0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Още една топла есенна седмица! -( 15.11- 21.11. 2010)
« Отговор #100 -: Ноември 20, 2010, 19:25:16 pm »
И на мен това ми е много интересно...педиатърката ни казва вечер да давам вода . Как да и дам вода, като тя се буди от глад . Опитах 2-3 пъти - пълен крах. Плюе и не иска да пие , или ако успея да я залъжа да пийне, че даже да успея да я залъжа да задреме - тя не спи, просто дреме мрънкайки и най-късно след час пак надува гайдата.
На финала не се случва нищо друго, освен да разбием режима и после да я мъча през деня докато си влезем в часовете.
Сега Дария се храни последно към 23-24 часа, после към 5, след това към 8 , 11 и т.н.
Храни се 7 пъти на ден, а трябвало 6... Но ми прави впечатление, че в 20 часа и в 23 се храни по-малко.
Аз си лягам с бебето към полунощ и ставаме към 9-10 часа.
« Последна редакция: Ноември 20, 2010, 19:27:41 pm от Raissa777 »
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #101 -: Ноември 20, 2010, 19:52:07 pm »
Режима на Дария си е супер, та тя е съвсем мъничка! 7 хранения са си ок, ние правехме такава голяма пауза нощем чак трети месец. Вода на кърмено бебе не се дава до шести месец, няма нужда.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #102 -: Ноември 20, 2010, 19:58:44 pm »
8O Жасмин, ще ме извиняваш, ама колко е годишна тази твоята свекърва, много акъл от нея, бе- много нещо
моята Преслава на почти две години не всеки ден спи само по веднъж, зависи кога се буди сутрин  :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #103 -: Ноември 20, 2010, 20:18:46 pm »
8O Жасмин, ще ме извиняваш, ама колко е годишна тази твоята свекърва, много акъл от нея, бе- много нещо
моята Преслава на почти две години не всеки ден спи само по веднъж, зависи кога се буди сутрин  :)

Mini, на 60 е и на всичкото отгоре записа магистратура тази година и ходи на лекции и практики по болници, което води до неспирни разговори за "измислени болести" на детето. Седи, седи, не знае какво й се прави и започва - ако не оправите това (примерно спането), такова ще му стане на детето , от това ще се разболее(примерно нервни болести изрежда), заради това, че си удря главата в таблата на леглото щял да стане глупав и още куп неща за какви ли не болести ми казва, които няма да пиша от уважение към всички майки тук.
[/url][/url]
*
« Отговор #104 -: Ноември 20, 2010, 20:35:39 pm »
Според мен тя нещо много си е удряла главата...

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #105 -: Ноември 20, 2010, 20:46:53 pm »
Жаси как търпиш изобщо?
Аз още от самото начало отбих всякакви набези. Отказах каквато и да било помощ от всички даващи зор ( 4 женички ), идването на гости също отказах. Веднъж седмично ходя на посещения с бебето и така , мир да има.

Аз имам друг проблем, ако е такъв изобщо - бебето много често плюе. Четох че е нормално, така се регулира количеството, но това е с почти всяко ядене. Като я кърмя тя не пуска, аз я махам...и после плюе. Сменям по няколко екипа на ден . Най-зле е положението вечер, храненията в 20 и 23 часа. Досега е повръщала 3-4 пъти истински, като фонтан, и пак е било на нощните хранения.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #106 -: Ноември 20, 2010, 21:01:02 pm »
като захраниш ще спре
което не трябва да ти е повод от веднага да я почваш
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #107 -: Ноември 20, 2010, 21:08:41 pm »
  Благодаря !  :)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #108 -: Ноември 20, 2010, 21:15:36 pm »
Храни се 7 пъти на ден, а трябвало 6...

няма такова нещо "трябвало". храни се, когато е гладно. моят син се хранеше по 7 пъти до 3-месечна възраст. няма да го държа гладен, за да е доволна педиатърката.

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #109 -: Ноември 20, 2010, 21:33:34 pm »
Раиса, мен ме вбесява това вкарване в рамки на децата. Това, че е едно е така, не значи, че всички трябва да са така. И това с режимите е от преди 100 години. Като ти ревне, ако са минали "само" 2,5 часа, гладно ли да го държиш, докато станат 3 и му дойде "времето за хранене"?! Въпросът не е насочен към теб.  :x
А за водата просто нямам думи - и моето дете не обича да пие вода (пие рядко). В тази връзка, като беше на 9 м. педиатърката ми каза да не му даваме да пие повече мляко през нощта, но не само мляко, а и вода или каквото и да било. Така че не виждам как бебето ще спре да се събужда, ако си търси вода или биберон.

Жасмин, моят син също спи по два пъти по принцип (един час сутрин и два следобяд). Понякога сам се отказва от сутрешния сън, затова пък в 19 ч. е каталясал. Ще видим как ще е в яслата, защото там на неговата възраст спят само по веднъж.

« Отговор #110 -: Ноември 20, 2010, 21:42:27 pm »
Raissa, Ники плюеше по много до 3 месечна възрадст, после спря.
Аз скоро и мъжа ще заудрям - имахме желязна подготовка за сън - вана, кърмене, слагане в креватчето и после само галене по главичката, но не и на ръце. Снощи го разнася два часа на ръце и днес познайте - Ники реве та се къса и не иска в креватчето :( Ама аз съм по-инат - не го взех на ръце, но го гушнах при мен на спалнята и сега е в "страната на сателитите".
Което ме навежда на мисълта - кой е по-инат при вас - детето или вие? Питам, защото виждам, че има семейства, в които детето е по-инат и се тръшка докато не му купят каквото иска/заведат където иска и т.н.
[/url][/url]
*
« Отговор #111 -: Ноември 20, 2010, 21:56:16 pm »
В нашето семейство и двамата не са носени на ръце.Така и не се научиха защото когато баткото беше бебе живеехме 100 човека в една къща и аз трябваше да върша всичко.С Митко сега пък трябваше на баткото да се обръща внимание и другите домакински задължения.А относно ината всички го проявяват само че според мен въпроса е с какъв характер е и детето.Митачо като много иска нещо в момента е на вълна лягане на земята и рев.Аз обаче примерно нямам как да му дам верото за което реве,защото ще се отрови и му отвличам вниманието с друго.Той се води,което е добре.Междувременно докато мия чинии обяснявам и говоря че това е отровно и т.н.
А иначе не знам.Примерно ако поиска нещо което не можеш да му дадеш и да искаш не можеш пък то да се инати и реве колкото иска...много дълго стана :D

*
« Отговор #112 -: Ноември 20, 2010, 22:13:13 pm »
Вени, виждам че момичетата са ти отговорили, но и аз да си кажа. Детето е все пак на 6м., то трябва да има три сънчета през деня, моите и двете деца спяха по три пъти до към 9-10м. А относно храненето вечер и това е нормално, Елена я кърмих до 1г. и през целия този период тя си се будеше по 1-2 пъти на нощ за да цоцка :wink: Това с даването на водички и сокчета вече мазоли ни излязоха тук да повтаряме че не се прави нощем, ти като си гладна вода ли пиеш? :wink:
А за носенето на ръце аз имам особена теория, че детето не можеш да го научиш на нещо което не иска. Деси я приспивах на ръце до 5.5м., след това сама се отказа, а преди това ей бога ми ако някой можеше да я приспи по друг начин голяма почерпка давах :lol: елена никога не е заспивала на ръце, тя си обича креватчето, ляга, хваща някой за пръста и за минута и половина е заспала. Така че децата са различни, аз дете не мога да слушам да реве, никога не съм оставяла да се дере с часове в креватчето, защото видиш ли "така трябвало".
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #113 -: Ноември 20, 2010, 22:47:06 pm »
Храни се 7 пъти на ден, а трябвало 6...

няма такова нещо "трябвало". храни се, когато е гладно. моят син се хранеше по 7 пъти до 3-месечна възраст. няма да го държа гладен, за да е доволна педиатърката.
И моето така, това беше и една от причините да сменя педиатърката. При нас изречението беше "Ма погледни го, той, ще стане сумист, как може да го храниш по седем пъти на ден". С малкото пояснение, че моето дете се роди 2700 гр.
Което ме навежда на мисълта - кой е по-инат при вас - детето или вие? Питам, защото виждам, че има семейства, в които детето е по-инат и се тръшка докато не му купят каквото иска/заведат където иска и т.н.
Жаси, ще си говорим пак като детето ти стане на годнка, две или три /до тук съм стигнала лично аз/...Обърках  се от теории за бебешки пубертет и прочие идеи, даващи обяснение за поведението на мъниците. Според мен не става въпрос за инат, а за установяване на някакви рамки и граници, които във всяка възраст с нейните специфични особености, детето пробва да премине. Да си призная, аз лично не мога да намеря златната среда, но и не претендирам, че съм перфектен родител.
« Отговор #114 -: Ноември 20, 2010, 23:54:05 pm »
Stefiz и аз не съм давала сокчета/водички/чайчета нощем, но брат ми сериозно ме стресна днес. Според него, ако продължавам така, сън няма да видим, в ясла няма да се присподобим, ще продължи да се буди и след 3 годишна възраст за мляко, ще му объркаме биологичния часовник...с две думи, такова зло му правим с това, че не сме му създали железен режим, че в един момент започнах да се усъмнявам в себе си. Ако ми го говореше майка в градинката бих го подминала, обаче те имат две деца и ме стресна.
lady_11 аз съм била много изявен бебешки пубертет. Един път съм духнала на плажа, защото никой не е искал да ми купи сладолед, нашите са позеленели, два часа не са ме открили :oops: Накрая са ме намерили...пред количката за сладолед :oops: Та въпросът за ината беше по-скоро, защото искам да разбера различни мнения и гледни точки.
[/url][/url]
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #115 -: Ноември 21, 2010, 00:31:32 am »
Добре де Жаси, брат ти какво предлага ? В смисъл, как го е направил този режим ?
Аз мисля че самите деца са се нагодили...

Наистина не си представям, като ревне детето в 3-4 посред нощ, да речем, какво можеш да направиш ?
Аз за моето дете знам, ако не и дам да яде, ще реве докато издържи, после ще заспи от умора...и като събере малко сили пак ще ревне .

Педиатърката казва, че с нощното хранене съм и създавала условен рефлекс и после нямало да има спиране...А нея, колкото и да ме дразни, не мога да я сменя, понеже е леля на мъжа ми . Има си доста плюсове освен минусите...идва у нас когато я повикам и ако имам някакви въпроси е повече от подробна.
Аз обаче предпочитам да питам вас, понеже ... ясно. 
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #116 -: Ноември 21, 2010, 01:47:27 am »
Хех, Жасмин, децата са различни, имат различен метаболизъм, най-малкото и усвояват храна по различен начин. Ако детето се буди от глад, и на челна стойка да му стоиш, все тая, то пак ще е гладно. А и всички дето коментират, са много отворени, ама в къщи си правят каквото си знаят и не се съобразяват с другите. Аз не мога да си представя да ми реве детето от глад, пък аз да се опитам да спя или да го игнорирам 8O Винаги съм се водила по двамата, те сами си направиха режима.
Ей я Джам, да ти каже и тя, нейн Марти се будеше преди време да яде по късни доби. А и понякога шишетата с мляко са си за успокоение на децата, освен глада.
Води се по детето си и спри да слушаш глупости :wink:
Раиса, Мила спря да се буди за храна на 4тия месец, нощното ядене само отпадна. Батко й около нтория месец. Те сами си правят режимите и вярвай ми, има отказване :wink:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #117 -: Ноември 21, 2010, 08:25:01 am »
Жаси и аз да те "успокоя"  :lol:
Митака пиеше до почти две годинки поне по два пъти на нощ-литри.
Мислила съм си дори, ако сънена и в бързината му направя млякото
с някоя по силна напитка от тези на баща му дали няма да реша проблема,
това последното е за брат ти! :lol:
Махнахме шишето, да е жива и здрава баба му (тя спеше при него тогава като се роди Калина),
и една измислена катерица дето отнесе шишетата, с много говорене и гушкане станаха нещата.
Сега си спи човека по цяла нощ и хич не мисли до първи клас да се буди.

Калина спрях да кърмя на 11 месеца и сама спря да се буди нощем,
като казвам спря, означава 3-4 пъти, пробужда се разбира се и сега,
но приготвям вода за 50-60 мл мляко и ако се събуди давам успокоява се и заспива.

Днес е деня на християнското семейство и младеж!
Хубав и спокоен празник днес!
Бъдте здрави и благословенни вие и семействата ви!
Обич, разбирателство и слънчеви дни!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #118 -: Ноември 21, 2010, 08:43:17 am »
и двете ми деца кърмачета са ставали на по 20-30 минути понякога /в периода на зъбоникнене/, не зная какво е това пълноценен сън откакто са родени, но пък в момента в който са отбити и двете почнаха да спят "като пънове" по цяла нощ
изключвам моментите на зъбоникнене, или като са болни, когато се будят заради дискомфорта на тези състояния
Преслава например вчера спа на обед само половин час /бяхме на разходка, а тя не може да спи навън/, после заспа чак в 6 до към 8 и половина едва се надигна, но заспа преди кака си, която спа от 3 до 6 /уж съвсем нормално време/, децата са ми много различни в това отношение
майка ми натяква, че "нейните деца заспивали в 8:30", какво било това Стефкиното заспиване след 12, е повярвайте ми не съм я щипала да ми прави компания вечер, щото не ми се е спяло, и до ден днешен си е такава

Честит празник на всички, повече любов в сърцата и усмивки по лицата
*
« Отговор #119 -: Ноември 21, 2010, 10:09:47 am »
За нощното хранене,Митко преди седмица спря да си търси сам млякото в 5 сутринта.Никога не ми е минавало през ума да се вкарвам в приключения и да му го махам.По лесно ми беше да стана за 5 мин. да го забъркам след което се заспиваше веднага.И аз спокойна и детето спокойно.едни по рано,други по късно,но идва момента на отказването без драми.