http://dnes.dir.bg/news/internet-prodazhba-bebe-11789999?nt=9
Нямам думи
Ако не искат пари, а са се опитали да го дадат в нормално семейство, вместо а го оставят в системата, не е толкова лошо. Ако обаче са искали пари, това е гадно. Може би трябва да приключи разследването ,може единият да е споменал за пари, а другият да не знае( примерно) не знам фактите.
По този повод, не знам сега дали може, но навремето е можело дете да се осинови директно в друго семейство. Майка ми е осиновена от баба ми и дядо ми, когато е била на 4 годинки,защото бащата напуска и майката не е можела а се грижи на нея и сестра и. Имала е 3 деца породени на 5,4, и 3 г. две е дала в семейства директно без да хоят по социални домове,а най-голямото е оставила. Накакси със съд е станало осиновяването. дори се е потрудила да са в добри семейства и години наред е ходила да гледа майка ми когато е имала концерти на пиано, понеже баба ми и дядо ми са позволили, с условието да не се показва. Майка ми не иска да я вижа, но за мен това не е жена, на която не и е пукало, просто е била в безизходица. Аз пясък ще ям, но децата няма да си дам, но има всякакви хора. Ако мислят, че това е по-добре за детето , може да го дадат. Не знам сега възможно ли е такова директно осиновяване по закон, но ако е, тези хора нямат никакво оправдание да правят пообни неща през интернет.
Преди време във форума на АБВ едно момиче писа, че е бременна и в безизходица, мъжът я зарязал, техните не искат да я виждат и искаше съвет да си даде бебето за осиновяване. Тогава няколко от нас се опитахме а я разубедим, че после ще съжалява, аз дори се срещнах лично с нея понеже точно тогава си идвах в България, накупих и бебешки дрешки една друга съфорумка прати чек да и дам малко пари, за по помогнем, купих и храна за поне 1-2 семици, да са поуспокои и да не ейства прибързано. Знам, че с това дете не се гледа, но каквото можехме направихме. Тя каза, че за сега смята да го задъжи, но като я виях колко е объркана и как не знае нищо за живота, все едно са я държали по похлупак ( таткото беше турчин) няма да се очудя ако и тя направеше нещо подобно, без иеята, че прави нещо лошо. Беше вече в напреднала берменност когато я видях и нямаше работа, не знаеще какво ще прави и как ще гледа бебето, а същевременно не и се даваше по домове. Много тъжна история, понеже не е като да не и е пукало. Та всякакви истории има, да не бързаме а съдим преди да знаем със сигурност за какво става дума.