tzvetenze, мисля си от вчера за твоите познати с евентуален репродуктивен проблем. В такива случаи аз споменавам нещо за себе си по тази тема, казвам, че съм член на Зачатие и че сдружението помага на хора като МЕН да се ориентират по-бързо. Ако хората захапят сламката и попитат за повече информация, си казвам всичко, с което мога да съм полезна. Ако не, не досаждам. Гледам и винаги да спомена сайта ни, защото има и хора, които не биха коментирали с мен, но биха дошли да поровят тук и да си потърсят своите пътеки. Ако ги виждаш/чуваш скоро, може да споменеш, че през лятото имаш път към Варна за ДРЗ, защото си член на Зачатие и т.н. Ако няма да имаш възможност за разговор скоро, говори с техните близки. И идеята на Лидия за линк към Зачатие в скайп профила е супер. Ти си много деликатен човек, ще се справиш
.
к(Р)оки, не съм психолог, но наистина ще трябва да подготвиш Боби, че госпожата ще има свое бебенце и няма да може да идва за известно време. За удрянето - дано не е истина, не знам как може да се разбере със сигурност. Но мисля, че не си сгрешила в реакцията си, аз бих направила точно същото нещо.
lidia, много мъчно ми стана за Моника. Никак не е образцова реакцията на госпожата, но всички сме хора. Важното е да осъзнае къде е сгрешила и да не повтаря този модел на поведение спрямо никое дете. Не е само твоето, почти всички са склонни да се инатят на тази възраст, ако не стане на тяхното. Просто в повечето случаи имаме възможност да ги оставим да им мине, а тук залогът е бил събуждането на всички други деца и малко нервно е действала госпожата. Остави си я вкъщи няколко дни, но не я спирай - наистина много неща учат там, а и за нея е добре да се справи със ситуацията, не да бяга.
ultra, нямам съвет, но ти желая да вземете правилните решения за бъдещето. И ми е много интересно да чета за естонските подвизи на Мони.
От нас само ще кажа
никога, ама никога да не позволявате на децата да пътуват без предпазен колан - без значение дали сте за 1 км из квартала, колко мрънкат и дали са в столче или кошница. Поводът е, че благодарение на коланите и другите системи за безопасност в колата сега имам деца и мъж. Малките мармоти и баща им претърпяха тежка и нелепа катастрофа на магистрала Тракия миналата неделя, но се разминаха без никакви сериозни наранявания. Колата е тотално смазана, обърнали са се на покрив в нивите отстрани, но децата са без драскотина; баща им има само повърхностни наранявания по ръцете и главата, предимно от бързане, докато ги е вадил от колата. Та, никога, никога, никога не правете компромиси със сигурността, това наистина спасява живот.