Невероятни сте... Винаги съм намирала подкрепа във вас, момичета. Благодаря ви!
Много се зарадвах, когато отскоро започнах да влизам пак във форума и в подписите на почти всички от "старите" съфорумки видях, че са намерили своето слънчице по един или друг начин. Това много ме радва - още едно дълго чакано детенце, още едно преборило се щастливо семейство :)Знам през какво са минали за това щастие. Но вече не ми дава надежда - сякаш стоя извън опашката за бебета. Или пък все ме пропуска щъркелът. Докато бях бременна, "заразих" 3 мои приятелки, които даже не планираха бебе. Уж щяхме заедно да бременеем, заедно да бутаме количка. А сега наборчетата на моето слънчице растат здрави и щастливи, а той - не. Поне спрях да се обвинявам - ако бях направила това, ако бях направила онова.
Сега,докато чакаме одобрение от Фонда, събирам смелост. При първото инвитро всичко ми беше като приключение. Бяхме решили, че ще правим само 1 опит, но евентуален неуспех, няма да бъде голяма драма за нас. И успешно или неуспешно инвитрото, ще си подадем документи за осиновяване - за първо или второ детенце в дома ни. Но човек предполага, Господ разполага и сега сме ни риба, ни рак. Ни с детенце, ни без.
От страх да не нараня друга душичка, сякаш по клоня директно към осиновяване - не се съмнявам, че ще обичам осиновено дете, както роденото. Тук едно птиченце ми каза, че законова пречка няма. Но вината, че ще взема чуждо дете вместо моето, като някаква замяна, още не мога да я махна. Сама се обвинявам, че изобщо го искам, а знам че и другите около мен ще го направят. Не знам защо ми се изпраща това изпитание, но лозунги като "изпитанията се пращат на тези, които могат да ги преминат" и "това което не ни убива,ни прави по-силни" ме побъркват. Благодаря, но достатъчно силна бях. Искам вече да съм слаба, но щастлива и всичко да ми се нарежда като по вода.