0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #180 -: Декември 27, 2010, 18:12:07 pm »
Много ми е интересно дали тази тема ще се прочете поне от един човек който засяга - имам предвид безхаберен родител - не мисля те не могат да четат
или пък от законодателите ни че да се вземат мерки........е те имат по-важни задачи от тези да четат форуми
За някой от децата на многодетните семейства е по-добър вариант да са в домове - да гадно звучи но ....... е така условията които имат вкъщи са просто....нямам думи-глад студ мизерия...
Изоставянето на деца от родителите в институции да се третира като престъпление. ако това се случи и такива родители отидат в затвора, примерно, какво ще стане с другите 5-6 деца в къщи и те ли ще отидат в дом???

Интересно ми е как ще коментирате поста ми!! :D
Весели празници на всички!! :D
Като не знаеш какво да кажеш - млъкни!
*
« Отговор #181 -: Декември 27, 2010, 20:16:55 pm »

Изоставянето на деца от родителите в институции да се третира като престъпление. ако това се случи и такива родители отидат в затвора, примерно, какво ще стане с другите 5-6 деца в къщи и те ли ще отидат в дом???

Интересно ми е как ще коментирате поста ми!! :D
Весели празници на всички!! :D

Нямам отговор на този въпрос, както казах - детайли за това дето го обмисляли - все още не са публично известни. Предполагам, че с децата на безхаберни родители, които все пак стигат до затвор - ще се процедира както и с децата на починали родители. Настаняване при роднини, ако няма такива, или не желаят да поемат грижата за тези деца, тогава те ще се настаняват в институция. Ако присъдата включва и отнемане на родителски права - вероятно децата ще бъдат осиновявани... Просто правя догадки в момента, не мога да знам какво се предвижда като процедури в действителност.
В общи линии, не ми се вижда много реалистична и смислена точно такава мярка, пък за приложима - съвсем не ми изглежда такава. Без да съм юрист - как ще бъде инкриминирано изоставянето на дете /все едно по каква причина/ в държавна институция?  8O Т.е. в място създадено точно с цел някой да си изостави детето там /нищо, че официалната формулировка е друга/, което се финансира от държавата, съществува си по официален регламент и пр. Все едно да се инкриминира това да си дадеш детето на ясла, или градина през деня  :lol: Ми така де. В крайна сметка, социалните домове са гадни места, но едно е да си метнеш новороденото бебе в кофата, или да си изоставиш детето в някой подлез и съвсем различно - да го предадеш на грижите на държавата, в специално съзададените от самата държава за целта места... Различно е като процедура имам предвид и от правна гледна точка, лично за мен, като действия - няма разлика между изброените.

Може би, ако има законов вариант, специално за новородени бебета - веднъж изоставено - да не се дава възможност на майката, или бащата /в случай че е известно кой е той изобщо/, да предявяват повторно претенции и по някое време да им хрумва, че си го искат. Раждаш, включват се социалните, фондациите и всички, които драпат там да те убеждават да си гледаш бебето, а не да го захвърляш в дом. Осигурява се някакъв минимален "срок за размисъл по въпроса" на майката, ако тя изобщо има колебания дали да го оставя, или не - 2-3 месеца да кажем, оказва й се предвидената финансова помощ за отглеждане на детето... Да се убеди тя напрактика иска ли да се грижи, може ли да се грижи и да си решава. Ако все пак реши, че го дава в дом - опцията "временно" - да не съществува просто. Решението да го изостави, да води автоматично до отнемане на родителски права и бебето, да може да бъде осиновено моментално. Когато става въпрос за новородено дете, което не е пребивавало месеци и години в институция - много по-лесно и бързо ще бъде осиновено, дори да е от ромски произход. Тези досегашните "иди си дойди си" - просто да ги няма, ако съществува законов начин да се направи така - ще е добре си мисля.

Иначе дали безхаберните родители четат изобщо, особено по форуми и то такива теми - не мисля. Законодателите, може и да попадат случайно, но едва ли много отразяват какво пишем, че според това да "законотворстват". В интерес на истината, служителите в пресцентровете на всяко ведомство - следят основни сайтове и форуми, наред с пресата и телевизионните предавания, особено по въпроси от "голям обществен интерес". Всеки политик иска да е популярен и настроения по дадени теми се сондират и в нета, напоследък все по-често. Специално пък при това правителство - доста ги тресе "какво мислели хората" и дали дадени мерки ще се приемат добре, или не. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #183 -: Януари 19, 2011, 17:10:19 pm »
е нямам думи просто докъде я докарахме................ 8O
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #184 -: Януари 19, 2011, 18:46:46 pm »
Понеже на ум ми идват само нецензурни думи, ще се огранича с многозначително многоточие .................................................................

Още някой мераклия да си ги отглеждаме тия и да им бдим над правата?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #185 -: Януари 20, 2011, 01:13:18 am »
Цитат: „Как може да ни ги вземат. Нищо не сме направили. Искаме си ги обратно, ние ги обичаме”, проплака Самуил.

Брех да му се невиди! 8O Щом тези така си "обичат" децата, добре че не ги мразят, че тогава...не знам какво щеше да им се случи.

За неосведомените, обичта към децата и партньора се изразява по следния начин:

Около 1 часа през нощта в неделя Сашка се оплакала на мъжа си Самуил, че й се ходи до тоалетна.
„Каза ми, че й се ходи на малка нужда. Аз я напсувах и й казах да се оправя. По едно време обаче започна да вие от двора. Когато отидох да видя какво става, си казах – леле, леле, червата са й излезли”, започва разказа си за фаталната нощ 41-годишният Самуил.

Това е моделът на семейни отношения, който децата на въпросните гледат и ще копират. За това, че тези хора са такива и се отнасят така един с друг, естествено сме виновни всички ние, държавата, това че не им даваме достатъчно пари и помощи и не правим нужното, за да се интегрират... Те естествено не са виновни за нищо. Те са жертви. ЕС хубаво трябва да ни дръпне ушите, че сме такива гадове и явно всячески пречим на такива прекрасни хора да бъдат нормални. А да! И постоянно ги дискриминираме, да не пропусна...
"Новата политика" в областта е: да направим и невъзможното, но детето на ей такива да бъде отглеждано в семейството от биологичните си родители. Какво "семейство" е това?! Двама дебила, които се съвокупляват. Толкова са дебилни, че след незнам колко раждания, въпросната Сашка нито разбрала, че е бременна пак, нито пък че ще ражда. С риск да обидя котката си с това сравнение...когато котката ми беше бременна за втори път и тръгна да ражда, три часа по-рано си търсеше скатано място, където да стане мама и определено не реши, че й се ходи до тоалетна. За разлика от Сашка, която се води "хомо сапиенс" уж.

Отношението на един "татко" към раждането на дете /неговото/ и към майката:

„Направо го беше изпикала. Детето не беше голямо. Казват, че било на 6 месеца, но тя даже не е разбрала, че е бременна. Нито корема й се беше надул, нито нищо. Моята жена ги ражда като кучка. Кляка, става и заминава“, разказа пред екип на „Монитор“ Самуил. Закопаното в градината момиченце щяло да е десето дете на 38-годишната циганка. Останалите 9 пък били от различни мъже.

Всъщност, повече не ми се коментира този материал, понеже избеснявам и всичко, което имам да напиша е за минимум доживотен бан, в този или друг форум, като изразни средства...

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #186 -: Март 29, 2011, 10:23:32 am »
тази тема просто вечно ще е жива, май...

http://www.monitor.bg/article?id=285569

за жената от статията, детето й е равносилно на боклук. забележете къде го е изоставила. можеше поне да го изостави през деня, на светло, на място, където минават хора и някой ще го прибере... а тя го е оставила по тъмна доба до кофите за боклук... изхвърлила го е на боклука просто.

(да е жива и здрава ромката, дето го е намерила и повикала полиция)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #187 -: Март 29, 2011, 11:21:03 am »
забележете къде го е изоставила. можеше поне да го изостави през деня, на светло, на място, където минават хора и някой ще го прибере... а тя го е оставила по тъмна доба до кофите за боклук... изхвърлила го е на боклука просто.

Не мога да намеря думи, с които да коментирам, сърцето ми се сви, щом разбрах за случилото се и по-начина, по който се е случило, да си представя какво изпитва 4 годишна душичка, оставна сама в тъмното - трябва да си изрод да го причиниш на дете.

Четох, че на връщане в Бг щяла да бъде задържана - толкова хипотетично ми звучи. Не е ли редно да бъде върната и веднага съдена за деянието си???
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #188 -: Март 29, 2011, 11:33:32 am »
според мен, след като това деяние е наказуемо по закон, би трябвало да се образува дело и да бъде отправено искане към турските власти за екстрадиране. а на нея детето да й бъде отнето. в статия се споменава, че тя е имала и друго дете, на 8 години, за което не се знае къде е....

*
« Отговор #189 -: Март 29, 2011, 11:43:17 am »
Момичета,колкото и да се възмущаваме и неодобряваме подобни житейски истини ,уви не можем да променим нищо-идиоти има и ще има...  за съжаление....а още по жалко,напоследък забелязвам че тези които дават малко получават много и обратното...
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
*
« Отговор #190 -: Март 29, 2011, 11:43:40 am »
Прочетох някъде, че е обявена за общонационално издирване тази особа.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #191 -: Март 29, 2011, 20:48:48 pm »
Нямаме закони и съдебните ни дела са тромави и неефективни. Жалко е, щом става дума за дете, правосъдната ни система трябва да реагира светкавично и да даде максималното според мен...
И после ми се сърдите, като казвам, че тръгне ли подобен човек да изоставя бебе, хич и не трябва да му се размахват жилища и помощи под носа, та да си го гледа.
Като не го иска, има хора които искат и не могат. Биха дали живота си, за да дадат любовта си на една такава душица, зъзнеща край кофите. Съжалявам, но не мога да разбера. Не ми казвайте, че на едно бебе му е крайно належащо да е при родната си майка, да го подхвърля, пои с ракийка,рови с него в кофите. Повръща ми се. Трябва да се стегнат тия хора... не социалните със страх да влизат в маАлата, а те да треперят, че могат всеки момент да дойдат социалните. Има разлика нали...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #192 -: Април 11, 2011, 01:07:16 am »

И после ми се сърдите, като казвам, че тръгне ли подобен човек да изоставя бебе, хич и не трябва да му се размахват жилища и помощи под носа, та да си го гледа.
Като не го иска, има хора които искат и не могат. Биха дали живота си, за да дадат любовта си на една такава душица, зъзнеща край кофите. Съжалявам, но не мога да разбера. Не ми казвайте, че на едно бебе му е крайно належащо да е при родната си майка, да го подхвърля, пои с ракийка,рови с него в кофите. Повръща ми се. Трябва да се стегнат тия хора... не социалните със страх да влизат в маАлата, а те да треперят, че могат всеки момент да дойдат социалните. Има разлика нали...

:good_post:

Не само на теб се сърдят за подобни позиции, но колкото по-малко "сърдити" има, толкова по-голям шанс нещо наистина да се промени в тази област.
Откакто родих, избягвах "собствената си тема", не защото нямам време от грижи по бебето, а защото грижейки се за бебето съвсем ме хващат лудите, като се сетя за тази тема.

Сещам се първата нощ, когато Дани имаше силни колики и аз на челна стойка само не застанах естествено, за да опитам някак да му е по-леко. И докато гушкам ревящото бебе си мисля аз: Ами онези бебета по домовете, които реват гладни, с колики, напишкани, наакани, подсечени и пр. тях кой ще ги гушне бе?!!! Лелката? Лелката и ангел да е - не може да гушка 20-ина едновременно /а лелката рядко е ангел/. И тези деца са там самички и им е зле и си реват...докато държава и "общество" правят метани на биологичната майка и се чудят с какво да я съблазнят, че да си вземе бебето да си го гледа. :x Моля?!!! Пък представям си и как ще го гледа това бебе всъщност...няма да е като нас със вас и като момичетата в този форум, които още чакат това да им се случи. Оставила - оставила, това е човек, не играчка, дето може да те чака да решиш дали искаш и дали ти е изгодно да си играеш с нея, или не!
Няма място тук за "втори шансове", за "поправителен изпит", за време да решаваш какво искаш, дали го искаш...за дете иде реч бе да му се невиди!

А и друг път съм го казвала и не само аз и пак ще го кажа - има предостатъчно хора неможещи да се сдобият с биологично дете, които нямат колебанията и "дълбоката душевна драма" на поредната мръхла износила и родила бебе, дали им се гледа, дали им се поема такъв ангажимент, дали им е по силите... Ама никак даже нямат колебания, пък киснат с години по някакви безумни регистри, минават милиард безумни проверки дали са полубожества достаойни да отглеждат детето на някаква примитивна гадина, на която в същото време ние се молим да отглежда това същото дете?! 8O Към нея изисквания - няма бе, само да благоволи да не го хвърля в кофата, или около нея... И ако се съгласи - ще я наградим с помощи, с ведомствено жилище, с каквото там може да снесе държавата т.е. всички ние.
И вечеееее, какъв голям успех било това, че и по телевизиите ми се пънат разни и "гърмят шампанско" по въпроса, как след 3 месеца молби и уговорки убедели някоя си все пак да си прибере детето /неясно докога нали/....ако не беше брутално тъжно и грозно, можеше и да е смешно чак.

Не само не трябва да ги убеждаваме да си прибират изоставеното веднъж дете, ами ако не си гледат децата свястно - да им се взимат и да се дават на осиновители.
И това последното го пиша с ясното съзнание, че ако аз така"си гледам" сина както тези, които визирам - да, заслужавам да ми го вземат, да го дадат на нормални хора, да се грижат за него нормално и детето ми ще е по-добре, нищо че няма да е при биологичната си майка, ако бях такава "майка", като визираните в тази тема.

« Отговор #193 -: Май 10, 2011, 07:57:36 am »
Какво мислите за раждането вкъщи?
Вчера побеснях като гледах новините за мъртвото бебе родено вкъщи, не разбирам какви доводи трябва да има една бъдеща майка за да предпочете да роди в домашни условия. Вярно че в много АГ отношението е под всякаква критика но съм убедена че ако има проблем при раждането ще се погрижат и за родилката и за бебето доколкото е по силите им. Както и да се държат с теб в АТ-то най-важното е да си тръгнеш с бебе на ръце. Защо не мислят за лошите неща които могат да се случат?? Ако се наложи секцио как ще стане в домашни условия??? Ако е необходим кувьоз, вкъщи мисля че хората нямат :?!!!
Това за мен са безхаберни родители
За да не обидя някой ще поясня че изключвам случаите когато вкъщи е дошъл екипът от АГ, говоря за такива майки които са решили да родят без лекарска помощ
*
« Отговор #194 -: Май 10, 2011, 08:30:10 am »
В тази тема сме изразили мнението си относно домашното раждане:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45826.0
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #195 -: Май 12, 2011, 21:08:30 pm »
За да не обидя някой ще поясня че изключвам случаите когато вкъщи е дошъл екипът от АГ, говоря за такива майки които са решили да родят без лекарска помощ

Доколкото съм чувала абсурдът у нас е, че според българското законодателство една родилка има право да роди в къщи, но лекар няма право да присъства на раждане в домашна обстановка...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #196 -: Май 13, 2011, 00:15:00 am »
Чандра, не е точно "абсурд", ами "вакуум в системата"

Асистираното домашно раждане - не е законно. Т.е. да планираш съзнателно раждане у дома, което да бъде асистирано от медицинско лице и това да е законно - няма такъв вариант.

Хубууу, ама раждане по естествен път, напрактика може да се случи навсякъде и по всяко време. Да кажем, ако една бременна жена отиде на ваканция на място от което няма бърз достъп до болница и тръгне бърз родов процес и същата роди без лекарска помощ в някоя къща, хотел и пр. - не може и няма логика да й се търси наказателна отговорност. Не е било неин избор, наложили са го обстоятелствата.

Баш на тая кълка лежат въпросните сектанти. Законно е да се ражда така у нас, но е законно точно заради описаните по-горе причини. Че никой не може да гарантира, че едно раждане няма да ти се случи извън болница, въпреки волята ти. Ама никой не може да докаже, че ТЕ това го правят съзнателно, планирано и съвсем нарочно рискуват живота на майката и бебето. Винаги могат да кажат, че просто жената тръгнала да ражда много бързо и нямало време, ни за болница, ни за линейка, ни за дяваол... И обратното е много трудно доказуемао. А и да е доказуемо - няма предвидени последствия за решилите да поемат такъв риск за себе си бебето, дори бебето да е мъртво именно заради решението им да си раждат у тях , а не в болнично заведение.

В другата тема - за това казах, че уговорки - няма да спрат тази простотия.

Истинският абсурд в България е, че щом си износил и родил дете - законите ти позволяват напрактика да правиш с него каквото си искаш, да му вредиш както си искаш и никой копче не може да ти каже. Детето си било твое и щом си е твое - можеш да му "разказваш играта" както ти кефне. Преди да го родиш - също. Докато го раждаш - също.

Права...кво да праИш... :?

« Отговор #197 -: Май 13, 2011, 08:00:32 am »

Доколкото съм чувала абсурдът у нас е, че според българското законодателство една родилка има право да роди в къщи, но лекар няма право да присъства на раждане в домашна обстановка...
Това наистина е абсурдно. Но реално погледнато дори да има 1 или 2 лекари може пак да не могат да помогнат, все пак едва ли ще пренесат цялата апаратура с която разполага родилното отделение. Не мога да им се начудя на простотията на тези жени!! Ние тук в този форум а и много други жени даваме мило и драго да забременеем и родим, а те рискуват живота на бебетата си без да им мигне окото и накрая изказване: без жертви не можело, е това акъла ми не го побира
« Отговор #198 -: Май 13, 2011, 08:52:58 am »
Забравяте, че вашите размисли са от гледна точка на нормални жени.Що искате да разберете сектанстки действия?
[/url][/url]
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #199 -: Май 13, 2011, 23:21:08 pm »
Аз пък съм против домашното раждане, дори и ако е асистирано. Както е казал лекарят в интервюто в Дарик - един лекар с две голи ръце каква ще я свърши, ако стане нещо? Ми никаква, да ме прощавате. Човечеството е еволюирало, вече не се ражда на полето, а в болници. Хората не се лекуват с молитви, а в болници. Който иска да е естествен - в пещерата и тва е. Писна ми от олигофрени, които се правят на интересни и си мислят, че имат само права, без задължения. Примати...
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!