0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #740 -: Ноември 29, 2012, 15:03:45 pm »
В много случаи от гледна точка на физическото оцеляване на децата си е точно ката - институцията е по-доброто място. Там поне ще са живи :(((

Да, това имам предвид точно Фуси. Едно голямо зло и едно по-малко зло. Естествено под "по-добре" хич не визирам буквалния смисъл на "добре". :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #741 -: Декември 01, 2012, 05:52:28 am »
Ох и аз го четох този случай. Ва ви кажа честно вече нямам сили да ги чета тези неща, много зле ми се отразяват.:-( Започвам да си мисля, че да си завра главата в пясъка е по-добрата стратегия за мен, поне аз ще оцелея психически

*
« Отговор #742 -: Декември 02, 2012, 04:09:30 am »
Ох и аз го четох този случай. Ва ви кажа честно вече нямам сили да ги чета тези неща, много зле ми се отразяват.:-( Започвам да си мисля, че да си завра главата в пясъка е по-добрата стратегия за мен, поне аз ще оцелея психически

Боби, нормално е да се чувстваш така и аз се чувствам така често. Не е в това главният проблем обаче. Ние сме редови граждани, гласували правомощия на един куп институции и чиновници из тях, да работят именно "НЕзаряване на глава в пясъка", а не да вдигат рамене и да ни обясняват, че "то било много сложно"...
И не казвам, че ние като общество, като индивиди - не трябва да имаме мнение и позиции по такива въпроси. Казвам, че ако за всеки проблем в държавата ни, все едно какъв - редовите граждани като мен и теб трябва да взимат мерки за разрешаване... Искрено се чудя защо за Бога имаме толкова институции, хора работещи в тях, взимащи заплати...?!  8O

Те какво всъщност работят, щом всеки ден в информационните агенции можем да намерим минимум една такава новина? Това не са "инциденти" у нас, а това е масово и не е от онзи ден да се случва. Програми, подкрепа каква ли не, "интеграция", една каруца пари се наливат и накрая какво? Пореден линк за същото, което е станало и вчера и онзи ден и преди 10 години. Разликите са в имената на участващите и местата на случките - другото е все същото. :?

П.П. И затова именно Боби, в България "право" се превърна в мръсна дума. Не защото има лошо да се се спазват права на когото и да било, а защото масово това, че имаш права се използва за легитимно основание да вършиш изродщини, да си пълен безхаберник и да ти се разминава всичко. Та даже накрая трябва да ти се извиняват, че си постъпил зле вместо да понесеш някакви последствия за лошото си поведение.

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #744 -: Декември 02, 2012, 18:56:32 pm »
Тази простотия с деинститулизацията, която я измислиха е пълен ужас. Няма лошо, но не трбява да е задължително за всички,а според случая. Аз съм против това на всяка цена ако няма семейство да са в приемни семейства. Тези семейства имат право да връщат проблемни деца и тук например е пълно с деца сменили по не знам колкона брой смеейства. Как се отразява това на едно дете, че никъде не го искат и че все го връщат? Ами то с всеки следващ път все повече и повече се отдалечава от шанса да се приспособи.
 Според мен има случаи, в които домовете са необходими и поне ако не друго създават някаква стабилност, а не да ги подхвълят от семейство на семейство. Не знам как я мсилят тази работяа с пълното им затваряне. да не говорим колко хора взимат деца от домовете като начин на изкарване на пари, грижат се за тях с по-малко от което им се дава и направо са си професиоанлни отглеждачи. Тук има подобни случаи от време на време, много тъжна история. За децата би било по-добре въобще да не си взима никой, от колкото това.

Специално за горният случай - би следвало правата на тези родители отдавна да за взети, тогава щяха да предотвратят подобна трагедия. Ама системата искала на всяка цена да ги върне в къщи, пък ако ще това в къщи да означава, че обричат детето на мизерен живот, тях това май хич не ги интересува. Сега ако този не отиде до живот ( а няма да отиде понеже е по „невнимание“) и ако не изнесат трайно всички деца от там ( а вероятно няма, понеже тях още не се е опитал да убие) просто тези случаи ще си продължават.

*
« Отговор #745 -: Декември 02, 2012, 19:54:37 pm »
Специално за горният случай - би следвало правата на тези родители отдавна да за взети, тогава щяха да предотвратят подобна трагедия. Ама системата искала на всяка цена да ги върне в къщи, пък ако ще това в къщи да означава, че обричат детето на мизерен живот, тях това май хич не ги интересува. Сега ако този не отиде до живот ( а няма да отиде понеже е по „невнимание“) и ако не изнесат трайно всички деца от там ( а вероятно няма, понеже тях още не се е опитал да убие) просто тези случаи ще си продължават.

Идеално си синтезирала за какво си говорим в цяяялата тази тема Боби. Но всяка дума да се промени това възприемане на подобни ситуации се посреща с: правата на този и онзи, конвенциите за това и онова и "как било в чужбина". Ако и да е видно по собствените ти думи, как и в чужбина не са го закършили по темата, ама нъц - щом там се прави и ние трябва.  :? Ако и да е очевидно провален и неработещ в името на децата модел... Поне по моето мнение, в тези ситуации - интересите на децата трябва да стоят над тези на доказано провалените им родители!

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #746 -: Декември 02, 2012, 20:10:22 pm »

Идеално си синтезирала за какво си говорим в цяяялата тази тема Боби. Но всяка дума да се промени това възприемане на подобни ситуации се посреща с: правата на този и онзи, конвенциите за това и онова и "как било в чужбина". Ако и да е видно по собствените ти думи, как и в чужбина не са го закършили по темата, ама нъц - щом там се прави и ние трябва.  :? Ако и да е очевидно провален и неработещ в името на децата модел... Поне по моето мнение, в тези ситуации - интересите на децата трябва да стоят над тези на доказано провалените им родители!
Не знам как е в Европа, но тук взимат правата на родителите без да им мигне окото. Опитват се разбира се да не ги визмат, но не е на всяка цена както изглежда става в България. А вземат ли ти веднъж правата ( заведат ли детето в институция), после за да си го вземеш трбява да покажеш, че имаш условия, че имаш работа,ходи се по съдилища да се доказва пред съдия тази работа и държавата не те подпомага,а ти си този,който трбява да покажеш, че си готова на нещо, за да си вземеш детето. Освен това примерно ако ще си в затвора за дълго, се смята, че детето не може да те чака теб и държавата може да реши пак ти взема правата и ти дава детето за осиновяване, независимо, че не си се отказал и не си го малтретирал ( това го гледах в един филм, но са истински случаи). Социалните завеждат дело и обикновено съдиите ги слушат тях. Факта, че си извършил нещо такова,че да се наложи да те няма дълго е основателен, за да ти дадат детето за осиновяване, ако ще като родител да си бил прекрасен, понеже времето си лети, детето си расте и има нужда от семейство.

Тук също има много ипзуснати случаи на малтретиране. Колко пъти социалните са викани по места, в които евентуално детето е убито. Почти не знам за случай, при който да не са ги викали поне някога. Обаче имах предвид, че в горният случай детето вече е било взето и са го дали обратно без да поставят никакви условия. Е, това не го разбирам въобще.
« Последна редакция: Декември 02, 2012, 20:13:13 pm от Bobbie »

*
« Отговор #747 -: Декември 02, 2012, 20:34:48 pm »
Боби, в Европа по-меко се действа по тези теми, пък в България - никак не се действа. Затова - и утре ще си имаме подобна статия и вдругиден...и така до безкрай. От псевдохуманност.

*
« Отговор #748 -: Декември 02, 2012, 21:45:44 pm »
Боби има програми, които са за да накарат родителите да не се отказват от детето си.Отделно има програма от Юнеско мисля, която е за подпомагане на майки който биха си оставили детето.И така някоя оставила дете в институция си го взима и 6 месеца държавата и плаща пари, за да го гледа, помага и.

Тук Кофее_Лунго може да се включи, познава системата.

*

Bobbie

• *
  • 5701
Re: Докога ще толерираме безхаберните "роди
« Отговор #749 -: Декември 02, 2012, 21:51:59 pm »
Боби, в Европа по-меко се действа по тези теми, пък в България - никак не се действа. Затова - и утре ще си имаме подобна статия и вдругиден...и така до безкрай. От псевдохуманност.
Въобще не е заради правата на някого, а от това, че държавата се чуди как да се отърве от тези деца, понеже струва пари да ги гледа. Не мисля, че коя и да е правозащитна организация може да има претенции, ако се въведат изисквания, че след като по някаква причина детето ти е в дом, поне причината да покажеш, че си премахнал. Ако за го занесли сами и за казали нямаме пари да го гледаме, тогава като си го поискат трбява да демоснтрират доход ( на глава) по-голям от този, който са имали като са го оставили и да се следи със социални работници семейството. Ничии права не са нарушени така.

magi_st, може да подпомагат бедни семейства, в това лошо не виждам, но това семейство точно очевидно е стигнало до там, че детето да е в дом т.е. въпреки каквито там програми има,те не са били достатъчни за гледането на детето у дома. Все пак нали трябва да има нещо, което  да се променило, че да да им го дадат обратно. Ако нищо не  се е променило на какво основание го дават при положение, че не са могли да го гледат, когато са били на същото дередже и съответно и сега няма да могат.

П.П. Поправям се, не съм била права. Четох, че социалните са им го взели, те го искали много пъти, но са им поставили условия и когато отишли и видяли, че къщата била спретната и отоплена, тогава им го дали. да ама сега била пълна съборетина и без отопление. т.е. някой не си е вършил работата да ги следи тези неща ( ако въобще им е част от работата да проследяват какво се случва).
« Последна редакция: Декември 02, 2012, 22:14:00 pm от Bobbie »

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #750 -: Април 09, 2013, 10:33:28 am »
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2013-04-09&article=447456

плаках от мъка и безсилие...

всичко това е защото прилагат тая безумна, изкилиферчена и абсолютно неприложима в България европейска идиотия да връщат децата в семейството - че там щяло да им бъде по-добре, в семейната среда, а те родителите обещавали да се стараят повече.

щеше ми се да видя кой бездушен идиот е върнал това дете на място, където се вижда дори от 300 км разстояние, че нищо добро няма да му се случи, където децата са само парчета месо, осигуряващи кинтите на възрастните чрез социални помощи и детски добавки. този идиот трябваше да носи на съвестта си вината за най-вероятно тотално скапания живот на това дете, което може да загуби краката си и е обречено на вечна мизерия и мъки - ако имаше още такива неща като съвест на тоя свят.

« Последна редакция: Април 09, 2013, 10:37:57 am от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #751 -: Април 09, 2013, 10:51:48 am »
Прочетох и аз тази сутрин, онемях, плаках, и се разстроих много.
Социалните в БГ въобще не работят за доброто на децата.
А тази не мога да я нарека майка. тя е изрод. Дори в момента пак била бременна...

*
« Отговор #752 -: Април 09, 2013, 11:07:43 am »
Не е само в България. В Германия не е по-различно, за съжаление.  :?

*
« Отговор #753 -: Април 09, 2013, 12:44:01 pm »
Изобщо не им пука на социалните, само отразяват дейност да им вървят заплатите. А и с това закриване на социалните домове, няма избор вероятно, дори и да са знаели, че такъв ще е резултата.
*
« Отговор #754 -: Април 09, 2013, 14:03:14 pm »
Политиката на Ес. Ето, и в Германия не било по - различно...
Нашия дом за деца до 3 г. ще се затваря през 2015. Сигурно са забравили "там горе" как едно върнато в семейството дете беше убито след това и от дома сестра отиде да го разпознае в съдебна медицина. И пак майката през това време беше бременна.  :x

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #755 -: Април 09, 2013, 14:31:17 pm »
аз съм категорично на мнение, че който връща "в семейната им среда" деца, изоставени от родителите си, се явява фактически убиец на тези деца.

те са беззащитни, не могат  да избягат, не могат сами да се пазят - а възрастните, облечени от държавата с властта и правото да ги защитават, реално ги пращат на заколение, като агнета. това е то, истинското мълчание на агнетата...

колко ли са такива невинни жертви, колко? дали някой ходи на проверки после, да види как се развиват нещата в "семейната среда"?

имаме стотици НПО-та, смучещи пари под претекст, че се грижат за децата в тая страна. никога не съм чула да надигнат глас след поредното подобно зверско престъпление - да поискат промени в законите, да поискат контрол.

виж, за кучетата сме много активни всичките.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #756 -: Април 09, 2013, 15:11:45 pm »
Посещават ги веднъж месечно по график Джам, което си е колкото да се отбие номера. Иначе съм съгласна, че е лошо да им ги връщат и да им позволяват да се изхранват с тях.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #757 -: Април 09, 2013, 15:41:47 pm »
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2013-04-09&article=447456

плаках от мъка и безсилие...

всичко това е защото прилагат тая безумна, изкилиферчена и абсолютно неприложима в България европейска идиотия да връщат децата в семейството - че там щяло да им бъде по-добре, в семейната среда, а те родителите обещавали да се стараят повече.

щеше ми се да видя кой бездушен идиот е върнал това дете на място, където се вижда дори от 300 км разстояние, че нищо добро няма да му се случи, където децата са само парчета месо, осигуряващи кинтите на възрастните чрез социални помощи и детски добавки. този идиот трябваше да носи на съвестта си вината за най-вероятно тотално скапания живот на това дете, което може да загуби краката си и е обречено на вечна мизерия и мъки - ако имаше още такива неща като съвест на тоя свят.

Оф Божеее, тази политика наиситна е безумна, 100% съм съгласна с теб. да ги връщат на хора, които може да са нямали врмеенно пари, a ха хора, които малтретират децата как може да им ги дават отново.
Аз не мога да си обянся как това се случва не с един, а с двама възрастни т.е. такъв жесток тормоз, в който не един, а двама участват. Къде се събират двама човека, които може да направят подобно нещо, просто мозъкът ми не го  побира.
А тая пак е бременна - е честно за такива аз за задължително поставяне на спирала или направо за химическа стерилизация, ама да не ме обявят в нещо.

дано да го оправят детенцето.
« Последна редакция: Април 09, 2013, 16:22:25 pm от Bobbie »

*
« Отговор #758 -: Април 09, 2013, 15:47:35 pm »
В Германия няма сиропиталища. Настаняват ги в приемни домове. Това добре, но както се сещате, майката може да дойде всеки момент да си ги поиска. Най-редовно чета за оставени сами малки деца, недохранвани, малтретирани, понякога и до смърт, живеещи в страшна мръсотия. И това не са децата на емигрантите. Да не останете с погрешно впечатление! Децата са си германчета, родителите им - от ниските прослойки. И не е като държавата да не дава пари за тях. Проблемът, според мен, е в твърде голямата свобода, която се дава на родителите. Сакън да не им се наруши великата свобода, че да не се върнат назад в историята. И уж социалните трябва да контролират, но като стане нещо и се заоплакват от липса на персонал. Ама, като видят, че едно дете е застрашено, рядко предприемат нещо радикално. Преди време четох една статия в "Шпигел". Дорева ми се от нея. Не помня статистиката, но бяха чудовищно много тези случаи. И то за държава като Германия. За съжаление. Не претендирам за изчерпателност. Дано да се включат Ганка или Албена или някой друг, живеещ тук!
Мъчно ми е за всяко дете, което страда, независимо къде е.  :( :( :(

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #759 -: Април 09, 2013, 16:14:57 pm »
... признавам си исках да не бях видяла репортажа...
Цял ден си мисля за това дете, дали съм достатъчно силна да застана
пред него и да го прегърна, да отнема болката му!
Дали това ще му помогне, дали ще изтрие спомена...не няма.
Остарях с няколко години днес, дано никога не го върнат там.
А другите деца, а нероденото...
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)