Ох, да кажа за м'найсти път...
Дадох пример с тази филмова поредица,
не за да кажа, че родилката не е знаела/усетила, че е бременна. А, че при дадени обстоятелства, благоприятстващи прикриването на бременност и полагани целенасочено усилия от бременната да скрие това (а тази сигурно се е старала доста) - напълно възможно е хората около нея да не забележат, че бременност има. Понеже веднага се скочи с: "Ама каква е тая майка, дето не е видяла, разбрала, че дъщеря й е бременна". И женски майки има тука, за такива неща е "Бай бабо да не те срещне мечка".
Сещате ли се за мадам Калинка от фонд "Земеделие" и какъв скандал настана, като взе че роди "внезапно".
Хем не беше с габаритите на Фидосова, че да не й личи, почти до последно си е ходила на работното място, виждали са я много и какви ли не хора...и изведнъж - честитооо. Та и Миро Найденов и самият Борисов - направо заекваха пред обективите, чудейки се как да обЕснят абсурдната ситуация.
Изобщо не защитавам майката на момичето, не я знам коя е, не я познавам, нямам представа колко често и как общува с дъщеря си и как е пропуснала цяла, износена до край бременност, протекла под носа й буквално... Просто - не мога да я посоча с пръст точно по този въпрос и да се възмутя с "Ама тая къде е бляла и тя що за майка е?", Има дъщеря тийнейджърка, учеща в елитно училище (така казаха), детето й не е създавало проблеми явно - липса от училище, ниски оценки, или друг вид проблемно поведение, което да й изостри вниманието. Като повечето родители - тя също ходи на работа, вижда детето си вечер у дома и за кратко. Тийновете - не обичат мама да им виси на главите, или ще излязат с други тийнове, или ще си седят в стаята - и да искаш, не ги виждаш особено често и с часове. Къпят се сами, обличат се сами,
избират си дрехите сами....Реално - лесно може да се прикрие бременност в тази ситуация, ако момичето не вземе за 5 месеца от 40 килограма примерно - да гони 100-те и да добие вид на кит. Когато девойката е полагала усилия да прикрива вече големия си корем (което са само няколко месеца накрая) - става и с подходящи дрехи и избягване на мама. Аз самата, преди раждане буквално - можех да мина за небременна с едно конкретно яке, или съответна мноооого фешън туника
Хем корем си имах доволно. Всякакви бременни има бе хора... Аз лично не намирам ни за странно, ни за невъзможно родител да пропусне бременност, особено ако бременната усърдно се опитва да я прикрие. И коя пък майка на 9-токласничка, оглежда ежедневно и подробно дъщеря си за признаци на бременност, хайде да слезем на земята
Повечето майки на момичета на тази възраст, са убедени, че детето им още секс не прави дори, особено ако това дете - не създава и някакви други проблеми.
И тези двамката "млади родители" - изобщо не мога да ги приема за жертви в ситуацията. Вкл. и за жертви на техните собствени родители. Изключително дълго време, прецизно и успешно - бременността е крита. Хич не ми се мисли къде и как се е случило раждането...
Та това са много планирани и опасни прояви на двамата герои, месеци наред. За мен е логично и редно - ако някой ще понася последствия/санкции някакви - да са те двамата. Не техните родители. Достатъчно са големи и грамотни, за да замислят и изпълнят цялата схема - наясно са били и, че хвърлят новородено в боклука и, че то може да умре там. И това си е опит за убийство. Това, че аз съм родила дете - не ми дава правото да го убия обаче. И това, че не съм пълнолетна - не заличава постъпката ми по магичен начин.