Ох и аз го четох този случай. Ва ви кажа честно вече нямам сили да ги чета тези неща, много зле ми се отразяват. Започвам да си мисля, че да си завра главата в пясъка е по-добрата стратегия за мен, поне аз ще оцелея психически
Боби, нормално е да се чувстваш така и аз се чувствам така често. Не е в това главният проблем обаче. Ние сме редови граждани, гласували правомощия на един куп институции и чиновници из тях, да работят именно "НЕзаряване на глава в пясъка", а не да вдигат рамене и да ни обясняват, че "то било много сложно"...
И не казвам, че ние като общество, като индивиди - не трябва да имаме мнение и позиции по такива въпроси. Казвам, че ако за всеки проблем в държавата ни, все едно какъв - редовите граждани като мен и теб трябва да взимат мерки за разрешаване... Искрено се чудя защо за Бога имаме толкова институции, хора работещи в тях, взимащи заплати...?!
Те какво всъщност работят, щом всеки ден в информационните агенции можем да намерим минимум една такава новина? Това не са "инциденти" у нас, а това е масово и не е от онзи ден да се случва. Програми, подкрепа каква ли не, "интеграция", една каруца пари се наливат и накрая какво? Пореден линк за същото, което е станало и вчера и онзи ден и преди 10 години. Разликите са в имената на участващите и местата на случките - другото е все същото.
П.П. И затова именно Боби, в България "право" се превърна в мръсна дума. Не защото има лошо да се се спазват права на когото и да било, а защото масово това, че имаш права се използва за легитимно основание да вършиш изродщини, да си пълен безхаберник и да ти се разминава всичко. Та даже накрая трябва да ти се извиняват, че си постъпил зле вместо да понесеш някакви последствия за лошото си поведение.