да, ама на практика се получава друго. чела ли си за бунтовете в Столипиново, когато се опитаха да им спрат тока? там електро-компаниите изобщо не смеят да припарят вече.
Ами да се бунтуват, какво от това. Никъде го няма това нещо да позлваш ток, да не плащаш и да не ти го спират. Компаниите могат да го нарпавят с ченгета, точно както с ченгета им срутиха нелегалните съборетнини на някои места. Лесно, трудно - няма значение, важното е да се направи. Сега особено посред лято е момента.
Б.
OK, Боби. Да предположим, че го направят ченгетата. Ако си мислиш, че циганите оставени без дом и на улицита от подобна мярка "се светват", че не може да се живее повече така паразитската, ами трябва и те да се напънат малко - грешиш. Започва масов вой как децата им били гладни, жадни и на улицата, как те с 5-10 деца не можели да идат никъде, каква е тая държава дето не им помагала /разбирай да им осигури безвъзмездно жилище, да им плаща всички разходи и те само да раждат още деца/, как за тях нямало работа
т.е. те искат, ама не могат да изкарват пари и за това - ние трябва да ги отглеждаме. Работа има бол, ама трабва и да не те мързи за целта и да схващаш, че след като не можеш името си да напишеш...еми няма как да работиш като "генерален директор", а ще работиш нещо зле платено и включващо физически напън. Като искаш да работиш нещо по-добре платено, а не метач на улици и общ работник по строежите - да си учил бе! Никой не те е спрял, да посещаваш БЕЗПЛАТНОТО българско училище, ама докато другите са ходили на училище, ти си мятал гюбека на сватбата си, вместо да звършваш 4-и клас към момента и си раждал деца и сега....ауууу ма аз имам деца и вие сте длъжни да ми ги гледате с мен начело.
Тези хора, поставят държавата в "стойка партер" най-редовно, именно благодарение на факта, че имат деца и то много. Каквито и съвсем законни и логични мерки да предприемеш срещу безобразията на безхаберните родители, веднага се оказва, че всъщност - ти им дискриминираш децата, лишаваш ги от храна, подслон и "нормален живот", нарушаваш им всички права по всякакви там конвенции, харти и закони и... кръгът се затваря.
Докато "постановката" е, че щом имаш деца - те са твоята "застраховка" и билет за безплатно паразитско живуркане - все така ще е. Не се предвижда у нас, щом си толкова нескопосан родител, че да имаш 10 деца и да допуснеш, да се окажеш с тях на улицата, без една стотинка и
трайна невъзможност да им осигуиш покрив, прехрана и някакво нормално съществуване - те да ти бъдат отнети и настанени в държавно звено. Не може, защото излиза, че така те наказвали за това, че си беден. А като си толкова беден и го знаеш и продължаваш да раждаш още и още деца...ми то си било твое право да раждаш колкото искаш и можеш. А нещо там, като задължение и да си ги гледаш и то добре - йок.
На тези хора - никой не може/не иска да им набие в главите, че "безплатен обяд-няма", че права без задължения - няма, че децата искат и гледане не само раждане, че когато искаш пари и благинки - трябва и нещо да даваш насреща и никой за нищо не ти е длъжен и другите хора - не са "по-ахмаци" от тях, че да работят и да живеят като цивилизовани хора за собствена сметка, а тези - да живеят на наш гръб и за капак на всичко - да безобразничат спрямо собствените си деца.
П.П. И да
Боби, ясно ми е защо се подскача когато за дадени безобразия кажа "цигани", а не "едни хора там", пък всички да се досещат за кого говоря нали
Ами като го правят цигани - ще кажа цигани. Като спрат да го правят това същото - няма да ги споменавам дори. И не мисли, че тези които "пищят" когато се обсъждат подобни мерки спрямо безхаберни родители толкова не схващат, че се имат предвид всички безхаберници /без оглед на произход, етнос и пр./. Ясно им е като бял ден, защото те не са глупави хора, но им е по-удобно вместо да приложат смислени аргументи, защо не трябва да се взимат такива и онакива мерки според тях, да извъртят въпроса в посока расизъм и нетолерантност на етнически принцип и да размият разговора.
На Фуси й "скочихме", защото за втори пореден път в тази тема, влиза за да се възмути, че сме споменали кастрация и стерелизация, при все че й е пределно ясно как това е "изпускане на парата", а не сериозно предложение. Видно е и в един от собствените й постове колко е нясно, ама все пак да каже колко е отвратена и потресена, все едно някой е писал на премиера поне, че да му предлага "масова насилствена стерилизация".
Не става - от една страна тези родители да продължават да си безчинстват на воля и необезпокоявани от никого, а държавата и ние като общество - да се опитваме да замажем и поправим ВЕЧЕ нанесените от тях щети на потомството им, а от друга страна - всички "принципно" да ни е много жал за такива деца, обаче всяка дума за взимане на мерки срещу родители-безобразници да се посреща "на нож".
Жбрул, въобще не мисля, че е така както казваш. Мнозинстовто от хората мислят като теб и повечето от участничките тук, а не като описаното от теб по-горе.
Б.
Ами ето
Фуси например е от тези хора, дето...пукало й било за децата и не й дремело за родителите им. Та...сама се сещай колко точно не съм права, че има бая такива хора
Все пак, аз живея тук и доста често говорейки с различни хора по тази тема, попадам на точно ей такива позици, как на някой му е мъчно за горките деца, пък те родителите им - не му дремело и връзката не я схващат май.