Абе момичета, стига глупости и тънкообидност. Няма никакво занчение авторката какво и как е обяснила и защо не иска да прави ин витро, било донорско, или със собствен материал. Не иска и толкова, защо не иска - нейна си работа.
Не може да се каже на някого, че не искал да се бори за дете, понеже не искал да прибягва към АРТ, все едно по каква причина не иска. Това, че за повечето жени е неприемливо и неразбираемо, някой да е готов директно да си осинови, вместо да изчерпа "до дъно" преди това всяка друга възможност го разбирам. Не разбирам само укорителния тон, ако друга жена просто не е това мнение. Възможмо е да греша, ама от изчетеното в последните няколко поста, започвам да си мисля, че авторката има мисли и усещания като описаните, точно заради ей такива реакции по темата. Едва ли не "ти си ненормална и не щеш да се пребориш да заченеш и родиш биологично свое дете, понеже е по-трудно, отколкото да си осиновиш". Извинявайте, ама това звучи абсурдно. Не ми се иска да си представям, ако нейните и на мъжа й роднини нищят същите приказки на главата й, какво й е на тази жена.
Хайде да спрем "да решаваме живота на другите" имаме си свой живот за целта. Да, може и да не си е формулирала идеално мислите авторката и да не е подбрала идеалните думи. Но чак пък толкова да не са ясни мислите, които я занимават - не бих казала. Чуди се, дали избраният от нея път към дете, е дефакто отказ от опит да се "бори" да бъде родител по обичайния начин, или просто е друг път към същото нещо. И аз бих й казала с чиста съвест, че не е отказ за борба, а друга пътечка към една и съща цел. Отделно, че ми прави много добро впечатление, че тя подхожда отговорно към бъдещото си дете. Преценила е за себе си, че бъдещи АРТ опити с неизвестен изход, биха я амортизирали емоционално, физически и финансово, ако щете и поема риска да не бъде пълноценен родител в един момент, какъвто би искала да бъде. И това, че го мисли, е достойно за уважение, най-малкото. И въобще няма нужда да се обяснява на нас и на когото и да било, ама за какво ин витро ставало въпрос при нея, ма донорско ли било, ама каква й е клиничната история, ама защо все пак не опита, че после ако не стане да осинови... Ще ми се, да можех със същото убеждение, като нея да кажа, че не ми е толкова важно да си оставя гените, а просто искам да бъда майка. Но това значи да лъжа, а аз не искам.
Хубава вечер на всички, момичета!