0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #220 -: Юли 04, 2011, 15:54:36 pm »
И до какъв извод стигнаха?

Джей, ами какво спят Хамериканските власти - да й ги вземат и да ги дадат за осиновяване, като не може да се справи сама! Тази жена е просто луда за мен. Дори и заради социалните придобвки не го е направила - такива в САЩ почти няма (доколкото съм запозната).

*
« Отговор #221 -: Юли 04, 2011, 22:30:22 pm »
Ами Блу, за Хамериканските власти защо спят не знам, но за българските - имам няколко идеи ;)

Ако майката в цитирания от теб материал, страда от депресия, или има каквито и да било психични проблеми - това не е причина да й се отнемат децата АКО тя все пак, не им вреди и ги отглежда в нормална за човешки същества среда. В смисъл, психичното й състояние може и да се подобри с терапия, медикаменти, помощ в домакинството...и то само по себе си - не е причина да бъде лишена от родителски права. Ако вече вреди на децата си и ги застрашава по някакъв начин - да. Ако беше последното обаче - баш Хамериканските власти да са й взели хлапетата до две си мисля... Там няма хънта-мънта за тия неща точно.

И тази жена не ги е родила толкова много деца, за да живее на техен гръб, защото самото им зачеване й е било разход и то не малък. Отделно, че и както казваш - в САЩ системата не предвижда да работиш "паразит" и това да е заниманието на семейството ти поколения наред /или ако се случва - не е в такъв грандиозен мащаб/. Доста е различно от целите и размножителните "идеи" на нашите цигани  :? А и начинът на "отглеждане" на децата от Хамериканката и от тази последната ромска "ударничка" - ми се струва коренно различен. В цитирания от теб материал, никъде не се споменава за двустаен, керпичен коптор, без ток и вода в който живуркат 15 души, за хронично недохранени деца с вид на самоходен скелет, за бебета на 3 дни хранени с боза и пр. изумителни обстоятелства.  8O :(

Знаеш ли обаче кой е виновен тези хора да "живеят" така и да си "гледат" така децата? Аз, ти и всички работещи, плащащи данъци и осигуровки хора, които сами си гледат своите деца КАЧЕСТВЕНО. И знаеш ли защо сме виновни ние - защото не даваме достатъчно пари на драгите роми, с които те да живеят хем охолно, хем да имат по 20 деца, хем да не учат и да не работят и да не плащат сметки, данъци и каквото се сетиш. Поне според тях - това бил проблема. Те са на принципа "Акъл не ща - пари ми дай, не ме карай да уча и да работя и не ми се бъркай за какво си харча помощите и дали и как си гледам децата, защото така ме дискриминираш". Колко удобно нали...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #222 -: Юли 04, 2011, 23:57:22 pm »
Ами извода е, че българите раждали по едно-две деца, за да са сигурни, че могат да ги осигурят добре, да ги изучат и т.н, а ромите раждали повече деца, защото това им било хоби  :lol:

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "роди
« Отговор #223 -: Юли 06, 2011, 06:19:47 am »
И до какъв извод стигнаха?

Джей, ами какво спят Хамериканските власти - да й ги вземат и да ги дадат за осиновяване, като не може да се справи сама! Тази жена е просто луда за мен. Дори и заради социалните придобвки не го е направила - такива в САЩ почти няма (доколкото съм запозната).
Този сайт си разправя измислици. Те са и имплантирали 6 ембриона, а не 12,  като 2 са се разделили в ендояйчни близнаци. Лекарят не е бил наказван, а тя самата отрече да а давала подобно интервю. Тя направи някаква сделка за някакво риалити шоу, така че не са умрели от глад. Иначе държавата да и ги е взела отдавна.

Боби

*
« Отговор #224 -: Юли 06, 2011, 21:56:09 pm »
Добре, Боби, така съм съгласна. В Шпигел бях чела преди 2 години доста обширна статия по темата. Май бяха казали, че са били 7 ембриона, като единият се разделил на две. Както и да е.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #225 -: Юли 07, 2011, 01:31:33 am »
Добре, Боби, така съм съгласна. В Шпигел бях чела преди 2 години доста обширна статия по темата. Май бяха казали, че са били 7 ембриона, като единият се разделил на две. Както и да е.
В доста държави има закони за тези неща, но тук шматките не са направили подобен закон, защото се били иззимали правомощията на лекарите да взимат решения по медицински въпроси. А тя пък твърдеше, че лекарят и не е направил нищо различно от което бил праивл друг път, та се чудя дали и друг път и е слагал по толкова много ембриона, ама не са хващали всички. Тя си ги имала останали от преди и да не отидат зян, след като вече има 6 деца, решила да си ги вземе всичките. Абе пълна кукувица.

Боби

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #226 -: Юли 07, 2011, 12:03:04 pm »
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=955137

след поредния случай, а такива вече се сипят по няколко на ден, съм на твърдото мнение, че само тиха и масова кастрация на циганите ще реши проблема в България. израждането им е стигнало до такова ниво, че те са се превърнали поголовно в животни. описаното в статията се случва само в животинския свят и то дори не при всички видове.

лекарите би трябвало да се замислят какво да направят, като им попаднат такива пациенти... едва ли е толкова трудно.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #227 -: Юли 07, 2011, 12:10:15 pm »
нали не го казваш сериозно?

Какво предлагаш:

кастрация за изнасилване на всеки без оглед на етноса

или

кастрация на цигани, които изнасилват

или

кастрация на цигани без оглед на това дали са изнасилили или не

Защото има и това - http://mamita-bg.com/2011/05/17/%D0%B1%D0%B0%D1%89%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D1%89%D0%B5%D1%80%D1%8F-%D1%81%D0%B8-4-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0/

не са цигани нали?

Що се отнася до лекарите, те слава богу са се клели - "Когато влизам в някоя къща, това ще бъде само за да лекувам някой болен ..."
« Последна редакция: Юли 07, 2011, 12:17:19 pm от Fussii »
В очакване ....
*
« Отговор #228 -: Юли 07, 2011, 12:21:08 pm »
Проблема не е в етноса въобще!

Проблема е в беднотията, неграмотността и липсата на образование.
Проблема е в това, че в същност да разполагаш с немалка бедна, необразована и оскотяла маса е много удобно! Този човешки ресурс у нас умишлено се поддържа на ниво скотска бедност защото:
- добра обосновка е за немалко скъпи проекти.
- лесно се манипулира, купува по време на избори.

Никое правителство няма да вземе адекватни мерки, защото това е удобно.

И хубаво, ще "вземем" децата на безхаберните родители, а каква алтернатива ще предложите - да отидат в институции, та да се загробят със сигурност.
« Последна редакция: Юли 07, 2011, 12:23:25 pm от Fussii »
В очакване ....
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #229 -: Юли 07, 2011, 12:22:25 pm »
съвсем сериозно го казвам. и съм се изразила ясно кого имам предвид.

кастрация за животни като това: http://www.monitor.bg/article?id=297300
и това: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=955137

там нищо друго не помага. след като кастрираме кучетата, за да ограничим популацията им и за да не се мъчат животните, нека кастрираме и изродилите се до животинско ниво човешки индивиди. какъв е иначе изборът? да го оставим този да продължи да се размножава и да произвежда нещастни създания, обречени да гладуват и мрат в мизерия ли??? аз това за хуманно никак не го намирам. не е и възможно да се работи тепърва с такъв индивид, че да го превъзпитаваме. какво остава?

не е нова практика това, което предлагам. правило се е и подозирам, че се прави все още в доста по-развити европейски страни от нашата.

не се фиксирай върху думата циганин. защото аз не съм се фиксирала върху нея. фиксирай се върху израза "изроден до животно човек". не ме интересува циганин ли е, българин ли е, щом прави така.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #230 -: Юли 07, 2011, 12:24:53 pm »

не се фиксирай върху думата циганин. защото аз не съм се фиксирала върху нея. фиксирай се върху израза "изроден до животно човек". не ме интересува циганин ли е, българин ли е, щом прави така.

е как да не се фиксирам
Цитат
....на твърдото мнение, че само тиха и масова кастрация на циганите ще реши проблема в България.
В очакване ....
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #231 -: Юли 07, 2011, 13:04:12 pm »
факт е, че именно сред този етнос се срещат най-често случаите, които коментираме.

ИЗОБЩО ОБАЧЕ НЕ МИ ПУКА ДАЛИ СА ЦИГАНИ, ХАРАПИ, РОМАНИ, ШВЕДИ ИЛИ ПАПУАСИ! НЕ Е ТОВА ПРОБЛЕМЪТ!

защо непрекъснато се подменя смисълът на дискусията по повод етноса?

ОК, аз ще изтрия думата "циганин" от постинга си и ще останат само линковете към описаната случка и моето предложение за решаване на такива случаи.

тогава как си по темата? какво правим?

« Отговор #232 -: Юли 07, 2011, 14:44:03 pm »
Според мен, не само беднотията и неграмотността са виновни за тези проблеми. Има си нещо и в етноса. Баба ми например /мир на праха и/ също произхожда от бедно селско семейство. Тя е имала завършен 4-ти клас. Грижила се е за двете си деца и ги е отгледала, с много любов, желание, труд и въпреки лишенията. По разкази на баба ми, времето в което са живеели е било такова, че хората не са били никак добре финансово, рядко са имали възможността да се изучат, но разликата е там, че всеки се е опитвал да гради нещо-дом, семейство и т.н., а ромите няма какво да ги коментираме в това отношение. Всички знаем как обичат да рушат, как са готови да убиват без да им мигне окото, дори и собствените си деца, да изнасилват..... И не минават приказки от сорта "Ама не всички под общ знаменател". Знаменателят е един, защото се броят на пръсти събратята им с някакъв разум в главите си.
И jam, не си права да ги наричаш животни. Не се сещам за животни, които мога да сравня с тия безмозъчни същества дето коментираме. Дори животните имат инстинкт да съхранят поколенията си живи и здрави.

« Отговор #233 -: Юли 07, 2011, 15:17:56 pm »
Да, моля, животните не изнасилват децата си, не ги обиждайте. Не съм видяла куче, което да не даде на малките си късчето хляб, което е извадило от кофата.
[/url][/url]
*
« Отговор #234 -: Юли 07, 2011, 15:35:34 pm »
Джам, защо да го триеш - това си е твое мнение. Аз имам друго - това не е лошо нали?

Джиджи,
дала съм линк по темата с абсолютно същия случай, само че в бг вариант.

Тезата ми е, че не е състоятелно подобни случки да се обясняват с принадлежността към даден етнос. Подобно тълкуване е невежо ... съжалявам, но е така. В последния коментиран случай, както и в казуса, който аз съм цитирала става дума за сексуални извращения, които уви се случват навсякъде, вкл. и в цивилизования свят.

А като единствен изход по проблемите повдигнати в темата, аз лично виждам в принудителното образование и принудителния труд - това също е фашистки възглед, но аз лично друга оправия не виждам. И да, така смятам, няма да го трия  :wink:

« Последна редакция: Юли 07, 2011, 15:41:26 pm от Fussii »
В очакване ....
*
« Отговор #235 -: Юли 07, 2011, 16:16:35 pm »

там нищо друго не помага. след като кастрираме кучетата, за да ограничим популацията им и за да не се мъчат животните, нека кастрираме и изродилите се до животинско ниво човешки индивиди. какъв е иначе изборът? да го оставим този да продължи да се размножава и да произвежда нещастни създания, обречени да гладуват и мрат в мизерия ли??? аз това за хуманно никак не го намирам. не е и възможно да се работи тепърва с такъв индивид, че да го превъзпитаваме. какво остава?

не е нова практика това, което предлагам. правило се е и подозирам, че се прави все още в доста по-развити европейски страни от нашата.

Това не са животни,това са изроди,които за съжаление бавно и славно ще ни завземат.Някога не бях расистка относно циганите-вече съм.Да,познавах няколко нормални,но те се броят на пръстите на едната ми ръка.Като цяло това е племе,което трябва да се затвори в някакъв вид резервати и да се цивилизова.

« Отговор #236 -: Юли 07, 2011, 16:16:56 pm »
Ще отречеш ли обаче, че всички приемаме за нормално, когато разберем, че подобна случка се е случила с роми, и настръхваме и недоумяваме когато това се случи с някой друг? И в двата случаи става въпрос за психически отклонения, само дето при циганите това е масово....

И нима по време на комунизма не ги образоваха насилствено и не ги караха да работят въпросните роми? Аз и тогава не разбрах да са били успешно интергрирани. Според мен на тях им харесва точно този начин на живот и там е проблема.

Парси, абсолютно съм на твоето мнение- и аз до преди няколко години не бях расистка, но вече съм. Само не съм съгласна, че някой може да успее да ги цивилизова
« Последна редакция: Юли 07, 2011, 16:47:35 pm от джиджи »

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #237 -: Юли 07, 2011, 16:22:53 pm »
Fussi, не ме разбираш.

абстрахирай се от използването на думата "циганин" и се концентрирай върху случката и върху засилващия се брой на такива случаи.

имаме голям брой силно оскотели маргинали. на тази възраст, те не подлежат на принудително образование. те са вече деградирали окончателно. принудителният труд няма да ги спре да изнасилват децата си. какво правим с такива? вземаме им децата и ги настаняваме в социален дом? ами те ще продължат да се плодят?

какво е практически приложимото решение на казуса?

п.п. "принудителен" труд има само в затвора, доколкото знам. никой не е длъжен да работи.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #238 -: Юли 07, 2011, 18:36:17 pm »
Оф, айде пак ще се правим на хуманисти. Как пък не схванаха някои хора за толкоз години, че интеграция и очовечаване на тия индивиди е невъзможно? Напълно споделям написаното от Джиджи - точно до етнос си е поведението им. Те не искат да бъдат интегрирани и цивилизовани. И не говоря конкретно за изнасилванията, това си е нещо, което се случва при всички етноси и цивилизации, за жалост. Факт е, че при някои е по-често. Обаче тук не бистрим конкретно този казус. Тук бистрим цялостното поведение и бит на една група маргинали. И по този въпрос напълно подкрепям Джам. Няма оправия за тях по друг начин. Не е въпросът да им взимаме децата и да ги пращаме в институции, където ще водят също толкова мизерен и ограбен живот. Или да си ги наказваме "УЖ" периодично и те да продължават да се множат и наследниците им след време да станат същите като тях и така до безкрай. Това не е решение на проблема, само го задълбочава. Ама не, права, та права...глупости на търкалета! Идеята е изобщо да не се раждат деца, които да страдат и мизерстват. Ще ме прощавате, ама това не е никакъв живот тяхното - мизерия, нищета, нещастие, те нямат детство тези деца, нямат шанс в живота и за това не сме виновни ние!!!
Образование и труд? Това за тях са мръсни думи. Вярно е, че са бедни и необразовани, но това също си е тяхна вина, хайде молим! Никой не ги е спрял нито да учат, нито да работят, тъкмо напротив, ама не щат хората и това е. Хайде стига с тия популистки изказвания, че видите ли вие, те българите ги дискриминират, не ги искат и дрън-дрън.
Фуси, не знам ти какъв досег и наблюдения имаш над циганите, но ще ти кажа за леля ми. Тя е начален учител в един бургаски квартал, населяван основно от цигани. Рядко в класа й има българче. Положението е потресаващо, повярвай ми. Такива неща ми разказва тази жена, че направо лошо ми става. Ходят зорлем да ги събират от домовете им, за да ги вкарат в училище, обаче родителите им не ги пускат, бащите налитат на бой на учителките. Редовно някое момиче в 3-4 клас не идва повече на училище, защото го били омъжили 8O Спомням си един случай, който леля ми разказваше, детето й се молело да не я дава, защото искали да я омъжат, а тя не искала. И й казвала - госпожо, моля ти се ти мен не давай да женят, моля те, скрий ме у вас 8O Леля ми е сред тях над 30 години вече и повярвай ми, видяла е мнооооого, много от тях. Казва, че те просто са си такива - не искат да се научат. Те дори не боравят с основни понятия на родния си език, какво остава за българския. В първи клас тя ги учи на основни неща, като например - стани, седни, тихо, защото когато тя влезе в час и им каже седнете - те я гледат като малоумни и не мърдат 8O А иди го образовай и го учи да чете и пише, ако разбира се изобщо влезе в час, нали....Та толкова за грамотността.
Що се касае за бедността - Джиджи го е казала. Моята баба също са били много бедни, били са 5 деца, тя като най-голяма е гледала по-малките. Учила е до 3 отделение, но бог да я прости, беше природно интелигентен човек. Всичките й братя и сестри са се изучили и днес са нормални и образовани хора. Имат семейства, не са богати, но не живеят в мизерия. Цял живот са се стремили да излязат от беднотията и нищетата. И това е присъщо на повечето хора от български произход, изобщо от цивилизованите общества. Трудно може да се каже подобно нещо за циганите.
Извинявам се за дългия пост,  но тази тема винаги ме докарва до лудост и бяс :oops:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #239 -: Юли 07, 2011, 18:53:37 pm »
и аз точно това имах предвид, тези хора се интересуват само от пари, и историята се повтаря. дори едно дете да прояви някакво желание да ходи на училище средата не му е такава и една птичка пролет няма да направи. докато се образоват ще минат поколения, измъчени деца ще дойдат на този свят първо да се мъчат, а после нас /другите, общо казано нормалните/ да мъчат  :x който и да е /ром, българин/ като знае, че няма да взима помощи след 2-3 дете, и ако е стимулиран /финансово разбира се/ дори еднократно мисля, че доброволна кастрация е възможна. не виждам нищо не хуманно в това, като превантивна мярка е по-добре, а не после да се въдят хиляди невинни...