Боби, разбирам какво казваш, но този който живее на минус 5 градуса не ражда 6 деца.
Продължавам лично да наблюдавам процесите на осиновяване у нас - едно поради нашето второ чакане, второ заради приятелка, която работи с по-големи дечица от домове. Затова имам впечатление от първа ръка и абсолютно съм на мнение, че за две три години трябва да бъдат въдведени ДРАКОНОВСКИ мерки, съзнавам доста нецивилизовани и в разрез с човешките права, но просто друг начин няма ... въпрос на оцеляване на децата е.
Ето ви пример - въпросната ми приятелка от години работи с децата в един конкретен дом като целта й е да ги научи на занаят и да им даде хляб в ръцете за времето когато навършат пълнолетие. От може би година в дома е настанено едно 10 годишно дете - буквално измъкнато от коптор, в който е живеело с 6те си братчета и сестри. Всички деца са настанени в домове, а с майката, която ги гледа сама "се работи" каквото и да означава това.
Детето е ФАНТАСТИЧНО. Нали знаете, срещат се хора, просто природно будни, умни, невероятно интелигентни. Просто Господ дал ... Детето не е ходило на училище, но говори като възрастен с много богат речник, с чувство за хумор, желание за труд абе ...
Това дете заслужава шанс, не заслужава ами направо е грехота да остане в дом, където ще загине духа му - просто ще се пречупи... да го върнат при майка му в коптора - какъв шанс ще има? Най-добрия вариант е приемно семейство, което хем да му даде шанс, хем да може да си вижда с майка си, защото той си я обича - майка му е. Чака я да го взима от време на време, тя не може .... просто да ти се скъса сърцето - защо има такава мъка на земята незнам.
С приемна грижа - нещо имало документални пречки, не мога да разбера какви ...