0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #440 -: Март 13, 2012, 17:15:44 pm »
Джам, както винаги - право в десятката! Аз съм същата и не се очертава скоро да порасна май.... Вече нарочно не гледам новини, особено ако в анонса стане ясно, че ще бъда информирана за поредната жестокост към дете, за поредния трагичен инцидент, за поредния пациент починал на операционната маса, при рутинна операция, за поредния самоубийствен атентат, избил деца и т.н. и т.н. Ми не мога да слушам, чета и гледам такива неща. Направо имам чувството, че се раздирам отвътре и почвам да рева... Не знам вече какво ми става, много е гадно това, но по-гадно е, че съм безпомощна в такива ситуации, нищичко не мога да направя за тези хора и от това ми става още по-тежко. И сядам и реввам, а мъжа ми се чуди какво ми става... Ми не искам пък така да се чувствам :( Може и да е заравяне на главата в пясъка, но предпочитам да не знам за такива неща, защото се измъчвам, а няма какво да направя. Та така.....извинете ме и мен за логореята :oops:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #441 -: Март 13, 2012, 17:24:00 pm »
Сикс, няма защо да се извиняваш, че пропускаш тези новини.
На всички ни идва в повече.
Сигурна съм, че от пишещиите тук всеки се е заканвал, поне веднъж, че ще се изнесе на някое диво място, без телевизия и интернет, за да не чува тези новини.
[/url][/url]
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #442 -: Март 13, 2012, 17:30:12 pm »
Сикс, няма защо да се извиняваш, че пропускаш тези новини.
На всички ни идва в повече.
Сигурна съм, че от пишещиите тук всеки се е заканвал, поне веднъж, че ще се изнесе на някое диво място, без телевизия и интернет, за да не чува тези новини.
Абсолютно! То това е психически тормоз.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
« Отговор #443 -: Март 14, 2012, 11:14:23 am »
Аз телевизора много лесно го изключвам, но от всекидневните примери на жестокост към деца от възрастни, които в обществото са пример за "идеалното семейство" - не мога. Парвенющината демонстрирана от родителите като пример към собствените си деца - ужасно е  :( .

За именния ден на мъжът ми посрещаме много гости и за да не се затрупвам с ненужни вещи и козметика за три години напред, които после  на свой ред хвърлям, съм забранила всякакви подаръци изън бутилка алкохол или кутия бонбони.
Едно от семействата, с две деца на 10 и 8 години - разменяме си гостита няколко пъти годишно, виждаме се.
Та, пристигат ни на празника и носят подарък, една голяма ваза - направо делва  , която осемгодишното момче едва държи.
Аз нали съм си "око ренген" :)  , забелязах огромното смущение у детето как гледа в земята, а иначе с мъжа ми много се обичат. Плъзнах очи по родителите, а те гледаха смутено към притесненото  дете. Влязоха, аз отидох да сложа салатите, като мислите ми препускаха  за смутените физиономии, които току-що посрещнах и изведнъж както си стоя в кухнята - о, просветление  :)
Вазата  :) , този огромен товар, който съм виждала в техният дом, дори си спомних, че съм я оглеждала и съм си мислела "какъв вкус трябва да има човек, че да приюти такова грозно нещо в дома си" :)  

Не се отпуснаха и на масата, тръгнаха си по-рано, преди десерта. Може и аз да съм ги изплашила  :), защото покрай питиета го бях ударила хумористично, а от майтапи и вино излиза истината.

На следващия ден дойде мъжът от семейсвото, уж да оставел нещо много важно за мъжа ми, че да не свършело при него и после да не можел моя да си свърши работа като му потрябва. Аз продължавам да съм в цирка :)  Що е то гузна съвест?!

И понеже се вземат продукти в изобилие,  готви се огромно количество храна за този, винаги се предвижда  да остане, следва повторение след два дни на програмата.  Е, друго беше вече държанието на децата, освободени от ”товара”, нямаше нужда да стоят като препарирани, да ги е страх да се пресегнат към масата, а иначе ходят по главите на всички и ровят навсякъде.

През цялото време се чудех, що за идиот трябва да си за да причиниш на детето ти подобно нещо. И защо трябва да губиш толкова време в „обработка” на детето да мълчи.  Да си избиваш собствените комплекси преподавйки на детето си  урок по лицемерие.
Да парадираш как живееш за децата си, купувайки им скъпи джаджи, да им внушаваш, че са най-умните докато купуваш на учителката им подаръци, целящи лично отношение.
А утре, когато детето порасне и разбере, че живота е състезание и винаги има по-умни, по-хитри, по –големи бабаити от самия него, какво следва?
Пускаме си телевизора и гледаме как се стрелят, ръгат с ножове. Излизат от МВР и казват името на виновника, но веднага след това правят репортаж с  учители, съседи, роднини, приятели на престъпника и всички вкупом: - „това не е вярно, не може да бъде, той е от добро семейство, абсурд!”

На Тодоровден беше наш ред да върнем гостуването. И бащата и сина са именници. Още на обяда малкия Тошко се обади на мъжа ми „Чичо, Ваньо,  Тедко е – позна ли ме?” :)  Купили му телефон на детето и то звъни на всички.

Купих по една книга на децата. Получиха си подаръците със същите смутени физиономии, когато ги бяха натоварили да носят и мълчат.
Вазата я подарих на хората от "Чистота" веднага щом ги засякох, че като се знам колко съм "лесна" да не се нарамя с нея по някой повод на гости при собствениците и .  
« Последна редакция: Март 14, 2012, 11:16:48 am от Тара »
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #444 -: Март 14, 2012, 17:51:11 pm »
През цялото време се чудех, що за идиот трябва да си за да причиниш на детето ти подобно нещо. И защо трябва да губиш толкова време в „обработка” на детето да мълчи.  Да си избиваш собствените комплекси преподавйки на детето си  урок по лицемерие.
Това дете щом живее в семейство, в което лъжата е нормално нещо, това не е първият случай, в който то е свидетел на подобно отношение. Може до сега да не е било участник, но ето и за това идва време. Въпреки всичко обаче не мисля, че може да има сравнение между това и темата на тази дискусия. Това, за което говориш ти е тип възпитание на децата.

*
« Отговор #445 -: Март 15, 2012, 09:06:48 am »
Не знам Боби, не се интересувам кой какво прави зад стените на дома си. Случката ме впечатли, защото се случи в моя дом и бях пряк свидетел как се държи дете, на което му е обяснено, че в случая да лъже е нормално, а през останалото време му се набива, че рестото от магазина се връща вкъщи.
Всеки сам решава как да възпитава детето си.

За мен понятието "безхаберен родител" е разтегливо понятие. Престъпник, алкохолик, наркоман  може да стане всеки, независимо от социалната среда.
Преди няколко години и аз се бунтувах като Лидия, но осъзнах, че оправия няма, всеки е луд за себе си.

По повод най-често споменаваната група в темата безхаберни родители, тук е писано много - предложения и решения как да се очовечат. А дали въпросните екземляри ги вълнува? Според мен не, само си късаме нервите, а те си живуркат.

Преди няколко месеца в момент на предел на нервичките ми попитах: "Защо бе, циганино, все трябва да сте по между капките?"  - отговориха ми:  - "Ние циганите, без вас българите не можем. Ето, давате ни работа. Ако имаме проблеми с ток, вода, храна, вие ги решавате. Гледате ни децата, щом ние не можем ги пращаме в Дом. Ние и вие сме взаимосвързани"
Какво повече да си блъскам главата :lol:
« Отговор #446 -: Март 15, 2012, 16:52:23 pm »
Точно като паразитите  :lol:

*
« Отговор #447 -: Март 19, 2012, 12:07:48 pm »
е те това ако не са безотговорни родители, здраве му кажете. и забележете само каква е марката на колите :x
http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-saedinenie-10773401?nt=4
« Последна редакция: Март 19, 2012, 13:04:40 pm от StefiZ »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #448 -: Март 19, 2012, 12:41:39 pm »
мръсни убийци на деца!
понеже няма закон, по който да го накажат за умишлено убийство на дете, пожелавам му сам да се сети да се накаже с достатъчна за случая строгост.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #449 -: Март 19, 2012, 12:51:44 pm »
Аз още се сещам за едни който съдеха пътно управление някъде в южна БГ за смърта на детето си, което седяло на предната седалка без предпазен колан.Всяка сутрин ги виждам, до нас има детска градина.Возят ги в скута си, на предната седалка прави, между двете седалки прави.Аз тъпея и се чудя как могат, ами ако набият спирачки рязко, ами ако се блъсне нещо в тях?А един идиот ми обира точките.Колата му е с десен волан, вози си детенцето право на предната лява седалка, че като го блъснат да не остане и парченце от него.
Идиоти!

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #450 -: Март 19, 2012, 13:38:06 pm »
Е това не го приемам. Аз се видях в чудо докато не намерих столчета за децата за Май месец докато ще сме в София за 3 седмици и пак се чудя как ще ги возя по таксита из града, а те така си возят децата по принцип. Това е ужасно безотговорно.

*
« Отговор #451 -: Март 19, 2012, 17:49:04 pm »
Това е от блендата ""оооох на тате орела, сипвам ти ракийка от 1 годишен"
Децата се возят на предната седалка в скута на родителя, щото е мноооого пичовско, колани, седалки те са за лигльовците.
Незнам, ама нали си представяте какво се е случило при удара...
В очакване ....
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #452 -: Март 19, 2012, 19:23:44 pm »
Изроди! Човек, който поема такъв риск, надали и след случилото се ще му светне нещо в кухата картуна :x
Ох, направо ми се реве :( Колко трябва да си малоумен, за да правиш подобно нещо 8O Това за мен си е чисто предумишлено убийство! Горките дечица :balk_145:
Лелееее, побеснявам направо :x :x :x :x :x :x
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #453 -: Март 19, 2012, 19:24:58 pm »
 :( :( :( Много съм съгласна с Фуси... А при удара е ясно, какво се е случило... - детето е изиграло ролята на "еърбег"...  :(  ...Винаги на пътя при "досег" с шофьори от тази порода ме е обземало такова безсилие и яд, че тайничко съм се надявала да пострадат в ситуация така, че да внимават повечко като карат... но НЕ и да се случва нещо на децата им!...  :(

Подобно престъпно лекомислие заслужава затвор!...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "роди
« Отговор #454 -: Март 20, 2012, 09:05:49 am »
Понеже моят мъж е от Съединение, а там няма много лексуси с английска регистрация, се оказа, че го знам и аз тоя екземпляр. Преди 2 години го видяхме пак така с детето в скута, да шофира из градчето. Кръстю изкоментира, че тук на село всички са голямата работа, но там от където е взета колата, няма и да си помисли да кара така. И вчера като коментирали с колегите му се оказало, че е същия малоумник. На това село ходя рядко, още по-рядко излизам на кафе и в единствения случай в рамките на 2 години, в който го направих, го видях. Което за мен значи, че редовно си е пътувал така. Пак казвам - Съединение си е баш село. Полицаите как мислите никога не са го виждали ли? За мен заслужава, ако оцелее, да го осъдят както се полага. Хич не ми дреме как се бил чувствал сега и как сам се бил наказал.
*
« Отговор #455 -: Март 20, 2012, 09:09:38 am »
Ако сложат един полицай, една сутрин само, по пътя до една детска градина в който и да е български град и той ги глобява.Леле що глоби ще има.Това е масово и аз се чудя, тоз народ толкоз ли е прост?!Ами май да.Моя мъж ми обясни, че в малките градчета колата не била необходимост, а социално положение.Сигурно е прав и сигурно е ГЪзарско да си возиш детето на предната седалка право.Но дори в комунистическо време моя баща не ни даваше да седнем отпред, докато не направихме 16.

*
« Отговор #456 -: Март 20, 2012, 09:26:27 am »
Самият кмет на Съединение загина тази зима от несъобразена скорост, блъскайки се в мантинела на магистралата преди отбивката за Съединение. Гонките от отбивката на магистралата до Съединение колко души за затрили. Даже мъжът ми ходи да вади един негов рлиятел от канала дълбок около 4м., който бил на гости там и от самонадеяност на права отсечка скочил долу, добре, че имаше дълбок сняг.

п.с. Пеше, Съединение, не е от типа села, където хората са ниско образовани и невъзпитани, имаме познати там, просто са  самонадеяни като навсякъде :)
В центъра на Пловдив мъжът ми с колеги ограждат със сигнална лента пропаднала шахта. Един идиот скача в нея с колата, защото до преди малко минавали коли и как сега той няма да мине, е, минал :wink:
« Последна редакция: Март 20, 2012, 09:49:14 am от Тара »
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "роди
« Отговор #457 -: Март 20, 2012, 09:57:41 am »
Абе има и образовани и интелигентни, нали и моя мъж е от там  :lol:. Но тези, които си живеят постоянно там, не работят в Пловдив са .... точно от самонадеяност го правят - „е баш тука в нащо село ли ще ме глобят или пък ще се ударя. Пък ако блъсна друг - жална му майка, той знае ли кой съм аз“. Кой, кой - поредния тъпанар със самочувствие до небето. И става „интересно“ когато не блъсне друг, а стълб, дърво, канал .... понеже на тях не им дреме, кой е той. За съжаление страдат и невинни. Тарикатите да си трошат главите.
*
« Отговор #458 -: Март 20, 2012, 10:31:53 am »
Да е само в Съединение така, ми не, и тук е така, и в повечето по-малки градове е така.Баш пък на мен ли ще ми се случи!?Те ли ще ми казват какво да правя?!Те знаят ли кой съм?И тем подобни въпроси са нещо нормално.И когато им кажеш възможните последствия те обявяват за луд.

А тук в Плевен по средата на едната улица(главна) има доста дълбок канал, но не е ограден от-до със предпазна ограда.Имахме вече няколко случая на пияни или състезатели скочили в барата, включая и един мой съученик от техникума.Имахме и смъртен случай.Идиоти!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #459 -: Март 20, 2012, 10:35:03 am »
да използвам един цитат, повечето българи членуват в партията "башнаменелищемисеслучи".
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!