Блу, при такова ОГРОМНО щастие...сигурно и аз бих се завирала в банята да плача от изтощение и нерви. Това не са едно, две, три...пет деца. Това си е детска гардина с една "учителка" в нея - няма човек, майка, способен да бъде адекватен родител на толкова много деца 24/7. Подчертавам АДЕКВАТЕН, а не формален...
Иначе - очевидно мамата си има психични проблеми и отпреди да забременее с първото /първите/ си деца, а също толкова очевидно и някои лекари в САЩ си имат проблем с лекарската етика. Ситуацията е куриозна, но няма връзка с обсъжданите в тази тема въпроси.
"Родителите", за които най-често говорим тук раждат деца по две причини. Първата - просто правят секс, без оглед с кого, кога и какво следва от това, раждат и не им дреме грам за родените деца. Втората - идеално знаят защо раждат - за да генерират средства за себе си /за сметка на родените деца/, а същите тези деца как живеят - на родилите ги - не им пука никааааак!
Пишещите тук жени, просто са нормални хора и изхождат от позицията, че на една майка - няма как да не й пука за детето й и не мислят така, защото са се сблъскали със стерилитета, а защото - просто това е НОРМАЛНОТО. Да, ама тези безхаберните - не са нормални и на тях наистина не им пука за живота и бъдещето на тези, които са износили и родили. За тях, тези деца - не са щастие, благодат, нещо безценно. Те са или "товар" от който трябва да се освободят в някой социален дом, или транш от социалните, който да бъде изяден, изпит, изпушен и осребрен за розови джапанки, зелена пола и фиба в нежно жълто за мама.
Ненормално е, кретенско е - да! Но колкото по-скоро голямата част от обществото ни осъзнае, че този кретенизъм не е някаква екзотика при въпросните, ами тяхно верую - толкова по-добре.
Реален натиск от обществото по тези въпроси - няма, защото обществото изхождайки от средностатистическата си "нормалност", се опитва да нарече идиотизма и измекярщината на едни хора над децата им какво ли не, ма сакън да не е идиотизъм. Ма те не били виновни, те нямали били избор, ма те горките и пр. глупости.
Бе как всички имаме избор и не правим като тях, пък само те - нямали избор и ей така от нямане на избор - свинстват?!!!
Да не живеем в различни държави, или на различни планети случайно?
Значи аз /и много от вас/, мога, длъжна съм и си гледам детето ДОБРЕ, без да вися на ничий гръб и без детето ми да страда от липса на основни неща, а еди коя си - не може. Защо? Ми защото била ромка и за нея е нормално така. Хем да не може, хем да не иска, хем всички да й плащаме за това, хем да ражда още и още страдащи деца, които на 13 да започнат и те да раждат и какво...?
Хуманност и права?!! Хайде мерси - няма нужда!
Затвор, глоби и "тормоз" - докато се очовечат, никой с нищо не им е длъжен. Ни в България, ни в ЕС, ни на Луната. Ако на ЕС им е толкова болно за правта на въпросните безхаберници - да бъдат така добри, да не ни ги връщат със самолет и джобни парички, щото не искат тези същите "да цапат" тяхната държава, ами да ги приемат с широко отворени обятия и да си ги интегрират там.
Ако могат. Ама не могат, защото са пробвали, знаят, че не става и за това - не ги щат.
Връщат ни ги и ни трият сол на главта, че сме ги дискриминирали и н'ам какво си само и само да си седят тук, да им е хубаво ТУК и да не плъзват при тях. Нещата са доста простички и грозни, а пък ако има още будали вярващи, че тези въпроси са философски, а не политико - икономически - мога само да им съчувствам и да им завидя за розовите очила