0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #460 -: Март 20, 2012, 12:00:09 pm »
Ами да вземат да я забранят със закон тази "партия", че хич не ми се нрави идеологията й!
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #461 -: Март 20, 2012, 12:13:31 pm »
E как ще я забранят? Те повечето не само членуват, ами и са председатели на въпросната партия.
« Отговор #462 -: Март 20, 2012, 12:21:44 pm »
Комплексарщината е навсякаде ,но защо трябва да загиват деца.

Ако посоката, в която си се запътил ти носи радост, не питай какъв ще е пътят, просто върви!
*
« Отговор #463 -: Март 20, 2012, 13:41:43 pm »
Хората от по-малките градове ще ме разберат.

Тук цари неспазване на правила и безхаберие от страна на отговорните органи. В малките населени места масово се возят необезопасени деца, мотористи карат без каски, шофьори не слагат колани, за алкохола и шофирането да не говорим.

Никой не спазва правила в тази държава, но и никой не следи дали се спазват. Или по-точно - не се спазват, защото няма санкция. Няма да се оправим никога, докато не се научим да го правим. И децата си възпитаваме така. И тези, които ни управляват, и те така са научени... Омагьосан кръг.

Сега ще направят една кампания, заради този нещастен случай и после - пак по старому.  :(
« Последна редакция: Март 20, 2012, 13:45:27 pm от Елфи »
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #464 -: Март 20, 2012, 14:21:22 pm »
Не само в малките градове е така и в София е същата работа. Виждала съм баща да вози детето право на предната седалка и наполовина провесено през страничния прозорец  :x достатъчно е да уцели една дупка и не ми се мисли какво ще стане с детето  :?
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #466 -: Март 22, 2012, 13:57:56 pm »
Шофьорът, убил 6-годишното си дете, е бил пиян!
Браво бе, нямам думи просто  :x тия хора акъл имат ли?????? Нямат то е ясно  :(
« Отговор #467 -: Март 22, 2012, 14:01:47 pm »
Ужас просто- пиян с превишена скорост и малко дете в колата.По пътищата на България загиват повече хора отколкото ако имаше война и то от глупост. :balk_144:

Ако посоката, в която си се запътил ти носи радост, не питай какъв ще е пътят, просто върви!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #468 -: Март 22, 2012, 15:50:33 pm »
 :balk_145:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #469 -: Март 22, 2012, 16:14:43 pm »
Горкото детенце  :( Нека почива в мир!

*
« Отговор #470 -: Март 23, 2012, 15:49:11 pm »
И по средата на партията "башнаменлищемисеслучи" и написаното от Елфи за пълното безхаберие на отговорните органи и неналагането  на санкции, стои и още нещо - идеално работещата у нас схема, че и да сгафим нещо, с връзчици и познати тук там - ще се замажат и оправят нещата. Прекрасен пример - приятел от компанията на сестрата на съпруга ми, добро момче, ама проявило глупостта и безотговорността да се качи в колата пил, докато е на почивка по Тетевенския балкан. Спират го в града полицаи, взимат проби и всичко по реда си, но той звъни на сестрата на мъжа ми - нали имаме познати и роднини в Тетевен, тя звъни на този, той звъни на онзи, на който пък негов роднина работел в полицията и така тази неприятна случка се разреши :x И след това с доза хумор си разказваме историята, като нещо забавно! Попитах ги - а не е ли по-добре да беше понесъл някакво наказание и занапред да не постъпва така безотговорно? Ами ако следващия път блъсне някого? Ами ако е нечие дете - така, както и ние имаме деца? Въпроси, на които не получих отговори, а различен тип изражения - някое и друго сконфузено, но повечето от типа "е, ти сега къде задълба, какво толкова е станало..."
« Последна редакция: Март 23, 2012, 15:51:41 pm от tzvetenze »
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #471 -: Март 23, 2012, 23:27:20 pm »
И по средата на партията "башнаменлищемисеслучи" и написаното от Елфи за пълното безхаберие на отговорните органи и неналагането  на санкции, стои и още нещо - идеално работещата у нас схема, че и да сгафим нещо, с връзчици и познати тук там - ще се замажат и оправят нещата. Прекрасен пример - приятел от компанията на сестрата на съпруга ми, добро момче, ама проявило глупостта и безотговорността да се качи в колата пил, докато е на почивка по Тетевенския балкан. Спират го в града полицаи, взимат проби и всичко по реда си, но той звъни на сестрата на мъжа ми - нали имаме познати и роднини в Тетевен, тя звъни на този, той звъни на онзи, на който пък негов роднина работел в полицията и така тази неприятна случка се разреши :x И след това с доза хумор си разказваме историята, като нещо забавно! Попитах ги - а не е ли по-добре да беше понесъл някакво наказание и занапред да не постъпва така безотговорно? Ами ако следващия път блъсне някого? Ами ако е нечие дете - така, както и ние имаме деца? Въпроси, на които не получих отговори, а различен тип изражения - някое и друго сконфузено, но повечето от типа "е, ти сега къде задълба, какво толкова е станало..."

За употребил алкохол и седнал зад волана прошка не трябва да има в никакъв случай. Полицаи затвориха очите си за Ставински, сега смъртта на двама човека виси и на тяхната съвест. Много са ми любими и красиви Албена и Максим, но все пак грешката на това момче, освен, че погуби два живота съсипа и техния.  И аз бих направила остра забележка и към отървалия се от акт и към "неговите спасители".
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #472 -: Март 24, 2012, 05:14:25 am »
Аз трябва да призная (бях забравила), че и моят баща веднъж ме вози така в него преди още да тръгна на училище. Обаче само за около 10 минути, по малка уличка в квартала и с 20км/ч. Помня, че бях страшно щастлива от това и много се хвалих след това на баба ми и дядо ми. Никой нищо не каза и не намери нищо лошо  в това. Май такива си бяха времената. А иначе никога не са ми позволявали да седя дори отпред.

« Отговор #473 -: Март 24, 2012, 23:58:56 pm »
Времената бяха други, много по-различни.
Те тогава и колите бяха едни "високоскоростни", а и се срещаха от дъжд на вятър по улиците дето се казва :) Аз поне нямам спомен да имаше детски столчета, или пък някой да е ползвал колани на задните седалки /то май на някои модели автомобили и нямаше/. Спомням си също, че никой не е говорел толкова масово за вредата от тютюнопушенето, за пасивните пушачи.... Баща ми и майка ми по това време пушеха като комини и двамата в наше присъствие, всички техни познати и приятели правеха същото. Единствено си спомням, че ми обясняваха как не било хубаво аз да започвам да пуша :) Пушеше се в автобуси, самолети и където още се сети човек, без на никой да му прави впечатление. И това са само няколко примера, със сигурност мога да се сетя и за други...

П.С: Между другото брат ми знаеше да кара кола много преди да навърши нужните години за да вземе книжка. Може да се досетите кой го е научил....
« Последна редакция: Март 25, 2012, 00:00:44 am от джиджи »

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #474 -: Март 25, 2012, 10:02:05 am »

П.С: Между другото брат ми знаеше да кара кола много преди да навърши нужните години за да вземе книжка. Може да се досетите кой го е научил....

Вероятно са го учили на полигон или на някоя тиха уличка... А за превишена скорост в подобни моменти или за употреба на алкохол няма смисъл да говорим - едва ли е имало такива...

Шофьорът, убил 6-годишното си дете, е бил пиян!

Ох, много объркан текст... Кой е бил зад волана, чие детенце е загинало - така и не ми стана ясно...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #475 -: Март 25, 2012, 10:17:06 am »
Chandra, ситуацията е следната - пие човека 3-4 ракии, взима си 6 годишното дете в скута, докато шофира и се забива в стълб с превишена скорост. Детето умира на място, „бащата“ май не е сигурно още ще го бъде ли или не. Тази ситуация - детето в скута на „тати шофьор“, съвсем не се случва за пръв път.
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #476 -: Март 25, 2012, 11:14:05 am »
Да, аз това го разбрах и нямам думи просто... :( Както вече писах:

Подобно престъпно лекомислие заслужава затвор!...  

Объркващ е предпоследния абзац от цитираната статия, защото според написаното не става ясно, дали шофьорът е баща на детето:

Цитат
Илиев е собственик на ресторант в Съединение. Михаела е с британски паспорт, защото е родена в Англия, по времето, когато Ангел и родителите й работели там. Миналата година лекари от Правителствена болница едва спасили момиченцето, което било с увреждане на гръбначния стълб.
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #477 -: Март 25, 2012, 11:31:20 am »
Е, ти пък сега. Толкова си могат хората.
*
« Отговор #478 -: Март 25, 2012, 20:08:53 pm »
Тези, които трябва да следят за спазването на правилата, също не ги спазват  :(. Имаме съседи, той е полицай. Имат си три дечица - кака на 11г и близнаци на почти 3г. Еми возят си децата без столчета и това е. Питала съм ги защо, отговора беше, че няма как да се съберат ако имало столчета. А колата не е никак малка, шкода октавия комби. Смятате ли, че някой някога ще ги глоби  :?.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #479 -: Март 26, 2012, 01:06:54 am »
Тези, които трябва да следят за спазването на правилата, също не ги спазват  :(. Имаме съседи, той е полицай. Имат си три дечица - кака на 11г и близнаци на почти 3г. Еми возят си децата без столчета и това е. Питала съм ги защо, отговора беше, че няма как да се съберат ако имало столчета. А колата не е никак малка, шкода октавия комби. Смятате ли, че някой някога ще ги глоби  :?.
За столчетата това е проблем. Ако имаш 2 столчета отзад, няма място за трети човек. Колата ми не е малка, но пак не става. Ние например не знаем как ще ни вземат от летището като си дойдем, защото наистина няма да има къде да се качим. Ако имаме трето дете трябва да си купим мини ван.