Фуси, какво има да се поставяш на мястото на социалните? На едно бебе ( и после малко дете) не му е мястото в количката под парцалите. Не се знае детето дали е родено с проблем.
Въобще според мен социалните не си вършат кой знае колко добре работата. Като ходех на училише, в далечната 93та година, минавах през женският пазар. Там имаше едно малко момиценче, циганче, което държаха умишлено с рана на карака и то беше опънало крачето и седеше така да проси по цял ден. Тогава се отвратих от циганите. Никога няма да забравя гледката - дъжд вали, а то милото оставено на земята по една тънка рокличка и реве(сигурно от студ), но никой не го взима - да седи там да изкарва пари. Покрай това дете минаваха хиляди хора на ден, а то си седеше там. Няма начин, дори и никой да не се е обадил, поне някой разботещ в тази сфера да не е минал от там. Просто на никой не му пукаше.
Ей, казвам ви тогава се отвратих . Какъв изрод трябва да си да държиш малко дете умишлено с рана и да го оставиш буквално да се мъчи, само и само да ти изкарва пари? Хич не ми се мисли, че като се замисля и ме избива на агресия към циганите, а знем че не всички са такива. Все пак има една част която са и за тях нямам и най-малкото оправдание къде били израстнали, как не получили образование и т.н. Няма нуджа да имаш образование, за да не си малтретираш детето.
А колко циганета щъкаха из центъра пред очите на всички, с пликовете с лепило? И тях ли социалните не ги виждат? А тези по кръстовищата между колите и те ли са им убегнали? Не знам как е в последните години, но дълги години си беше все така.
Жбрул, това с кълненето е много гадно. На мен поне би ми станало кофти. Какъв човек трябва да си да пожелаеш на някой да му умре бебето.
Б.