0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "роди
« Отговор #500 -: Април 06, 2012, 20:39:02 pm »
http://novinata.net/?p=47

Да дойдат да видят нашите циганки кога раждат и тогава да си правят статистиката  :lol:

Прави ли ви впечатление как обаче и там минават метър...

"Племето се ползва с известна автономия, а раждането в твърде ранна възраст било част от културното му наследство, пише британското издание.

Това е причината, поради която бащата на детето, който може да бъде подведен под съдебна отговорност заради сексуалния контакт с малолетна, вероятно ще се отърве от правосъдието."
  Традициите на някакво си племе не виждам какво общо имат с тази тема.  Естествено, че няма да ги съдя,те така си живеят от както свят светува и ако не сме ние да има кажем, че трябва да са стресирани от това, през ум няма да им мине, че е нещо лошо. Едно време българките са били омъжвани на по 12-13 години. Каква е разликата с това племе, което си живее отделено от света?
И да обясня, че да няма недоразумения. Не мисля, че е добре да се ражда на по 10 години, но не виждам как този случйа има общо с това, за което говорим.
« Последна редакция: Април 06, 2012, 20:41:11 pm от Bobbie »

Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #501 -: Април 07, 2012, 00:30:30 am »
Боби, според мен не си права. Има и племена, които са канибали, ама ако по стечение на обстоятелствата стане така, че изядат някой твой близък да речем, ще искаш да ги съдиш нали....нищо че те "така си живеят откакто свят светува"
Когато живееш в една държава, пък дори и да си се изселил на някое пусто място като отшелник, си длъжен да спазваш законите на тази държава както всички останали.
Освен това дали едно 10 годишно дете според теб може да вдене от традиции и прочее или прави това, което се изисква от него? Сигурно силно е желало да прави секс на 9 и да роди дете на 10. Само си го представи....
И аз мога да кажа, че в моето семейство е традиция да се пребиват децата когато не си изядат манджата например, ама би трябвало да ме съдят за това май....

П.С: А постнах статията, защото направих аналогия с нашите циганета...
« Последна редакция: Април 07, 2012, 00:34:27 am от джиджи »

*
« Отговор #503 -: Април 08, 2012, 19:26:22 pm »
Призля ми и изгубих дар слово от това видео  8O 8O 8O Пък що за кретени не само си дават доброволно бебетата за подобна "гинастика", че и плащат за нея - съвсем не ми го побира мозъка.
В резюме - много, ама много ми дотегна от тия "моди", заемки от разни древни култури и н'ам какви племена, драпане за "назад към природата" в какви ли не направления  :x Аз разбирам да ядеш само студено пресован зехтин, био-зеленчуци, да се стремиш да си в харомония с природата, доколкото съвременният свят ти позволява това, да караш хибрид, или електромобил, да раждаш естествено и необезболено /ама под медицински надзор/..., ама то стана вече тотално оливане с тези "стремления".  :? Освен това е чисто лицемерие и поза в 99% от случаите + огромна доза неграмотност. Да ти подмята някой кърмачето така срещу 200 и... паунда, после ти го "мяташ" в "Мерцедес"-а и напомпваш атмосферата с определено количество вредни емисии, отпрашваш към баровския клуб, където хапваш разни нещица чието индустриално производство е...а майката на природата, ама иначе - бебето ти ходи на "гимнастика" толкова древна и натюр, че всичко гореизброено е без значение. А да и като получи мозъчен кръвоизлив от тези простотии - тичаш да ти го спасяват докторите, които иначе "нищо не разбират" като ти се пенят, че такава "гимнастика" е много, много опасна... Аман от идиоти!!!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #504 -: Април 09, 2012, 01:00:38 am »
8O 8O 8O
http://jenite.bg/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%BE/%D0%96%D0%BE%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D1%81-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%B0_l.a_c.93065_i.162309.html

Аз не можах да го доизгледам!  8O Според мене тази госпожа е за затвора... Заедно с родителите на бебетата...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #505 -: Април 09, 2012, 05:14:55 am »
Не знам дали е опасно за ставите, но опредлено може да има проблем с мозъка, ако някое движение не е достатъчно плавно. Каквото и да е аз не мога да разбера що за малоумщина е това и какъв е смисълът на това нещо? Да е раздвижено бебето? Щото току виж останало схванато ли какво ли?
Обаче пак не мисля, че е за темата за безхаберните родители. Това е съвсем друга работа. Тези дори от желание да им направят добро (по някакви си тяхни разбирания) го правят.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #506 -: Април 09, 2012, 06:37:09 am »
... какъв е смисълът на това нещо? Да е раздвижено бебето? Щото току виж останало схванато ли какво ли?

Точно това си помислих, докато го гледах. Прилича ми на ритуала "тричане" с кученца, който се правеше в едно българско село...
« Отговор #507 -: Април 09, 2012, 16:39:08 pm »
Боби, ами те повечето, които ги наричаме "безхаберни" не го правят нарочно, за да си повредят или убият децата. Този дето си уби детето, возейки го в скута си, сигурно си е мислил, че му доставя удоволствие на детето и е много забавно, а не че е тръгнал да го трепе....

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #508 -: Април 09, 2012, 18:50:23 pm »
Боби, ами те повечето, които ги наричаме "безхаберни" не го правят нарочно, за да си повредят или убият децата. Този дето си уби детето, возейки го в скута си, сигурно си е мислил, че му доставя удоволствие на детето и е много забавно, а не че е тръгнал да го трепе....
Ами не знам, аз под безхаберен има предвид някой, който го е зарязал на прозивола на съдбата да се отглежда само или го е зарязла на нечии стълби или нещо от сорта, или не му пука дали ще учи, ей такива неща. А тези са дори повече от заинтересовани, защото пътуват хиляди километри  и дават луди пари за тази глупост. Та за мен това не са безхаберни родители, а са в някаква друга класификация. Малоумни повече им отива :-).

« Отговор #509 -: Април 09, 2012, 23:45:55 pm »
Да, точно така е всъщност....

*

Bobbie

• *
  • 5701
Re: Докога ще толерираме безхаберните "роди
« Отговор #510 -: Април 25, 2012, 01:07:07 am »
За всеки, който „знае“ по-добре от мен какво може да влезне в моята кола, прилагам снимков материал. Току що дойдоха столчетата на Андреа, които са същите като на Ивана. Извинявам се, че е в инчове и е леко изместено, но в най-широката си част, столчето е 19 инча, а задната седалка на колата ми е 53-54 инча. Не е трудно да се сметне, че 3х19= 57 т.е. не е възможно 3 столчета да влезнат. Ако кажете и снимков материал от колата ще приложа, като сложа и двете столчета :-).  Та това е, ако имам трето нямам къде да го сложа, ако искам столчетата да седят. Понеже пак беше подметнато в друга тема за тези прословути столчета, та реших да го покажа.
« Последна редакция: Април 25, 2012, 01:12:58 am от Bobbie »

*
« Отговор #511 -: Април 25, 2012, 15:44:36 pm »
Боби, възможно е наистина столчетата за американския пазар да са с по-големи размери.
Аз съм виждала столчетата, подредени в колата на Лиско - 3 броя, а колата й е стандартна лека кола, не някой огромен съв. Та освен да има наистина разлика в габаритите на столчетата.
Ако имаш предвид линкът, който аз бях дала - това, което ме впечатли и исках да споделя от статията беше, че дори и при много леко ПТП, незакопачното дете е възможно буквално да излети през прозореца. Не съм имала предвид препратка някаква към въпросната дискусия, по-скоро разсъжденията ми бяха насочени към всички онези хора, които не са и малко, между другото, които смятат, че закопчаването е предпазна мярка по-скоро за дълъг междуградски път, а не за градско шофиране или в квартала.
Ако аз имах дилема с това, че не мога да събера три столчета в колата, мислите ми ще са в посока продажба на колата и търсене на по-голяма, не би било редно поведението на родителя да е - едното ми дете не е обезопасено, зашото в колата ми не се събират три столчета.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #512 -: Април 25, 2012, 16:52:01 pm »
Боби, възможно е наистина столчетата за американския пазар да са с по-големи размери.
Аз съм виждала столчетата, подредени в колата на Лиско - 3 броя, а колата й е стандартна лека кола, не някой огромен съв. Та освен да има наистина разлика в габаритите на столчетата.
Ако имаш предвид линкът, който аз бях дала - това, което ме впечатли и исках да споделя от статията беше, че дори и при много леко ПТП, незакопачното дете е възможно буквално да излети през прозореца. Не съм имала предвид препратка някаква към въпросната дискусия, по-скоро разсъжденията ми бяха насочени към всички онези хора, които не са и малко, между другото, които смятат, че закопчаването е предпазна мярка по-скоро за дълъг междуградски път, а не за градско шофиране или в квартала.
Ако аз имах дилема с това, че не мога да събера три столчета в колата, мислите ми ще са в посока продажба на колата и търсене на по-голяма, не би било редно поведението на родителя да е - едното ми дете не е обезопасено, зашото в колата ми не се събират три столчета.

С всичко съм съгласна, просто понеже няколко човека скочиха срешу това, че не било вярно и вчера пак беше напомнено по друг повод, затова го дадох. Няма смисъл да го дискутираме повече :-).

*
« Отговор #513 -: Април 25, 2012, 17:36:50 pm »
Боби, моля недоразуменията с твоите столчета и спровете от педиатричния подфорум да не ги пренасяте в тази тема, а да ги изяснявате на лични.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #514 -: Април 29, 2012, 16:15:03 pm »
http://dnes.dir.bg/news/detza-veliko-tarnovo-bludstvo-britanetz-11046169?nt=4

Не знам дали "безхаберни" е подходящо в случая  :x.
*
« Отговор #515 -: Април 29, 2012, 16:29:35 pm »
ел, направо са жестоки тези "родители".  :(

« Отговор #516 -: Април 29, 2012, 18:28:54 pm »
Слаба дума е жестоки, Блу, ако си изкажа, какво си помислих като прочетох ще се отречете от мен :(
Дано тези деца  никога повече не ги видят, дано успеят да преживеят всичко. Гади ми се :?
[/url][/url]
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #517 -: Април 29, 2012, 19:02:43 pm »
Сигурно каквото и аз си помислих...
*
« Отговор #518 -: Юни 14, 2012, 18:34:01 pm »
Мен пък днес това направо и истински ме съсипа   :(
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150958866469800&set=a.10150098282359800.279366.685769799&type=1

« Последна редакция: Юни 14, 2012, 18:38:29 pm от Fussii »
В очакване ....
« Отговор #519 -: Юни 14, 2012, 23:33:58 pm »
Ужасно красноречиво....  :( :( :(