно няма да се спре изоставянето, поне да се направи нещо да не се изхвърлят тези бебета на произвола на съдбата. тук пък в първите не знам колко си дни може анонимно да се остави бебе във всяка болница, без да се обясняванищо и да се задават въпроси.

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #370 -: Октомври 28, 2011, 09:10:00 am »
Хора решили да изоставят бебе, ще го захвърлят дори да има кутия на всеки метър.. То и сега човек ще измисли вариант, в който детето да е на топло и чисто...друг е въпроса, че е до акъл и човечност! Станала работата и си решил, че няма да бъдеш родител. Дай му поне шанс, да изживее живота си достойно, нали е част от теб, едно парче месце, отделено от теб! Има болни хора, господ да е с дечицата им.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #371 -: Октомври 28, 2011, 12:30:37 pm »
Лиде, не мога "да вляза в кожата" на хората изоставящи децата си, но за кутиите - може би не е никак лоша идеята. Може би, когато човек реши да изостави дете - не иска да се среща очи в очи с други хора, да му бъдат задавани въпроси /примерно ако го оставя в социална институция/, или да рискува някой да го види, ако го изоставя на обществено място. Само предполагам разбира се, но ми се вижда доста вероятна причина. И ако знаеш, че просто можеш да оставиш бебето си в някаква кутия и някой да се погрижи за него незабавно, а ти да си останеш абсолютно анонимен...може би ще избереш именно тази кутия, вместо кофата, някой студен вход на блок, или друго опасно за детето място.
Щом си решил да го направиш, явно няма какво да те спре, така че това с кутиите ми изглежда добро решение. Добро - в смисъл на по-безопасно за живота и здравето на самото бебе.

*
« Отговор #372 -: Октомври 28, 2011, 12:39:30 pm »
Родители, изоставящи децата си ще има, уви. С кутии и без тях. По-добре в специално създадена за целта кутия, отколкото в казаните и студените входове.
*
« Отговор #373 -: Октомври 28, 2011, 14:31:51 pm »
И ако знаеш, че просто можеш да оставиш бебето си в някаква кутия и някой да се погрижи за него незабавно, а ти да си останеш абсолютно анонимен...
...и да продължаваш да си взимаш всички помощи и детски...
Затова остават анонимни, като им превеждат майчинството - било то и 240лв, никой не ги проверява имат ли дете, нямат ли.
*
« Отговор #374 -: Октомври 28, 2011, 23:58:07 pm »
mimi26 , ами то и в кофата да го хвърлиш и да умре там, като няма кой да провери, че точно ти си тази персона взимаща помощи за дете, което си хвърлила в кофата, а не е с теб у вас...къде е разликата? Освен, че шансът детето да пострада сериозно, или да не е между живите е доста по-голям.
"Да не бъркаме двата щата" както се казва, аз разбирам какво и защо имаш предвид, бая сме го коментирали в тази тема, но то не се решава без кутии, нито с кутии както знаем. :?

Като чета за подобни случаи и си мисля, че на всяка родилка и бебето й трябва да се взима ДНК и като се случи подобна случка - "мамчето" да бъде лесно издирено и да си носи последствията. Ама и на това ще намерят цаката такива, ще вземат да раждат по къщите си, или из храсталаците... И понеже с такива - няма справяне, защото са генерално сбъркани, каквото е възможно поне да се направи за сигурността на дечицата, които не желаят - аз съм ЗА. Ако ще и да са въпросните кутии... И разбира се - след подобна постъпка, да нямаш никакъв шанс да претендираш за права над това дете, ако изобщо те открият коя си и го разиграеш "разкаяла се".

П.П. И леко раждане на кръстницата ти, точно прочетох в другата тема  :D

« Отговор #375 -: Октомври 29, 2011, 00:40:22 am »
.....ма и на това ще намерят цаката такива, ще вземат да раждат по къщите си, или из храсталаците...

е да де, ама из храсталаците като роди и после го захвърли, как ще докаже че е раждала, че и помощи да и дават после.... Акт за раждане в храстите не издават ;)

*
« Отговор #376 -: Октомври 29, 2011, 00:59:57 am »
.....ма и на това ще намерят цаката такива, ще вземат да раждат по къщите си, или из храсталаците...

е да де, ама из храсталаците като роди и после го захвърли, как ще докаже че е раждала, че и помощи да и дават после.... Акт за раждане в храстите не издават ;)

Май "от едно дърво взехте да не виждате гората"  :lol: Аз не съм любител на статистиките, ама от изоставените годишно "по канален ред" деца, чиито майки не взимат помощи за тях, какъв ли е процентът на изоставените по кофи и входове, чиито "родителки" могат анонимно и незаслужено да се "облажват" с по 240 лв. месечно /или колкото са там/ 2 години? Колко са според вас? 10-20, 200...? Та те и шансът им да взимат едни помощи без да им се полагат ли са по-важни, или дори едно дете изоставено така, че да бъде открито навреме и да бъде спасен животът му? За себе си имам отговор.  :wink: Халал да са й на някоя такава помощите, на които няма право, ако ще изостави пеленаче на безопасно за ЖИВОТА и ЗДРАВЕТО му място, а не в контейнера край блока сред зима.
Не парите дето щели ей такива да вземат евентуално бъркат мен, вас, или държавта ни като цяло, защото те са пренебрежимо малък процент. Помощите, които съвсем легално и законно взимат едни други хора за уж гледане на деца, които са си при тях са големият разход в бюджета. При това напълно неоправдан, предвид хала на децата им...

П.П. Репликата ми за храстите беше в смисъл, че изобщо е неоткриваема такава родилка, не изхождам от идеята, че тя ражда и хвърля дете, за да взима помощи, които не разходва по него. А, че ако иска да го захвърли без някога изобщо да се знае, че тя е раждала - така би родила, ако в болница няма шанс да бъде анонимна и ненаказана за това, че го изхвърля и застрашава живота му.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #377 -: Октомври 29, 2011, 06:39:39 am »
Това бебе от входа сигурно в къши или по храсталаци е родено, иначе как толкова бързо ще е с конюктивит, като им слагат антибиотик в очичките в болницата като се родят.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #378 -: Октомври 29, 2011, 10:23:17 am »
Това бебе от входа сигурно в къши или по храсталаци е родено, иначе как толкова бързо ще е с конюктивит, като им слагат антибиотик в очичките в болницата като се родят.

идея си нямаш колко много бебета се изписват от българските болници с конюнктивит. не знам дали тук слагат АБ капки стандартно на новородените. моят син също направи конюнктивит 2 седмици след изписването, хем в болницата беше на 3 антибиотика.

не съм го гледала в храсталака.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*