0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Безплатно изследване на Хепатит В и С
« -: Ноември 15, 2010, 14:36:18 pm »
Не знам дали темата е за този подфорум, ако не е моля да бъде преместена.
В момента тече Национална скринингова кампания за безплатно изследване на Хепатит В и С. Вече доста момичета от форума вече се възползваха (аз преди малко се връщам) - напълно безплатно, вземат ти кръв и след 40-50 минути си вземаш готовия резултат. Имайки предвид цените за тези изследвания, мисля че ще бъде от полза на всеки да си спести поне този разход.

Адресът на лабораторията е ул. "Захари Круша" 2

Кампанията продължава до края на декември.

http://www.hepasist.org/?p=news_view&aid=67
*
Re: Безплатно изследване на Хепатит В и С
« Отговор #1 -: Ноември 15, 2010, 15:11:17 pm »
Мимсе, чета, чета....но това важи само за София и Варна. Моля те, ако имаш инфо, дали се прави и в други градове, да пишеш. Иначе, това е страхотно-и за 2та партньори да е безплатно :)
*
« Отговор #2 -: Ноември 15, 2010, 15:32:55 pm »
Да, заек, само за тези два града важи...за съжаление. Но пък е до края на декември, може да се съчетае с ходене до някой от тези два града за нещо друго и междувременно да се изследва и хепатит.
« Отговор #3 -: Ноември 15, 2010, 17:15:24 pm »
 :hello2:Ние правихме ва ХЕИ- Hiv-но ни дадоха само картончета с номера, на които не пише нито името нито резултат.Вчера ми казаха, че мога да си взема резултатите.Тези изслезвания-Хеп. С и В  Хив и др. са безплатни, но анонимни.Но не знам дали ги признават от клиниките?Ако някой си е правил във Варна нека пише-моля!
« Отговор #4 -: Ноември 15, 2010, 17:21:28 pm »
Миналата седмица си направих в Разград-СПИН, ВАСЕРМАН, ХЕПАТИТ В,С-безплатно /в ХЕИ/или както се казва последно.
*
« Отговор #5 -: Ноември 15, 2010, 18:00:25 pm »
На резултатите ми пише трите ми имена, години и има подпис на ... знам ли на кого, някой се е подписал  :lol:
*
« Отговор #6 -: Ноември 15, 2010, 18:55:26 pm »
Смятам да се възползвам след като тестовете се правят безплатно до декември месец.Успех на всички който ще се възползват!   :)
« Отговор #7 -: Ноември 18, 2010, 11:21:04 am »
Аз също си направих изследването, въпреки че в началото на тази година съм пускала вирусология в клиниката.
Не се колебайте и ако скоро не сте пускали такива изследвания, отделете малко от времето си и ги направете.
« Отговор #8 -: Ноември 18, 2010, 11:25:49 am »
Аз моите ги пуснах в ЦЕнтъра за сексуално здраве, СПИН, Васерман и двата хепатита. Не ми взеха пари, СПИН-а излезе веднага, за хепатите почаках към седмица, защото ги изпращат в ХЕИ-то. Кампанията Хепасис е много добро начинание призовавам, ако не сте си правили тези изследвания направете ги.
« Отговор #9 -: Ноември 19, 2010, 20:47:10 pm »
Аз моите ги пуснах в ЦЕнтъра за сексуално здраве, СПИН, Васерман и двата хепатита. Не ми взеха пари, СПИН-а излезе веднага, за хепатите почаках към седмица, защото ги изпращат в ХЕИ-то. Кампанията Хепасис е много добро начинание призовавам, ако не сте си правили тези изследвания направете ги.
Къде е този център и всеки ли може да отиде да си пусне вирусологичните изследвания безплатно?
« Отговор #10 -: Ноември 20, 2010, 01:24:28 am »
Криси, ето ги - пусни един поглед надолу - http://hepasist.org/index.php?p=news_view&aid=67 аз им писах за нашите случаи  с инвитрото и ваксинациите и те ми предложиха подходящята схема. Има резон в тези ваксини, аз смятам да ги направим още този месец. Цените ги намерих в нета около 60 лв. за доза  - на мен ще ми трябвят 4 дози за двойната ваксина - 240 лв. Но скоро ще имам точните цени, когато реша да ги направя.
« Отговор #11 -: Ноември 20, 2010, 09:54:58 am »
Аз не мисля да се ваксинирам, по-скоро ме вълнува това , което Къди е написала за центъра по сексуално здраве, където можеш да пуснеш целия вирусологичен пакет
« Отговор #12 -: Ноември 20, 2010, 10:10:41 am »
Момичета,преди ин витро пускам вирусология на мен и съпруга ми по ЗК с направление от личния лекар.В клиниката ги приемат и не са ми правили проблем.Искайте си направление от личния лекар-вирусологията е по ЗК и не е нужно да се търсят други варианти.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #13 -: Ноември 20, 2010, 16:38:22 pm »
мерилинче, случила си на личен лекар.В много случаи личните отказват ; казват ,че ТЕ нямат право да пускат такива изследвания и е  мисия невъзможна  да дадат направление...

« Отговор #14 -: Ноември 20, 2010, 17:39:21 pm »
Знам, Нинче.Аз затова смених първата лична- един път в годината я търсех и тя ме мотаеше,че не може и няма право.Казвам го,за да знаят момичетата,че по принцип са по ЗК,но пак зависи от личната за съжаление.
Много ти е хубава лентичката,не мога да й се нагледам! :D
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #15 -: Ноември 20, 2010, 18:44:00 pm »
мерилинче, малко спам : оф,още мисля ,че ми е   малко рано за лентичка ама днес пробвах как се слага,взе че стана и взех ,че я оставих :oops:
« Последна редакция: Ноември 20, 2010, 18:46:15 pm от nimika »

« Отговор #16 -: Ноември 21, 2010, 07:45:49 am »
Център за сексуално здраве - ул. Цар Самиул 111, тел.952-33-99. Също така може чрез личният лекар както Мерилин е обяснила.
« Отговор #17 -: Ноември 21, 2010, 14:49:45 pm »
Център за сексуално здраве - ул. Цар Самиул 111, тел.952-33-99. Също така може чрез личният лекар както Мерилин е обяснила.

Благодаря много за инфото, мисля,че ще е полезно за доста хора
« Отговор #18 -: Ноември 21, 2010, 15:13:37 pm »
мерилин, значи казваш , че хематитите може да ги пуснем по каса. Аз съм молила само за СПИН изследването да ми даде личната и каза, че не може. Значи ще я тероризирам за останалите, защото на двамата със съпруга ми ни излиза 120 лв само тези изследвания.
*
« Отговор #19 -: Ноември 21, 2010, 17:42:56 pm »
Знам, Нинче.Казвам го,за да знаят момичетата,че по принцип са по ЗК,но пак зависи от личната за съжаление.

Да, аз съм питала изрично-отговора беше НЕ! :x
Ако знаеш и кодовете  :wink:, ще е супер, за да се обосновем!