0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #400 -: Февруари 15, 2012, 20:03:16 pm »
Ама кои социални работници ще предприемат такива мерки?

Ето от статията, която е пуснала Джам:

... в една стая без отопление, с изпотрошени врати и прозорци. Родителите, които са от ромски произход, въобще не обръщали никакво внимание на шестте си деца, които непрекъснато ходели из селото голи и гладни.

... по време на големите студове от минус 20 градуса преди десетина дни температурата в стаята, където живеят шестте деца, едва ли надвишаваше минус 5-6 градуса.

И те, моля ти се, тези социални работници щели да проверяват:

... ако бъде установено, че останалите деца не се отглеждат при необходимите условия, може да бъдат взети мерки за тяхното извеждане от семейството и настаняването им при роднини или в социални заведения.

И не са единици тия случаи...
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #401 -: Февруари 15, 2012, 20:10:08 pm »
Ха, ми че какво им е на -5-6 градуса. Ми то това е закаляване, бре.... Виж, ся ако е поне -20, тогава можем да смятаме, че не са налице необходимите условия. Ходенето гол и бос, че даже и гладен, в някои култури се счита за нормално. Какво сега, ми такива са им културните особености на хорицата.. :lol:

Извинете, не е смешно, ама то вече натам ме избива...
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #402 -: Февруари 15, 2012, 23:11:16 pm »
Мен пък ме вбесява ето това:

... ако бъде установено, че останалите деца не се отглеждат при необходимите условия, МОЖЕ да бъдат взети мерки за тяхното извеждане от семейството и настаняването им при роднини или в социални заведения.

МОЖЕ, ама може и НЕ, ако евентуално....

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #403 -: Февруари 16, 2012, 02:52:34 am »
Не мисля, че е развностоен случаят, с тези на зарязване на децата, защото тук и самите родители живеят в нищета. Не мисля, че някой живее на -5 градуса по собствено желание.

Б.

*
« Отговор #404 -: Февруари 16, 2012, 12:03:00 pm »
Боби, разбирам какво казваш, но този който живее на минус 5 градуса не ражда 6 деца.

Продължавам лично да наблюдавам процесите на осиновяване у нас - едно поради нашето второ чакане, второ заради приятелка, която работи с по-големи дечица от домове. Затова имам впечатление от първа ръка и абсолютно съм на мнение, че за две три години трябва да бъдат въдведени ДРАКОНОВСКИ мерки, съзнавам доста нецивилизовани и в разрез с човешките права, но просто друг начин няма ... въпрос на оцеляване на децата е.

Ето ви пример - въпросната ми приятелка от години работи с децата в един конкретен дом като целта й е да ги научи на занаят и да им даде хляб в ръцете за времето когато навършат пълнолетие. От може би година в дома е настанено едно 10 годишно дете - буквално измъкнато от коптор, в който е живеело с 6те си братчета и сестри. Всички деца са настанени в домове, а с майката, която ги гледа сама "се работи" каквото и да означава това.

Детето е ФАНТАСТИЧНО. Нали знаете, срещат се хора, просто природно будни, умни, невероятно интелигентни. Просто Господ дал ... Детето не е ходило на училище, но говори като възрастен с много богат речник, с чувство за хумор, желание за труд абе ...
Това дете заслужава шанс, не заслужава ами направо е грехота да остане в дом, където ще загине духа му - просто ще се пречупи... да го върнат при майка му в коптора - какъв шанс ще има? Най-добрия вариант е приемно семейство, което хем да му даде шанс, хем да може да си вижда с майка си, защото той си я обича - майка му е. Чака я да го взима от време на време, тя не може .... просто да ти се скъса сърцето - защо има такава мъка на земята незнам.

С приемна грижа - нещо имало документални пречки, не мога да разбера какви ...
В очакване ....
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #405 -: Февруари 16, 2012, 15:27:58 pm »
Боби, разбирам какво казваш, но този който живее на минус 5 градуса не ражда 6 деца.
О да, това е безотговорност, за това две мнения няма. Но казвам,че е различно, защото безотговорността има много степени и при нас също я има - например майки пушат при бебетата ( вижда ла съм го с очите си), дори имам позната която кърми и пуши - това е друг вид безотговорност, но я има и то в не малка степен. Темата е огромна.

*
« Отговор #406 -: Февруари 16, 2012, 15:30:23 pm »
Bobbie, идеята ми беше, че социалните работници са мудни и не действат по извеждането на деца, дори при очеизвадни лоши условия.

Имаше някакъв случай - безброй сигнали за блудство в семейство от страна на бащата. Никаква реакция. Детето е оставено там. Какво се случи - хората, подали сигнал се оказаха прави и ние научихме от медиите отново поредната потресаваща и гнусна история.
« Последна редакция: Февруари 16, 2012, 15:32:17 pm от Елфи »
« Отговор #407 -: Февруари 16, 2012, 16:42:55 pm »
Още едно абсурдно наказание.... И забележете: "От прокуратурата заявиха, че са удовлетворени от присъдата."

http://www.dnes.bg/index/2012/02/13/godina-i-osem-meseca-za-bashta-nasilval-dyshteria-si.151261

*
« Отговор #408 -: Февруари 16, 2012, 16:54:25 pm »
Още едно абсурдно наказание.... И забележете: "От прокуратурата заявиха, че са удовлетворени от присъдата."

http://www.dnes.bg/index/2012/02/13/godina-i-osem-meseca-za-bashta-nasilval-dyshteria-si.151261
Чудеса!!!!!!!!
Да питам аз, ако това се е случило с дете на някой от прокаратурата дали ще бъдат удовлетворени от присъдата?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #409 -: Февруари 16, 2012, 17:16:23 pm »
http://frognews.bg/news_42901/Potres_Izvesten_jurnalist_nasilval_seksualno_deteto_si/   Снощи като го прочетох и направо онемях.Защо прикриват извършителя.Честно да ви кажа ми се иска да не е истина..........
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #410 -: Февруари 16, 2012, 17:42:01 pm »
Ужас толкова малка присъда  8O Ама той е за кастрация не не не .А това с журналиста рано или късно ще се разбере как се казва,но в съда ще си плати и всичко ще приключи.  :x

Ако посоката, в която си се запътил ти носи радост, не питай какъв ще е пътят, просто върви!
*
« Отговор #411 -: Февруари 16, 2012, 22:49:19 pm »
Е, такъв без никакво угризение ще го кастрирам !!! Господ  такива защо ги прави родители !!!
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #412 -: Февруари 16, 2012, 23:18:58 pm »
Bobbie, идеята ми беше, че социалните работници са мудни и не действат по извеждането на деца, дори при очеизвадни лоши условия.

Имаше някакъв случай - безброй сигнали за блудство в семейство от страна на бащата. Никаква реакция. Детето е оставено там. Какво се случи - хората, подали сигнал се оказаха прави и ние научихме от медиите отново поредната потресаваща и гнусна история.
Да, права си. И тук е така. Има доста случаи, при които се стига дори и до смърт на детето и като започнат разследване се оказва, че социалните са били викани и нищо не са направили. Всъщност май във всеки един подобен случай е имало присъствие на социални работници по някое време. И какво като децата са мъртви. Трагедия. Започнах да давам примери, ама ми стана гадно и ги изтрих. Какви хора има само, не ми се говори. Системата обаче е задръстена ( поне тук) и те нямат време и ресурси да обръщат внимание на всеки случай, така както би трябвало. И тези деца са оставени напроизвола на съдбата (и родителите си). Много е тъжно. И това се случва в 21век в уж цивилизована държава.

*
« Отговор #413 -: Февруари 17, 2012, 12:38:02 pm »
Да Боби и мен от това ме втриса  :x це уж живеем в цивилизования свят. Корена на злото според мен е в мизерията и беднотията ...
Лошото при нас е в количеството на случаите
В очакване ....
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #414 -: Февруари 19, 2012, 21:01:31 pm »

А според мене е тъкмо обратното - точно живеещите в мизерия често раждат по много деца и са "ампутирани" от чувството за отговорност. При тях липсва просвета, карат я ден за ден, без мисъл за бъдещето...

Ама кои социални работници ще предприемат такива мерки?

Ето от статията, която е пуснала Джам:

... в една стая без отопление, с изпотрошени врати и прозорци. Родителите, които са от ромски произход, въобще не обръщали никакво внимание на шестте си деца, които непрекъснато ходели из селото голи и гладни.

... по време на големите студове от минус 20 градуса преди десетина дни температурата в стаята, където живеят шестте деца, едва ли надвишаваше минус 5-6 градуса.

И те, моля ти се, тези социални работници щели да проверяват:

... ако бъде установено, че останалите деца не се отглеждат при необходимите условия, може да бъдат взети мерки за тяхното извеждане от семейството и настаняването им при роднини или в социални заведения.

И не са единици тия случаи...
:good_post:
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #415 -: Февруари 21, 2012, 08:47:06 am »
Неприятна статистика
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4580971

*
« Отговор #416 -: Февруари 21, 2012, 14:33:17 pm »
Цялата статия:

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1240737&fb_source=message

Между другото, прочетох в статистиката и за Румъния. Имам приятелка румънка, която каза, че ромите там не си изоставяли децата. Не било обичайно, нито прието. А са към 5 млн. Доста повече от нашите. Не знам дали в мисленето им е разликата или в нещо друго. Би ми било интересно да разбера.
« Последна редакция: Февруари 21, 2012, 14:37:04 pm от blue_sky »

*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #417 -: Февруари 27, 2012, 00:45:15 am »
Блу Скай, аз съм чувала същото от испанец (мисля, че някъде бях писала за това) - сподели ми, че в Испания циганин да си изостави детето граничело почти с абсурда... Предполагам, че причината се крие в някои политически особености на страната ни... Преди години ромите неволно бяха "научени", че могат да дават децата си за отглеждане на държавата, пък по някое време (може и след пълнолетие) да си ги вземат обратно. Самото съществуване на такива (за нас смразяващи) домове за деца е давало възможност на тези хора от най-бедната прослойка на обществото ни да си мислят, че там децата им ще са "по-добре" - ще бъдат облечени, нахранени, на топло... Те рядко са давали поколението си за осиновяване, т.е., един вид не са смятали, че се "отказват" от децата си... :? ...След промените ромите стават още по-бедни и необразовани... И ако деца се настаняват в институциите и по социални индикации, не ми се мисли в този случай, какъв процент от ромчетата изобщо не би трябвало да живеят с родителите си... Иначе чух "от кухнята", че откакто се популяризирала приемната грижа, броят на изоставени деца се увеличил... Не знам, дали и доколко е вярно...

Неприятна статистика
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4580971

Аз се чудя, цитираната в статията стряскаща статистика с броя на изоставените деца не можаха ли да я направят/предвидят преди да създадат стратегията за деинституционализация, ами чак сега започнаха да се тюхкат, че проблемът можело да застраши процесите...
« Последна редакция: Февруари 27, 2012, 00:48:08 am от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #418 -: Февруари 27, 2012, 09:58:06 am »
http://frognews.bg/news_42901/Potres_Izvesten_jurnalist_nasilval_seksualno_deteto_si/   Снощи като го прочетох и направо онемях.Защо прикриват извършителя.Честно да ви кажа ми се иска да не е истина..........

Sugari75, това съм го изпуснала... Ужасно!... Предполагам, че не споменават името на журналиста, тъй като случая все още се разследва (би било клевета)... Ако имаше сигурни доказателства, вероятно щяхме да знаем, кой е...  
« Последна редакция: Февруари 27, 2012, 09:59:53 am от Chandra »

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!