Предаването не целеше да покаже продажбата на бебе - както някой по-рано написа, Карбовски не открива топлата вода. Самият той показа репортаж от 2006 г., в който се случва същото. Предаването целеше да покаже, че в случая няма единна работа между инстистуциите, а само подхвърляне на топката. За чий звъняха в Сандански, от където е майката, при положение, че тя беше в студиото на Нова на летището. Трябваше да дойде който и да е полицай на място и да закопчае майката за опит за продажба на дете - това, доколкото знам е незаконно.
Как може да няма институция, която на място да вземе детето?!
Относно циганите - те ще продължат да продават децата си. Дори и в БГ да се създаде система, която предотвратява такава продажба, тогава родилките ще отиват в Гърция, там ще раждат и на място ще се припознава бебето. Те няма да ползват презервативи, спирали и противозачатъчни. Няма да си ваксинират децата, защото според тях "Така ги правят да не могат да раждат" (това съм го чувала от циганки). Преди време говорих с Ю. Дончева, когато в една лекция в НБУ обясняваше, как горгите цигани са репресирани и как видиш ли трябва да ги интегрираме. После я попитах, защо не им дават презервативи. Тя обясни, че дават безплатни, но циганките казват, че мъжете им ще ги бият, ако ги накарат да ползват презервативи. Виж за противозачатъчните не се сетих да питам.
И последно - не съм от най-големите фенове на Карбовски, но ми се случва да гледам някои предавания. Казвате, че няма разследваща журналистика или че е слаба. Иронизирате го как е реагирал и е питал Гала "Нали не правим нещо лошо". От телевизора изглежда много смешно, дори фалшиво, но мога да ви уверя, че той ИМА защо да се страхува, затова я попита. Защото нищо не му гарантира, че това дете няма да бъде върнато на майката и отново продадено, нищо не му гарантира, че хората от по-високо, които си затварят очите утре няма да взривят апартамента му. Защото в БГ с разследващите журналисти обикновено се случва нещо неприятно. Всъщност нищо не му гарантира, че тази майка заради това, че я е разкрил, утре няма да бъде пребита до смър от циганина, който я чака в Сандански и Карбовски много ясно съзнава, че ако това се случи, отговорният е той.
Работата на журналиста хич не е лесна, въпреки, че понякога изглежда смешна.