0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #420 -: Февруари 29, 2012, 15:53:25 pm »
http://www.monitor.bg/article?id=328417
Тъжно, много тъжно  :balk_145:
Тази сутрин попаднах на това
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/02/28/bebe-sys-sinini-i-fraktura-na-cherepa-e-v-pirogov.152465
И продължението
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/02/29/bebeto-sys-schupen-cherep-v-pirogov-ne-e-imalo-novi-gyrchove.152583
Не разбирам как си стои спокойно този човек при положение, че знае, че бебето е паднало от количката и е получило гърч???
« Отговор #421 -: Февруари 29, 2012, 19:05:02 pm »
http://www.monitor.bg/article?id=328417
Тъжно, много тъжно  :balk_145:
Тази сутрин попаднах на това
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/02/28/bebe-sys-sinini-i-fraktura-na-cherepa-e-v-pirogov.152465
И продължението
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/02/29/bebeto-sys-schupen-cherep-v-pirogov-ne-e-imalo-novi-gyrchove.152583
Не разбирам как си стои спокойно този човек при положение, че знае, че бебето е паднало от количката и е получило гърч???
Не, не, не!! Не го вярвам това! Как едно 4 месечно бебе ще падне от количката по стълбите? Нали има предпазни колани? Най - вероятно детето е плакало вечерта и е ''пречило'' на родителите си! Тази версия не трябва да се отхвърля толкова лесно! Може и бързо да съдя, но много от родителите не заслужават децата си!!!!

[/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "роди
« Отговор #422 -: Февруари 29, 2012, 19:58:48 pm »

Melissa , моето дете е падало от кошницата. Сигурно и аз не заслужавам детето си, щом съм го изпуснала да падне, така ли? А ти си безгрешна и идеална и такова нещо не може да ти се случи... ех, този нашенски манталитет да говорим без още да знаем за какво става дума  ...
« Последна редакция: Февруари 29, 2012, 20:00:38 pm от Bobbie »

*

denisa

• 2681
« Отговор #423 -: Февруари 29, 2012, 20:11:01 pm »
Цитат
Шокираният баща разказал пред разследващите, че бебето се изхлузило от количката, паднало по стълби и получило няколко гърча. Инцидентът станал, когато таткото извеждал детето на разходка. Той обаче скрил от майката и завели детето в болница едва вечерта, когато получило друг гърч.
Това е цитат от втория линк.
Боби, ти прочете ли изобщо?
« Отговор #424 -: Февруари 29, 2012, 20:13:00 pm »

Melissa , моето дете е падало от кошницата. Сигурно и аз не заслужавам детето си, щом съм го изпуснала да падне, така ли? А ти си безгрешна и идеална и такова нещо не може да ти се случи... ех, този нашенски манталитет да говорим без още да знаем за какво става дума  ...
Нямах предвид това! Просто трябва да се направи по - обстойно разследване, а не просто да се отхвърли една версия толкоз лесно и бързо.
И на мен ми се е случвало дете да ми падне от проходилката по стълбите... Инциденти стават, обаче чак да му е счупен черепът...
« Последна редакция: Февруари 29, 2012, 20:17:46 pm от Melissa »

[/url]
*

denisa

• 2681
« Отговор #425 -: Февруари 29, 2012, 20:21:55 pm »
Боби, ти би ли чакала детето ти да получи няколко гърча, за да го заведеш в болница?  
« Последна редакция: Февруари 29, 2012, 20:23:36 pm от denisa »
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #426 -: Февруари 29, 2012, 20:45:29 pm »
Боби, ти би ли чакала детето ти да получи няколко гърча, за да го заведеш в болница?  
Не, ама таткото е на 19 години. Уплашил се е като после му е нямало нищо е скрил от майката. Не смятам, че не е реално да се случи без да има умишлено нещо направено на детето. Всъщнот и разследващите вече са отхвърлили теорията, че има престъпление, а те са запознати по-добре, не като нас с информация само от вестниците.

На тези хора, в които бяхме когато Андреа падна, детето  като беше на година и половина си била главата в земята на пук и така си я била, че вечерта повърнала. Та ми звъняха да ме питат дали имала мозъчно сътресение. Аз им казах, че не знам какво е имала, ама като повръща след биене на главата, трябва да я заведат на лекар. Ама те решиха да не я водят и да чакат. Слава Богу на детето нищо му нямаше, но реално те не знаят това. А са много грижовни родители иначе, но това не е равно на добри родители. Хиляди хора реагират така от невежество, работила съм в спешно отделение и такива случаи има, че ще паднеш. Такива неща чакат и си ги обясняват по някакви тяхни си начини, че не е истина.  Не може да заклеймяваме всеки затова, че .. с извинение... е глупав. Това не го прави престъпник, дори и безхаберен не го прави, защото той не озъзнава опасността, не е като да я осъзнава и да си стои със скръстени ръце. А невежите по света като цяло са мнозинство. И само да кажа, че не ги защитавам, че са прави, но нека да не ги обвиняваме в умишлено нараняване на детето.

Нямах предвид това! Просто трябва да се направи по - обстойно разследване, а не просто да се отхвърли една версия толкоз лесно и бързо.
И на мен ми се е случвало дете да ми падне от проходилката по стълбите... Инциденти стават, обаче чак да му е счупен черепът...
 А ти от къде знаеш колко обстойно разследване са направили и колко трябва да продължи едно обстойно разследване? Не казвам, че не е така, но просто казвам, че нито ти, нито аз знаем,няма нужда да се вкарваме във филми как сигурно плакало пък и сигурно им пречело...свободни съчинения.  За това говоря, че се говори без да се знаят фактите.
« Последна редакция: Февруари 29, 2012, 20:58:26 pm от Bobbie »

« Отговор #427 -: Февруари 29, 2012, 20:56:44 pm »
Не знам до колко са ми свободни съчиненията, Боби, ама това дете ако е паднало по стълбите и е било със счупен череп, така ли пък е нямала една синина, която поне майката да не е видяла и да не е попитала какво се е случило. Както и да е, ние не сме били свидетели и можем само да гадаем какво точно се е случило. Дано детенцето се оправи!

[/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #428 -: Февруари 29, 2012, 21:09:48 pm »
Не знам до колко са ми свободни съчиненията, Боби, ама това дете ако е паднало по стълбите и е било със счупен череп, така ли пък е нямала една синина, която поне майката да не е видяла и да не е попитала какво се е случило. Както и да е, ние не сме били свидетели и можем само да гадаем какво точно се е случило. Дано детенцето се оправи!
Нямам какво да кажа на това.... Вероятно само ти си се сетила за тази версия, а разследващите не са и затова са го отхвърлили толкова бързо.

*

denisa

• 2681
« Отговор #429 -: Февруари 29, 2012, 22:00:11 pm »
Ох, Боби, никой не е казал, че детето е нарочно наранено. Темата е за безхаберните родители и точно такива са според мен, това е.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #430 -: Февруари 29, 2012, 22:32:14 pm »
Ох, Боби, никой не е казал, че детето е нарочно наранено. Темата е за безхаберните родители и точно такива са според мен, това е.
Да, ти не си. Явно понеже се намеси, когато писах на Мелиса и съм се объркала, че защитаваш нейните теории. Извинявай, не сме се разбрали нещо.

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #431 -: Март 04, 2012, 22:35:14 pm »
 :(
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #432 -: Март 12, 2012, 22:02:31 pm »
http://inews.bg/България/2-годишно-момченце-от-Курило-падна-от-тераса-_l.a_c.327_i.160630.html

ужас ужас

Ако посоката, в която си се запътил ти носи радост, не питай какъв ще е пътят, просто върви!
*

lidia

• 2959
« Отговор #433 -: Март 13, 2012, 10:15:09 am »
Колкото и да си пазим децата, дори да не спим ден и нощ, винаги съдбата може да ни покаже, че тя командва парада. С две думи, на всеки може да се случи и човек да сгази с кола, и за секунда да се обърне или разсее и нещо да се случи с близък или дете. Това не влиза в графа безхаберен родител. Тук тихичко се моля на господ да бди над нас и да бъде с нас.

Безхаберен родител е този, които всяка вечер гълта водката и цигарките, а за храната, образованието и живота на детето си все няма пари. Непрекъснато не пропуска да му натекне, колко много му е писнало от присъствието на детето му изобщо и от къде го е събирала майка му, за да го има! Изобщо не са малко подобни мекотели. Аз познавам  поне 20, но иначе са със самочувствие и се смятат за елит които е принуден да живее в мизерия, щото не е случил на държава. Тези са ми титуляри. Това, че са изкарали няква си тройка до 12 клас в гимназия и цял живот са си клатили краката по кафетата не е причината! Ако бяха в Канада ехеее, щяха да си лежат цял ден и да изкарват пари, хората и жилище щяха да им дадат и джобни да си хапват и харчат, щото са социално слаби. Там да си просяк е професия казват!

Втори номер са хора с проблеми, алкохолици, наркомани и т.н. Не дай боже да си дете на такъв човек, обречен си на глад, истерии, кавги, побоища. Там се живее с обещание, че ще е за последно, което последно е всеки ден! Имали сме баба алкохолик в къщата. От 10 години не пие, но детето и е изкарало просто цветно детство. Тва да завариш майка си кютук пияна паднала с разбита от шкафа глава, е, кво толкова. Тя утре няма да пие вече и ще си обича семейството! Редно е да простиш, нали ти е майка.

Трети вид, не знаех, че съществува, докато не срешнах свекърва ми. Страх и параноя от лекари. Абсолютно бездействие. Да поеме нещата в свои ръце и да носи отговорност? Глупости. Лягаме да спим и чакаме нещата да се свършат и да се оправят от самосебе си. когато някой тръгне да ни казва, че не е права или да направи забележка се сърди и крещи, тва наскоро разбрах, че е защитна реакция, за да не смееш да и кажеш и дума, а тя да си прави това което винаги си е правила! Този номер го владеят и мъжа и и малкия и син. Сякаш е начин на общуване. Аз както винаги съм лошата, щото при мен не минава. те си крещат и си правят каквото си искат. Да повериш някой да гледа? Незнам. Майка и вие със запек месец, ама тя да и даде нещо? Не. Ще я завие да поспи, ще и мине. С високо кръвно, е що ти е доктор, с канела се оправят нещата. Висока температура? Ще завием да се изпоти! Може и чорап с оцет. Незнам как оцеляват толкова години, но е факт. Моето дете го хванах на 39 и отгоре, без да му даде нищо, гушнато в одеало, едвам дишаше. Ако бях се прибрала 1 час по късно? 
Тук ако е вярна историята по горе, мога да сложа таткото с падналото бебе. Страх и замазване, ще размине. Нормалния човек мисли първо за детето си, после за последствията, но хора всякакви. Не е въпросът, че се е случило, въпросът е какво се случва след това. Говорим в случая за деца гледат бебе, на 18 и 19 години. Свекърва ми е към 60 или и тук говорим за деца, не май говорим за вид човек. Има хора на 80, които гледат внуци!

Четвърти вид- ромски произход. Манталитета им е такъв. Просто не ми се коментират.

Толкова ми е писнало от тези особи. Първия вид ми дължи сумати пари. Чака да хване шестица от тотото и да ми ги върне. Еми дай боже, току виж съм си получила парите и най-накрая детето му хапне нещо различно от боб, спаначена супа и леща. Тва щото няма пари, но за две кутии цигари на ден и водка има. Може всичко да е, ама тази благинка само му е останала на човека, как да я спре!

Втори номер няма покрай нас вече. Моля се и да няма никога. има, но децата са им голями и семейни, друго е.

Третия вид, вътре в себе си казвам, че е добър човек и даже ми е симпатичен. Обичам да си говорим и да се виждаме, просто не приемам поведението и. Трябва да се научи да уважава хората и не да ги заставя да я уважават, да бъде достоен човек и да заслучи уважение. Нали няма как всеки ден да дразниш, да ти теглят една и да ревеш, че не те уважават.

Четвърти вид. Писах ромски произход, но дооточнявам. Има и не от ромски произход. И не всички от ромски произход са в тази категория. Но 90 % влизат. Какво да обяснявам. Сополиво, голо и мръсно детенце тича босо при -5, сваля гащи и се надупва към минаващите коли. Ами има голяма нужда, явно тази низинка зад колибките е мястото. От къде ли да почнеш, кога ли ще приключиш.

Кой как ще си живее живота и ще си гледа децата, само той си избира. Аз съм последния човек, който ще седне да му казва. Стига да не ми се хленчи всеки ден, да не ми се искат заеми всеки ден със сополиви обяснения и фас в уста, как няма какво да ядат. Свекърва ми съм и казала, ако не лекува майка си и я видя още веднъж ревяща от нещо и завита, ще и плясна шамар. Бога ми, вчера и е купила Дуфалак, ех лоша снаха и спяща жена! Друго си е да вие цяла нощ. Ромите, аз пак казвам, че не ми се коментират. Нагли, мръсни, лигави, неграмотни. Искам да и взема дечицата, да ги облека, да ги нахраня, да ги заведа на море, на планина, да ги науча да пишат и четат. Боже, тези златни дечица, колко достойни хора могат да станат. Сърцето ми се къса. Просто трябва да им се даде шанс. Толкова ми е мъчно и толкова ме боли. Всяко детенце трябва да има детство с усмивки и шанс да се докаже.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #434 -: Март 13, 2012, 10:36:30 am »
едно от най-трудните нещо за възприемане лично за мен, когато започнах да пораствам и от дете да се превръщам в индивид с мислене на възрастен (тоза процес започна преди няколко години и не е завършил), беше именно да проумея и преодолея болката от факта, че не мога да помогна на всички страдащи...
много е болезнено.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #435 -: Март 13, 2012, 10:37:54 am »
едно от най-трудните нещо за възприемане лично за мен, когато започнах да пораствам и от дете да се превръщам в индивид с мислене на възрастен (тоза процес започна преди няколко години и не е завършил), беше именно да проумея и преодолея болката от факта, че не мога да помогна на всички страдащи...
много е болезнено.

абсолютно, това важи и за мен, само че към момента не съм го превъзмогнала и още ме боли :(
*

lidia

• 2959
« Отговор #436 -: Март 13, 2012, 10:56:21 am »
много е болезнено.

абсолютно, това важи и за мен, само че към момента не съм го превъзмогнала и още ме боли :(

Няма и да спре...
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #437 -: Март 13, 2012, 12:46:23 pm »
Разтърсихте ме...значи още съм жива!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #438 -: Март 13, 2012, 14:03:53 pm »

Кой как ще си живее живота и ще си гледа децата, само той си избира. Аз съм последния човек, който ще седне да му казва. Стига да не ми се хленчи всеки ден, да не ми се искат заеми всеки ден със сополиви обяснения и фас в уста, как няма какво да ядат.
....................
 Всяко детенце трябва да има детство с усмивки и шанс да се докаже.

Хм...разпознах родителите си и по-точно майка ми в някои пасажи.
Пък аз знаеш ли колко чаках някой да й каже горното, най-вече за водката и двете кутии цигари на ден, докато аз нямах и 1 лев в джоба за закуска.
Чаках...ама няма...
Всеки обръщаше поглед или ми обясняваше на мен как да платя сметките и да бъда отговорната и да спра алкохола на майка ми. Забавно общество, ей :lol:
Целият блок и сега извръща поглед и се прави, че не знае за съседа, който пребиваше жена си, майка й се прави, че не знае, а тя слизаше да обяснява на дъщеря си, че трябва да търпи. Слава богу момичето се усети след 10-15 годии брак, заряза го и сега е с ново момче. Но двете й деца ходят с онзи познат за мен поглед на безкраен страх това да не се повтори.
Обаче защото сме много весело и строго морално общество, никоя съседка вече не говори с момичето.

Ще ни боли когато четем и виждаме такива неща, ще ни боли яко, защото е останало усещането за справедливост в нас. За това, кое е добро и кое е лошо. Където можем ще помогнем. Най-важното обаче си остава да научим децата ни кое е добро, кое е лошо, за да може след години те на свой ред да помагат.
[/url][/url]
« Отговор #439 -: Март 13, 2012, 14:24:27 pm »
много е болезнено.
За пореден път разбирам, че не случайно съм в този форум. Сякаш чета моите блуждаещи мисли, но подредени в стегнатото ти изречение. Аз преживявам някаква такава "криза" на болезнено съзряване и опит да премина сякаш на друго ниво. Това ми се случва буквално през последните седмици - преживявам толкова дълбоко неща - тъжни и несправедливи, които се случват с други хора, та чак ме боли. Бях се уплашила, че нещо лошо става с мене, че психясвам едва ли не, че виждам само лошото в живота и не мога да се отпусна да се радвам и живея нормално. Тези дни като че започанх да разбирам, че няма нищо страшно и лошо в това,коет приживям и така - процесът продължава, както казва и Джам. Мисля, че никога вече няма да бъда предишния човек и се надявам да намеря неща за вършене, които да ме карат да се чувствам полезна и за другите. Отворена съм за всякакви инициативи , каквито се надявам да срещна и тук /особено ако касаят грижа за децата/.Моля за извинение, че много се отклоних от темата.