0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #340 -: Август 02, 2011, 21:02:19 pm »
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=985795

просто поредното... от стотиците... ясно личи какво осакатяване на личността и душата нанася този живот. това дете имало късмет, до известна степен. а колко други нямат? колко още обречени души се пръкват всеки ден?

попитайте ме пак дали говоря сериозно за принудителната кастрация? ДА, сериозно говоря.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #341 -: Август 02, 2011, 21:24:39 pm »
попитайте ме пак дали говоря сериозно за принудителната кастрация? ДА, сериозно говоря.
yahoo_33 И аз!
« Отговор #342 -: Август 11, 2011, 08:44:41 am »
Току що гледах по Нова (Сутрешния блок) интервю с учител, ако не ме лъже паметта на убитото момче в Лондон, от където тръгнаха безредиците там и в съседни големи градове.

Направиха аналогия и с нашите малцинства, която никак не ми допадна :(. Човекът предвиди, че в рамките на 10-тина години и ние сме заплашени от подобни прояви от страна на малцинствата. Много от нещата, за които той спомена съответстват на действителността в България.

Ниското образование в малцинствените групи, тяхното нежелание да се интегрират, факта че държавата пръска огромни средства за тяхната издръжка, ниската им самооценка и желанието да имат всичко онова, което трудещите се хора постигат с много усилия.

Стана ми много болно и тъжно, всичко звучеше толкова реалистично. Щом една Англия не е успяла да развие добре действащи програми за интеграция на малцинството, как да очаквам, че нашата мила България ще се справи по-добре от нея.

За съжаление интервюто не е качено все още в нета, силно се надявам моето е впечатление да е грешно.
« Последна редакция: Август 11, 2011, 08:46:51 am от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #343 -: Август 11, 2011, 09:38:42 am »
Радост, и аз го гледах...толкова истина има в думите ти. :(
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #344 -: Август 11, 2011, 20:15:06 pm »
и аз си правех аналогии с нашите цигани, като четях анализите за причините за ситуацията във Великобритания.

ето един въздълъг анализ, който има време - да чете и да гледа какво ни чака...

http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2024690/UK-riots-2011-Britains-liberal-intelligentsia-smashed-virtually-social-value.html

малки извадки, да си направите аналогията:

Цитат
Closely related to this was ‘victim culture’, in which all minority groups were regarded as victims of the majority. So any bad behaviour by them was excused and blamed on the majority.
In similar vein, all criminal wrongdoing was excused on the basis that the criminal couldn’t help himself, as he was the victim of circumstances such as poverty, unemployment, or as yet illusory cuts in public spending. The human rights of the criminal became seen as more important than the safety and security of his victims. Punishment became a dirty word. So the entire criminal justice system turned into a sick joke, with young hoodlums walking off with community sentences or Asbos which they held in total contempt.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2024690/UK-riots-2011-Britains-liberal-intelligentsia-smashed-virtually-social-value.html#ixzz1Uk0WRaHG
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #345 -: Август 12, 2011, 15:56:00 pm »
Кой казваше, че европейците си били интегрирали малцинствата? :wink:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
*
« Отговор #347 -: Август 16, 2011, 01:01:24 am »
Eххх, малко ваканция за мен, та на прибиране - ситуацията в Англия я гледах по хотелските телевизии. И си мислех същото като споделеното по-горе тук - и нас това ни чака и няма да е след много, много време, ами съвсем скоро.

Какво момичета значи "интеграция" се питам все по-често аз лично? Понеже това "интегриране", което по по целия свят яко се дъни, пък ние тепърва тук ще го прилагаме такова същото...ми доста е идиотско!!! Ми бахти интегрирането е това някой само да иска, да има права, да прави каквото си ще и околните да плащат масрафа и да му викат "браво". Аре нЕма нужда.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #348 -: Август 22, 2011, 09:46:05 am »
Тук ми шепнат на ушенце, че си имаме нов закон. Ако си оставиш детето без надзор, рискуваш да ти отнемат родителските права. Запознатите да ме просветлят, ще бъда благодарна.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #349 -: Август 22, 2011, 12:11:37 pm »
Тук ми шепнат на ушенце, че си имаме нов закон. Ако си оставиш детето без надзор, рискуваш да ти отнемат родителските права. Запознатите да ме просветлят, ще бъда благодарна.

Лиде, запозната чак не съм, но ми се струва че и това ще е поредното "добро пожелание" само на хартия. Имам спомен какво се коментираше по новините по този въпрос и лично аз намирам за доста глупави някои предложения. Ако си оставя първокласника у нас сам и отида до магазина - айде виновна съм. Ами сори, но не мисля че това са мерките за справяне с безхаберни родители баш. Това са мерки. с които да се тормозят за поредн път нормалните, работещи родители, а истинските безхаберници - пак ще си безчинстват на воля. Много ми е чудно кой ще следи госпожата Х с 10-те просещи деца дали ги надзирава, или не. И като я хванат, че не ги надзирава, а ги праща да просят сам сами какво? Ще й отнемат родителските права и ще ги дадат за осиновяване ли? Или ще ги "настанят" в дом и какво - пак сме в изходно положение. Лично мнение естествено по този въпрос за който питаш.

« Отговор #350 -: Октомври 16, 2011, 12:49:53 pm »
Още един боклук, който си е изхвърлил детето на боклука....

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=262454453796199&set=a.204246192950359.45505.190144411027204&type=1&theater

« Отговор #351 -: Октомври 16, 2011, 14:07:00 pm »
    В началото на септември трябваше да посетя ДМСГД в Плевен и да направя оценка на училищните умения на деца, които са навършили 7 години, но поради тежкото си изоставане в НПР не посещават училище и да насочим някои от тях към помощното училище.
    Попаднах в сектор "Аномалии" с твърдото решение да си свърша работата, за която съм отишла без емоции, без сълзи. Не искам да разказвам в подробности за децата, които видях. Едно от децата  беше с контрактури на крайниците вследствие на серия от побои от бащата. В този момент не реагирах, дори по-късно когато споделях със съпруга ми за децата, които съм видяла през деня, някак това дете споменах мимоходом. Около две седмици по-късно случайно по "анимал планет" гледах как животни-майки на умрелите си деца бранят труповете им от хищниците в продължение на 2 денонощия до пълно изтощение. Тогава ревах-дълго, безутешно, с глас. Не можех да се спра. Не си давах сметка защо плача за умрели животинки в джунглата. Нямах обяснение. Беше ми непонятно. През същата нощ сънувах детето с контрактурите. Дадох си сметка, че животните са по-добри майки от някои родители.

Няма голяма връзка с темата... просто исках да споделя.
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
« Отговор #352 -: Октомври 16, 2011, 14:10:10 pm »
Кафенце, мила аз винаги когато говоря с теб се чудя как успяваш да я работиш тази работа, защото след малкото споделено от теб, аз съм като втрещена и едни картини се редят в главата ми вечер, а ти как успяваш, не знам.Възхищавам ти се искрено.

*
« Отговор #353 -: Октомври 16, 2011, 17:05:14 pm »
Това в БГ ли се случва?
*
« Отговор #354 -: Октомври 18, 2011, 00:36:09 am »
Напротив cofee lungo . Споделеното от теб, не само има връзка с темата, ами си е ТОЧНО по темата. Поне според мен.
А къде ли е този "баща" сега? В затвора? А дали е там? А ако е там, дали е за това което е причинил на детето си? Съмнявам се... По-вероятно даже не е и в затвора. А най-вероятно - си живурка животеца и прави още деца, които вероятно също малтретира и на чиито гръб живее /посредством държавните подаяния за тях/. Историята е грозна. Още по-лошото е, че е добре позната. Най-лошото е, че в тази история и подобните на нея - изход не се вижда, нито надежда.

В тази история и подобните на нея - ти, аз и много други - ще плачем насън, ще плачем при някой филм, който провокира подсъзнанието ни да направи асоциасия с подобна случка. Тези причинили подобни "случки" - не плачат и нямат гузна съвест, нито капка жал към собствената си плът и кръв. Те имат ПРАВА! Имат искания и претенции, а от нас другите - се изисква да сме "толерантни" към тях и това, което причиняват.

Покрай всички тези извращения, които ми се обяснява, че трябвало безмълвно да търпя и едва ли не да одобрявам - вече ми се догади от думата "толерантност". Защото и тя придоби извратен смисъл в разглеждания тук контекст.

П.П. Възхищавам ти се на нервите да работиш това, което работиш. Аз щях да изпуша на 3-я ден сигурно.

« Отговор #355 -: Октомври 18, 2011, 00:49:41 am »
Видяхте ли това по новините? Тук аз почти ревнах:
http://www.dnes.bg/stranata/2011/10/17/vyzrastno-semeistvo-nameri-podhvyrleno-bebe-v-haskovo.131505
[/url][/url]
*
« Отговор #356 -: Октомври 18, 2011, 01:03:52 am »
Видях го няма вече думи не мога да си го побера в малкия си мозък, как може ,как има сърце да го изостави ,тази малка душица !! :balk_145:
*
« Отговор #357 -: Октомври 18, 2011, 01:04:53 am »
 8O Жаси, направо ми се додрайфа вече!!! Абе какви са тези изроди бе?!!!!!
Изоставяш бебе. ОК - изоставяш го. Ми скапаната ни държава, ако не друго - поне е направила места където можеш да го изоставиш това дете безопасно за ЖИВОТА и ЗДРАВЕТО му. Защо в кофата, между етажите, на улицата, между блоковете...защо?!!!
Малко ли е, че си му преебал живота по дифолт, че да го застрашаваш и чисто физически...?!
Ами не съм толерантна, сори. Тези дето са го зарязали - ще ми се да ги намерят и да ги съдят за опит за убийство - не защото не си искат детето, а защото не са си направили труда да го зрежат поне в безопасно за него място. И също така, много ми се иска тези да нямат никакъв шанс да се изтъпанят, да обяснят колко съжаляват за постъпката си, как си искат детето, да се набият куп пари в това да ги "интегрират" към детето им и те естествено след някой месец - пак да го зарежат някъде. Искам това дете възможно най-бързо да бъде осиновено от хора, които с години го сънуват. Него го чака някоя Чандра много отдавна и най-добре е да й го дадат още утре, вместо да се занимават с "незаменимите" му биологични "родители".

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #358 -: Октомври 18, 2011, 06:13:36 am »
Искали са да го намерят. Не случайно е оставено добре повито в междуетажното пространство и то до първият етаж, където всички минават. Знаели са, че ще го намерят и съм убедена, че са проверили дали още е там. Иначе нямаше да си правят труда до го повиват добре. А как им дава сърце да си оставят детенцето направо мозъка ми не го побира. Я какво хубаво момченце е. 

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #359 -: Октомври 18, 2011, 09:26:07 am »
Не оправдавам, не разбирам. Знам само, че живота понякога е жесток и някак си ти идва просто да не го живееш... Нямам право да съдя, защото не съм безгрешна. Нямам право да коря, защото незнам какво му е на душицата на човека. Може би за него си и примитивния му мозък това е било най-доброто... Незнам какъв е, незнам какво го е накарало и какво е преживял. Нищо не знам... Знам само, че сърцето ми се къса и моля господ да помага и да не забравя...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0