0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

здравейте момичета,

днес е първия ми ден от цикъла и след предварителна уговорка с лекаря се обадих за час за  хистеросалпингография. Дадоха ми час за другия вторник - т.е. 9 ден от цикъла. Моят въпрос е не е ли малко късно и рисковано, че може да има ранна овулация /цикъла ми е 28 дни/

Освен това лекаря ми беше изписъл някакви вагинални таблетки /не могая да ги разчета от рецептата, за да ви кажа/, които трябва да слагам 6 дни преди това за дезинфекция - такава ли е практиката по принцип?

благодаря ви много и се надявам да не боли много
поздрави
Здраве Ан,

И аз съм с 28 дневен цикъл и ми казаха между 9 и 11 ден от началото на цикъла. Не знам дали е нормално, но и 2-та пъти (в различни болници, различни лекари) ми казаха едно и също.

Да - слагат се такива вагинални таблетки. Такава е практиката.

Успех и леко да мине процедурата! И да се похвалиш с добри резултати!  yahoo_17
*

Anonymous

дезинфекция преди тест за проходимост на тръби
« Отговор #2 -: Май 22, 2006, 13:14:30 pm »
Здравей Ан!
Да, такава е процедурата, за да се избегне евентуално някоя инфекция. Просто лекарите се застраховат. Освен това не трябва да имаш полови контакти до снимката и няколко дни след това, но вече не помня колко, те ще ти кажат. И не се притеснявай, всичко ще мине наред, болката е като при по-болезнен цикъл, но в името на каузата се търпи.
Желая ти успех и да се похвалиш с добри резултати!
« Отговор #3 -: Май 22, 2006, 20:59:52 pm »
Какви са тези таблетки,ако някой знае моля да напише как се казват.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Май 22, 2006, 21:07:47 pm »
Процедурата се прави до 11 ден, като трябва да има 1-2 чисти дни.   Ако нямаш оплаквания не е необходимо приемането на вагинални таблетки. Практиката в клиниките по стерилитет е да не се приема нищо превантивно. Секс може да се прави преди и след процедурата.
При прегледа преди процедурата лекарят ще види дали овулацията е предстояща или минала.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
an_slavova стискам палци за добър резултат и дано да не боли.  :crossfingers:

« Отговор #6 -: Май 23, 2006, 15:07:56 pm »
Цитат на: Anonymous
Освен това не трябва да имаш полови контакти до снимката и няколко дни след това, но вече не помня колко, те ще ти кажат.

Госте, много ми е любопитно това от къде го знаеш. Би ли споделила?
*

Anonymous

« Отговор #7 -: Май 23, 2006, 19:47:00 pm »
Здравей зайче!
Ами всъщност на мен така ми казаха, когато ми предстоеше снимка. доколкото си спомням ми казаха седмица след снимката. Точните думи на лекарката бяха, за да се избегне евентуална инфекция се въздържайте една седмица. И вагиналните таблетки ми бяха изписани поради същата причина Само да уточня, че снимаката ми беше преди три години, така че ако сега нещата са променени  :oops: дано не подведа някого. За съжаление тогава информацията която имах беше оскъдна, но това го помня.

Успех на всички!
« Отговор #8 -: Май 23, 2006, 20:42:27 pm »
Благодаря ти, госте! Исках да съм сигурна, че все на някого е казано това от лекар. Защото аз го четох в нета. Преди две години. Няма какво да се е променило от тогава.

Госте, регистрирай се, ще ти е по-лесно да общуваш във форума.
« Отговор #9 -: Май 23, 2006, 21:25:05 pm »
Намерих четива в нета защо не бива да се прави секс преди  и след цветната снимка:

Един линк - защо не бива преди

Втори линк - защо не бива след

Излиза, че аз не съм права - секса преди снимката не се допуска заради риска от бременност.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #10 -: Май 23, 2006, 21:26:56 pm »
Ами нали лекарят те преглежда преди процедурата. Ако овулацията е минала ще отложи процедурата за следващия месец.
« Отговор #11 -: Май 23, 2006, 21:37:10 pm »
Не, Лалинка. Преглежда те когато прави хидротубация. При цветната снимка няма как - виждате се в рентгеново отделение. А там няма ехографи.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #12 -: Май 24, 2006, 05:18:51 am »
Да, ама лекарят, който те следи трябва да те прегледа преди процедурата. Ами ако овулацията е минала, или има някакъв проблем? Да предположим цветна бременност.
Между другото тук преди време имаше едно момиче, бременно вече в петия месец /от малко градче!/ - та на нея и беше правена цветна снимка след зачеването, както се устатовило по-късно. :roll:
Е, явно някои лекари ще  спестят прегледа на ултразвук преди цветната снимка, така че - още един плюс за хидротубацията.
« Отговор #13 -: Май 24, 2006, 08:35:38 am »
Цитат на: Lali

Между другото тук преди време имаше едно момиче, бременно вече в петия месец /от малко градче!/ - та на нея и беше правена цветна снимка след зачеването, както се устатовило по-късно. :roll:

Този случай не го знам. Помня, а и лично познавам момиче, на което беше направена лапароскопия по време на ранна бременност. Но си роди и всичко е наред с бебето. Това се случи не в София, но града не е малък.

Лали, не знам дали лекарите преглеждат преди цветна снимка. При мен беше установен ановулаторен цикъл, предизвикахме М. с хапчета и на първия чист ден направихме снимката - ден 6. При моят дълъг цикъл бременност не е възможно да е имало и не е имало. Т.е. при мен нямаше смисъл от преглед преди снимката.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #14 -: Май 24, 2006, 09:08:10 am »
Възможо е, Рабит.
Аз говоря по-принцип, че има такива примери, трябва да се мисли и внимава.
« Отговор #15 -: Май 24, 2006, 11:50:37 am »
На мен също ми бяха казали преди снимката да не правя секс, за да се избегне евентуална инфекция.
an_slavova, желая ти хубави резултати.
Успех yahoo_17
« Отговор #16 -: Май 24, 2006, 12:54:35 pm »
И затова е по-добре въобще да не се прави секс преди снимката  :D
*

Anonymous

« Отговор #17 -: Май 24, 2006, 16:24:19 pm »
Зайче послушах съвета ти и преди малко се регистрирах, но все още чакам акаунт. Следващият път ще пиша вече като потребител  :D

Хубав ден на всички!
« Отговор #18 -: Май 24, 2006, 17:14:10 pm »
Госте, трябва да си активираш акаунта от линк в пощенската ти кутия.
*

Anonymous

« Отговор #19 -: Май 24, 2006, 18:28:16 pm »
Да ама проблемът е че нищо не съм получила все още. Не трябваше ли да е за няколко секунди 8O