0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #200 -: Юли 01, 2011, 14:51:24 pm »
да повдигнем малко темата.

http://www.monitor.bg/article?id=297300

питам се - докога малоумната общинска и държавна власт ще дава пари на тези изроди и ще търпи деца да живеят в крайна беда, вместо да спре всички парични помощи за тия цигани, да им отнеме децата и да ги настани в дом?

циганите не ги коментирам, ами идиотите - българи???
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #201 -: Юли 01, 2011, 15:01:29 pm »
Направо съм втрещена и нямам думи.Тая нашата държава къде е бе.Междо другото сега научих, че Плевенската община е отпуснала пари и един лекар АГ обикаля селата и слага спирали на ромките.Това е вариянт, те не искат да разждат вече, но нямат пари, за предпазни средства и ето ти вариянт за предпазване.

« Отговор #202 -: Юли 01, 2011, 15:08:09 pm »
 8O 8O 8O в тая държава бол чиновници, които спят!

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #203 -: Юли 01, 2011, 15:39:09 pm »
да повдигнем малко темата.

http://www.monitor.bg/article?id=297300

питам се - докога малоумната общинска и държавна власт ще дава пари на тези изроди и ще търпи деца да живеят в крайна беда, вместо да спре всички парични помощи за тия цигани, да им отнеме децата и да ги настани в дом?

циганите не ги коментирам, ами идиотите - българи???
:balk_145: :balk_144:

Ако можех...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #204 -: Юли 01, 2011, 22:06:31 pm »
Ооооохххх, вече даже нямам нерви да се ядосвам и възмущавам. То просто е безнадеждно положението явно. Хората си раждат на поразия с цел помощи, а такива като мене, които си плащат данъците чинно, дават луди пари, за да имат деца все пак, накрая не взимат и мизерните 35 лв детски :wink: Мдаааа, много сме богати според държавата и вече тия 35 лв ще ни направят директно милиардери :lol: Не че чакам на държавицата и детските й, че да гледам дете, ама вече ми идва в повече аз да плащам, а някви изроди да получават :x

На тая малоумница трябва да й вземат всички деца до едно и да я тикнат зад решетките, откъдето да полага обществено полезен труд до края на живота си. Мъжът й - също!!!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #205 -: Юли 02, 2011, 00:21:08 am »
Това със спиралите и аз съм си го мислела от... доста време. Дори съм склонна да даря средства за подобно по-мащабно мероприятие :)

« Отговор #206 -: Юли 02, 2011, 01:14:23 am »
 osi_9 джиджи и аз, както мисля и доста момичета оттук ще се присъединим! не е ли по-добре след второто да се спират помощите, и безплатно да се кастрират, може някое левче и за купон да им се даде  :drunk: :eating: :band: :drunk: да се повеселят до къде им стигнат. хайде някаква подписка ли да организираме  :ask:, нещо да се направи. много изтъня кожуха на редовия българин /чинния данъкоплатец/  osi_7

*
« Отговор #207 -: Юли 02, 2011, 02:49:02 am »
osi_9 джиджи и аз, както мисля и доста момичета оттук ще се присъединим! не е ли по-добре след второто да се спират помощите, и безплатно да се кастрират, може някое левче и за купон да им се даде  :drunk: :eating: :band: :drunk: да се повеселят до къде им стигнат. хайде някаква подписка ли да организираме  :ask:, нещо да се направи. много изтъня кожуха на редовия българин /чинния данъкоплатец/  osi_7

Ще ти кажа само, че...избори се задават, за останалото - и сама се сещаш.
Неофициално разбира се, лекари са ми споделяли, че по комунистическо е имало подобна практика спрямо ромското население - да им слагат спирали, след поредното раждане, но все пак не съм свидетел на това и не мога да твърдя, че е вярно.

Джам, то ние българите къде сме в цялата схема и защо мълчим и защо ни доят въпросните - резонни въпроси и ги има от самото начало на темата, както добре знаеш. Също толкова добре знаеш обаче, че от най-неочаквани /поне за мен/ места, изникват защитници на правото циганско за безкрайно размножаване и още по-безкрайно и безотговорно негледане на отрочетата. Както е много мУдерно да се казва: "докато няма обществен консенсус..." - нищо няма да се промени. А и репродукцията на това племе е все пак политически протектирана - да не си правим илюзии.

П.П. Да ви се "похваля", аз съм твърде богата явно не само за да получавам 30 кинта детски, ми съм толкова богата, че майчинство не съм получавала от месец и половина. Явно някои ромски семейства, имат належащи нужди и моето майчинство, при всичките ми изрядни осигуровки и платени данъци е насочено към "по-нуждаещите се". Ми така де. Те раждат 10, пък аз само едно и му треперя тука и се чудя кое е най-добро за него и "от коя посока му духа вятъра, да не му стане нещо"...за какво да ми се помага на мен наистина. :wink:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

lidia

• 2959
« Отговор #208 -: Юли 02, 2011, 11:30:44 am »
Здраве да е за парите, със здраве да си ги харчат. За децата ме боли, за децата...
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #209 -: Юли 02, 2011, 19:44:10 pm »
А, Jbrul, ти пък месец и половина без майчинство :lol: Аз 5 месеца не бях получавала пари от НОИ, имах доста болнични и заради преждевременното раждане стана мазало. 3 болнични листа подред ми изгубиха, та вадих дубликати, чудо..да не разводнявам темата. Та в края на май месец чак получих превод. Съмнявам се, обаче, че някоя ромка е чакала и ден в повече, за да си получи всичките видове помощи и чудеса.

П.С. А, момичета, не така с кастрацията, моля ви! Не е хуманно това, на фашизъм избива :lol: :lol: :lol: Ми имат си право хората да раждат и да морят от глад децата си, недейте така грубо да им погазвате правата.... :lol: :lol: :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #210 -: Юли 02, 2011, 21:35:54 pm »
А как си знаят правата...
Докато чакахме в ТЕЛКа само роми имаше, в социалните също  :?
*
« Отговор #211 -: Юли 02, 2011, 22:11:03 pm »
мими, само дето думата "задължения" им е чужда.  :x

маги, не искат да раждат ли? Искат. И още как. Иначе отде парици?!

За съжаление, на властта не й изнася да направи каквото и да било срещу тези многобройни гласоподаватели.  :(  Според мен трябва стриктно да следят дали се грижат за децата, ако не - да ги пращат в дом, да им спират детските, ако децата не са при тях, по-лесно да им отнемат родителските права и най-вече - да следят дали ходят на училище. Ако не - да не им дават пари. Без образование и тях ги чака същото.  :(
Не знам обаче кой ще се наеме да го направи.  :(

*
« Отговор #212 -: Юли 03, 2011, 02:26:57 am »
Блу, тази тема е обемна и ужасно дълга /чела съм я няколко пъти  :lol:/

Необяснимо е /за мен/ как има хора, способни да страдат едновременно по два взаимноизключващи се начина. Веднъж страдат за децата живуркащи по неприемлив отникъде начин, същевременно страдат и за родителите на същите, когато някой /все едно кой и не аз/, вземе че каже...каквото казваш ти. Отговорности, задължения, дисциплиниращи мерки, ИМЕННО в полза на децата.

Не, не можело то, така се нарушавали правата на родителите, дискриминация било, "страшна мъка и адска драма" видиш ли ти.  8O Правата на децата се нарушават повече, ако ги изведеш от подобно "семейство" в институция и бъдат осиновени от нормални хора овреме, отколкото ако ги оставиш гладни, неграмотни и мизерни, ама...били си при мама и тати. Брех! Пък, че за "мама и тати" правенето и раждането на деца е БИЗНЕС, а не РОДИТЕЛСТВО - някак се пропуска покрай цялата "възвишеност".

Драгата циганка с татуировка "Асен" на бицепса, която вече е горда майка на 12 живи /засега/ деца, двама внуци и не помня колко мъртви деца... Та тази дама, сколаса по телевизията да каже, че живее в двустаен коптор без ток и вода с все децата си и тоя дето й ги прави и от това й изявление - не последва НИЩО. Примерно социалните служби да идат и да заведат децата й в дом, защото НЕ МОЖЕ в 21-и век деца да живеят в такива условия, все едно дали при тях са родителите им, или Господ ако щете.
Няма такова нещо като извеждане на децата от тази кочина и циганката е наясно и за това благо го сподели пред камерата. Тя цели някой, отнякъде да й даде по повод 12-те деца нещо. Жилище, пари в брой, храна, ракия...нещо бе. Тя за това ги ражда все пак, не за да им бъде майка. Те са разменна монета между нея и "държавата". А ние всички , като общество - седим отстрани, "жалим" децата на тези , ако се заговори за мерки срещу тях - жалим и родителите и те си виреят, цъфтят и вързват и ще продължават.  Докато се намират хора, отнасящи се по абстрактните права на някой си, а "принципно" много жалещи за прецаканите деца на същия този някой гад.
Докато като общество не схванем, че правата на децата, реалните, са над тези на разни безхаберници - няма управия. А ние - не схващаме, което изнася идеално на всичките ни правителства досега и на тези занапред - също ще им изнася.

« Отговор #213 -: Юли 03, 2011, 09:17:55 am »
На какво бях свидетел снощи в кварталната поликлиника, пред спешния кабинет в 20.00 часа :?.
Отивам, десетина души от ромски произход се вайкат над една жена, видимо зле, и блъскат по вратата на кабинета. Влиза тя при докторката и отвън къде на цигански, къде на български се обяснява как били звъннали 10 пъти на 112 и не идвала линейка.

Стоя и търпеливо чакам, по-встрани.

Появяват се от другия край една ромка с мъжа си, който носи дете в ръцете си завито с една дреха през главата. Всички в купом почват да блъскат по вратата и да викат "Спешно". Излиза докторката вече, видимо притеснена и казва на жената дето е зле, да си ходят, в едно разстройство няма нищо спешно. Вдига се скандал до Бога, че била от три дни с разстройство и никой не иска да и помогне, ни на спешния, ни бърза помощ, ни линейка :lol:

Влиза детето, отвън голямо вайкане за жената с разстройството, не си тръгват. Нейде посредата "майката" ромка излиза, ядосана и говори нещо на цигаснки, вади цигара и отива да пуши 8O
Как да е лекарката успя да изпрати цялата тумба до входа на поликлиниката, а пазача кротко си стоя и си гледа, щот бил нов :x 8O

Влизам в кабинета, ама жената притеснена и ядосана не спира да обяснява - цигането било паднало от терасата 8O и си пръснало главата, защото било имало сватба и то се качило да гледа. А "майката" понеже била имала още две на кого да обърнела внимание.
И защо пиша всичко това - лекарката обясни, че имали заповед според, която ако попаднат на родители, които преценят че не си гледат съвестно децата, трябва да сигнализират в Закрила не детето и в полицията, за да се направи препис/или проучване не разбрах, при нужда да се отнемат децата или де се спрат детските надбавки. Та понеже звъннала, ромката побесняла и затова отишла да пуши, та тя си гледала децата.

Въпреки грозните сцени, на които станах свидетел поне се оказа, че има някакви наченки за защита правата на децата и нетолериране на безхаберните родители.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

lidia

• 2959
« Отговор #214 -: Юли 03, 2011, 09:52:19 am »
Аа ако и спрат детските и помощите, ще внимава вече детето и когато се качва на терасата...
Вчера една клиентка ми обясни, че майка и работела в дом в който лично съм пращала помощи. Вече е пенсионер и когато иска нещо да раздава на децата, ги вика лично да отидат при нея, защото по нейни думи персонала обира всичко нужно му и оставя по някой овехтял парцал за децата. Пяна ми изби от устата...

*
« Отговор #215 -: Юли 03, 2011, 10:11:18 am »
Аа ако и спрат детските и помощите, ще внимава вече детето и когато се качва на терасата...
Мисля, че ако има такава "несправедливост", просто няма да го заведат на лекар.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
« Отговор #216 -: Юли 03, 2011, 11:02:51 am »
Мисля, че ако има такава "несправедливост", просто няма да го заведат на лекар.

Абе...мислиш, ама не пречи да опитаме първо, пък да видим какво ще стане. :wink: Аз си мисля, че ще го заведе на лекар, рискувайки загуба на помощи, ако й е БЕЗПОЩАДНО ЯСНО, че алтернативата е - да полежи ефективно за убийство на собственото си дете, поради немарливост. Има лошо, има и по-лошо, а това племе е достатъчно хитро, че да си прави сметката, кое е за предпочитане между две злини. Не са толкова "шашави", даже хич, просто досега винаги и всичко им се разминава и затова си я карат така.

*
« Отговор #217 -: Юли 03, 2011, 15:50:17 pm »
И още нещо подобно по темата - този път презокеанско:

http://zdrave.ws/4116/35-godishna-maika-na-osemznaci-ste-se-samoubiva/

*
« Отговор #218 -: Юли 04, 2011, 02:50:24 am »
Блу, при такова ОГРОМНО щастие...сигурно и аз бих се завирала в банята да плача от изтощение и нерви. Това не са едно, две, три...пет деца. Това си е детска гардина с една "учителка" в нея - няма човек, майка, способен да бъде адекватен родител на толкова много деца 24/7. Подчертавам АДЕКВАТЕН, а не формален...

Иначе - очевидно мамата си има психични проблеми и отпреди да забременее с първото /първите/ си деца, а също толкова очевидно и някои лекари в САЩ си имат проблем с лекарската етика. Ситуацията е куриозна, но няма връзка с обсъжданите в тази тема въпроси.

"Родителите", за които най-често говорим тук раждат деца по две причини. Първата - просто правят секс, без оглед с кого, кога и какво следва от това, раждат и не им дреме грам за родените деца. Втората - идеално знаят защо раждат - за да генерират средства за себе си /за сметка на родените деца/, а същите тези деца как живеят - на родилите ги - не им пука никааааак! :( Пишещите тук жени, просто са нормални хора и изхождат от позицията, че на една майка - няма как да не й пука за детето й и не мислят така, защото са се сблъскали със стерилитета, а защото - просто това е НОРМАЛНОТО. Да, ама тези безхаберните - не са нормални и на тях наистина не им пука за живота и бъдещето на тези, които са износили и родили. За тях, тези деца -  не са щастие, благодат, нещо безценно. Те са или "товар" от който трябва да се освободят в някой социален дом, или транш от социалните, който да бъде изяден, изпит, изпушен и осребрен за розови джапанки, зелена пола и фиба в нежно жълто за мама.
Ненормално е, кретенско е - да! Но колкото по-скоро голямата част от обществото ни осъзнае, че този кретенизъм не е някаква екзотика при въпросните, ами тяхно верую - толкова по-добре.
Реален натиск от обществото по тези въпроси - няма, защото обществото изхождайки от средностатистическата си "нормалност", се опитва да нарече идиотизма и измекярщината на едни хора над децата им какво ли не, ма сакън да не е идиотизъм. Ма те не били виновни, те нямали били избор, ма те горките и пр. глупости.

Бе как всички имаме избор и не правим като тях, пък само те - нямали избор и ей така от нямане на избор - свинстват?!!!  :x Да не живеем в различни държави, или на различни планети случайно?

Значи аз /и много от вас/, мога, длъжна съм и си гледам детето ДОБРЕ, без да вися на ничий гръб и без детето ми да страда от липса на основни неща, а еди коя си - не може. Защо? Ми защото била ромка и за нея е нормално така. Хем да не може, хем да не иска, хем всички да й плащаме за това, хем да ражда още и още страдащи деца, които на 13 да започнат и те да раждат и какво...?

Хуманност и права?!! Хайде мерси - няма нужда!  :D
Затвор, глоби и "тормоз" - докато се очовечат, никой с нищо не им е длъжен. Ни в България, ни в ЕС, ни на Луната. Ако на ЕС им е толкова болно за правта на въпросните безхаберници - да бъдат така добри, да не ни ги връщат със самолет и джобни парички, щото не искат тези същите "да цапат" тяхната държава, ами да ги приемат с широко отворени обятия и да си ги интегрират там. :x Ако могат. Ама не могат, защото са пробвали, знаят, че не става и за това - не ги щат. ;) Връщат ни ги и ни трият сол на главта, че сме ги дискриминирали и н'ам какво си само и само да си седят тук, да им е хубаво ТУК и да не плъзват при тях. Нещата са доста простички и грозни, а пък ако има още будали вярващи, че тези въпроси са философски, а не политико - икономически - мога само да им съчувствам и да им завидя за розовите очила :)

« Отговор #219 -: Юли 04, 2011, 15:20:22 pm »
Нищо не разбирате :) На тях това просто им е хоби- да раждат деца  :lol:

Това го чух преди доста време в едно предаване по бнт  :lol: Бяха поканили обикновено бг семейство с едно дете, и едно не толкова обикновено /бяха поне добре облечени/ ромско семейство с не помня колко деца, да беседват по темата "Защо българите раждат малко, а ромите много на брой деца"  :P