0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #760 -: Април 09, 2013, 17:11:22 pm »
откакто четох историята на Бриана Лопес - 6 месечно бебе, системно изнасилвано от баща си и чичо си пред очите на майката.... признавам си, не чета по-нататък от заглавията. Нямам сила, душата ми се тормози със седмици.
Наложила съм пълна цензура на какво се чете и гледа вкъщи.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
« Отговор #761 -: Април 09, 2013, 22:00:38 pm »
откакто четох историята на Бриана Лопес - 6 месечно бебе, системно изнасилвано от баща си и чичо си пред очите на майката.... признавам си, не чета по-нататък от заглавията. Нямам сила, душата ми се тормози със седмици.
Наложила съм пълна цензура на какво се чете и гледа вкъщи.
Такива хора не заслужават да живеят.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #762 -: Април 09, 2013, 22:01:47 pm »
Изроди, изроди, изроди...друго не мога да кажа. Заслужават смърт.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #763 -: Април 09, 2013, 23:47:59 pm »
Аааа не смърт. Т.е. и смърт после. Ама заслужават друго, но .... много е нецензурно. Та чак доде сами почнат да се молят да умрат.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #764 -: Април 10, 2013, 10:50:21 am »
още за историята:
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2013-04-10&article=447520

отново "милостивите съседи", които извикали полиция, като видели детето да лежи на балкона посиняло - полиция не дошла, чак след 5 дни дошли социалните. е, съседите са си измили съвестта с обаждането и какво от това, че не е дошъл никой...

родителите са на свобода. защо? срещу тях ще има ли обвинения, няма ли закони за такива престъпления?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #765 -: Април 10, 2013, 11:24:28 am »
родителите са на свобода. защо? срещу тях ще има ли обвинения, няма ли закони за такива престъпления?
това е и моя въпрос. и при тях има още деца, което е по-лошото.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #766 -: Април 10, 2013, 18:38:00 pm »
още за историята:
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2013-04-10&article=447520

отново "милостивите съседи", които извикали полиция, като видели детето да лежи на балкона посиняло - полиция не дошла, чак след 5 дни дошли социалните. е, съседите са си измили съвестта с обаждането и какво от това, че не е дошъл никой...

Мен мозъкът ми не го побира как ще го видя и ще го оставя това 5 дена така. Ако се обадя ще следя дали няко е дошъл. Ако трябва пред районното ще вися и на медиите ще звънна. А на тези изроди сега ако не им отнемат децата, понеже другите (още) не са малтретирали честно не знам. Ей тези неща направо ме побъркват, понеже се чувствам толкова безсилна да направя каквото и да е, а изглежда на много хора в България не им пука. Щото ако им пукашще сега щеше да има протести срещу това,че са на свобода и с децата си,  ама то не е като да ти е висока сметката на тока..

*
« Отговор #767 -: Април 10, 2013, 23:23:33 pm »
Боби аз разбрах, че и другите са малтретирани. Пък и това са месеци бой и тормоз, чак сега се е трогнал някой и то предвид, че децата са върнати, т.е. и преди е имало проблеми.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #768 -: Април 11, 2013, 11:29:41 am »
http://monitor.bg/article?id=380494

каква ирония! само дни след поредния скандален случай с дете-жертва на "деинституционализацията", министерството се хвали колко добре върви тя...

а на тъпите журналисти дори не им е хрумнало да направят връзка между двете събития и да зададат някои въпроси поне!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #769 -: Април 11, 2013, 12:31:04 pm »
Българийо,Българийо...никога няма да се оправим в тази държава,пълна с алчни,гадни изроди.Нищо не работи в тази държава,цялата система за каквото и да е не работи и никога няма да проработи.Няма контрол,всичко е навързано като свински черва.Никой не го интересуват съществени неща,а за мен те са болните деца,сираците и такива които пребиват като кучета.Не мога повече да чета статии за социални домове,в които царят извращения,нито за семейства,които пребиват и изнасилват децата си.Как може да няма наказания за такива хора?Лично аз бих го изкарала на показ и бих му причинила точно това,което е причинявал той.После да мре...

« Отговор #770 -: Април 13, 2013, 01:15:55 am »
http://interesni.eu/Osinoviteli-se-redyat-na-opashka-za-izmachvaniya-Tsetsko

След дъжд качулка....

Дано поне стане "всяко зло за добро" и детето има шанс да заживее в нормално семейство.

*
« Отговор #771 -: Април 17, 2013, 00:03:00 am »
Боже, като чета такива неща и сърцето ми спира...Просто незнам какви  са тези хора, а социалните за съжаление от първа ръка знам какви са и как цялата ни система е просто под всякаква критика :(

Навремето имаше една кампания, където можеше да взимаш дечица от интернат по Коледните празници и да им покажеш какво е истинска Коледа, да им бъдеш "приятел", да ги посещаваш и да им помагаш да видят нещо различно от ежедневието в интерната. Взехме 3 дечица тогава за 10 дни и те бяха страшно щастливи, но никога няма да забравя едното как плачеше и се будеше нощем в писъци защото всяка нощ изживяваше гледката как майка му я колят с нож заради доза хероин....Това дете беше тогава на 3, през 2 седмици майка му се появяваше и си я взимаше, ама след 2 дни я намираха гола и цялата в кръв и си я прибираха обратно в дома....И тези същите социални си я даваха на майка и системно, докато не я осиновиха когато стана на 6 години. Наистина незнам какво се е случвало с нея докато е била с майка си по 24-48 часа, но да са живи и здрави хората които да я осиновили, защото сега знам че е щастлива и живее нормален живот....

« Последна редакция: Април 17, 2013, 00:08:11 am от Krisi88 »

*
« Отговор #772 -: Април 19, 2013, 23:07:47 pm »
http://novinite.bg/articles/35328/Momichence-pripadna-v-uchilishte-sled-sistemen-glad-i-boj
Бащата не е задържан, а е подписал, че няма да упражнява насилие над детето  8O

*
« Отговор #773 -: Април 19, 2013, 23:22:48 pm »
Какво значи под полицейска закрила? Надявам се да не са му ги върнали срещу голото обещание  :?
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #774 -: Април 23, 2013, 08:55:48 am »
За пореден път темата ме разплаква ... Признавам , че избягвам да  чета  , защото страшно се  натоварвам и разстройвам . Що за хора ,  ами то не с а хора - изроди са  все . Малки невинни душици . 

« Отговор #775 -: Април 25, 2013, 00:41:38 am »
поствам и тук коментара си от темата за нашите деца:
"Нещо извън темата. Имах повод отново да посетя болница, този път във Враца. Чакайки видях едно дете, което ходеше...трудно и бавно, за ръчичка. Загледах се - цялото в зарастващи синини. Погледнах краченцата - под дупките се виждаха бинтовете и ... това беше момченцето от Враца, бито и оставено от родителите си 5 дни на студа на балкона
Момичета, много, много ми се иска да направим нещо за това дете, сърцето ми се обърна! Идват празници, то пак самичко и без пръсти на крачетата. Не съм осъзнавала, колко трудно се ходи по този начин, само на пети и малко на възглавничка. Опитайте 20 мин., ужасно е!
Ако има момиче от Враца, нека иде до болницата, да го потърси, да види, колко време ще е там и да съберем парички да му изпратим поне подаръчета, книжки, играчки, то милото никога нищо не  е имало.
Боже, как не ми се иска това дете да остава в системата!"
[/url][/url]
*
« Отговор #776 -: Април 25, 2013, 13:26:51 pm »
Детето днес е изписано от болницата и настанено в приемно семейство.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #777 -: Април 28, 2013, 20:21:32 pm »

Ето това е основният въпрос и според мене...  :? ЗАЩО са на свобода такива хора, ЗАЩО поне не им се отнемат родителските права? ЗАЩО полицията не е реагирала адекватно - няма ли последствия И ЗА ПОЛИЦИЯТА и от това?...

Иначе и аз мисля, че идеята не е в това децата да се "връщат" на родителите им (сякаш са собственост), а че за едно дете действително е важно по възможност да отрасне с биологичните си родители... Разбира се, ако не са криминални и опасни за децата... Но кой решава това?... В случая всичко е толкова ясно....  :( :( :(
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #779 -: Май 11, 2013, 20:05:18 pm »
Ужас 8O
Чандра, да ти кажа, напълно е възможно да е вярно, не бих се учудила, всякакви кукувици има, макар тази конкретно да е чисто луда, явно.  Това са болни хора, с още по-болни амбиции за децата си. Горките им деца, мога само да кажа!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!