0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мента , глог и валериан
« -: Ноември 18, 2010, 20:08:26 pm »
 Може ли да се използават тези билкови таблетки - мента , глог и валериан по време на опитите за забременяване. Известно ли ви е дали не подтискат овулацията или някакви други противопоказания в това отношение ?
 Много съм изнервена от известно време и не виждам друго решение...
*
Re: Мента , глог и валериан
« Отговор #1 -: Ноември 18, 2010, 20:58:56 pm »
Аз ги пия ту редовно, ту нередовно, и като таблетки, и на сироп от пролетта насам. Помагат ми и не съм забелязала никакъв ефект върху овулацията.
« Отговор #2 -: Ноември 18, 2010, 22:06:12 pm »
И аз ги пия от известно време. Чувствам се добре.
« Отговор #3 -: Ноември 19, 2010, 11:16:13 am »
И аз съм ги пила , но течният вариант имам чувството , че повече ми действаше  :D
Относно влиянието им в-у ОВУ , не знам , според мен не би трябвало , ама за по-сигурно лекар трябва да каже !
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Ноември 20, 2010, 07:34:57 am »
Може, в случая повече ти вреди напрежението и стреса :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #5 -: Ноември 20, 2010, 11:28:38 am »
Аз си ги пия винаги, когато имам нужда. Това е предимно вечер след много уморителен ден, когато не мога да заспя.Според мен не би трябвяло да имат някакво влияние на овулацията, но естествено лекарското мнение си остава на първо място.
« Отговор #6 -: Декември 03, 2010, 11:54:25 am »
Здравейте, искам да използвам темата, за да попитам следното: от известно време насам имам висок пулс, стига до 110-120, редко е под 80. Мога ли да приемам горе споменатите таблетки, при положение, че правим опити за бебе. А ако съм бременна, може ли да ги приемам? А дали понижават кръвното налягане? Знам, че е по-добре с лекаря, но докато дойде време да я посетя, сърцето ми ще изхвръкне.
Благодаря предварително.
« Отговор #7 -: Декември 03, 2010, 12:11:54 pm »
svetlana___12 а изследвала ли си си щитовидната жлеза, да нямаш хиперфункция?
Когато ТСХ ти падне под долна граница пулса скача доста.
« Отговор #8 -: Декември 03, 2010, 12:22:44 pm »
svetlana___12 а изследвала ли си си щитовидната жлеза, да нямаш хиперфункция?
Когато ТСХ ти падне под долна граница пулса скача доста.
Здравей, правила съм абсолютно всякакви изследвания - нищо ми няма. Кръвното ми един път стигна 140/90, по принцип съм с ниско. Айде пак изследвания-всичко е наред. Докторката каза, че било от стрес /загубих детенцето си преди 10 месеца-отдава го на това, въпреки, че съм доста по-спокойна вече/. Направи ми ЕКГ - всичко беше наред и там. Така че незнам, иска ми се просто да взема някакви мерки, защото като се разтупти, не се чувствам добре. Аз и от най-малкото по принцип се притеснявам.