0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #380 -: Октомври 29, 2011, 15:32:52 pm »
Jbrul, аз всъщност се опитах да подкрепя идеята ти за днк-тест при раждане ;)
Както и да е... то като стана въпрос за статистика, и аз не знам точно какви са цифрите, но като знам от какъв произход са децата, които в почти 100% от случаите се изхвърлят по кофите за боклук, изобщо не се съмнявам в користните намеренията на родителите им.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #381 -: Октомври 29, 2011, 15:47:40 pm »
Това бебе от входа сигурно в къши или по храсталаци е родено, иначе как толкова бързо ще е с конюктивит, като им слагат антибиотик в очичките в болницата като се родят.

идея си нямаш колко много бебета се изписват от българските болници с конюнктивит. не знам дали тук слагат АБ капки стандартно на новородените. моят син също направи конюнктивит 2 седмици след изписването, хем в болницата беше на 3 антибиотика.

не съм го гледала в храсталака.
Не знаех. Тук им слагат антибиотична паста и седят с нея на очите.

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #382 -: Октомври 30, 2011, 15:08:42 pm »
Родители, изоставящи децата си ще има, уви. С кутии и без тях. По-добре в специално създадена за целта кутия, отколкото в казаните и студените входове.

И аз съм на това мнение...  yahoo_33 За съжаление и мое абсолютно недоумение бебета се изоставят навсякъде по света и няма причина да мислим, че това ще спре... Четох статистика, че дори в Германия (уж цивилизована държава) годишно умират 30-40 кърмачета, защото са захвърлени или убити след раждането... Според статистиките там, годишно се спасяват около 50 деца благодарение на тези кутии... Разбира се, темата е много противоречива и свързана с горещи дискусии...

И все пак, тези кутии, като част от болничните заведения, са под наблюдение от вътрешна страна 24 часа в денонощието, а се гарантира, че площадката пред тях не се заснема с камера и не се охранява... Така бебетата получават медицинска помощ директно след като са оставени, след което се дават на приемни родители. Доколкото знам, майките имат 2 месеца време да премислят решението си и да потърсят бебето обратно или да разкрият идентичността си...

Ах да, точно за оставено в кутия или захвърлено в храстите новородено не могат да се вземат детски, тъй като то няма акт за раждане и прочее подробности...

Друг аспект от темата:
http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/13godishna_sas_7_braka_po_smetka-120981.html

Блу Скай, просто нямам думи! Нагледен пример за безхаберни родители! Но лично аз останах изумена и като прочетох, как временно изпълняващият длъжността директор на дирекция "Социално подпомагане" по този повод лековато съобщава, че девойката "се чувства добре. Свекърът и свекървата се грижат добре за нея". Това ли е?!...
osi_10 (А родителите дали получават детски?)
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #383 -: Декември 23, 2011, 09:56:07 am »
новините, които са за тази тема, не спират. дори и по Коледа. много съм изтощена емоционално от тези неща, те нямат край, чувствам се безсилна, а тъгувам много.

днес, обаче, прочетох и една новина, която хем е по темата, която бистрим, хем е от другия край на емоционалния спектър. много ми беше хубаво да я прочета и искам да я споделя с вас, като коледен подарък за пишещите в тази тема и символ за някаква малка надеждица.

http://www.monitor.bg/article?id=319569
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #384 -: Декември 23, 2011, 12:03:23 pm »
Много коледен линк, благодаря ти мноооого истинско и прекрасно нещо правят тез хора
В очакване ....
« Отговор #385 -: Декември 23, 2011, 14:59:08 pm »
Страхотна новина! Най ме радва това, че инициативата е на ромска организация, а не външна, чужбинска.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #386 -: Декември 23, 2011, 15:26:38 pm »
Jam, много благодаря за линка! Наистина чудна новина, искрица надежда,.. и дано за такива хубави неща четем по-често и не само по Коледа... :)

"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #387 -: Декември 25, 2011, 02:56:30 am »
Браво! Ето на това му викам аз начин да се ограмотят и възпитат ромите. Дано тази инициатива продължи и бъде подета и от други общини и ромски организации. Ако ще се наливат пари по програми за интеграция, то нека е по този начин.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #388 -: Декември 25, 2011, 21:10:58 pm »
 :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #389 -: Февруари 13, 2012, 12:49:59 pm »
поредни скотове:
http://www.monitor.bg/article?id=326222
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #390 -: Февруари 13, 2012, 13:31:31 pm »
Боже, не е истина  :( такива изроди са за разстрел  :x
« Отговор #391 -: Февруари 13, 2012, 16:13:44 pm »
В каква държава живеем само  :x

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #392 -: Февруари 13, 2012, 17:58:43 pm »
Даже вече не ми се коментира......То няма думи, с които да опишеш и квалифицираш такива....същества, то даже и това е много мило. За мен такива не заслужават да ги наречеш хора, не заслужават да живеят, а какво остава да са родители....Изроди!!!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
« Отговор #393 -: Февруари 15, 2012, 10:59:29 am »
Поредната новина с фатален край, за съжаление:
http://dnes.dir.bg/news/mvr-dete-pozhar-mezdra-10541175?nt=4
« Последна редакция: Февруари 15, 2012, 12:22:24 pm от Мецани »
*
« Отговор #394 -: Февруари 15, 2012, 15:14:00 pm »
абе имам аз предложение, макар че е страшно фашискто  :oops:
В случаи като горния, социалните отиват и МОМЕНТАЛНО прибират останалите деца и още по моментално ги вписват в регистрите за осиновяване и у нас и в чужбина.
Повечето чужденци нямат изискванията на бг осиновителите по отношение на възраст и етнос - ще ги осиновят за нула време.
Ама няма реинтеграция, защита на рожденото семейство, правата на биологичните родители и и нам какво си ...
В очакване ....
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #395 -: Февруари 15, 2012, 16:24:12 pm »
абе имам аз предложение, макар че е страшно фашискто  :oops:
В случаи като горния, социалните отиват и МОМЕНТАЛНО прибират останалите деца и още по моментално ги вписват в регистрите за осиновяване и у нас и в чужбина.
Повечето чужденци нямат изискванията на бг осиновителите по отношение на възраст и етнос - ще ги осиновят за нула време.
Ама няма реинтеграция, защита на рожденото семейство, правата на биологичните родители и и нам какво си ...

Само това е начина...вчера цял ден мисля за бебенцето...
днес нов случай... това е скотщина...
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #396 -: Февруари 15, 2012, 17:01:14 pm »
Да се включа и аз - чета няколко пъти темата и все си казвам няма да пиша, това е много сложна и комплицирана тема, ама на.
Кой е виновен? Изоставящите родители, държавата ли, икономическата ли, институциите ли, неграмотност и образование ли .... кой?
И все стигам до една изходна точка: от коя прослойка са изоставените деца, от коя етност. Какво е статистиката. Всеки я знае - колко майки ромки си изоставят децата към колко майки от всички останали етноси взети заедно. Съотношението всички го знаем. Явно няма кой да го озапти. Раждат в сряда и петък и изобщо не им дреме после какво става. Някои сигурно не си знаят и бройката. Живеят на социални, които ние останалите работещи им плащаме. Да - манго каквото изкърка, а останалото докъдето стигне, от там нататък к'вото оцелее. Що да ги гледат, за какво им е да им треперят .......... то даже не им пука. Заключили го 4-годишно и отишли на пазар, па и двамата, я на пазар, я около пазара да преджобят някой. Кой отговорен родител ще ще зареже така детето си. Нима не сме го гледали как ги оставят ... като животни в мизерия, гладни, голи и измръзнали. Какво расте? Какво е видяло това същество полу-човек, какво да очакваме като порасне - същото. Нямам думи. Какво ? Занимават цяла България  с "делата" на едо такова .... същество (не знам как да я нарека майка ли, какво ли). Цяла Българи я тръпне и беснее като гледа това по новините. Всички си казваме горкото, с какво го е заслужило. И това е трагедията.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #397 -: Февруари 15, 2012, 17:50:48 pm »
Хич не ме интересува кой от какъв етнос е. Когато започнат РЕАЛНО да им прибират децата и да ги вписват в списъците за  осиновяване без "ако" "ама" "първо ще ги предлагаме на бг осиновители", тогава ще им дойде акъла в главата. Убедена съм.
В очакване ....
« Отговор #398 -: Февруари 15, 2012, 18:01:21 pm »
И аз мисля така. Убедила съм се, че не само манталитета е виновен в подобни случаи. Замислете се защо повечето българи, които живеят в чужбина там спазват и правилника за движение по пътищата, и си хвърлят боклуците разделно, и изобщо живеят по "европейски", а тук може да ги видим да правят точно обратното.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #399 -: Февруари 15, 2012, 18:57:56 pm »
Фуси, изобщо не ти е фашистко предложението, точно това е начина според мен! Фашистки е начинът, по който тия примати се отнасят с децата си!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!